Preveri svoje zadržanje

Kazalo:

Preveri svoje zadržanje
Preveri svoje zadržanje

Video: Preveri svoje zadržanje

Video: Preveri svoje zadržanje
Video: Ignored a notice from the IRS? Here’s what you need to know. 2023, Oktober
Anonim
V tej epizodi bom razpravljal o odtegnitvi davka na izplačane plače. Razumeti, kaj točno je vzeto iz vaše plače in ko boste morali prilagoditi svoje pravice.
V tej epizodi bom razpravljal o odtegnitvi davka na izplačane plače. Razumeti, kaj točno je vzeto iz vaše plače in ko boste morali prilagoditi svoje pravice.

Kako zavrača dela

Ko vzamete novo službo, je eden od obrazcev, ki jih izpolnite za svojega delodajalca, W-4. Ta obrazec pove vašemu delodajalcu, koliko davkov je treba plačati. Denar, ki prihaja iz vašega bruto preverjanja, se imenuje zadržanje, ker je odtegnjeno od vas in namesto tega gre v vlado.

Zvezni dohodninski davek se imenuje "plačilo, ko greste", ker morate plačati, ko zaslužite denar med letom. Zadrževanje je metoda zbiranja davkov, ki koristi vladi, ker zmanjšuje možnosti za utajo davkov. Prav tako postavlja upravno breme pobiranja delodajalcev, ki morajo v imenu svojih zaposlenih izračunati in predložiti davke na dohodek.

Dokončanje W-4

Vaš odbitek davka temelji na številu pravic, ki jih zahtevate na obrazcu W-4. Dodatek je enak oprostitvi davka. Več nadomestil, ki jih zahtevate, bodo manj plačani davki od dohodkov iz vašega plačnega računa.

Pomembno je omeniti, da lahko s svojim delodajalcem vložite nov W-4 kadarkoli spremenite svojo osebno situacijo. Prilagodite lahko število pravic, da se izognete prevelikemu ali premajhnemu davku.

Vaš cilj bi moral biti, da bi se vaš odbitek ujemal z dejanskim zneskom davka, ki ga boste dolgovali. Če se premalo davka zadrži, boste ob koncu leta dolžni plačati davek, morda pa boste morali plačati obresti in sankcijo, ker ne plačate pravočasno. Če se preveč davka zadrži, izgubite uporabo teh sredstev, dokler vam denar ne povrne.

Preverite prikrajšanost letno

Dobro je, da na začetku vsakega leta pregledate davčno odtegnitev. Nekateri delodajalci lahko pošljejo opozorilo o tem, drugi pa ne. Pomembne dogodke, kot so poroka, ločitev, rojstvo ali posvojitev otroka, upokojitev ali nakup novega doma vplivajo na vašo davčno obveznost. Druge spremembe, ki vplivajo na dohodek, na primer izgubo službe, prevzem dodatne zaposlitve ali povečanje ali zmanjšanje plače, vas prosimo, da kadar koli v letu preverite svoje zadržanje.

Prilagoditve dohodka, kot je odbitek ali odplačilo obresti študentskega posojila, bodo vplivale na vašo davčno obveznost. Spremembe razčlenjenih odbitkov ali davčnih dobropisov, kot so zdravstveni stroški, izobraževalni krediti in otroški davčni odbitki, bi morali biti tudi znak za preklic odvzema. Če imate dodaten dohodek, ki ni predmet zadržanja, kot so obresti, dividende, kapitalski dobički itd., Boste želeli poskrbeti, da boste imeli dovolj davka.

Tukaj je priročna povezava do publikacije IRS 919 z naslovom Kako lahko prilagodim davčni odtegljaj?

Kaj se odreče

Delodajalci morajo od plač zaposlenih plačati 4 različne vrste davkov:

  1. Zvezni davki na dohodek
  2. Državni dohodki
  3. Davki za socialno varnost
  4. Medicare Taxes

Zadnja dva, Socialna varnost in Medicare, se skupaj imenujeta FICA. To velja za davek na dodatek Zveznega zakona o zavarovalništvu. Večina veste, da je Medicare zvezni program, ki zagotavlja ugodnosti bolnišničnega zavarovanja, ko dosežete starost 65 let. Ugodnosti socialne varnosti povzemajo uradno ime programa, OASDI. Ta akronim pomeni starost, preživele osebe in invalidsko zavarovanje.

Delodajalci plačajo preveč

Mnogi ljudje ne vedo, da morajo delodajalci plačati tudi ustrezen znesek FICA za vsakega svojega zaposlenega z vsako plačo. Tako bo višina pokojnine za socialno varnost, ki jo boste prejeli, neposredno povezana z zneskom, ki ste ga vi in različnimi delodajalci plačali v program v celotni zaposlitveni karieri.

Koliko je zadržano?

V letih 2008 in 2009 je davčna stopnja za socialno varnost 6,2%. Torej delodajalci tega zneska zadržijo iz bruto plač, poleg tega pa plačajo še 6,2% svojega denarja za vas. Ta davek se plača vsako leto, dokler se ne doseže mejna vrednost. Prag za plače v letu 2008 znaša 102.000 dolarjev in bo v letu 2009 narasel na 106.800 dolarjev. Ko zaslužite osnovo za plačo, vam niti vi niti vaš delodajalec ne smejo več plačevati davek na socialno varnost.

Davčna stopnja Medicare trenutno znaša 1,45%. Za delež Medicare v davku FICA ni plačne osnove, zato zaposleni in delodajalec skupaj plačata skupno 2,9%, ne glede na to, koliko zaslužka.

Davki za samozaposlitev

Če ste samozaposleni, plačate tako zaposlenemu kot delodajalcu davka FICE za skupno 15,3%. To je 12,4% za delež socialne varnosti do mejnega plačila in 2,9% za delež Medicare.

Več virov

Če vas zanima več o davku na dohodek, si oglejte spletno stran zakladnice na spletnem mestu treas.gov, kjer najdete podatke o zgodovini davčnega sistema ZDA.

Upravno

Vesel sem, da poslušaš. Če še niste prejeli predstave prek agregatorja podkasta, kot je iTunes, zelo priporočam, da to storite. Prijava na predstavo preko iTunes je popolnoma brezplačna in preprosto pomeni, da vsako novo epizodo dobite takoj, ko je sproščena.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Dodatni viri:

Spremembe socialne varnosti za leto 2008

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: