Ali je vaša tašča lahko davčna oprostitev?

Kazalo:

Ali je vaša tašča lahko davčna oprostitev?
Ali je vaša tašča lahko davčna oprostitev?

Video: Ali je vaša tašča lahko davčna oprostitev?

Video: Ali je vaša tašča lahko davčna oprostitev?
Video: 10 советов по экономии денег, которые заставят вас переосмыслить покупки продуктов! 2023, Oktober
Anonim

Današnja predstava o tem, kaj naredi nekoga odvisnim ali oprostitvijo za namene davka na dohodek.

Davčne izjeme Prihranite denar

Pomembno je razumeti, kdo lahko uveljavlja kot odvisno od vaših davkov, saj za vsakega od njih dobite davčno oprostitev. Davčne oprostitve so dobra stvar, saj vam prihranijo denar z znižanjem dohodka, na katerega se izračuna vaš davek.

Vrste davčnih oprostitev

Obstajata dve vrsti izjem: 1) osebna oprostitev in 2) odvisna izjema. Za leto 2008 je znesek, ki ga lahko odbijete za vsako od teh oprostitev, 3500 dolarjev. Toda ta znesek se zmanjša z opustitvijo izjeme, ko se vaš prilagojeni bruto dohodek (AGI) vnese v šest številk.

Prejel sem e-pošto od Amande v Fairfaxu, VA. Piše:

Pred kratkim sem se poročil s čudovitim fantom. Zdaj, med čiščenjem po poroki, sem izpolnil nove davčne obrazce, da bi spremenil svoj davčni status od samske do poročene. Moje vprašanje je, če ne vzamem nobenih odbitkov in moj novi mož meni kot vzdrževano, da lahko to boli ali nam pomaga finančno?

Hvala za vprašanje Amanda in številne čestitke! Moj nasvet je, da vedno vzamete kakršno koli davčno oprostitev, ki jo lahko. Običajno lahko zahtevate eno izjemo za sebe in enega za svojega zakonca. To so osebne izjeme - vaš zakonec se dejansko ne šteje za vašo odvisno osebo in se ne šteje za njegovo odvisno osebo. Amanda, če nihče drug ne more zahtevati svojega moža kot izjema, vam priporočam, da to storite.

Zahteva za odvisne izjeme

Druga kategorija davčnih oprostitev je za vzdrževane družinske člane. Za vsako osebo, ki jo lahko pravno zahtevate kot vzdrževano osebo, lahko zahtevate eno izjemo. Za zahtevo otroka kot vzdrževanca morajo imeti številko socialnega zavarovanja ali identifikacijsko številko davkoplačevalcev in opraviti preskus izvzetja. V hipu vam bom dal podrobnosti o preizkusu.

Če ste ločeni ali ločeni od zakonca, lahko starš, ki skrbi za otroka več kot polovico davčnega leta, lahko otroka zahteva kot vzdrževano osebo. Ni važno, katera starša je med letom zagotovila večjo finančno podporo otroku.

Toda kaj, če ste zaskrbljeni za druge družinske člane, kot je tašča? Ali ne morete zahtevati in dobiti tudi davčne oprostitve? Absolutno … če bodo opravili test izjem, ki sem ga omenil. Torej tukaj je:

  1. Biti morajo relativni, če pa niso sorodniki, celo leto živijo v vašem gospodinjstvu
  2. Ne morejo vložiti skupne davčne napovedi z zakonskim partnerjem, razen za zahtevo vračila dolgovanega davka
  3. Biti morajo državljani, rezidenti ali državljani ZDA ali biti rezident Kanade ali Mehike
  4. Biti morajo nekdo, za katerega si zagotovite več kot polovico svoje celotne finančne podpore
  5. Morajo imeti manj kot 3,400 dolarjev bruto letnega dohodka, razen če je vzdrževani otroka dojenčka mlajša od 19 let ali otrok, ki je redni študent, mlajši od 24 let. Upoštevajte, da je bil prag za dohodek v višini 3,400 dolarjev znesek za leto 2007 in se lahko poveča za leto 2008.

Kaj je bruto dohodek?

Pomembno je razlikovati, da bruto dohodek pomeni celoten obdavčljivi dohodek. To vključuje na primer plače, nadomestila za brezposelnost, prejemke iz najemne lastnine in nekatere ugodnosti socialne varnosti, na primer. Kolikšen dohodek iz socialne varnosti je obdavčljiv, je odvisen od skupnega zneska prejetih prejemkov in drugih virov dohodka.

Ampak, če nekdo samo dohodek je socialna varnost, te dajatve na splošno niso obdavčljive in ta oseba običajno opravi preizkus, da izpolnjuje pogoje za vzdrževano. Postavil bom povezavo v zabeleženih opombah v publikaciji IRS Publication 915, ki podaja podrobne podatke o obdavčljivih prejemkih socialne varnosti.

Multiple-Support Arrangements

V nekaterih družinah je lahko več ljudi, ki kolektivno podpirajo vzdrževano osebo, kot je invalid starš. Zakon dovoljuje sporazum o večkratni podpori, ki je obrazec 2120. Vsak finančni udeleženec v odvisni podpori mora podpisati ta obrazec in ga predložiti z davčno napovedjo. Če so v dogovoru o večkratni podpori izpolnjeni naslednji štirje pravilniki, lahko za vzdrževano osebo dobite davčno oprostitev:

  1. Če plačate več kot 10% celotne finančne podpore osebe
  2. Če znesek, ki ste ga plačali vi in drugi, znaša več kot polovico celotne finančne podpore osebe
  3. Če bi vsak sodelavec lahko zahteval davčno oprostitev na lastno davčno napoved, razen da je vsak dal manj kot polovico celotne finančne podpore
  4. Če vsak sodelavec, ki je plačal več kot 10% podpore, soglaša, da lahko davčno oprostitev upoštevate pri svoji davčni napovedi

Če potrebujete več podrobnosti o davčnih oprostitvah ali zneskih za postopno ukinjanje, bom v obvestilih o prireditvah na spletnem mestu moneygirl.quickanddirtytips.com dal povezavo do publikacije 501 za IRS. Naslednji teden bom pokrival davčne olajšave - drugačen način za zmanjšanje davkov!

Upravno

Želim se zahvaliti vsem, ki so nominirali oddajo za nagrado People's Choice Podcast 2008! Zdaj pa vas prosim, da nam pomagate osvojiti nagrado za kategorijo Business, tako da gredo na podcastawards.com in oddate vaš glas za denarnico. Lahko glasujete enkrat na 24 ur, dokler se anketa ne konča 6. novembrath. Torej ne zamujajte, prosim glasujte danes!

Drug način, kako lahko pokažete podporo za podcast, je, da zaključite kratko raziskavo na denarju girlfriends.quickanddirtytips.com. Ta raziskava je bila zasnovana tako, da mi pomaga ustvarjati boljše podcaste in določiti, katere teme naj se zajemajo v prihajajoči knjigi.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Dodatni vir:

Objava IRS 525: Obdavčljiv in neobdavčljiv dohodek

Katere štipendije so obdavčljive

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: