Študija primera: Kako se je eden od mojih študentov pogajal z 20.000 ameriškimi dolarji in svoje delnice zaključil z uporabo tehnike Dream Job

Kazalo:

Študija primera: Kako se je eden od mojih študentov pogajal z 20.000 ameriškimi dolarji in svoje delnice zaključil z uporabo tehnike Dream Job
Študija primera: Kako se je eden od mojih študentov pogajal z 20.000 ameriškimi dolarji in svoje delnice zaključil z uporabo tehnike Dream Job

Video: Študija primera: Kako se je eden od mojih študentov pogajal z 20.000 ameriškimi dolarji in svoje delnice zaključil z uporabo tehnike Dream Job

Video: Študija primera: Kako se je eden od mojih študentov pogajal z 20.000 ameriškimi dolarji in svoje delnice zaključil z uporabo tehnike Dream Job
Video: Upgraded URLs Hangout on Air | Google Ads 2023, September
Anonim
Predstavljajte si, da vas pokrivajo vrhunska podjetja v vaši industriji.
Predstavljajte si, da vas pokrivajo vrhunska podjetja v vaši industriji.

Dobro za vaše zaupanje.

Ampak še naprej prihaja iz intervjujev praznih rok.

Kaj počneš?

Pripravite se bolje, kot ste jih prej pripravili.

Tako je storil Jesse. 33-letni programski inženir. Poročen z dvema otrokoma. Na leto je zaslužil 95 kilogramov, po enem od njegovih osebnih projektov pa je postal virusen (celo od Wall Street Journal-a), vse najboljše družbe v techu so se začele srečevati z njim.

Ampak ni mogel dobiti službe.

Tukaj je zgodba o tem, kako je Jesse prepoznal prvo številko, ki ga je zadržal in jo obrnil, da bi spravil svoje sanjsko delo.

Veliko sem se zanimala, vendar nisem mogla skleniti dogovora.

Jesse je naredil veliko stvari v redu. Njegov profil LinkedIn je jasno povedal rekruterskim, kaj je storil, in je celo razvil osebno spletno stran za blagovno znamko. Ko je kodirni projekt postal virusen, so se mu pridružili podjetja, kot sta Microsoft, Google in Facebook. "Zelo se je izkazalo, da so zainteresirane tudi večje tehnološke družbe", je dejal, "res sem hotel oditi iz mojega trenutnega posla".

Toda Jesse je imela težave. Intervjuji niso vodili do ponudb za zaposlitev.

"Imam veliko zanimanja, vendar nisem mogel skleniti dogovora. Spoznal sem, da očitno delam kaj narobe. Naletel sem na živce. Nisem imel dobrih kompetencnih sprožilcev."

Zato je Jesse začel iskati načine za izboljšanje. "Veliko časa sem prebral o delovnih mestih in intervjujih, veste, kakšne stvari vidite na blogih za samo-izboljšavo, vendar to ni uspelo."

Potem se je usoda ustavila …

»Naučil vas bom, da je bil predlog naročnine na Google Reader, ki temelji na nekaterih mojih drugih naročninah«, je dejal Jesse, »sem sledil temu blogu, kjer sem prebral vse brezplačne stvari in se udeležil vseh vodilnih stvari v Dream Jobu. Moje obotavljanje je bilo, da v resnici nisi vedel, kakšen bi bil tok tečaja, in druga stran je prepričala mojo ženo, da je bilo vredno toliko denarja!"

"Toda jaz sem jo prepričala", se je Jesse smejala, "bi lahko povedala, da sem resnično jazziran o tem. Vedno sem ji povedal, da je ta stvar resnično dobra. Potreboval sem boljše intervjuje, zato sem moral na splošno karkoli izboljšati."

"Upam, da se ne boš razjezil, ampak delil sem s svojo ženo ta intervju, ki si ga naredil z Julie in se je popolnoma spremenila. Pokazala ji je, da je bilo veliko mesa. To ni optimiziralo vašega profila LinkedIn, bilo je vključeno v delo in veliko se boste lotili."

Običajno bi rekel, da mi dajte $ 5K več in mi smo dobri, imam 20K $.

Lekcija sanjskega dela, ki je za Jesse pomenila razliko, je bilo vprašanje za vprašanje načela vprašanja.

"Kadarkoli bi postavili vprašanje, bi se o tem razmišljal v smislu" kakšno je vprašanje za vprašanje? "Nekoliko sem to vedel prej, vendar nisem vedel, kako pomembno je, in nisem delam to."

Zakaj je to tako pomembno?

"No, ko vas vprašajo za svoje delo, v bistvu sprašujejo:" Ali lahko to opravite? "Če ne odgovorite na to, potem morda mislijo, da tega ne morete storiti. Zdaj vem, da lahko opravim intervju, ne da bi bil živčen. Lahko se pripravim in pripravim za to. To je bilo v resnici prelomnica za mojo kariero."

Jesse je preživel več kot 30 ur, pripravljal se je za naslednji velik intervju. Veliko je bilo vaditi s svojo ženo. "Ona bi me vprašala, prvič, ko sem jim odgovorila, nisem bila tako dobra, ampak drugič sem bila bolje."

"V zadnjih nekaj tednih sem veliko razmišljal o tem," je dejal Jesse. "Nisem toliko profesionalno spremenil. Kar sem se spremenil, je moja sposobnost, da bolje komuniciram, kaj delam."

Koliko je to vredno?

Jesse je opozoril na svoj razgovor, in ko je prišel čas za pogovorne številke, se je tudi za to pripravil. Ponudil je svojo ponudbo 90.000 in 1000 delnic. "Lahko se pogajam o avtomobilih in stvareh, toda za plače so mi vsi povedali, da je največ 5000 dolarjev. Po mojem raziskovanju sem jim pokazal plačilno območje in dejal: "Nisem povprečen izvajalec, moral bi biti na vrhu tega območja in ne na koncu".

Podjetje je povečalo svojo ponudbo na 110.000 in 5000 delnic družbe.

"Res sem si želel te delnice, menim, da so težki odkup cilja in želim biti na tej ladji, ko je prodaja!"

Stavite lahko, da je Jesse sedaj prepričan.

"Bila sem zelo ponosna na sebe in moja žena se je res ponosna tudi na mene."

Zdaj vem, kako obdržati roko na pulzu za naslednje delo v sanjah.

Jesse še ni končan - gleda v prihodnost. "V dveh ali treh letih načrtujem, da bi mi pokimal glavo. Na tri načine razmišljam. Delo zase, navpični navpični vzpon na vlogo režiserja ali postanek avtorja."

In on uporablja strategijo v Find Your Dream Job, da bi postavil temelje zdaj za svojo naslednjo potezo.

"To je morda moje prvo sanjsko delo, a ko pride čas za naslednji krog, bom pregledal videoposnetke ali še bolje bo prišlo do ponujanja vojne in rekli bodo samo" v redu, prikaži se v tem trenutku " ".

Priporočena: