Razlogi, zakaj niste dobili delovnega mesta po HR

Kazalo:

Razlogi, zakaj niste dobili delovnega mesta po HR
Razlogi, zakaj niste dobili delovnega mesta po HR

Video: Razlogi, zakaj niste dobili delovnega mesta po HR

Video: Razlogi, zakaj niste dobili delovnega mesta po HR
Video: Владивосток (4К, драма, реж. Антон Борматов, 2021 г.) 2023, September
Anonim
Zavrnitev
Zavrnitev

Preveč povpraševanja po kateremkoli delovnem mestu. Ni pomembno, ali se prijavljate na delo kot barista pri Starbucksu ali kot direktor za trženje v tehnološkem podjetju. Če dobite službo, je to, kot da zmagate na loteriji. Kadar je povpraševanje preveliko, podjetja hitro in enostavno izvajajo mehanizme pregledovanja, da bi se zmanjšali po bazenu. V Goldman-u, razen če ste bili sin ali hčerka odjemalca ali zaposleni na visoki ravni, ste morali imeti vsaj A-GPA, ki bi ga bilo treba upoštevati pri intervjuju. To velja vsaj za moj razred leta 1999.

Goldman najel približno 60 Finančnih analitikov za delnice po celem svetu po mojem letu. Nekje se je prijavilo okrog 8.000 kandidatov. S pregledovanjem šol, GPA in zapuščine, mi je HR povedal, da so združili približno 600 potencialnih kandidatov za telefonske razgovore, intervjuje z alumni in Super dan v New Yorku. Brez mehanizmov preverjanja bi moral postopek zaposlovanja trajati še dlje, kot je že storil (moj razgovor je trajal osem mesecev).

Glede na objavo, "Zakaj je tako težko dobiti hipoteko po posojilodajalcu" je bil tak zadetek, želim deliti z vami nekaj iskrenih povratnih informacij, ki sem jih prejela od več menedžerjev HR v času mojega časa.

ZAKAJ NI HIŠEN

Najprej je pomembno vedeti, da je oddelek za človeške vire prve zaposlitve. So tisti, ki na splošno opravljajo vse predhodne preglede, da ne bi izgubili dragocenega časa zaposlenega med procesom razgovora. Če z HR ne morete narediti dobrega vtisa, ste obsojeni.

Druga najpomembnejša stvar je, da je večina HR strokovnjakov žensk. Torej, če storite ali rečeš kaj za nespoštovanje žensk, ali če preprosto nimate zaupanja v interakcijo z ženskami, ste tudi obsojeni.

Končna stvar, ki jo je treba uresničiti, je, da oddelek za kadre obstaja, da zaščitite podjetje najprej, nato pa vi. Razmislite dvakrat, preden se pritožite na HR, da neki kolega naredi vaše življenje v peklu. Vse skrbno dokumentirajo, da bi se lahko zaščitili, če obstaja kakšna vrsta postopkov, povezanih z delom. Da, žalostno je, da HR ni privzeto na vaši strani, ampak če resnično težko delate pri razvijanju dobrega odnosa s strokovnjakom s področja človeških virov, vam lahko resnično pomaga.

11 razlogov, zakaj niste dobili službe

1) Na spletu ste neprijetni. Vsaka posamezna HR oseba preišče vaš spletni profil, preden anketirata ali vam ponudijo ponudbo. Če imate javni profil za vse, ki si jih lahko ogledate na Facebooku, Twitterju, Pinterestu, Google+ ali kjerkoli, se najbolje prebijete skozi svoj profil in čim bolj čistite. Odstranite pijan pike, selfije, ki kažejo vašo negotovost, barko stoji, stranka pics, makeout pics, in napačen jezik. Najlažje pravilo za sledenje je to: Ne pišite in ne objavljajte slik o stvareh, ki bi jih bilo nerodno, če bi videli starše ali ves svet.

2) Ne morete jih videti v oči. Če med pogovorom ne morete videti nekoga v očesu vsaj pet sekund, resno potrebujete nekaj komunikacijskega usposabljanja. Ne morete videti nekoga v očeh, kažejo pomanjkanje zaupanja in nezaupanja - kot da se nekaj skriva. Anketarji prav tako ne marajo prepotenih dlani. Če se nagibate k večjemu potenju, pred vašim razgovorom ali kupite nekaj otroka v rokah v roki postavite v roko anti-potpirantna krema za roke. Slab duh s smrdljivimi prstnimi kadili? Pozabi.

3) Ti si preveč eno dimenzijo. Kaj pa, če imaš dobre ocene in šel na prestižno univerzo? Ali je večina ljudi v podjetju tudi šla na dobro univerzo, tako da vaša stopnja ni velika stvar ali pa je vaš anketar morda ni šel v prestižno šolo in bi se lahko užalil, če se hvališ o svojem alma materu. Ali niste opazili, kako mnogi negotovi diplomanti Harvarda in Stanforda želijo hitro in večkrat povedati, da so šli na Harvard in Stanford? Nikoli nisem naletel na alumni iz katere koli druge šole, ki nenehno vzgaja alma mater. Samodejno zavračajo zaposlovanje zaradi svoje negotovosti in arogance. Morate biti nekaj, kar ste izjemno dobri, zaradi česar ste impresivni. Morda ste bili začetnik v nogometu, črkovati čebelji prvak, črni pas v Karateju, igral vodilno vlogo v vaši šolski igri ali tekoče govorili trije različni jeziki. Dobre ocene so absolutni minimum.

4) Ni mednarodnih izkušenj. Svet je zaradi tehnologij veliko manjši. Če nikoli niste potovali v tujino, ste se živeli v tujini, se prostovoljno udelešili v tujini ali pa ste študirali mednarodno zgodovino, potem ste v nevarnosti, da bi bili neznan ameriški, ki je slabo opremljen za interakcijo z različno skupino strank. Tudi če nikoli niste potovali v tujino, je znanje, kako govoriti drugi jezik, zelo pomemben vidik za korporacije, ki iščejo dobro zaokrožene ljudi. Pojdite v Evropo ali Azijo in vsi govorijo vsaj dva jezika.

5) Prevečkrat ste skočili. Eden največjih strahov, ki so ga delodajalci imeli, je, da preživi šest mesecev usposabljanja zaposlenega in ga kmalu zatem zapusti. Generacija tisočletja spreminja delovna mesta vsakih 2-3 let. Gen X spreminja delovna mesta vsakih 6-7 let. In Baby Boomers so spremenili delovna mesta že več kot 10 let. Delodajalci želijo zaposliti zaposlene, ki so namenjeni. Poslanstvo v tem dnevu in starosti pomeni pet let na enem mestu ali dlje.Pravilno ali napačno, vedno večje zaznavanje, da lutke za zaposlitev ne vedo, kaj hočejo, ne morejo sodelovati s kolegi, so nerodne in pohlepne. Verjetno je dobro imeti dve, dve letni službi pri starosti 26. Toda če imate 35 let in iščete sedmo službo, imate težave.

6) Vi ste preveč višji ali mlajši za delo. Če ste nadrejeni za delo, obstaja velik strah, da takoj, ko se pojavi primernejša naloga, vam ni več. Poleg tega se bo HR vprašal, ali ste obupani za delo, ki ne zahteva vaše izkušnje in strokovnega znanja. Biti premajhna oseba za delo vzbuja skrbi, da ne boste mogli ravnati s tlakom ali izvršiti na delovne funkcije, kot je bilo pričakovano. Podjetja, kot so zaposleni, ki plačujejo svoje pristojbine. Če ste starejši ali preveč mladi, je ulov 22. Na vas je, da spremenite svojo predstavitev (nadaljevanje, intervjuji), da prepričate delodajalca, da ste popolnoma primerni.

7) Vaš kreditni rezultat je zaskrbljujoče nizek. Več podjetij danes preverja bonitetne ocene bodočega kandidata, da najde dokaz o finančni odgovornosti in odgovornosti podjetij. Po mnenju strokovnjaka s področja HR je prekinitev alarma 680 za enega delodajalca in 700 za drugega delodajalca. 720 + se šteje za odlično. Teorija je, da če ne morete dobro ravnati s svojimi osebnimi finančnimi sredstvi, obstaja tveganje, da ne boste mogli ravnati odgovorno na delovnem mestu. Vsi vedo, da bi morali porabiti manj, kot si zaslužijo. Če podjetje ugotovi, da ne morete slediti temu preprostemu načelu, se bodo spraševale, katera druga preprosta načela ne morete slediti. Upoštevajte, da je sposobnost delodajalca, da preveri kreditni rezultat, drugačen od države. Nekatere države delodajalcu ne dovolijo, da preveri, ali je ponudba dana ali ko je zaposlen. Torej, če se sprašujete, zakaj ste odtegnili šest mesecev po delu, bi to lahko bilo zelo dobro, vendar nikoli ne boste vedeli.

8) Odpuščeni ste (ni odpuščen). Finančna kriza 2008-2010 je ustvarila veliko empatije delodajalcev, ker so vsi odpuščeni ali poznal nekoga, ki je v tem času odpuščen. Niso bili samo slabi zaposleni, ki so bili odpuščeni, celotni oddelki so bili zaustavljeni. Odpuščanje je druga zgodba. Odpuščanje pomeni, da si pustil zaradi vzroka. Vi ste bodisi zlorabili korporacijsko kartico, zlorabili drugo osebo, ukrali nekaj, so bili grozljiv izvajalec z več odpisov s strani HR, ali pa ste lagali. Glede na stopnjo kaznivega dejanja in obseg kandidatov imajo odpuščeni ljudje veliko bolj strm vzpon za plezanje. Včasih je najbolje, da v tem primeru začnete lastno podjetje.

9) ste neverjetno nadležni. Recimo, da ste začeli stvari narobe, ko ste prišli 30 minut pred predvidenim časom intervjuja, namesto 5-10 minut prej. Veliko anketirancev se moti s tem, čeprav niste prepozni. Ročaj intervjuatorja pretresite s svojimi neverjetnimi palčnimi dlani in nadaljujte, da bi se izognili vsem njenim vprašanjem. Po intervjuju obdržite elektronsko pošto in pokličite na posodobitev. Še vedno pošiljate seznam nadaljnjih vprašanj o nadomestilu, možnostih, koristih in podobnem. Preveč neposredna in naporna je ogromen odsek. Pošljite e-pošto ali kartico "hvala" po intervjujih in počakajte. Delodajalec verjetno gleda več kandidatov, zato jih ne boste mogli pomagati.

10) Ti si poln sranja. Če odgovorite na "Preveč težko delo", kot odgovor na vprašanje "Kakšna je vaša največja slabost?", Ste zunaj. Previdno oblikovani odgovori na vprašanja niso tisti, ki jih intervju želi poslušati. Nihče ni popoln in pomembno je, da v resnici delite svoje slabosti in področja, kjer želite izboljšati. Vsi imajo področja izboljšav in slabosti. Torej, če naletite na popolno, vam nihče ne bo všeč.

11) Vaš povzetek je TLDR (predolgo ni prebral). Razen če ste znanstvenik za Nobelovo nagrado, nihče ni tako pomemben, da potrebuje več kot eno stranjo. Povprečni čas, ki ga preživimo v nadaljevanju, je sedem sekund. Zato je pomembno, da se vaš povzetek oblikuje na čim bolj kratkotrajen in vpliven način. Oglejte si moje objave primeri dobrih nadaljevanj ki dobijo zaposlitev, če želite dobiti idejo.

UPORABA REFERALACIJ ZA BOLJ SE LAHKO UGOTAVLJAMO JOB

Če imate zaposlitev, menite, da ste srečni, ker so mnogi drugi hoteli tudi vašo službo. Ne opravljajte svoje delo samoumevno. Če iščete zaposlitev, je najbolje, da dobite napotitev od nekoga, ki bodisi dela v podjetju, za katerega želite delati, ali kdo ima povezave v podjetju, za katerega želite delati. Internet je super za veliko stvari, vendar navidezno grozno, ko gre za pomoč ljudem pri iskanju odličnega posla. Osredotočil se bom na LinkedIn, pošiljal direktno e-pošto, ki bi sprožil potegatelje, in socialne medije, da bi našli povezave, ne pa mesta za delo.

Četrto četrtletje (oktober, november, december) je ponavadi najslabši čas v letu, da bi našli zaposlitev zaradi najemanja zamrznitev, porabljenih proračunov, počitnic in načrtovanja proračuna za naslednje leto. Na drugi strani, od februarja do junija, so najboljši meseci za iskanje zaposlitve. Ne pozabite poskusiti in se pogajati o odpravi, če ste bili v vašem podjetju že več let ali več. V igri so potencialno veliki dolarji. In če ste že našli drugo delo s ponudbo za eksplozijo, razmislite o pogajanjih o kasnejšem datumu začetka, tako da se boste lahko počutili ali si vzemite neverjetne dolge počitnice, ki si jih zaslužite!

Priporočilo

Začni svojo spletno stran, bodi vaš lasten šef: Nič ni boljše od začetka lastne spletne strani, da bi svojo blagovno znamko uporabljali na spletu in zaslužili dodaten dohodek na strani. Zakaj bi se povezali LinkedIn, FB in Twitter, ko je nekdo od Googlovega imena? Z lastno spletno stranjo se lahko povežete s potencialno milijoni ljudi na spletu, prodajate izdelek, prodajate nekaj drugega izdelka, ustvarite pasivni dohodek in najdete veliko novih svetovalnih in FT delovnih priložnosti.

Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. Kliknite grafiko, če želite izvedeti, kako začeti svoje.
Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. Kliknite grafiko, če želite izvedeti, kako začeti svoje.

začela kot osebna revija, da bi občutila finančno krizo leta 2009. Do začetka leta 2012 je začela ustvarjati tok prihodka, zato sem se odločil, da se dogovorim o odpravnini. Leta kasneje FS zdaj naredi več kot izvršni direktor pri velikem podjetju za izboklino z 90% manj dela in 100% več zabave. Začnite svojo spletno stran WordPress, kot je moja danes z Bluehostom. Dobiš brezplačno domensko ime za eno leto. Nikoli ne veš, kje boš potoval!

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.

Photo credit: Meena Kadri, Flickr Creative Commons.

Priporočena: