Skupne naložbene napake

Kazalo:

Skupne naložbene napake
Skupne naložbene napake

Video: Skupne naložbene napake

Video: Skupne naložbene napake
Video: Finančni ukrepi za zelen in krožen prehod gospodarstva v Sloveniji - 1. sklop 2023, December
Anonim
Image
Image

Danes bomo na MoneyGirlu ogledali sedem najpogostejših napak, ki jih vlagatelji naredijo, in lekcije, ki se jih lahko naučimo od njih. Več poslušalcev je napisalo in vprašalo, kako se izogniti najpogostejšim napačnim korakom novega vlagatelja. O čem govorim? Pomisli na trenutek … Ste se kdaj znašli rekli: To je bilo tako neumno, bi moral vedeti bolje. Ali zakaj sem prodal ta stalež? Ali celo, zakaj sem poslušal konico stric Irv? IN, ali imate to stanje, ki ga imenujem Red-Forehead-Syndrome? Veš, ko boš vedno znova udaril glavo na mizo, ker meniš, da si pri naložbi naredil neumno napako. Ali doo, da dooo! Prišla je pomoč! Verjemite ali ne, je celo Warren Buffet naredil napako ali dva v njegovih slavnih 40-plus letih investiranja. Torej bi morali pričakovati nekaj napak sami. Trik je, da prepoznaš svoje napake in se učiš od njih.

Napaka številka 1 - Uporaba preveč roba

Marža ali zadolževanje za povečanje vaših naložb je v investicijskih krogih znano kot "brezplačen denar". Toda resnica je, da je večkrat ravno nasprotno. Če uporabite preveč izposojenega denarja in vaše začetne naložbe začnejo izgubljevati, se bodo vaše izgube še poslabšale. Ne pozabite, sčasoma boste morali vrniti denar, ki ste ga sposodili, in če niste uporabili marže, lahko resnično prideš do finančne bolečine. Če uporabljate maržo brez discipline, lahko samo vrnete svoj denar skozi okno - dobili boste enak rezultat. Lekcija, ki jo je treba naučiti, je preprosta. Kot nov vlagatelj uporabite margino zmerno, če sploh. Počakajte, da boste bolj izkušeni in bolj zavedali pasti vlaganja na maržo.

Napaka številka 2 - Nakup zalog na neutemeljenih nasvetih

To je napaka, ki se je dobro igrala na sitkomih, komedijskih rutinah in s svojim norem stricom Larryjem, ki vam pove, da je "precej prepričan, da je to naslednja vroča zaloga". Sam sam po sebi ni velika napaka, a ne sledite temi "nasvetom" s temeljitimi raziskavami in ne upoštevate, da je vir lahko največji finančni vložek, ki ste ga kdaj naredili. Samo zato, ker ste dobili vrsto od svojega nora strica Larryja, ki se je vrnil na svojo zmagovalno serijo, odkar je ki se je vrnil iz "peresa", morda ni dobra dolgoročna strategija. Lekcija, ki se jo naučite - temeljito preučite vse "vroče nasvete" in poskusite dobiti drugo mnenje, preden investirate težko zasluženi denar.

Napaka 3 - dnevno trgovanje

Kot privlačna in neokrnjena kot trgovanje z dnem se zdi neizkušenim zunanjim ponudnikom, trgovanje z dnem za novinca je nič manj kot denar-mazohizem. Gotovo ste slišali o vlagateljih, ki cel dan preživijo pred nakupom in prodajanjem računalnika. Slišali ste tudi zgodbe dnevnih trgovcev, ki so na tisoče v eni trgovini pred prvo kavo zjutraj. Ampak, ali ste vedeli, da so se ti vlagatelji začeli tudi majhni? Delali so do večjih dobičkov … in izgub. Da bi bili uspešni, potrebujejo veliko količino podatkov, raziskav in dobro nagnjeno strategijo, da bi dosegli dosleden dobiček. Kot trgovec na dan potrebujete usposabljanje, potrpežljivost in kar je najpomembnejše - diskrecijski kapital. Brez te in specializirane programske opreme za trgovanje lahko hitro izgubite in izgubite. Lekcija, ki jo je treba naučiti - če niste posebej usposobljeni za obvladovanje stresa, obstajajo druge možnosti, razen dnevnega trgovanja, da bi pomagali zgraditi svoje bogastvo. Oglejte si trgovanje na dan kot kariero, ne hobi ali stranske poti.

Napaka številka 4 - precenjevanje vaših sposobnosti

To je verjetno najslabša napaka, ki jo lahko doseže novi vlagatelj. Prenesti svoje sposobnosti kot investitorja je ponavadi produkt zgodnjega uspeha. Pogosto, ko začnete upravljati naložbe, se lahko znebite v euforiji in začnete piti z lastnim uspehom. Prekomerno zaupanje med naložbami je lastnost amaterskega igralca - amaterja, ki se sčasoma sprašuje, zakaj se je njegov zgodnji uspeh pretvoril v velikan neuspeh. Seveda, če investirate svoj čas v raziskave in strategijo, lahko dobro delate, vendar morate biti vedno pozorni na naslednjo minsko mamo. Vedno vprašajte, kaj pogrešam, kaj se lahko zgodi narobe? Lekcija, ki jo je treba naučiti - ne predpostavljajte preprosto zato, ker imate računalnik in internet, da lahko premagate profesionalce. Rdeče in zelene strategije nakupa in prodaje vam lahko prinesejo dobiček tu ali tam, toda vlaganje zahteva potrpežljivost in predvsem občutek ponižnosti.

Napaka številka 5 - Pozabite gledati na veliko sliko

Tudi po preučitvi celotnega tehničnega žargona - računovodskih izkazov in napovedi - mnogi novi vlagatelji pozabijo pogledati preostalo sliko - gospodarstvo in trend. Prosilci rečejo: "Trend je tvoj prijatelj" in "Ne boj se s trakom." Včasih se ujamemo v minutice in pozabimo, da pogledamo na tisto, kar je prav pred nami. Ne pozabite, da vlaganje v slabe zaloge v dobrih časih lahko ustvari dobiček, vendar bo vlaganje v dobro stanje v slabem času pogosto povzročilo izgube. Stopite nazaj in si oglejte stvari iz razdalje do pridobitve. Lekcija, ki jo je treba naučiti - Gledanje velike slike je enako pomembno kot tehnično zdrava pamet in v osnovi pravilna. Če je val dovolj velik, bo potrkal tudi največjo stavbo. Enako velja za trge. Ne pozabite, da narašča plima vse ladje.

Napaka številka 6 - Povečanje izgub s ponosom

Mnogi vlagatelji preživijo dneve in celo tedne, preden se odločijo za vlaganje v to odlično zalogo. Toda kaj se zgodi, ko zaloga gre na jug? No, mnogi investitorji novice pustijo svoj ponos na poti in se odločijo obdržati stalež. William O'Neill uči, da je treba prodati zaloge, ko so za 7% nižji od nabavnih stroškov. Ne, če, in ali ne. Lekcija, ki jo je treba naučiti - ne glede na to, koliko časa porabite za raziskovanje zalog, preden investirate, vedno prodajno disciplino. Prepričajte se, da sledite načrtu, da zagotovite, da je tveganje, ki ga imate na strani, sprejemljivo. Bodite ponos in čustva in jih pustite pri vratih, ni nobenega prostora za nobenega od tistih v dobičkonosnem portfelju.

Napaka številka 7 - Pazite na Bargain Stock

Včasih je zaloga nizka, ker naj bi bila. Seveda obstajajo časi, ko se zaloga napačno napiše, vendar ne pogosto. Morda obstajajo razlogi, zaradi katerih se ne zavedate, da je cena zrušila 50%. Tudi če vse izgleda dobro, je lahko nekaj čudno. V mnogih primerih lahko pride do bistvenega razloga za znižanje cene, ki se bo ponovila v prihodnosti. Učna lekcija - cena ne bi smela biti odločilni dejavnik pri odločanju o tem, ali naj se stalež kupi. Naredi svojo domačo nalogo.

Za več informacij o začetku začetka pri vlaganju si oglejte epizodo Winning Investor za začetek kot investitor in epizoda investicijskih strategij Money Girl. Prav tako se lahko obrnete na Quick Girl's Quick Tip za zavarovanje svojih naložb.

Cha-Ching … in to je vse za zdaj. Ljubezen Andrew Horowitz, gostiteljica Nasveti za bogato življenje. Hvala, ker ste nastavili na "Money Girl". In da se zahvaljujem Darrenu, Katieju in Shannonu za pošiljanje vprašanj, ki so pomagali pri tej pomembni predstavitveni temi, vam bomo poslali kopijo moje knjige. Ne pozabite, te discipline so le nekatere, ki jih pokrivam v svoji knjigi - Disciplined Investor - Essential Strategies for Success. Dvignite kopijo na Amazon in začnite na poti, da postanete discipliniran vlagatelj. Kot vedno je položaj vsakega posameznika drugačen, zato se pred odločanjem o finančnih odločitvah posvetujte z davčnim ali finančnim svetovalcem. Ta podcast je namenjen le izobraževalnim namenom in ni namenjen nadomestnemu iskanju osebnega, strokovnega svetovanja. Hvala za poslušanje!

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: