8 načinov uporabe Color Feng Shui za izboljšanje vašega doma

Kazalo:

8 načinov uporabe Color Feng Shui za izboljšanje vašega doma
8 načinov uporabe Color Feng Shui za izboljšanje vašega doma

Video: 8 načinov uporabe Color Feng Shui za izboljšanje vašega doma

Video: 8 načinov uporabe Color Feng Shui za izboljšanje vašega doma
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, September
Anonim

Želite potresati barvno shemo vašega doma? Razmislite o barvi feng shui, da dodate barvo strateško.

Feng shui praktikanti verjamejo, da starodavna kitajska umetnost igra vlogo v vsem, kar počnemo, in nam pomagati, da se počutimo uravnoteženo in srečno v vsakdanjem življenju, da spreminjamo, kako energija kroži v naših domovih. Vendar pa je več za doseganje dobrih feng shui kot pohištvo. Barva feng shui, natančneje, se osredotoča na to, kako barva doda praksi feng shui. In strokovnjakinja Laura Benko, avtorica The Holistic Home: Feng Shui za um, telo, duh, prostor, pravi, da je veliko bolj vpleten kot naslov v vašo najbližjo prodajalno strojne opreme in izbrati nekaj barvnih čipov. "V posvetovanju vedno povezujem čustvene podlage izzivov strank v življenju in kako se manifestirajo v prostoru," pravi Benko.

Ne glede na to, ali izberete barve za vašo novo Boca Raton, FL, nepremičnine ali mislite, da je vaš dom San Antonio, TX potrebuje posodobitev, preden jo navedete za prodajo, pazite na osem barv, ki vplivajo na energijo v vašem domu - potem ga shranite na svoje Pinterest plošče tukaj.

Rdeča za srečo

Tradicionalna odtenka ljubezni, moči in sreče (v več kulturah), rdeča je najbolj "ogenj" element barve feng shui in je rečeno, da prinaša veselje, razburjenje in celo vzburjenje. Ampak to zamišljeno uporabite: Benko opozarja, da ne uporablja rdeče v spalnici, saj je barva aktivne jang in je lahko preveč spodbudna. Namesto tega uporabite barvo v jedilnici, ker lahko pomaga pri prebavi in povzroči občutek prebujanja, pravi.

Modra za mir in koncentracijo

Modra prihaja v nešteto odtenkih, medtem ko lahko vsaka od njih dodaja drugačen pogled v sobo, ne glede na senco, barva daje prosto tekočo energijo, občutek koncentracije, razmišljanja in spokojnosti. Uporabite ga v glavni kopalnici, da bi spodbudili občutek miru, stropu teras in celo razpršili po otroški igralnici. Ali je težko izbrati senco modre barve? Benko svetuje, "pogledaš na svojo garderobo in vidiš, kakšne barve manjkajo. Pomembno je, da vedno pogledate globlje pod površino."

Oranžna: Najbolj družben odtenek

Oranžna je lahko svetla in glasna, toda zato, ker je to "socialite" barv. "Uporabljajte požarne barve, kot sta oranžna v preddverjih in hodnikih, da ustvarite dinamično energijo za izražanje gibanja in pomagate ljudem krožiti skozi vesolje," pravi Elena Frampton, ustanoviteljica in kreativni direktor podjetja Frampton Co. in hobi s feng shui. Ali na steni ali kot naglas, oranžna pomagala pri visoki energiji v vsakem prostoru in lahko celo spodbudi živahen pogovor.

Rumeno in zlato za spodbujanje zdravja

Rumena je več kot le sončna senca: v feng shuiju pomeni tudi moč in spodbuja zdravje (in celo plodnost). "Začni z rumenim metom ali cvetjem," pravi Benko. Uporabite ga v matični pisarni, ker je eden od načinov za izravnavo glavobola dela dodajanje negovalne barve, ki pomaga dvigovati duševno zavest.

Vijolična za blaginjo

Ta vijolična odtenek je že dolgo barva kraljevine, in če se uporablja v svetlih odtenkih (kot je sivka ali vijolično-siva), se prikaže kot elegantna in elegantna. Kot vijolično označuje blaginjo, Benko priporoča, da ga uporabite v bogastvu vašega doma, zadnjega levega kota, ki je najbolj oddaljena od vhoda. "Ko naredite feng shui prilagoditev, razmislite o tem, kaj vaše upanje in vizualizacijo, da ste povečanje blaginje v vašem življenju," pravi.

Zelena za začetek rasti in prenove

Zelena je odlična vsestranska barva, kar pomeni ravnotežje, rast in obilje v feng shui. Razmislite o tem v kuhinji, pravi Sarah Campernel iz Campernel Design Studio v Portsmouthu, NH, ki v svojih razredih na Endicott Collegeu pogosto omenja barvne feng shui. Odločite se za mossy zeleno, ki lahko, glede na feng shui, pomaga pri prebavi.

Zaljubite se v roza

Pink lahko pokliče na Valentinovo - in to prinaša ljubezen, glede na strokovnjake feng shui - vendar je veliko bolj vsestranski, kot si mislite. Bledo roza je lahko pomirjujoč nevtralni ton za pomoč pri razstrupljanju vaše spalnice, Benko pa pravi, da je "bolj ugoden za miren nočni spanec" kot živahen barvni odtenek, kot sta oranžna ali rdeča barva. Opozarja na uporabo svetlo rožnate barve, saj tvegate "biti preveč yin ali žensko".

Prodajate svoj dom? Prinesi belo

Bela izžareva čistočo, nedolžnost in nov začetek, zaradi česar so bele barve odlična paleta za prodajo vašega doma. "Všeč mi je plasti krem in belcev, ki prinašajo teksturo, pa tudi kovinsko zlato in srebro," pravi Benko. Odločite se za belce s kremami in modrimi toni, da bi vam prijazno in prijazno počutili v vsakem prostoru v vašem domu.

Priporočena: