Ali lahko vzamem 401 (k) umik za nakup domov?

Kazalo:

Ali lahko vzamem 401 (k) umik za nakup domov?
Ali lahko vzamem 401 (k) umik za nakup domov?

Video: Ali lahko vzamem 401 (k) umik za nakup domov?

Video: Ali lahko vzamem 401 (k) umik za nakup domov?
Video: Как принять квартиру у застройщика? Ремонт в НОВОСТРОЙКЕ от А до Я. #1 2023, Oktober
Anonim
Image
Image
Bralec po imenu Carol pravi:
Bralec po imenu Carol pravi:

"Če sem 64-letni moški, ki je še vedno zaposlen, kakšne so davčne posledice umika 100.000 dolarjev iz mojega pokojninskega računa, da bi kupil dom za mojega odraslega otroka?"

Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za denarne nasvete in nasvete!

ODGOVOR:

Carol ni določila vrste pokojninskega računa, ki ga ima v lasti, vendar bom domneval, da želi umakniti 401 (k).

Kaj je 401 (k)?

A 401 (k) je priljubljen pokojninski načrt za delovno mesto, ki zaposlenim omogoča, da prispevajo del svojih plač na osnovi prednosti. Odložite plačilo davka na prispevke in zaslužke v načrtu, dokler ne boste izvedli distribucije v prihodnosti.

Za razdelitev pred starostjo 59 let se šteje za zgodnji umik, ob upoštevanju 10-odstotne kazni poleg rednega davka od dohodka (razen če velja izjema).

Vendar je umik 401 (k) mogoče izvesti le, če:

  • zaposlitev preneha
  • se delavec upokoji
  • delavec postane invalid ali umre
  • delavec ima kvalificirane finančne težave
  • zaposleni doseže starost 70½ let in je dolžan začeti delati

Ker je Carol še vedno zaposlena, nima stiske in je mlajša od 70 let, ni upravičen do distribucije, razen če njegov 401 (k) ponuja posebno možnost, ki se imenuje umik v službi.

Kaj je povračilo storitve?

Umik v delovnem razmerju je značilnost nekaterih načrtov upokojitve na delovnem mestu, ki udeležencem, starim 59 let ali več, omogočajo dostop do celotnega ali dela svojega denarja, medtem ko še vedno delajo in prispevajo k načrtu.

Izplaćila v službi je mogoće izplaćati, zaradi ćesar so podvržene navadnemu davku na dohodek. Ali jih je mogoče prenesti v IRA (individualni pokojninski dogovor) brez davčnih posledic, če je to storjeno pravočasno.

Če Carolski pokojninski načrt ponuja umik v službi, ob razdelitvi preprosto dodaja znesek svojemu obdavčljivemu dohodku. Na primer, če njegova plača znaša 50.000 dolarjev, bi z razdelitvijo 100.000 dolarjev obdavčil svoj obdavčljivi dohodek za leto na 150.000 dolarjev.

Druga možnost, da Carol iz svojih razlogov izkoristi svoje pokojninske sklade, je iz načrta vzeti 401 (k) posojilo, če je to možnost. Posojila so še ena značilnost, da lahko načrti delovnega mesta imajo, a jih morda ne ponujajo.

Če želite ugotoviti, ali vaš pokojninski načrt ponuja posojila ali umike v službi, preberite dokument o načrtu, vprašajte upravitelja zaslužka ali se za nasvet obrnite na skrbnika načrta.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete: Kako in kje investirati v IRA 25+ Najboljša osebna finančna orodja Finančni nasveti, ki vas bodo obogatili 10 stvari, ki jih morate poznati glede 401 (k) načrtov

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Image
Image

IOU Piggy iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: