Ali lahko izgubite, ko ste pridobili?

Kazalo:

Ali lahko izgubite, ko ste pridobili?
Ali lahko izgubite, ko ste pridobili?

Video: Ali lahko izgubite, ko ste pridobili?

Video: Ali lahko izgubite, ko ste pridobili?
Video: НейроЦель. Люди всегда достигают поставленых целей. 2023, Oktober
Anonim

Ta epizoda je o prednostih in slabostih naložb v vzajemne sklade.

Davki na vrhu izgube

Kot vsi vemo, je veliko ljudi izgubilo investicijski denar zaradi nestanovitnosti delniških trgov v zadnjih tednih. Za veliko večino investitorjev je bil težek čas. Ampak to, kar je res težko, izgubi denar v vašem vzajemnem skladu in nato plača davke na to izgubo naložbe! Naj razložim …

Čeprav so številni vzajemni skladi utrpeli velike izgube, nekateri še vedno imajo kapitalske dobičke. Kapitalski dobiček je preprosto razlika med zneskom, ki ga plačate za kapitalsko sredstvo, ko jo kupite, in zneskom, ki ga prejmete za to naložbo, ko ga prodate. Če ustvarite dobiček od prodaje, imate kapitalski dobiček, ki je obdavčljiv. Če izgubite denar od prodaje, imate kapitalsko izgubo. Kapitalske dobičke se lahko izravnajo s kapitalskimi izgubami.

Phantom dobitki so grozni

Položaj, za katerega dolgujete davek, tudi če doživite negativno donosnost naložbe, se imenuje fantomski dobiček. Ne, to ni šala iz Halloween! Fantomski dobički so pogosti na dol trgu, kot smo v zadnjem času doživeli. Pojavijo se lahko, ko se vlagatelji odločijo, da bodo odrinili iz upadajočega sklada. Če želi investitor prodati, bo morda vzajemni sklad moral zbrati denar za plačilo delničarja. Sklad bi to storil s prodajo naložb, tudi dobičkonosnih.

Pregled vzajemnega sklada

Če niste seznanjeni s vzajemnimi skladi, gre za podjetja, ki vlagajo v delnice, obveznice, denarnice, sredstva in druge vrednostne papirje ali njihovo kombinacijo. Naložbe, ki jih ima vzajemni sklad, se imenujejo njen portfelj. To je priročen paket številnih posameznih naložb, ki bi bilo zapletenega za tipičnega vlagatelja sami. Vzajemni skladi ljudem brez finančnih izkušenj omogočajo, da zlahka vlagajo majhne ali velike zneske denarja.

Obravnava kapitalskih dobičkov

Vendar pa obstaja velika razlika v tem, kako se kapitalski dobički rešujejo z vzajemnimi skladi in s posameznimi vrednostnimi papirji. Ko kupujete in imate na zalogi, na primer, vsako leto plačujete davek na tisto, kar zaslužite. Prihodki bi lahko izhajali iz zasluženih obresti ali iz prejetih dividend. Toda ne plačujete davka na kapitalske dobičke, dokler dejansko ne prodate zaloge in ne dobite dobička. Z vzajemnimi skladi so te iste informacije resnične. Toda poleg plačila osebnega davka na kapitalske dobičke za delnice, ki jih prodajate in dobivate, vsako leto morate plačati davke na kapitalske dobičke sklada.

To je zato, ker U.S. davčna zakonodaja zahteva, da vzajemni skladi razdelijo kapitalske dobičke svojim delničarjem. Te distribucije so obdavčene z dolgoročno stopnjo dobička, ne glede na to, kako dolgo ste lastniki delnic. Torej, če upravitelj vzajemnega sklada proda nekaj osnovnih vrednostnih papirjev za dobiček, ki ga ni mogoče popolnoma izravnati z izgubo, morajo obdavčljivi dobiček prenesti na delničarje. To se zgodi, tudi če je imel sklad slab rezultat po nakupu

Prednosti in slabosti vzajemnih skladov

Ali to pomeni, da so vzajemni skladi slabe naložbe? Absolutno ne. Vzajemni skladi delničarjem ponujajo velike koristi, kot so poklicno vodenje, diverzifikacija, likvidnost, dostopnost in udobje. Toda vsako investicijsko vozilo ima svoje prednosti in slabosti. Želim vas seznaniti s še več pomanjkljivostmi vzajemnih skladov, da ne pozabite:

Večina pristojbin. Vzajemni skladi so lahko dragi za delovanje. Zato investitorji naletijo na letne provizije in prodajne provizije ne glede na uspešnost sklada. Vendar pa obstaja nekaj sredstev brez obremenitve, ki lahko zmanjšajo stroške upravljanja. Če se počutite udobno investirati brez storitev posrednika, razmislite o nakupu vzajemnih skladov neposredno iz družine brez obremenitve, da prihranite na stroške.

Cene delnic se izračunajo samo enkrat na dan. To je v nasprotju s posamezno zalogo, za katero lahko spremljate spremembe cen minut po minuti, če želite, tako da preverite spletne strani, kot sta etrade.com ali scottrade.com. Toda ker je vzajemni sklad sestavljen iz več vrednostnih papirjev, je njegova cena odvisna od čiste vrednosti sredstev sklada ali NAV, ki se izračuna na koncu trgovalnega dne. Ampak, če redko prerazporedite denar ali kupujete in prodajate sredstva v družini skladov, to morda ni težava za vas.

Vzajemni skladi in odloženi računi

Eden od načinov za odpravo davkov na razdelitev vzajemnih skladov je, da jih kupijo na računu za upokojitev. To je zato, ker so računi za upokojitev, kot so IRA in 401 (k), primeri davčnih odloženih računov. To pomeni, da se vaš dobiček ne poroča kot kapitalski dobiček. Ne boste dobili davkov, dokler ne boste vzeli svojega denarja. Takrat je vaš dobiček obdavčen kot navaden dohodek, ne kapitalski dobiček.

Vzajemni skladi in obdavčljivi računi

Ampak, če imate vzajemne sklade zunaj kvalificiranega pokojninskega računa, bodite pripravljeni za vsako morebitno davčno obveznost v tem letu. Mnogi vzajemni skladi so konec oktobra končali svoje proračunsko leto, zato si oglejte njihove ocene, tako da lahko načrtujete ustrezno.

Tukaj je nasvet, če vlagate v vzajemne sklade v obdavčljivem računu: razmislite o čakanju na nakup več delnic, dokler sklad ne izvede razdelitve kapitalskih dobičkov za davčno leto 2008. Postavil bom povezavo v obvestilih o predstavah v publikaciji IRS Publication 564, ki vsebuje poglobljene informacije o davkih, povezanih z vlaganjem v vzajemne sklade.

Za več informacij, prosimo, preberite to epizodo predstavitve uspešnega vlagatelja, ki primerja vzajemne sklade s sredstvi za trgovanje z vrednostnimi papirji (ETF). V prihodnji epizodi bom pokril nekaj strategij za vlaganje v uspeh.

Upravno

Vesel sem, da poslušaš. Poiščite prepis te predstavitve, pa tudi vse podatke o stiku na spletnem mestu moneygirl.quickanddirtytips.com.

Chi-Ching, to je vse za zdaj, ljubezen Money Girl, vaš vodnik za bogatejše življenje.

Dodatni vir:

Uvod v vzajemne sklade s SEC

Iz slike iz Shutterstocka

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: