Študija primera: Ta mama je delala 14 ur na dan. Sedaj, 8. In znaša 82.000 $ letno

Kazalo:

Študija primera: Ta mama je delala 14 ur na dan. Sedaj, 8. In znaša 82.000 $ letno
Študija primera: Ta mama je delala 14 ur na dan. Sedaj, 8. In znaša 82.000 $ letno

Video: Študija primera: Ta mama je delala 14 ur na dan. Sedaj, 8. In znaša 82.000 $ letno

Video: Študija primera: Ta mama je delala 14 ur na dan. Sedaj, 8. In znaša 82.000 $ letno
Video: Zakaj me moji otroci ne spoštujejo? 2023, September
Anonim
Danes se boste naučili, kako je eden od mojih študentov, Amanda, dosegel te zmage:
Danes se boste naučili, kako je eden od mojih študentov, Amanda, dosegel te zmage:
  • Skrajšajte čas dela od 14 ur / dan na razumno 8
  • S pogajanji je prišlo do povišanja - tudi ko ji je HR povedal, "tega ne delamo"
  • Premagal je njeno nagnjenje k sprejemanju karkoli, ki so ji rekli, naj naredi - in pusti njeno samozavedanje, da si zasluži, kar si zasluži

Vse to med nosečnostjo.

Od Amande sama:

Ob 12-14 urah, ko sem bila noseča, sem bil izjemno stresen. Bil sem čustveno in fizično izčrpan in ker se zdi, da je noseča, da je čustvena, bi prišla domov in jokala skoraj vsak dan. Moj ubogi mož ni vedel, kaj storiti z mano!

Bil sem zaskrbljen, da bi se delovna obremenitev nadaljevala po rojstvu, čeprav sem vedel, da ne bom mogel vzdrževati istega urnika. Spominjam se, da sem povedal mojim šefom, da jih bolje izkoristijo, dokler jih še ne morejo, ker tega otroka nisem mogel storiti po prihodu otroka!"

Tako je naredila.

"Moj skok na delo je bil slabost"

Amanda je bila 36 let, poročena in z otrokom je vedela, da ima skalnato kariero. "Menim, da [skok na delovnem mestu] je slabost v mojem življenjepisu. Upanje je bilo vedno najti dobro podjetje, ostati in se premakniti navzgor. Pot, ki sem jo uporabljala, me ni v resnici prišla tja, potem ko sem gledal Ramitove tehnike in skozi proces sem videla, kje sem naredila napake."

Morda se spomnite, ko je Fortune Magazine napisal 6-stranski profil na meni. Amanda je tako ugotovila, da vas bom naučil bogatega. "Nekoč smo bili na letalu in prišli čez ta članek o Ramit. Moj mož je bil všeč, bi morali to preveriti, kasneje pa sem šel na spletno stran, da vidim objav in videoposnetke."

Ko sem začela tečaj Dream Job, se je Amanda prijavila. "Najprej nisem bila prepričana. To je časovno zavezanost in ni bilo super poceni. Ali res želim to storiti? Ali se resnično želim zavezati temu? Ramit je imel dobre ideje o tem, kako se predstaviti in se premakniti naprej v svojo kariero. Mislil sem, da sem že imel sanjsko službo, to pa bi bilo dobro za prihodnost. Ima dobre tehnike za pridobivanje zvišanj, kot je, kako se pogajajo. Ustvaril je zanimivo."

[OPOMBA OD RAMITA: NJEGOVA PRAVICA, MOJA PREMIJSKA MATERIJALA NI OTROKA. VENDAR BOM BOLJ NAKUP PREMIJSKA CENA ZA NEKATERA DELA … KOT NAPREJ, DA NI BREZPLAČEN. Eno, kar vem, da so potencialni študentji razumeli ceno, in razmišljam o tem, kako jih je plačala večja škoda.]

Čas ne bi mogel biti boljši. Kmalu po prijavi, je bila Amanda odpuščena njena služba … v osmih mesecih nosečnosti. "Nisem bila navdušena, malo sem prestrašena. Denar je strašna stvar, če jo nimate."

Pogajanje o povišanju, ko je HR rekel "ne"

Ker je Amanda spremljala gradivo, se je odločila izbrati in izbrati, kateri tečaji naj veljajo. "Nisem se počutil udobno in spoznavam ljudi, ko sem bil velik in nosečen. Preskočil sem njegove dele."

Toda še vedno ima rezultate. Amanda je začela raziskovati podjetja in položaje, ki jih morda želi. Hitro je pristala na razgovor z glavnim avtomobilskim podjetjem. "Dobil sem klic, da bo intervju naslednji dan. Tako sem preživel 3 do 4 ure pripravljanja, gledal na ljudi, s katerimi bi se pogovarjal in bral o podjetju. Ampak, ker sem že sledila lekcijah, sem se počutila dobro, kje sem bil. Bil sem precej pripravljen, moral sem ga samo uporabiti. V preteklosti nisem naredil take mere priprave."

[OPOMBA IZ RAMITA: ENOTNI OKVIR I NASTAVLJAMO NAČELO NADOMESTNIH NAGRADOV. DREAM JOB STUDENTI MORAJO ŠTEVILO 3X ČAS PRIPRAVAJO KOT ORDINARY LJUDJE … TUDI 10X REZULTATI. To je nesorazmerno.]

Njen trud se je izplačal. "Za to službo je bilo šest ljudi, vendar sem bil verjetno bolj poliran. Imam veliko izkušenj in uspel sem artikulirati svoje uspehe. Bil sem tudi dober kulturni fit."

Ponudba je znašala 80.000 dolarjev. "Malo me je malo udaril. Bilo je manj kot jaz v starih podjetjih. S Ramitovim pogajalskim gradivom sem se pripravil in povedal, da smo bili blizu, vendar ne ravno, kar želim. Rekla je, da ni bilo pogajanj. Ko sem govoril z nekom, sem poskusil znova. Njihov izgovor je bil, da morajo ostati dosledni znotraj oddelka. Imeli sta že še dva človeka z istim položajem, ki sta bila tam 7 let in 11 let."

Plačilni kapital je ena od najtežjih pregovarskih ovir, vendar pa orodje Dream Job vsebuje besedo za besedni skript, da ga premaga. Tukaj je sprememba Amande:

"Razumem, da želite ostati dosleden, vendar glede na mojo izobrazbo in izkušnje to je tisto, kar mi je všeč."

(Če želite razumeti psihologijo, zakaj ta beseda za besedo deluje, se prijavite spodaj, da dobite brezplačen mini-tečaj.)

82.000 $ in 8-urni dan

Amanda je podpisala za 82.000 dolarjev na leto (to je več kot 7-letni in 11-letni zaposleni na istem položaju, ki si zaslužijo). Prav tako je pristala na velikem ugodnem paketu.

Kako se je počutilo? "Bilo mi je dobro … kot sem vreden." In ona ima rad novo službo. "To je blizu moje hiše. Ne grem na avtocesto. Delam točno 8 ur, z kosilom seveda, nato pa pojdite domov. Ni prenosnika."

Kakšen je bil praktičen učinek manj dela za isti denar? "Zapustim delo ob 4:30, vzemite moškega in ga lahko spravim v posteljo ponoči. Na to ne morem dati vrednosti."

Pomisli, da Amanda ne želi, da bi se sama vlagala. Omenila je, da je cena sanjskega dela visoka. Toda po izvedbi gradiva se je njena celotna perspektiva spremenila v vrednost njenega življenjskega sloga. To je tisto, kar mislimo z živim bogatim življenjem.

Nekatere misli o pogajanjih …

Pred Dream Jobom Amanda ni imela veliko izkušenj s pogajanji. Kot je rekla, se je pogajala samo "ko gre za majhne stvari. Moja družina je polovica Egipčana, in mi bi šli v Egipt in bi se na trgu poskušal pogajati za papir papirja ali kaj podobnega. To je situacija brez izgube. Toda, ko ste vi in delate na službi, nisem hotel, da bi jih razjezili ali pa ga zajebavali. Torej, v preteklosti bi rekel "v redu, zveni se super. Vzel bom to."

Ne več. Amanda je uporabila svoj trening Dream Job in dobila paket, ki jo je zares želela.

Priporočena: