Ali je knjiga lahko davčna odvečna?

Ali je knjiga lahko davčna odvečna?
Ali je knjiga lahko davčna odvečna?
Anonim
Anna R. piše:
Anna R. piše:

"Uživam v tvoji knjigi, Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat. Če začnem vlagati v IRA, ali je cena vaše knjige ali kateri koli drug učni program, ki se odbije od mojih davkov?"

To zveni kot odlična ideja, Anna! Žal pa knjige ali izobraževalni material, ki ga kupite za osebno uporabo, ni odbiten.

Image
Image

Vendar, tukaj je 3 situacije, ko knjiga bi se šteje za davčno olajšavo:

  1. Poslovni odhodki: Če ste samozaposleni, so stroški, kot so knjige, revije in izobraževalni programi, ki so v pomoč pri vodenju vašega podjetja, davčni odbitki, dokler poskušate ustvariti dobiček. Več o tem v mojem epizodi Od zaposlenih do samozaposlenih.

  2. Stroški, povezani z delom: Če razčlenite stroške na seznamu A. Odkupite nekaj več neplačanih stroškov za vaše delo, ki so potrebni ali koristni - kot je knjiga, objava v trgovini ali seminar - se naučite precej več v poglavju Deduction Danger, Part 2: Job Expenses.

  3. Stroški izobraževanja: Šolnina in pristojbine, ki jih plačate zase, vašega zakonca ali vzdrževanca, da se udeležite kvalificirane visokošolske ustanove, se lahko odbijejo do letne omejitve - tudi če nimate dovolj skupnih odbitkov, ki bi jih lahko razvrstili. Odbitje vključuje knjige, zaloge in opremo, povezane s tečaji, ki so potrebni kot pogoj za vpis. Več o tem v nasvetih o plačevanju kolegija.

Anna, če nobena od teh primerov ne velja za vas - ne skrbite! To je, kako bo prispevek k IRA postal lastna davčna nagrada:

• Tradicionalni prispevki IRA vam omogočajo vnaprejšnjo obdavčitev v davčnem letu, ki ste ga ustvarili, in niste obdavčeni, dokler ne začnete z odvzemi po starosti 59 let.

• Prispevki Roth IRA so obdavčljivi v letu, ko jih ustvarite, vendar vam omogočajo brezcarinsko rast. Umiki, opravljeni po starosti 59 let, so popolnoma brez davka.

Poleg teh velikih davčnih olajšav, zaradi česar prispevki IRA omogočajo gradnjo naložbenega računa za plačilo za ves čas upokojitev vaših sanj.

Kliknite tukaj, da pridobite svojo kopijo Smart Girl's pameten premakne, da raste bogat! Ta nagrajena knjiga je na voljo v e-knjigi ali v papirnati knjigi na vašem priljubljenem prodajalcu knjig.

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: