Nakup Blogov, Prodaja Blogov: Kako sem zgradil svoj Blogging Business

Kazalo:

Nakup Blogov, Prodaja Blogov: Kako sem zgradil svoj Blogging Business
Nakup Blogov, Prodaja Blogov: Kako sem zgradil svoj Blogging Business

Video: Nakup Blogov, Prodaja Blogov: Kako sem zgradil svoj Blogging Business

Video: Nakup Blogov, Prodaja Blogov: Kako sem zgradil svoj Blogging Business
Video: В это трудно поверить, НО МЫ ЖИВЁМ С ПРИЗРАКОМ! It's hard to believe, BUT WE're LIVING WITH A GHOST! 2023, Oktober
Anonim
Image
Image

Pred tremi leti so mi mnogi blogerji povedali,"Nikoli ne boste imeli denarja za blogiranje. In če boste to storili, vam bo 200 $ / mesec najvišji vrh."

Pred tremi leti je bil The Financial Blogger povprečno 500 obiskov na mesec in sem bil vznemirjen, ko sem prvič sklenil 10 dolarjev za povezavo.

Tri leta kasneje sem zdaj vodil tri finančne spletne strani, kupil dva od njih in prelistal blog v enem letu za več kot 15.000 dolarjev. Začetek lastnega spletnega dnevnika je brez brainerja v internetni dobi. Kaj je stalo na tisoče dolarjev, da bi začeli spletno stran, zdaj stane kar 12 dolarjev na leto za ime domene in 2,95 $ / mesec z računom Bluehost. Nima nobenega razloga, zakaj vsi ne bi smeli začeti svoje lastne lastne blagovne znamke na spletu, namesto da bi se Facebook, LinkedIn in Twitter obogatili z vami.

Ko sem vprašal Sam, če bi lahko napisal gostujočo delovno mesto, me je prosil, da vključim več podrobnosti o tem, kako sem ocenil bloge in kako se odločim ali ne pošljem 10 kilogramov čez žico (ali več!) Preprosto za nakup ". com ".

Oglejte si Blogs kot priložnost za vlaganje v nepremičnine

Ko sem prvič začel svoj blog, sem se lotil partnerstva z enim od mojih prijateljev (ki je soustanovitelj naše družbe). Bil je v industriji spletnega mesta od 90. let, še preden je bil Bubble. Povedal mi je, da si bom ogledal nepremičnino za najem, da bi razumel, kako lahko spletna stran ustvari dohodek in kako jo je treba vrednotiti. Dejansko je napisal zanimiv del o razliki med naložbami v nepremičnine in nedavno spletnimi naložbami.

Njegova glavna točka je naslednja:

Ko cenite najemnino, boste najverjetneje plačali med 10 in 15-kratnim letnim prihodkom. Če lastnina ustvari približno 40.000 dolarjev prihodkov od najemnin, boste plačali od 400.000 do 600.000 dolarjev za nakup.

Ko cenite spletno mesto, boste najverjetneje plačali od 18 do 24-krat Mesečni prihodek. Zato lahko vaš donos naložb z lahkoto doseže 50% prvega leta!

Medtem ko obe vrsti lastnosti ustvarita mesečni dohodek, bo prvi vplačan več kot 20 let (če ne več), slednji pa bo dobil samo dve leti. Zdaj, ko sem dokazal, da obstaja velika priložnost za vlaganje, kako ceniš spletno stran?

Vrednotenje spletne strani

Ob nakupu spletne strani je več meritev. Torej, preden začnemo z izračuni, iščemo minimalne zahteve. Spletna stran mora biti:

Najmanj 1 leto star (da bi imeli veljavne podatke o prometu in jih prepoznali od Googla).

Najmanj 10.000 obiskov na mesec (enostavno je ustvariti spletni dnevnik s 3.000 obiski / mesec, saj želimo prihraniti čas, potrebujemo dobro bazo obiskovalcev).

Najmanj 50% obiskov, ki prihajajo iz iskalnika s (ne želimo povečati prometa iz družabnih medijev, saj ti bralci ne zadržujejo veliko časa na vašem spletnem mestu, ne kliknejo oglasov, ne komentirajo in se ne registrirajo v nobenem od vaših virov RSS.

Najmanj 300 bralcev RSS (samo za zagotovitev, da imate skupnost, ki vas spremlja).

Ne sme biti Page Rank 0. Spletna mesta PR0 pomeni, da jim jih Googlu ne marajo. Čeprav PR-u ne dajejo preveč teže, želim se prepričati, da ni nič, ker ne želim, da bi iskalnik iskal moje bloge.

Mora biti v denarju. Medtem ko nisem največji pro v monetizaciji, rad najdem bloge, ki so v skladu z mojim znanjem pod denarjem. Zagotavlja mi zaupanje, da bom dobil donos svoje naložbe hitreje kot 24 mesecev.

Pogledali smo spletno stran, imenovano Green Panda Treehouse, ki je izpolnjevala vse te predpogoje. Zato smo šli naprej in naredili nekaj izračunih. Ker je bilo spletno mesto veliko (okoli 10.000 obiskov / mesec), vendar ne veliko (več kot 35.000 obiskov na mesec), smo lahko uporabili pravila od 18 do 24 mesecev dohodka. Za večje spletne strani morate zagotovo dodati premijo za blagovno znamko, velikost skupnosti in prihodnji potencial dohodka.

Kako ocenjujete dohodek?

Pred dodajanjem številke na spletno stran želim poglobljeno pogledati na različne vire dohodka. Ni mi všeč bloge, ki so odvisne od enega samega vira dohodka (običajno povezav v storitvi Adsense ali Text). Zaradi tega je poslovno tveganje večje kot dobro razpršeni viri dohodka. Najboljši vir dohodka je zdaj povezani dohodek, ker se naravno mešajo s svojo vsebino in bi morali biti tudi odlični.

Tukaj je nekaj glavnih virov prihodkov za bloge:

- Adsense

- Besedilo povezave

- Pasice

- Pripadniki

- Izdelki (ebooks, storitve, plačane novoletne itd.).

Bolj diverzificirani so viri dohodka, bolj bom pripravljen dati 24 do 36 mesecev dohodka (ker ga lahko resnično štejete za podjetje in ne za majhno stranico).

Imate lahko dodatno težo, če ste več mesecev zaslužili denar za svoj blog. Če lahko pokažete uptrend več kot 6 mesecev, lahko definitivno govorite o potencialni prihodnji rasti.

Naučite se, kako začeti spletni dnevnik s Samovim korakom po korakih, če ga zanimate.

Drugi podatki

Pred nakupom spletne strani je nekaj podrobnosti. To je bolj usmerjeno k temu, kar iščete in kaj želite kupiti kot blog. Preden začnete nakupovati, si lahko ogledate naslednje točke:

Niche vsebina

Želite govoriti o osebnih financah na splošno ali o specifičnem vidiku, kot je skromnost ali naložbe? Očitno je, da bo investicijski blog vreden veliko več, ker bodo oglaševalci plačevali več za prikazovanje naložbenih produktov v primerjavi s kuponi.

Priljubljene objave bloga

Videl sem, da nekateri blogi dobijo od 30 do 40% svojega prometa le od 2 ali 3 člankov. Želite zagotoviti, da imate v Googlu nekaj priljubljenih člankov, da lahko računate na stabilno prometno bazo. Če je večina pregledanih strani odvisna od 1 ali 2 ključnih besed, je verjetno, da je večina vašega dohodka odvisna od istih besed. Zato dodaja tveganju.

Omejitve spletnega dnevnika

Nekateri blogi so zelo osebni in povezani z avtorjem. Čeprav je to lahko namen spletnega dnevnika, obstaja nekaj blogov, kjer so bralci manj povezani z avtorjem kot drugi. Medtem, ko želite imeti močno skupnost, ne želite, da je preveč močna. Veliko bralcev lahko zapusti, če nimate istega pisnega sloga ali miselnega mnenja prejšnjega lastnika.

Nekateri razmišljajo tudi o ponudbi pisateljevega položaja prejšnjemu lastniku, da se prepričajo, da ohranjajo svojo bralstvo. To sploh ni slaba ideja, saj vam daje čas, da "prebirate" svoje nove bralce.

Ali nakupni / prodajni blogi predstavljajo dober poslovni model?

Osebno verjamem, da obstaja velika priložnost za naložbe v poslovanje z blogi, saj smo trenutno na zelo neučinkovitem trgu. Blogi so podcenjeni! Ker ni veliko kupcev in je vrednotenje spletnega dnevnika še vedno zapleteno in standardna metoda še ni bila določena, je za zelo majhno ceno na voljo več draguljev.

Zagon spletne strani, ki ustvarja denar

Že več kot sedem let sem začel, zdaj pa zaslužim več, kot sem storil, ko sem bil izvršni direktor pri veliki družbi Wall Street. Dohodek je ponavljajoč, polpaziven in izredno nagrajevan, saj resnično uživam v povezovanju z drugimi ljudmi in jim pomagam pri finančnih težavah. Ni prodaje, saj ljudje prihajajo sami.

Nikoli nisem mislil, da bom lahko zapustil svoje delo leta 2012 samo tri leta po začetku. Zelo priporočam, da VSAKO pričnejo svoj blog, da imajo svojo lastno blagovno znamko na spletu, najdejo novo službo in možnosti za svetovanje, izrazijo svojo ustvarjalnost in v procesu lahko vložijo veliko denarja. Oglejte si, kako lahko nastavite blog WordPress v manj kot 30 minutah z Bluehost. Je poceni in enostaven za začetek. Stvari, ki jih danes delamo, so se za boljši jutri postavile.

Tukaj je moj vodnik po korakih, kako začeti svojo spletno stran, kot je moja, v 30 minutah.

Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer.
Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer.

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje. Pomisli več. Včeraj je bil najboljši čas za začetek spletnega dnevnika ali gradnje spletnega poslovanja!

Priporočena: