Študija primera: Kako je en lovec za delo iztovoril šestkrat več ponudb s pomočjo aktovke aktovke

Kazalo:

Študija primera: Kako je en lovec za delo iztovoril šestkrat več ponudb s pomočjo aktovke aktovke
Študija primera: Kako je en lovec za delo iztovoril šestkrat več ponudb s pomočjo aktovke aktovke

Video: Študija primera: Kako je en lovec za delo iztovoril šestkrat več ponudb s pomočjo aktovke aktovke

Video: Študija primera: Kako je en lovec za delo iztovoril šestkrat več ponudb s pomočjo aktovke aktovke
Video: Самый хитрый читер в спидранах Майнкрафта | Расследование 2023, Oktober
Anonim

Danes, zgodba o enem od mojih študentov, "Vince", (ime anonimiziran), ki je odkril, da impresivni credentials, kot je samo MBA, ne bo dobil službe.

Ampak globoko, resnično razumevanje želja upravitelja najem bo.

Glejte sami …

 Vince je porabil 100.000 dolarjev in dve leti pridobival MBA, da bi ugotovil, da delodajalci niso več skrbeli za MBA. Rekli so, da želijo le osebe z izkušnjami.
Vince je porabil 100.000 dolarjev in dve leti pridobival MBA, da bi ugotovil, da delodajalci niso več skrbeli za MBA. Rekli so, da želijo le osebe z izkušnjami.

Služba kariernih služb v njegovi šoli mu je dala točno isti nasvet, ki so ga dali vsakemu študentu v vsaki situaciji. Izstrelite čim več spominkov in aplikacij in upamo, da se bodo nekaj strmoglavili. Vince je vedel iz svojega boja, da bi na pol poti opravil poletno prakso, da ta pristop verjetno ne bi dobil službe.

Zagotovo ni dobra služba za dober denar, ki dela nekaj, kar je ljubil. Takrat je storil nekaj, kar večina lovcev na delo nikoli ne razmišlja o tem. Odšel je nazaj in razmišljal o tem, kako se lahko izstopa. Kako bi lahko resnično vstopil v vodje svojih potencialnih delodajalcev.

Vince je našel način, kako dokazati, da je bil boljši kandidat kot njegovi sodelavci in kandidati z več izkušnjami.

Rezultati?

V primerjavi s srednješolskim programom, ki ga je opravil v postdiplomski študiji, je Vince povečal svoje povratne klice s 30% na 70%. Še bolje je, da je ponudbo povečal z 11% na 86%.

Čeprav je Vince v tretjem krogu vložil le tretjino števila podjetij, je prejel šestkrat več ponudb!

Z resnično razumevanjem, kaj so želeli njegovi "kupci" (SORO: to ni bilo izkušnje), je lahko šel od tega, da bi bil le še en diplomant iskan.

Evo, kako je to storil.

MBA ≠ Zajamčena naloga

Vince je bil naveličan od svojega dela kot svetovalec za upravljanje. Kratki projekti in velik poudarek na plačljivih urah so ga dolili. Vedel je, da če bi se lahko preselil na področje potrošniških tehnologij, potem bi bil veliko srečnejši. Ampak kako?

Imel je načrt:

  1. Zapusti moje delo.
  2. Vzemite kup študentskih posojil.
  3. Preživite dve leti, da pridobite MBA.
  4. Diplomiral in začel novo, boljšo službo.

Prav?

Ko se je začel diplomirati, je Vince začel iskati zaposlitev. Novica je bila mračna.

"Vsako podjetje, s katerim sem se pogovarjala, je dejalo, da so le zaposlile ljudi z izkušnjami," je dejal Vince. "V mojo izobrazbo sem investiral 100.000 dolarjev in ugotovil, da podjetja ne bodo več prezrla vaše pomanjkanje izkušenj, če imate poverilnico. To ni več res. Kako pridobivate izkušnje, ko ste šele začeli?"

Poslovni svet se je spremenil. Toda strategije za iskanje zaposlitve, ki jih je služba za karierne službe v svoji šoli, ni dala.

"Vedel sem, da vsem, ker so dali isti nasvet, ni bilo nobene razlike. Bilo je zelo prozaično."

Kljub temu je Vince dal strel. Na polovici svojega programa je potreboval poletno prakso. Poslal je povzetke in pokrival pisma tridesetim podjetjem in upal na najboljše.

"Bil sem zelo raztresen. Sploh ni nič. Imel sem obrazec povzetek in spremno pismo. Če kliknete »Pošlji« 30-krat, ni težko. Pravkar sem poskušal ustreliti, kolikor je mogoče, kar se da več."

Rezultati niso bili zelo obetavni. Od 30 jih je poslal, le devet jih je poklical nazaj. Še huje, ker pred začetkom razgovorov ni opravil svoje domače naloge, ni bil pripravljen. Samo eden od devetih mu je ponudil ponudbo in to ni bila odlična praksa.

Vince je vedel, da potrebuje novo strategijo. Takrat je videl Earn1K.

"Svojo strategijo opravljanja intervjujev sem obravnaval kot poslovno dejavnost."

"Prebral sem vaš blog od leta 2004. Veliko verjamem v čim več psiholoških orodij. Tvoja osredotočenost na razvijanje avtomatiziranih sistemov namesto da bi se zanašala na voljo volje res resonirati z mano."

Vince je vedel, da nanj ni veljal ves tečaj, ampak psihologija.

"Psihologija, kako prepričati nekoga, da bi deloval s svojim denarjem, je nekaj, kar sem hotel več znanstvene analize, ne samo intuicije. Kako bi lahko prepričal anketiranca, da sem vreden velike plače, je bil podoben prepričanju podjetja, za katerega bi lahko bil svoboden. Samo zamenjajte "kupca" z "zaposlenim menedžerjem.""

Po diplomi, Vince ni želel ponoviti svojega internega iskanja. Odločil se je, da bo pristopil k svoji strategiji opravljanja intervjujev, kot je podjetje. Hotel je razumeti njegove potrebe in vedeti, kako nagniti, da bi rešili te potrebe. Prijavil se je za Earn1K.

"Včasih sem porabil, porabljal in porabljal …"

Vince se je potegnil v dve ključni uri Earn1K, ko je prišel v glave vaših strank. Študiral je 37-minutni video o tem, kako opredeliti ciljni trg in še en 35-minutni videoposnetek o tem, kako prepoznati prednosti, ki si jih zares želijo stranke. Obstajali so tudi bonusni videoposnetki in delovni listi, ki so mu pomagali narediti vsako učno uro.

"Pred Earn1K, ko sem se pripravljal na razgovor, sem bil le ogromen potrošnik vsebine. Prebral bi objavo v blogih, komentarje, vse informacije o podjetju, ki bi jo lahko našel, «je dejal Vince. "To ni pomagalo. Informacija ni bila dovolj. Še vedno nisem razumel njihovih resničnih poslovnih izzivov."

Po zaključku Earn1K je Vince razvil nov pristop.

"Zdaj, če me zanima delo za podjetje, prva stvar, ki jo opravljam, je intervencija tone alumni, ki delajo tam. Sprašujem, kakšne so njihove bolečine. Kaj ohranja menedžerje ponoči? To je informacija, ki jo resnično potrebujem. Ko imam takšen poudarek, lahko naredim naslednji korak. Ugotovite, kako rešiti te potrebe."

Vince ni samo zbudil rešitve za te potrebe, temveč je pripravil podrobno predstavitev svoje strategije za njihovo reševanje. (To je del tehnik za aktovke, ena od taktik, ki se je naučila v Earn1K.) Prav tako je ustvaril nove, zelo ciljane nadaljevalne datoteke in naslove za vsako družbo na svojem seznamu.

Zdaj, da preizkusite svoj novi pristop …

Tokrat je poslal samo 10 nadaljevanj in pokrivala pisma. Od desetih jih je sedem poklicala nazaj. Povečanje s 30% na 70%. Toda Vince je vedel, da bo resnični test razgovor.

"Moj prvi intervju je bil s spletno tehnološko podjetje. Od mojih pogovorov z alumni, sem vedel, da je njihov največji izziv v tem trenutku računalništvo v oblaku. Seveda je bilo to vprašanje zgodaj v intervjuju. Rekel sem: "Veš, razmišljal sem o tem vprašanju in imam dokument, ki bi moral to rešiti." In ne mislim samo na beležke. Imela sem mize, celotno strategijo."

Anketar je bil zasvojen.

"Lahko bi rekel, da je bil presenečen," se je spominjal Vince. "Nihče tega ne počne. Toda na koncu je dejal, da je to najbolj poglobljena razprava o vprašanjih podjetij, ki jih je imel s sogovornikom."

Od sedmih intervjujev mu je ponudilo delo šest družb. Povečanje z 11% na 86%.

"S šestimi ponudbami za delo lahko izbirate med …"

S šestimi ponudbami za delo, je Vince nadzoroval, kje je kariero. Z željo, da bi se naučil vse, kar bi lahko, je izbral podjetje, ki mu je ponudilo visoko pozicijo, ki se je soočala s strankami, in mu obljubil, da ga bo vrtel vsakih nekaj mesecev, da bi lahko resnično izvedel podjetje.

Vinsova sredstva Earn1K s poučevanjem o sposobnostih, ki jih potrebuje za povezovanje in prodajo z zaposlenimi menedžerji.

Earn1K me je naučil, da je v redu, da so neobičajne. V gospodarstvu, kjer je vsakdo videti enako, je malo neobičajno plus. Moraš se vrniti. Moraš biti boljši od ostalih. Ne bojte se pokazati, kako dobri ste, da jim pokažete, da razumete, kakšne so njihove težave. Tehnika aktovke je odličen način za to. Obožujem to. Tako sem dobil odlično delo namesto povprečnega.

Priporočena: