Kako priti do poceni zobozdravstvene oskrbe brez zobozdravstvenega zavarovanja

Kazalo:

Kako priti do poceni zobozdravstvene oskrbe brez zobozdravstvenega zavarovanja
Kako priti do poceni zobozdravstvene oskrbe brez zobozdravstvenega zavarovanja

Video: Kako priti do poceni zobozdravstvene oskrbe brez zobozdravstvenega zavarovanja

Video: Kako priti do poceni zobozdravstvene oskrbe brez zobozdravstvenega zavarovanja
Video: How to Answer “What Is Your Greatest Achievement?” Interview Question! 2023, December
Anonim

Ahhh … zobozdravnik …

30 neumnih minut strmega pogleda na strop, da bi se izognili stiku z očmi ali pogledali neposredno v osvetlitev svetlobe, medtem ko odgovarjate na vprašanja majhnega govora kot popolni tujci, držijo prste in napeta orodja v usta.

Če želite nadaljevati z nerodnostjo, zobozdravnik prihaja, da se pozdravi in hitro vzpnemo (če imate srečo), nato pa vas pošiljajo na poti z majhno belo plastično vrečko, napolnjeno z zobno higiensko dobrote, in kartico za sestavo papirja, ki boste neizogibno izgubili, preden vas pokličejo, da vas opomnijo v šestih mesecih.

Vsaj vsi vemo, kaj lahko pričakujemo.

Kljub neprijetni predvidljivosti je zobe, ki jih gledate enkrat ali dvakrat na leto, dobra ideja, če ne bi smeli drugačen od preventivnih pregledov, da bi dobili začetek na boj proti razvoju parodontalne bolezni, gingivitisa, razpadanja zoba in odstranitve itd., in drago zdravljenje in / ali operacijo, ki bi lahko sledili.

Zakaj torej vsi ne delajo? Običajno je eden od treh razlogov:

  1. Bojijo se zobozdravnika.
  2. Samo zmede o svojih zobah ali sovraštvu, ki priznavajo problem, morda obstajajo.
  3. Nimajo zobozdravstvenih zavarovanj, da pokrijejo obisk in ne želijo plačati iz žepa.

Na žalost vam ne morem veliko pomagati z # 1 ali # 2, razen preprosto vam povedati, da "prebolite".

# 3 je velik problem v ZDA. Le okoli 50% Američanov ima zobozdravstveno zavarovanje. In v skladu z raziskavo ADA, "Šest od desetih Američanov, ki v preteklem letu niso obiskali zobozdravnika (60%), pravijo, da so stroški zobozdravstvenega zavarovanja eden glavnih razlogov, zaradi katerih ne obiščejo zobozdravnika."

Image
Image

Cenejša alternativa za tiste brez zobozdravstvenega zavarovanja

Za tiste, ki nimajo zobozdravstvenega zavarovanja, je morda cenejša alternativa dragemu zobozdravniku.

Credit gre ven svoji ženi, ki se udeleži zdravstvene nege na lokalni skupnosti kolegij in odkril to super kramp. Zobna šola na svojem fakultetu nudi poceni zobozdravstveno oskrbo s pomočjo obiskov študentov, vpisanih v program zobne higiene. Hitri pogled je pokazal, da številne šole v skupnosti in šole za poklicno usposabljanje ponujajo enako storitev. Ker nimajo oglaševalskega proračuna, je edina možnost, ki jo lahko najdete o teh storitvah, beseda iz ust.

Vem, kaj razmišljate … lahko se zateknete, ko ste mislili, da bi študent v treningu postavil poškodovane predmete v svoje ali usta ljubljene osebe. Na srečo, njihovo delo skrbno nadzira pooblaščena zobna higienska fakulteta in klinični zobozdravnik. Posledično boste morda celo dobili boljše čiščenje in več pozornosti kot pri običajnem zobozdravstvenem uradu, ker se učenci ocenjujejo glede njihove uspešnosti. In s primarnim ciljem zobozdravstvenega obiska kot preventivnih pregledov, boste imeli profesionalnega zobozdravnika, ki bo bližal vašim zobam bližje od vseh zobozdravstvenih pisarn, da bi dosegel ta cilj.

Kako poceni je zobozdravstveno delo? Kot primer, njena šola dentalne šole ponuja naslednje stopnje:

  • Oralno zdravstveno presejanje: 0 evrov
  • Celovita oskrba zobne higiene: študenti, upokojenci in otroci: 25 dolarjev, odrasli: 40-60 dolarjev
  • Zobozdravstvena navodila: $ 0 (del higienskega sestanka)
  • Panoroksalni ali rentgenski žarki s puščicami (35 USD)

To je verjetno cenejše od tistih, ki nas z zobozdravstveno zavarovanje plačujejo z premijami ironično.

Restavriranje zobozdravstva (polnila), oralna kirurgija (odstranjevanje zob), ortodontija (proteces) ali protezne storitve ponavadi niso ponujene, vendar je cilj tukaj preventivno zdravje bolj kot karkoli drugega, tako da upam, da se boste lahko izognili tem dragim postopkom.

Za tiste, ki nimajo zavarovanja, bi to lahko bila zadostna in poceni alternativa za veliko bolj tvegano (in dražje po cesti) izogibanje poti.

Ste opravili zobozdravstveno šolo? Kakšna je bila vaša izkušnja?

Priporočena: