Ali lahko računam pri pridobivanju socialne varnosti ob upokojitvi?

Kazalo:

Ali lahko računam pri pridobivanju socialne varnosti ob upokojitvi?
Ali lahko računam pri pridobivanju socialne varnosti ob upokojitvi?

Video: Ali lahko računam pri pridobivanju socialne varnosti ob upokojitvi?

Video: Ali lahko računam pri pridobivanju socialne varnosti ob upokojitvi?
Video: Is Buying Mortgage Points Worth It? 2023, December
Anonim
V odgovor na uničujoče in pohabljene učinke velike depresije je vlada Združenih držav obljubila, da bo svojim prebivalcem pomagala preprečiti revščino v starosti. V ta namen je Kongres sprejel zakon o socialnem varstvu iz leta 1935, ki ga je avgusta istega leta podpisal predsednik Franklin Delano Roosevelt.
V odgovor na uničujoče in pohabljene učinke velike depresije je vlada Združenih držav obljubila, da bo svojim prebivalcem pomagala preprečiti revščino v starosti. V ta namen je Kongres sprejel zakon o socialnem varstvu iz leta 1935, ki ga je avgusta istega leta podpisal predsednik Franklin Delano Roosevelt.

Prvotni zakon je prav tako zajemal dajatve za brezposelnost, zaradi česar je predsednik Roosevelt opisal, da je to zakon, ki bi "… dal nekaj zaščite povprečnemu državljanu in njegovi družini pred izgubo službe in proti starosti z revščino". Davki in enkratna plačila so bili najprej pobrani od januarja 1937. Kmalu zatem so leta 1940 začeli izplačevati prve mesečne plače.

Od takrat so Američani računali na obljubo o socialni varnosti, da bi jim zagotovili dohodek med upokojitvami. Toda, ali bi se to lahko spremenilo v bližnji prihodnosti?

Govorice o izginotju socialne varnosti so se v zadnjih letih razširile. Mnogi delavci ne pričakujejo, da bodo prejemali socialno varnost, ko se bodo upokojili. Najnovejše številke ankete Gallupa kažejo, da 19 odstotkov delavcev ne pričakuje, da bodo imeli socialno varnost, ko se bodo upokojili. In približno polovica Millennials ne mislijo, da bodo imeli koristi od socialne varnosti, ko se upokojijo.

Ali je res res? Pa ugotovimo.

Ali je socialno zavarovanje resnično bankrotirano?

Po letih zvezne vlade, ki izposoja denar iz skrbniških skladov in zapušča kup IOU, se rezervni skladi za socialno varnost hitro izčrpajo. Medtem ko so novice o programu v zvezi z zadevo, panični kriki o popolnem izginotju socialne varnosti niso utemeljeni. Čeprav bodo rezerve skrbniškega sklada zmanjkale leta 2035, bo program socialne varnosti še vedno okrog njega. To bi lahko izgledalo nekoliko drugače kot zdaj.

V skladu s poročilom skrbnikov, Social Security (invalidska zavarovanja in zavarovanci za starost in preživele osebe) bodo še vedno lahko plačali približno 75% svojih trenutno načrtovanih obveznosti, tudi po izpraznitvi rezerv iz skrbniškega sklada. Pooblaščenci verjamejo, da bo program lahko dosegel ta odstotek skozi celotno petdesetletno projekcijsko obdobje. Torej, ne. Socialna varnost ne bo popolnoma izginila.

Vprašanje pa je: "Kateri 75% plačil je socialna varnost?" Na žalost nihče dejansko ne pozna odgovora.

Najbolje je pripraviti

Ko gre za izračun vaše upokojitvene številke, se verjetno varno šteje vsajnekateri Izplačilo socialne varnosti. Ampak ne boste mogli računati na 100 odstotkov tistega, kar kalkulator SSA pravi, da boste dobili, še posebej, če imate načine, da gredo pred upokojitvijo.

Toda, ko načrtujete, bi moral biti cilj vedno prihraniti več kot dovolj, samo če se zgodi nepričakovano - kar bo verjetno nekje na poti. Torej, ne v celoti izključite socialne varnosti. Ampak naredite te korake, da se bolje pripravite na upokojitev, ne glede na položaj SSA.

Kako se pripraviti na pomanjkanje socialne varnosti

Mnogi ameriški delavci so računali na pokojninske načrte. Čeprav jih danes večina mladih delavcev ne ponudi. Tudi starejši delavci trpijo zaradi slabega upravljanja pokojninskih skladov. To pomeni, da ste vedno bolj sami, ko gre za varčevanje za upokojitev.

To je slaba novica. Toda dobra novica je, da vas s to strategijo trdno nadzirate, kje shranite svoje prihranke in koliko prihranite. Sprejmite te korake, da se pripravite na morebiten primanjkljaj v socialni varnosti.

1. korak: začnite s svojim delodajalčevim načrtom

Čeprav so pokojnine stvar preteklosti, večina delodajalcev še vedno nudi svojim zaposlenim neke vrste upokojitveni načrt. Najpogostejši je 401 (k). Toda nepridobitna podjetja lahko ponudijo načrt, imenovan 403 (b), kar je podobno. To niso edine možnosti za delodajalce, vendar so daleč najpogostejši.

Z 401 (k) lahko vložite denar pred obdavčitvijo na račun, do določene letne omejitve. Lahko celo, da vaš delodajalec dajo v denar, preden boste dobili svojo plačo. Ne morete preživeti, kar nikoli ne vidite!

Denar raste brez davkov. In ne plačujete davkov na dohodek, dokler ga ne umaknete. Samo počakajte, da dosežete pravo starost, da se prekličete brez kazni.

Pogosto se bodo načrti, ki jih sponzorira delodajalec, ujemali z delodajalci. Včasih je to odstotek, kar pomeni, da bo vaš delodajalec ustrezal določenemu odstotku vaših prispevkov do določenega zneska dolarja. Včasih je dolar za dolarsko tekmo, dokler ne dosežete meje. V drugih primerih bodo samodejno dodali določen odstotek vaše plače v račun, ne glede na to, ali prispevate ali ne.

Ne glede na to, če vaš delodajalec ponujakaj kakšen prispevek pokojninskega načrta v vaš račun, storite, kar morate, da ga dobite. To je v bistvu brezplačen denar!

2. korak: preučite individualne račune za upokojitev

Posamezni pokojninski računi (IRA) so dober način za shranjevanje, če nimate načrta, ki ga podpira delodajalec. Ali pa lahko IRA uporabite za dopolnjevanje denarja, ki ga varčujete v načrtu svojega delodajalca, če povečate te prispevke.

Obstajata dve vrsti IRA, ki se razlikujejo glede na to, kako so obdavčeni.Tradicionalna IRA deluje kot tipična 401 (k). Denar, ki ga prihranite, ni obdavčen na prednji strani, ampak je obdavčen, ko ga umaknete. V Rothu IRA, po drugi strani, prispevate denar po obdavčitvi, vendar denar ne obdavčite, ko ga umaknete.

Izbira med obema je lahko težavna. Preberite to odločitev tukaj.

Vsakdo lahko odpre tradicionalni račun IRA, vendar morajo vlagatelji izpolnjevati določene zahteve, da odprejo Roth. Kakorkoli, IRA so super, ker jih lahko uporabite poleg načrta, ki ga sponzorira vaš delodajalec.

Lahko uporabite tudi tradicionalno in Roth IRA, pod pogojem, da ne presegate omejitev najvišjega prispevka. V letu 2017 so vaši skupni skupni prispevki IRA omejeni na 5.500 $. Če ste starejši od 50 let, vam IRS omogoča, da v prispevkih IRA dosežete do $ 6.500.

Še ena opomba: če ste samozaposleni, lahko dostopate do še boljših možnosti za naložbe, ki vam omogočajo prihranek več. Preverite več o teh možnostih tukaj.

Korak 3: Razmislite o vlaganju v nepremičnine

Če upate, da boste pri upokojitvi dopolnili dodatne tokove prihodkov, boste morda želeli razmisliti o vlaganju v najemne nepremičnine. Poleg pridobitve lastniškega kapitala v vaši nepremičnini boste z mesečnimi plačili najemnine izkoristili tudi dodatne prihodke.

S tem, ko rečemo, je pomembno, da se spomnimo, da biti lastnik ni za vse. Morali se boste ukvarjati z najemniki in določiti proračun za popravila. V najslabšem primeru pa se boste morali ukvarjati z osebno dramo, zlorabo vaše lastnine in morebiti celo izselitvijo najemnika. Ampak, če lahko to storite, lahko denar, ki ga boste zaslužili, zmanjša vašo potrebo, da se zanašate na svoje druge pokojninske naložbe.

4. korak: računajte na določeni socialni varnosti

Ne pozabite na socialno varnost! Ne pozabite, da ne bo popolnoma izginil. Poročilo SSA pravi, da bodo po letu 2035, ko se bo zmožnost plačila programa zmanjšala, stvari ostanejo nespremenjene.

Plačate v sistem socialne varnosti in verjetno boste še vedno lahko dobili vsaj nekaj, kar ste dolžni pri trenutnih izračunih. V letu 2017 je povprečna socialna varnost v starosti 62 let približno 1,076 USD na mesec. Vaša korist bi bila lahko višja, odvisno od tega, koliko ste plačali v sistem in kako dolgo čakate, preden začnete uporabljati socialno varnost.

Bottom line je, da bodo tudi Millennials verjetno plačali vsaj del svojih preverjanj socialne varnosti. Če želite biti previdni, uporabite ta kalkulator prednosti, da ugotovite, koliko želite, da se kvalificirate. Potem, računajte na 75 odstotkov tega, ali celo 50 odstotkov, če želite zelo previdno oceno.

Spodnja črta

Čeprav socialna varnost ni tako varna, kot je bila nekoč, ne bo verjetno tudi kmalu izginila. Ne glede na to, bi morali v bližnji prihodnosti upoštevati vsaj nekatera plačila. Toda vaša najboljša stava je še vedno oblikovati pokojninski načrt, ki vključuje tudi druge vire dohodka. In prej boste začeli varčevati v pokojninski načrt, več denarja boste imeli.

Ali računate na socialno varnost? Kako varčujete za upokojitev?

Priporočena: