Osvojite svoj strah pred javnim govorjem s temi brezupnimi tehnikami

Kazalo:

Osvojite svoj strah pred javnim govorjem s temi brezupnimi tehnikami
Osvojite svoj strah pred javnim govorjem s temi brezupnimi tehnikami

Video: Osvojite svoj strah pred javnim govorjem s temi brezupnimi tehnikami

Video: Osvojite svoj strah pred javnim govorjem s temi brezupnimi tehnikami
Video: Лечение колена без операции и лекарств! (подписано) 2023, Oktober
Anonim
Preden sem bil direktor te družbe, sem bil zelo neroden. Sem bil sramežljiv, ko sem govoril z najboljšim prodajalcem New York Timesa, ki je intervjuiral na nacionalni televiziji.
Preden sem bil direktor te družbe, sem bil zelo neroden. Sem bil sramežljiv, ko sem govoril z najboljšim prodajalcem New York Timesa, ki je intervjuiral na nacionalni televiziji.

Moj največji strah je bil, da bi ostal neroden. Nisem sam v tem. The Washington Post javno nastopal kot najvišji strah Amerike. Mislil sem, da so se ljudje rodili z darilom socialnih veščin.

Ampak sem bil narobe.

Tudi znani komiki, kot je Jimmy Fallon, ki na videzu izgledajo tako naravno in udobno, so v začetku začutili živčen. Samo poglej Jimmy Fallon's avdicijski trak za Saturday Night Live. Med skitnicami lahko poveste, da je živčen. Pazi ga na tla. Poslušajte njegov glas.

Zdaj si oglejte posnetek, ki ga je gostil The Tonight Show. Popolnoma drugačen človek. Prepričan je. Ima prisotnost.

Torej, kako je Fallon postal takšen "naravni" pri javnem govoru? Na enak način je storil tudi Steve Jobs: praksa.

V svoji objavi o demistifikaciji magije Steve Jobs, strokovnjak za socialne veščine Olivia Fox Cabane opisuje nekoliko boleča zgodovina javnega govora Jobov:

Mislite, da je bil Steve Jobs vedno karizmatičen na odru? Pomisli še enkrat.

Ko je leta 1984 prvič predstavil Macintosh, večino svojega časa preživi, ko se skriva za predavalnico. On bere iz svojih zapiskov in ima nič poseganja s publiko. Jezik njegovega telesa je nizka stopnja zaupanja, ki prikazuje razkrite ramene; pogosto gledajo navzdol (pogosto gleda na njegove čevlje).

Zdi se smešen, neroden, sramežljiv.

"Steve Jobs iz leta 2000, ki napoveduje njegovo vrnitev kot CEO Apple in uvajanje Apple G4 je drugačna žival v celoti. Zdaj je showman. Ima fazo. Njegov stik z očmi je zdaj izjemen. Roke poteze so malo in so sedaj namerne."

Vidiš, kaj mislim?

Tudi Steve Jobs se je moral naučiti, kako poveljevati sobo. Nenehno je vadil in izboljševal svoje predstavitve in zgodbe. Kot pravi Olivia, "do leta 2007 je bil njegov jezik telesa tako podcenjen, casual, udoben. Lahko bi govoril iz njegove dnevne sobe."

Ti govorci so obvladali svoje plovilo. In da postanete mojster na karkoli, morate ravnati namerno, ne brezmalo.

Danes želim vam pokazati dva načina za sistematično vzpostavljanje zaupanja v javno govorjenje in pripovedovanje zgodbe. Na ta način, naslednjič, ko boste morali spregovoriti na poroki ali opraviti predstavitev na delovnem mestu, lahko hodite tam vedoč, da bo vaše občinstvo všeč.

Prvič, naj ti pokažem kaj ne narediti.

Nikogar nikogar ne gola

Obstaja toliko groznih nasvetov za javno govorjenje. Se spomniš, da ti ljudje govorijo, da "samo golo pišejo v gneči"? Najstarejši nasvet.

Premisli. Svoje najboljše moževe besede boste opravljali na poroki in ste super živčni. Pred vami so vse družine in prijatelji, s katerimi si odraščal. Njihova predstavitev gola vam v tem položaju ne bo pomagala. Če karkoli, bo to slabše 10x.

Namesto tega je treba storiti.

Uporabite ti 2 brezupni tehnik, da poveste popolno zgodbo

Kdaj je šala pačla ali pa je v sredi pripovedovanja zgodbe in opazil, da nihče več ne posluša?

Mogoče je le dolgočasna zgodba. Toda pogosteje je težava v tem, kako je predstavljena.

To je razlika med lepo zavito darilo in tisto, ki je v rjavi papirnati vreči. Morda je enako prisotna, vendar je omemba vreden navzoč. Rjava papirnata vrečka je podvržena.

Enako velja za pripovedovanje zgodb. Način predstavljanja zgodbe je pomemben.

Prva tehnika, ki jo želim pokazati "S.O.S. Okvir ".

S.O.S. Okvir

Ta okvir pripovedovanja zgodbe ima tri dele: situacijo, oviro in rešitev. To je kot nalašč za pripovedovanje zgodb o "izzivih", s katerimi se soočate.

Uporaba te tehnike za ustvarjanje zgodbe vam pomaga ustvariti prepričljivo pripoved, ker ovira naravno povzroča močna čustva. Ta okvir prav tako prisili k razjasnitvi vašega začetka, sredine in konca, ki vam daje povezano in jasno zgodbo. Ta S.O.S. okvir je mogoče prilagoditi tudi socialnim in poklicnim okoliščinam.

Kako jo uporabiti:

 • Pomislite na vsakodnevno obliko izziva, s katerim ste se soočili (kot je srečanje s kretenom) ali poklicni izziv (če ste na intervjuju).

  • Primer: Ko ste na vrsti za nakup hamburgerja
 • Razdelite svojo zgodbo v tretje: stanje, ovire in rešitev

  • Primer:

  Stanje: "Bil sem na vrsti za nakup burgerja na Shake Shack in …"

  Ovira: "Ženska pred menoj je začela kričati na blagajni. Nikoli se ne ukvarjam, vendar je bila blagajna nova in izgledala je, kot da bo jokala."

  Rešitev: "Nisem niti vedela, kaj naj rečem, ampak sem prekinila in takoj je prenehala vikati v blagajno in jo odtrgati iz njenega izlitja in odšla. Blagajna je bila tako hvaležna, da mi je brezplačno dala svoj obrok."

  Enostavno, vendar enostavno pozabiti. Vsi smo poslušali in delili zgodbe, ki so brez kakršnekoli smerne smeri ali pa so se začele močno in se ustavljale. Uporaba S.O.S. tehnika vam bo pomagal priskrbeti nepozabno zgodbo vsakič.

  S.E.T.H.I. Okvir

  Ko ste utrdili svojo zgodbo, je čas, da se osredotočite na KAKO povedati.Zapomni si, kako si povedal zgodbo, je tako pomembna kot zgodba sama. Na srečo sem poimenoval ta okvir, ki vam pomaga, da se ga enostavno spomnite.

  V naslednjem videu vam predstavljam 5 tehnik, ki bodo drastično izboljšale način pripovedovanja vaše zgodbe. So:

  1. Nasmeh: Ne pozabite nasmejati. To je "povabilo", da ljudje poslušajo in se nasmehnejo nazaj.
  2. Energija: Praviloma dodajte 50% več energije vsem vidikom pripovedovanja zgodb, vključno z izrazi obraza, intonacijo in gibanjem. Morate klicati energijo. Morda se čutijo čudno, toda verjemite mi, katera koli čustva, ki jih poskušate izzvati (navdušenje, veselje, strah) bodo padle ravno, če ne boste povečali svoje energije.
  3. Talk Počasneje: Vzemi si čas. Ne streljaj svojo zgodbo, kot da bi bila to vaša edina priložnost za skupno rabo. Dajte svojemu občinstvu čas in prostor, da absorbira vsako besedo, ki jo govorite.
  4. Roke: Če boste preučevali odlične pripovedovalce zgodbe, opazite, da jih uporabljajo za poudarek. Roke vidijo in vidijo iz žepov. Podobno se želite izogibati uporabi roke, da "zaščitite" svoje telo (prečkate roke, pokrivate usta).
  5. " I" (oko) Kontakt: Stik z očmi je eno najmočnejših orodij, če se uporablja pravilno. S samo enim pogledom lahko izgovorite prijaznost, žalost, razburjenje ali intrigue. Poskusite preizkusiti stik z očmi pri pripovedovanju zgodbe. Oglejte si, kaj deluje in kaj ne.

  Oglejte si ta video, da si ogledate S.E.T.H.I. Tehnika v akciji in preoblikovati način pripovedovanja zgodb.

  S tem kontrolnim seznamom začnite še hitreje pripovedovati odlične zgodbe

  Ko postavite S.O.S in S.E.T.H.I. skupaj, imate močno podlago za pripovedovanje zgodb. S.O.S. vam pomaga utrditi zgodbo, ki jo želite povedati, in S.E.T.H.I. okvir vam omogoča vadbo in poliranje popolne dostave. Ta orodja so odličen način za premagovanje strahu pred javnim govorjem.

  Ampak kot vedno pravim, vrhunski izvajalci ne želijo samo dva ali tri nasvete. Želijo vedeti vse.

  Zato sem za vas pripravil kontrolni seznam »Kako vedeti veliko zgodbo«. Kadarkoli želite povedati novo zgodbo, uporabite ta kontrolni seznam, da spremenite to zgodbo iz zgolj ideje v prepričljivo pripoved, ki ljudem posluša z vzvišeno pozornostjo.

Priporočena: