Ali lahko prihranim denar z uporabo kreditne kartice za prenos bilance?

Ali lahko prihranim denar z uporabo kreditne kartice za prenos bilance?
Ali lahko prihranim denar z uporabo kreditne kartice za prenos bilance?

Video: Ali lahko prihranim denar z uporabo kreditne kartice za prenos bilance?

Video: Ali lahko prihranim denar z uporabo kreditne kartice za prenos bilance?
Video: Princes of the Yen | Documentary Film 2023, Oktober
Anonim

Poslušalec Lisa sprašuje:

Na kreditni kartici sem zbral okoli 12.000 dolarjev. Trdo delam, da ga plačam, vendar je obrestna mera tako visoka (24,99%), da bo trajalo dolgo. Na kartico običajno plačam približno 500 dolarjev na mesec. Ker imam dober kredit, bi bilo vredno premakniti dolg v kreditno kartico za prenos bilance?

Odgovor: Glede na pogodbo, ki jo lahko dobite, premikate dolg do kreditne kartice z nižjo obrestno mero, je lahko eden od najboljših načinov za znižanje obrestne mere in prihranek denarja.

Najprej bomo pogledali Lisajevo trenutno kartico. Preprosto je uporabiti kalkulator kreditnih kartic na spletnem mestu dinkytown.com, da ugotovite, kako dolgo bo trajalo, da bo plačala kreditno kartico.

Kreditna kartica Payoff Calculator pravi, da bo Lizi 34 mesecev zakopala svoj dolg s kreditno kartico, če bo še naprej plačevala 500 dolarjev na mesec, kar znaša 17.000 dolarjev (34 mesecev x 500 dolarjev).

Recimo, da Lisa zaprosi za kartico za nakazilo z bilanco 0% APR za 12 mesecev, brez letne pristojbine, brez pristojbin za prenos v bilanco in nagradnih skladov. (Mimogrede, to je dejanska ponudba in to je eden od najboljših, ki sem jih videl na karticah za prenos bilance v daljšem časovnem obdobju. Seveda, če se to dogaja, je to na voljo le za omejen čas.)

Ker ima Lisa dober kredit, bom domnevala, da prenese njeno stanje in ne dobi več kot 12,99% APR po poteku 0% APR 12-mesečnega promocijskega obdobja. Če še naprej mesečno plačuje 500 dolarjev, bo njen dolg izplačan v 25 mesecih in plačal bo skupno 12.500 dolarjev (25 mesecev x 500 dolarjev). Uporaba kartice za prenos bilance bi lahko prihranila Liso $ 4.500 in ji dovolila, da se znebi njenega dolga v približno dveh letih, namesto 3. Rekel bi, da je to vreden in pameten finančni premik.

Če je prenos v bilance primeren za vaše stanje, preberite več v Kako uporabljati kreditno kartico za prenos bilance, da se izogne dolgu.

**********

Laura Adams je nagrajenec avtorja Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Pridobite papirno knjigo ali ebook na Amazon.com! Kliknite tukaj za prenos 2 brezplačnih poglavij knjige!

Če želite izvedeti, kako hitro ustvariti kredit, se prepričajte, da prenesete brezplačen vir, ki sem ga ustvaril, imenovan Kit za preživetje kreditnih točk. Ta večpredstavnostni komplet vključuje videoposnetek, kjer vam pokažem korak za korakom, kako priti do brezplačnega poročila o kreditu in kako lahko brezplačno pridobite kreditno kartico.

Iz slike iz Shutterstocka Več nasvetov iz denarja

Priporočena: