Ali je lahko lažni vlagatelj izplačan?

Kazalo:

Ali je lahko lažni vlagatelj izplačan?
Ali je lahko lažni vlagatelj izplačan?

Video: Ali je lahko lažni vlagatelj izplačan?

Video: Ali je lahko lažni vlagatelj izplačan?
Video: Exploring Chicago's Most Elegant Abandoned Bank 2023, Oktober
Anonim

>

Kadar gre za naložbe, obstajata dve široki strategiji ali filozofiji: aktivno vlaganje in pasivno ali lažno vlaganje. V tem prispevku vam bom dala glavne prednosti in slabosti za vsako strategijo, vam povedali, kar pravijo raziskovalci, in vam daje pomemben nasvet za povečanje donosov naložb.

Kaj je aktivno vlaganje?

Najprej pustite, da razložim aktivno vlaganje. Aktivni vlagatelj želi kupovati in prodajati različne vrste naložb, kot so zaloge, vzajemni skladi, skladi, s katerimi se trguje na borzi, in blago stalno. Skrbno pozorni na trge in sprejemajo odločitve, kot je odkup staleža, ko se cena zniža in prodaja, ko se cena dvigne, tako da lahko dosežejo takojšen dobiček. Cilj aktivnega vlagatelja je, da trg upošteva, da bi izkoristili kratkoročne gibanje cen.

Kot si lahko predstavljate, če ste resnično dobri pri aktivnem vlaganju, je lahko zgornja stran ogromna. Ampak, če niste, se lahko naložba, ki postane kislo, pusti velike izgube. Ne samo, da bi trg lahko tvegal, temveč je lahko draga, ker morate običajno plačati provizijo za trgovanje vsakič, ko opravite transakcijo, kar lahko resnično vzame ugriz iz vašega zaslužka. Poleg tega potrebuje določeno raven strokovnega znanja, da bi razumel, kako prebrati kazalnike uspešnosti, uporabljati profesionalno programsko opremo za trgovanje in razumeti, kako se spremembe v različnih vrstah industrij in obrestnih mer nanašajo na prihodnjo ceno vaših naložb. Pasivni investitor ponavadi kupi močno močna podjetja, ki bodo verjetno nadaljevala dobiček v prihodnjih desetletjih.

Kaj je pasivno vlaganje?

Po drugi strani pa je pasivno vlaganje tisto, kar se sliši. To pomeni, da resnično ne storite veliko, torej, leni dejavnik. Pasivni vlagatelji imajo dolgoročen pogled na vlaganje, ki je znana tudi kot strategija nakupa in zadrževanja. Ideja je, da naredijo dosledne, vendar omejene nakupe naložb, ki jih je treba ceniti v daljšem časovnem obdobju. Ne štejejo za lastnike zalog, ki tako hitro rastejo v rasti, da bi se lahko samouničevale. Te vrste nestanovitnih naložb so tiste, ki jih bodo aktivni vlagatelji z veseljem zaskočili. Pasivni investitor ponavadi kupi korenito močna podjetja (ali sredstva, ki so v lasti teh družb), ki bodo v prihodnjih desetletjih verjetno nadaljevali z dobičkom.

Ali je lahko lažni vlagatelj izplačan?

Toda vprašanje, ki ga verjetno sprašujete, je, ali se leni vlaga izplača. Kdo je sčasoma bolj aktiven, aktiven investitor ali pasiven? Veliko raziskav o tej temi je bilo, vendar želim poudariti članek Mark Hulbert, ki piše za ameriško združenje posameznih vlagateljev (zahteva se članstvo). Za več kot tri desetletja sledi portfeljem svetovalcev in pravi, da bi bilo približno dve tretjini njih več denarja, če bi bili manj aktivni.

Hulbert pravi, da je samo za leto 2010 500 različnih portfeljev, ki jih je preučil, pridobil povprečno 14,6%. To je precej dober donos, toda dobili to: Če se ti isti portfelji ne bi aktivno ukvarjali, če bi se od 1. januarja do konca leta držali istih naložb, bi to pomenilo 18%! Tudi v letu 2009, ko se je trg zrušil 9. marca, nato pa se je umiril, se je povprečni portfelj pojavil za skoraj 1%, če ne bi bilo opravljeno nobenega posla.

Zakaj bi se lažni vlagatelj lahko izplačal

Hulbert prav tako navaja akademsko študijo, ki je pregledala poslovanje na 10.000 naključnih posredniških računih posameznih investitorjev od leta 1987 do leta 1993. Študija se osredotoča na primere, ko je prišlo do aktivnega vlaganja, kjer je lastnik računa kupil in prodal zaloge v manj kot 30 dneh. Raziskovalci so ugotovili, da so v 12 mesecih po prodaji zalog delali bolje kot zaloge, ki so jih kupili, da bi jih nadomestili.

Z drugimi besedami, podatki kažejo, da so vlagatelji nagnjeni k prodaji prezgodaj. Če bi bili vlagatelji leni in ohranili svoje naložbe, bi si zaslužili donos, ki je bil za 3,2% višji od tistega, kar so dobili! Stvar Hulbertovega članka je pokazati, da več transakcij zmanjšuje donosnost portfelja. Dobro znani ekonomist z imenom Gene Fama Jr. se pripisuje: "Vaš denar je kot milo. Več boste ravnali z njim, manj boste imeli."

Zakaj lažni vlagatelji lahko naredijo več

Mnoga podjetja in raziskovalci, ki preučujejo vedenje vlagateljev, najdejo dosledno, da povprečni vlagatelj zasluži pod povprečnimi donosi. Razlog, zaradi katerega se to počnemo tako slabo, v primerjavi s preteklimi tržnimi donosi, je posledica naše človeške narave. Ko trg pade, se panike in prodajajo v najslabšem času, ko so cene nizke. In ko se trg ustreli, postanemo pohlepni ali končno dobimo samozavest, da kupimo - v najslabšem času, ko so cene visoke. Trpimo trende in pretiravamo z novicami, kar lahko privede do zelo neracionalnih in slabih naložbenih odločitev.

Kako povečati donose naložb

Moj hiter in umazan nasvet je povečati donosnost naložb tako, da postanete leni vlagatelj. Ne pravim, da nikoli ne bi smeli trgovati, vendar verjamem, da ne bi smeli jemati raje kot aktivni vlagatelj. Če imate strast do trgovanja, bodite pripravljeni porabiti vsaj toliko časa, da opravljate domačo nalogo, saj bi delali s krajšim delovnim časom.Za večino ljudi, ki se držijo pasivne strategije, kjer prispevate denar za pokojnino ali borzni posrednik, ki nima upokojitve, sistematičen način, kot je Betterment, vam bo prinesel veliko donosov naložb za veliko manj napora. Ni preveč področij življenja, kjer se kavč krompir lahko izplača - a ni lepo vedeti, da je naložba ena od njih?

Prenesite prosta poglavja o pametnih premikih denarja za rast, ki so bogate

Če vam je všeč nasvete, ki jih dobite v podcastu Money Girl in želite več nadzora nad svojim denarjem, mislim, da vam bo všeč moja knjiga, Smart Girl's Moves to Grow Rich. Knjiga vam pove, kaj morate vedeti o denarju in o pokojninskih računih, ne da bi vas bogastili s tem, kar vam ni. Na voljo je v vaši najljubši knjigarni v tiskani obliki ali kot e-knjiga za vaše Gorljivi, Nook, iPad, PC, Mac ali pametni telefon. Lahko prenesete dve brezplačni poglavji na SmartMovesToGrowRich.com!

Get More Money Girl!

Bodite prepričani, da preverite ogromen arhiv člankov in poddaj tukaj. Prav tako se prijavite na brezplačni spletni dnevnik Girl Girl in se povežite z mano na Facebook in Twitter! Pošljite vprašanja o denarju na [email protected] ali jih pustite na mojem glasovnem sporočilu na naslovu 206-333-1610.

Več virov:

Hrabrost zmedenih obtožb: Trgovinsko vedenje posameznih vlagateljev Standard & Poor's Indices versus Active Funds Scorecard, konec leta 2010 Kvantitativna analiza vedenja vlagateljev

Podjetje Betterment LLC je svetovalni svetovalec za investicije SEC. Storitve borznega posredovanja, ki jih ponuja Betterment Securities, borzni posrednik SEC in član FINRA / SIPC.

Naložbe: ne zavarovane FDIC • Brez garancije banke • Lahko izgubijo vrednost

Naložbe v vrednostne papirje vključujejo tveganja, vedno pa lahko izgubite denar, ko vlagate v vrednostne papirje.

Pred vlaganjem upoštevajte svoje naložbene cilje in stroške in stroške podjetja Betterment.

Ne ponudba, ponujanje ponudbe ali nasvet za nakup ali prodajo vrednostnih papirjev v jurisdikcijah, kjer ne morejo biti registrirani blažilni in varni vrednostni papirji.

Lazy Investor image courtesy of Shutterstock

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: