Ali lahko združim več 401 (k) načrtov na en račun?

Ali lahko združim več 401 (k) načrtov na en račun?
Ali lahko združim več 401 (k) načrtov na en račun?

Video: Ali lahko združim več 401 (k) načrtov na en račun?

Video: Ali lahko združim več 401 (k) načrtov na en račun?
Video: И ЭТО ТОЖЕ ДАГЕСТАН? Приключения в долине реки Баараор. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК (Путешествие по Дагестану #3) 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

V: "Moj mož in jaz imata oba dva 401 (k) računov od prejšnjih delodajalcev. Ali lahko vse štiri od njih združim v en račun, da bi poenostavili naše finance?"

O: Ne morete združiti računov za upokojitev, ki so v lasti različnih ljudi, tudi če ste poročeni. Edina izjema od tega pravila sta smrt in ločitev.

Lahko pa združite račune v svojem imenu tako, da opravite prevračanje. Prevračanje je brezcarinski prenos sredstev z enega pokojninskega računa na drugega. Na primer, če imate nov 401 (k) načrt, ki dovoljuje prevračanje, lahko premaknete sredstva iz enega ali več starih 401 (k) s v nov načrt.

Še ena odlična možnost (če imate nov 401 (k) ali ne) je, da preklopite stare 401 (k) s v IRA po vaši izbiri. Imate svoj pokojninski denar v prevračanju IRA vam daje prožnost, da izbirate med različnimi naložbenimi možnostmi.

Če preprosto zapustite denar v pokojninskem načrtu nekdanjega delodajalca, boste še naprej uživali ugodnost obdavčitve pri letni rasti na računu do upokojitve. Vendar ne boste mogli ustvariti novih prispevkov v račun.

Če želite več informacij, preberite ali poslušajte Kako pravilno ravnati z upokojitvami in kaj je IRA Rollover?

Mladi par, ki izračuna podobo sodbe Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: