Konvencionalna modrost pušča veliko sreče pri vlaganju

Kazalo:

Konvencionalna modrost pušča veliko sreče pri vlaganju
Konvencionalna modrost pušča veliko sreče pri vlaganju

Video: Konvencionalna modrost pušča veliko sreče pri vlaganju

Video: Konvencionalna modrost pušča veliko sreče pri vlaganju
Video: Darkest Dungeon II - Водный конец 2023, Oktober
Anonim
Predstavljajte si dva podobna vlagatelja, Leslie in Bob.
Predstavljajte si dva podobna vlagatelja, Leslie in Bob.
  • Vsakdo se upokoji s portfeljem 500.000 dolarjev.
  • Vsako leto umaknejo 4% svojega portfelja v prvem letu upokojitve, nato vsako leto prilagodijo višino inflacije (merjeno z indeksom potrošniških cen).
  • Njihovi portfelji so enaki: 60% v skladu Vanguard Total Stock Market Index in 40% v skladu Vanguard Total Index Market Index, ki se ponovno izravnava ob koncu vsakega leta.
  • Edina razlika je v tem, da se je Leslie upokojil konec leta 1994, Bob pa se je upokojil konec leta 1999.

Rezultat?

  • Deset let svojega upokojevanja se je Lesliejev portfelj več kot podvojil, s končno vrednostjo 1.062.606 $. (In pet let po tem, je še naprej narasla na 1.105.982 $.)
  • 10 let v upokojitev je Bobov portfelj vreden samo 400.354 $.

Vsaka od njih je sledila pravilom (bolj ali manj) s precej konzervativnimi, nizkocenovnimi portfelji, vsako leto ponovno uravnoteženo. Toda zaradi kdaj upokojeni, njihova upokojitev izgleda zelo drugačna.

Leslie bo (večinoma) brez denarnih skrbi, in ona bo lahko velikodušno da svoje otroke, vnuke in dobrodelne organizacije izbire. V nasprotju s tem bo Bob moral biti previden, da ne bo zmanjkalo denarja.

Zakaj takšna razlika?

V prvih nekaj letih Leslie-jevega upokojevanja se je borzni trg ukvarjal navzgor. V nasprotju s tem se je Bobova upokojitev začela s triletnim trženjem medvedov. Ko je Leslie likvidirala naložbe za plačilo življenjskih stroškov, je prodajala visoko. Bob je prodajal nizko prodajo.

Do trenutka, ko se je trg leta 2003 začel ponovno razvijati, je Bob že likvidiral dober del svojega portfelja, zato ni imel več koristi od trga volkov, kot bi ga imel, če bi se zgodil na začetku njegove upokojitve.

Skratka, če sledite konvencionalni investicijski modrosti:

  • Bik trg v prvih nekaj letih vaše upokojitve vas postavi na preprosto ulico, še
  • Medvedski trg v prvih nekaj letih vaše upokojitve lahko pomeni denarne skrbi do konca svojega življenja.

Načini zaščite sebe

Kaj lahko storite, da bi se v času upokojitve ne boste znašli na položaju Boba?

1) Najpomembneje je, da znižate stopnjo umika. Mnogi strokovnjaki trdijo, da 4% stopnja umika vključuje zelo resnično tveganje preživeti svoj denar.

2) Če nimate dovolj shranjenega, da uporabite stopnjo umika, nižjo od 4%, lahko annuitiziranje dela portfelja pomaga zmanjšati možnost preživetja svojega denarja. (Po drugi strani pa tudi zmanjša znesek, ki ga boste zapustili svojim naslednikom.)

3) Pri odločanju o dodelitvi sredstev upoštevajte stopnje vrednotenja. Povedano drugače, gre za napako, ko je imel Bob 60% svojega portfelja v zalogah po cenah iz leta 1999.

PRIPOROČILA ZA IZBOLJŠANJE BESEDA

* Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način, da postanete finančno neodvisni in se zaščitite sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov, da bi spremljal moje finančne račune za razlike v višini 25+ (borzno posredovanje, več bank, 401K itd.). Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo mi računi in kako se moja neto vrednost napreduje. Prav tako lahko vidim, koliko porabim vsak mesec.

Najboljše orodje je analizator portfeljskih provizij, ki z vašo programsko opremo vodi vaš portfelj naložb, da bi ugotovili, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelje, ne vem, da sem plačal! Prav tako so pred kratkim začeli najboljši kalkulator načrtovanja pokojnine, z uporabo vaših realnih podatkov za zagon tisoč algoritmov, da ugotovite, kakšna je vaša verjetnost za uspeh pri upokojitvi. Ko se registrirate, v zgornjem desnem kotu kliknite zavihek Advisor Calls in Investiranje in nato kliknite Plačilni načrt. Na spletu ni boljšega brezplačnega orodja, ki vam pomaga slediti neto vrednosti, zmanjšati investicijske stroške in upravljati s svojim bogastvom. Zakaj igrati s svojo prihodnostjo?

Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?
Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?

* Investirajte svoj denar učinkovito: Wealthfront, vodilni svetovalec za digitalno bogastvo, je odlična izbira za tiste, ki si želijo najnižje pristojbine, in ne morejo skrbeti z aktivnim upravljanjem njihovega denarja sami, ko so šli skozi postopek odkrivanja. Za vse, za katere boste odgovorni, se sčasoma metodično prispevajo k naložbenim računom, da ustvarite bogastvo.

Na dolgi rok je zelo težko preseči katerikoli indeks, zato je ključnega pomena plačati najnižje možne provizije med vlaganjem na trg. Wealthfront zaračunava 0 evrov v pristojbinah za prvih 15.000 dolarjev, če se prijavite preko moje povezave in samo 0,25% za vsak denar nad 10.000 ameriških dolarjev. Ti Ne celo morali financirati svoj račun, da bi videli različne portfelje ETF, ki jih bodo ustvarili, ker temeljijo na vaši toleranci za tveganje. Investirajte svoj denar v prostem teku poceni, namesto da pustite izgubiti kupno moč zaradi inflacije.

Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov
Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov

O avtorju: Sam je začel vlagati svoj denar vse od takrat, ko je leta 1995 odprl spletni posredniški račun.Sam je rad toliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po šolanju v Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki v pasivnem dohodku ustvarjajo približno 175.000 dolarjev na leto. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: