College na Stanfordu je sedaj brezplačno. Torej, kaj je tvoj izgovor?

College na Stanfordu je sedaj brezplačno. Torej, kaj je tvoj izgovor?
College na Stanfordu je sedaj brezplačno. Torej, kaj je tvoj izgovor?

Video: College na Stanfordu je sedaj brezplačno. Torej, kaj je tvoj izgovor?

Video: College na Stanfordu je sedaj brezplačno. Torej, kaj je tvoj izgovor?
Video: Horizon: Forbidden West (The Movie) 2023, September
Anonim
Sinoči ob 1.30 uri sem od Stanfordja prejel e-poštno sporočilo, ki se glasi:
Sinoči ob 1.30 uri sem od Stanfordja prejel e-poštno sporočilo, ki se glasi:

Jutri bo Stanford objavil pomembne spremembe v svojem programu finančne pomoči, ki bo dodiplomsko izobraževanje postalo bolj dostopno za družine, ki prejemajo pomoč. Želimo, da vas, naši alumni, spadajo med prve, ki bodo slišali to novico.

[…]

Stanfordova univerza je danes napovedala največje povečanje svoje zgodovine za svoj program finančne pomoči za študente.

V skladu z novim programom starši z dohodkom manj kot 100.000 dolarjev ne bodo več plačevali šolnine. Staršem z dohodkom, nižjim od 60.000 dolarjev, se ne pričakuje, da bodo plačevali šolnine ali prispevali k stroškom prostora, krovu in drugim stroškom.

Program tudi odpravlja potrebo po študentskih posojilih.

Kakšna dihalna poteza. Stanford in vse ameriške vrhovne univerze so se v zadnjih nedavnih potezah drugih visokih univerz uspešno odprle za družine brez visokih dohodkov.

Še bolj zanimivo pa je dejstvo, da odpravlja še eno oviro za srednješolce, ki se ne bi prijavljali na Stanford, Harvard, Princeton itd. Ko sem bil v srednji šoli, bi bil edini najboljši odvračilni učinek na vrh univerza ni bila dejanska finančna situacija mojih prijateljev. To ni bil njihov GPA ali seznam dejavnosti ali njihov dostop do računalnika.

Samo prepričanje, da niso mogli vstopiti.

O, da, imeli so več deset razlogov, zakaj se ne bi trudili vložiti prošnjo. »Nisem mogel vstopiti, če bi poskusil,« so mnogi rekli. Ali zmedo z omejenimi sredstvi: "Nikoli me ne bi vzeli, ker so drugi učenci, ki se prijavljajo, bolj usposobljeni kot jaz." (Res je, da vsako leto Stanford zavrača dovolj nedolžnih, da vsako leto napolni razred svojega prvenca.) Morda je žal zares žal, Nisem si ga mogel privoščiti, tudi če sem prišel noter, "pravijo, kljub Stanfordovi lastni spletni strani, ki pojasnjuje, da je bila" finančna pomoč zagotovljena približno 77 odstotkom dodiplomskih študentov … v letih 2005-2006 "(tako sem navdušen nad štipendijami da sem napisal vodnik za pridobitev več kot 100.000 dolarjev štipendij.)

In tako se učenci, ki se ne prijavijo, sami izberejo in po definiciji nimajo možnosti.

Ugani kaj?

Gre za več kot sprejem na univerzo.

Svet olajšuje ljudi, da se odlocajo. Blogi omogočajo pridobivanje večjih bralcev kot večina nacionalnih kolumnistev. Dostop do kogar koli z enim samim e-poštnim sporočilom. In najboljše izobraževanje na najboljših univerzah je sedaj skoraj brezplačno.

Zdi se, da je vprašanje, kdaj počnete vse ovire, s katerimi ste se držali, kaj počneš? Ujemite se za drug izgovor? Ali spremenite in naredite nekaj?

* * *PS-Vem, da ima veliko mlajših bratov in sester v srednji šoli. Prosim, naredite mi uslugo in jim pošljite to objavo. Povezave na tem delovnem mestu imajo dovolj informacij, da jih dobijo na tisoče dolarjev v štipendijah.

[Posodobitev, 2/21: oglejte si čudovit odgovor na to objavo tukaj]

Priporočena: