Ali lahko bilančni transfer škoduje vašemu kreditnemu rezultatu?

Kazalo:

Ali lahko bilančni transfer škoduje vašemu kreditnemu rezultatu?
Ali lahko bilančni transfer škoduje vašemu kreditnemu rezultatu?

Video: Ali lahko bilančni transfer škoduje vašemu kreditnemu rezultatu?

Video: Ali lahko bilančni transfer škoduje vašemu kreditnemu rezultatu?
Video: ДЕМОНЫ ОТВЕТИЛИ НАМ, что будет дальше и ПРОЯВИЛИ СЕБЯ / THE DEMONS TOLD US what would happen next 2023, Oktober
Anonim
Denarnica Facebook spremljevalec Derek H. sprašuje:
Denarnica Facebook spremljevalec Derek H. sprašuje:

"Ali bo uporaba kreditne kartice za prenos bilance poškodovala moj kreditni rezultat - in kako naj vem, ali je to zame prav?"

Ne dobivate brezplačnega novic o denarju? Prijavite se za nasvete in nasvete!

Kaj je kreditna kartica za prenos bilance?

Prenos bilance je promocija, ki jo ponuja družba za kreditne kartice, ki vam omogoča, da prenesete dolg na novo kreditno kartico in plačate nizko ali brez obresti na stanje za omejeno časovno obdobje. Balansni transferji se navadno uporabljajo za poplačilo vseh ali dela višjega obrestnega dolga, na primer kreditne kartice ali posojila, in ga prenesejo na kartico z nižjo obrestno mero.

Odvisno od pogojev ponudbe lahko z uporabo kartice za plačilo z bilanco plačate manj obresti, lahko prihranite velike. Lahko uporabite denar za hitrejšo plačilo glavnice na kartici in izogibajte se še večje obresti.

Vsaka ponudba za prenos bilance je drugačna, zato pozorno preberite drobni tisk. Najbolj zaračunajo pristojbino za prenos, ki znaša od 3% do 5% na prenos. Nekatere bremenijo visoke obrestne mere po poteku promocijskega obdobja; vendar pa najboljše kartice za prenos ponujajo razumno obrestno mero po podaljšanem obdobju, glede na svojo boniteto, seveda. Znesek, ki ga lahko prenesete, je odvisen od kreditnega limita, ki ga dobite na kartici.

Sorodna vsebina: Ali plačevanje dolga s kreditno kartico izboljša vašo kreditno oceno?

Ali je prenos bilance škodil vašemu kreditnemu rezultatu?

Če bi lahko imeli koristi od nakazila, boste morda bili kot Derek in se spraševali, kako bi to vplivalo na vaše dobroimetje. Odvisno je od več dejavnikov, kot so:

  • ali uporabite bilančni prenos za poplačilo kreditnega računa v celoti
  • celotno stanje, ki ga prenesete
  • ali zapremo kreditni račun
  • koliko novega razpoložljivega kredita ste prejeli

Eden od dejavnikov, ki so bili uporabljeni za izračun bonitetnih ocen, je število nedavnih poizvedb v vašem kreditu

datoteke, kot so aplikacije za nove kredite. Povpraševanja so samo majhen odstotek vaših rezultatov, tako da bo uporaba nove kreditne kartice običajno povzročila rahlo začasno zmanjšanje.
datoteke, kot so aplikacije za nove kredite. Povpraševanja so samo majhen odstotek vaših rezultatov, tako da bo uporaba nove kreditne kartice običajno povzročila rahlo začasno zmanjšanje.

Vendar pa obstaja še en, bolj pomemben dejavnik, ki določa bonitetne ocene, imenovane koeficient izkoriščenosti kreditov. Vaše razmerje je znesek dolga, ki ga opravljate na revolving računih (na primer kreditne kartice in kreditne linije), deljeno z razpoložljivim kreditom na teh računih. Za optimalno kreditiranje se priporoča uporaba 30% ali manj razpoložljivega kredita.

Če pridobite novo kreditno kartico, takoj poviša svoj skupni razpoložljivi kredit, kar zmanjša stopnjo izkoriščenosti kreditov in povečuje vaše bonitetne ocene. Nasprotno je res, ko zaprete kreditno kartico. Torej, če ne zaprete kartice po tem, ko prenesete bilanco na novo kartico, mora neto učinek zvišati vaše bonitetne ocene.

Sorodna vsebina: Kreditna uporaba - kaj pomeni za vašo kreditno oceno

Posojila se ne upoštevajo v stopnjah uporabe posojil; vendar je kombinacija obeh obrokov posojila, kot so posojilo za avtomobile ali hipotekarni in revolving računov, koristno za vaše dobroimetje. Zato bi lahko odplačilo posojila s prenosa celotnega stanja na kartico za prenos negativno vplivalo na vašo dobroimetje, še posebej, če bi bil vaš edini račun za obroke.

Toda učinek zaprtja posojila je verjetno pranje proti pozitivnemu učinku prejema dodatnega razpoložljivega kredita na kartici za prenos. Poleg tega se vsaka sprememba v vašem kreditu vedno spreminja glede na svojo edinstveno kreditno zgodovino.

Sorodna vsebina: Ali izplačevanje posojila zvišuje bonitetne ocene?

Ali bi morali opraviti prenos bilance?

Razen če v bližnji prihodnosti ni velikega nakupa, kot je nakup doma ali avtomobila, ne bi bil preveč zaskrbljen zaradi kreditnih posledic prenosa bilance. Namesto tega se osredotočite na to, ali vam bo dolgoročno prihranilo denar in izboljšalo vaše splošno finančno zdravje. Če potrebujete pomoč pri razkrivanju številk, uporabite računski menjalnik za preračunavanje stanja na bankrate.com.

Drugi členi in viri, ki jih morda potrebujete:

6 načinov plačila dolga kreditne kartice Get Out of Credit Card Dolg ali Save-Kateri je boljši? 7 Koraki za preverjanje in popravljanje kreditnega poročila Get Your Free Credit Score (brez poškodovanja vašega kredita) 9 Stvari, ki ne morejo škodovati vašim bonitetnim ocenam

Niste naročeni na brezplačni podcasti Money Girl na iTunes? Kliknite tukaj, da se naročite!

Image
Image

Smiling Man s kreditno kartico fotografija iz Shutterstock Več nasvetov iz denarja

Priporočena: