Lahko zaupate temu pregledu? Pazite na te rdeče zastave

Kazalo:

Lahko zaupate temu pregledu? Pazite na te rdeče zastave
Lahko zaupate temu pregledu? Pazite na te rdeče zastave

Video: Lahko zaupate temu pregledu? Pazite na te rdeče zastave

Video: Lahko zaupate temu pregledu? Pazite na te rdeče zastave
Video: Buying CHEAP Corvettes At SALVAGE Auction! 2023, September
Anonim

Ali iščete knjigo, restavracijo ali avto, ste verjetno prebrali potrošniški pregled na spletu. Lahko so koristne, če pa jih preveč poudarite, bi lahko bili razočarani.

Uporabniki TripAdvisor, Yelp in Amazon niso neizogibni in mnogi so preveč radodarni. Ko je Best Reviews pregledal 360.000 uporabniških ocen Amazona prek 488 izdelkov, je ugotovilo, da je 240.000 teh ocenjevalcev dalo petih zvezdic.

To ni samo ekstremna pozitivnost, ki jo morate paziti. Raziskovalci na Univerzi Cornell ocenjujejo, da je približno 10 odstotkov spletnih pregledov ponarejenih.

Rdeče zastave

Obstajajo načini, kako se izogniti temu, da bi jih lažni pregled ali napačen pregledovalec. Pazi:

  • Slaba metodologija: Popustite vse preglede, ki nimajo dejanske podlage. Če uporabnik ni preskusil izdelka, ga odpravil ali ga primerjal s proizvodi konkurentov v istem cenovnem razponu, bo pregled ponujal približno toliko kot opis izdelka.
  • Neupoštevanje: Recimo, da iščete nov družinski avto, ki dobi dobro kilometražo in ne bo nočna mora za parkiranje. Ali res moraš vedeti, kako se izvaja v divjini Aljaske? Diskvalificirajte vse ocene, ki niso ustrezne za vaše potrebe.
  • Manjka perspektiva: Izdelke je treba pregledati glede na podobne možnosti. Lokalne večerje ni mogoče primerjati z vrhunsko restavracijo in noben pregled, ki temelji na tej primerjavi, nima perspektive.

Opazovanje dobrih mnenj

Torej, kaj bi morali iskati? Dobri pregledi imajo ponavadi dve skupni stvari:

  1. Podrobni so. Oglejte si več kot oceno zvezdic. Bolj temeljitejša razlaga, bolje. Podrobnosti o situaciji so pomembne. Vsak ima lahko slabe izkušnje z izdelkom ali storitvijo, vendar to ne pomeni, da je izdelek ali storitev slab. To lahko pomeni, da izdelek takrat ni ustrezal potrebam uporabnika.
  2. Prihajajo iz verodostojnega vira. Vsi pregledovalci niso enako zanesljivi, zato morate preveriti verodostojnost uporabnikov. Nekateri vključujejo zagotovila o njihovi verodostojnosti pri svojih pregledih, vendar pa bi morali iskati tudi zunanje znake. Koliko pregledov je odšel? Nekatere spletne strani imajo za ocenjevalce ocene zaupanja ali verodostojnosti. Ali ima ta uporabnik dober izdelek? Če iščete Amazon, ali je pregled označen z »Amazon preverjeno nakupovanje«?

Ne predpostavljajte, da bodo pregledovalci opravljali svoje delo za vas. Morate razumeti trg sami. Obstaja velika razlika med štirimi slušalkami in 400 dolarji, če pa iščete visokokakovosten izdelek, ta par 4 $, čeprav je zaslužil pet zvezdic, ni vreden svojega časa ali denarja.

Ne zaupajte vsakemu pregledovalniku. Vedite, kaj želite, in preberite ustrezna, podrobna in verodostojna mnenja, da najdete pravo ujemanje.

---

Priporočena: