Netradicionalni načrt za finančni uspeh v svojih 20-ih

Kazalo:

Netradicionalni načrt za finančni uspeh v svojih 20-ih
Netradicionalni načrt za finančni uspeh v svojih 20-ih

Video: Netradicionalni načrt za finančni uspeh v svojih 20-ih

Video: Netradicionalni načrt za finančni uspeh v svojih 20-ih
Video: The Gay Wage Penalty—and Premium 2023, Oktober
Anonim
Ko sem prebral Samovo objavo o tem, kako narediti šestmestno plačo, sem imel močan (negativen) odziv na današnji nasvet. Glede na njegov nasvet sem storil skoraj vse, kar je narobe, pri 29 pa imajo šestmestno plačo in $ 200k v neto vrednosti. Medtem ko sem v svojem življenju doživel dovolj privilegija, da sem šel skozi kolidž z mojo učno uro, ki so jo plačali moji starši, prav tako nisem skrbnik otroka.
Ko sem prebral Samovo objavo o tem, kako narediti šestmestno plačo, sem imel močan (negativen) odziv na današnji nasvet. Glede na njegov nasvet sem storil skoraj vse, kar je narobe, pri 29 pa imajo šestmestno plačo in $ 200k v neto vrednosti. Medtem ko sem v svojem življenju doživel dovolj privilegija, da sem šel skozi kolidž z mojo učno uro, ki so jo plačali moji starši, prav tako nisem skrbnik otroka.

Odrasel sem v precej povprečnem gospodinjstvu srednjega razreda, šel v javno šolo vse življenje in domneval, da je poslovni svet za ljudi, ki niso kot jaz. Vedno sem se odlično odlikovala tudi v umetnosti, ker sem bila sprejeta v prestižne programe za slikarstvo, dramo in pisanje, vendar zaradi kombinacije ADD, depresije in tesnobe moja učna uspešnost nikoli ni odražala mojega intelektualnega potenciala. S tem nisem diplomiral na šoli Ivy League. Štiri leta sem končal na visokem zasebnem fakultetu z diplomo iz umetnosti. Ko sem diplomiral leta 2005, nisem vedel, kaj storiti, ali kako zaslužiti denar, kaj šele prihraniti in vlagati v upokojitev.

Sam pojasnjuje, da je najboljši način za pridobitev šestmestnega dohodka dobro opraviti v srednji šoli, stopiti v vrhunsko šolo in nato biti najboljši v katerem koli velikem številu poklicev (medicina, pravno financiranje, visoka tech, javni uslužbenec itd.). Ne bi rekel, da je to grozno nasvet, saj ta strategija očitno pomaga mnogim ljudem napredovati, vendar ne na Harvardu ali Berkeleyju na vaši diplomi, ne pomeni, da boste vedno zaslužili za 50 dolarjev na leto, ali pa bi morali ignorirati dajanje denarja za starost, preden bo prepozno.

Na drugi strani je moj fant sledil vsem »pravim« korakom, ki je diplomiral iz prestizne institucije z visokimi častmi, vendar je v zadnjem desetletju preživel brezposelne ali nezaposlene. Nima prihrankov in samo svojega dela s krajšim delovnim časom. Svojo kariero sem ustvaril iz nič in primerjalno gledam, da delam veliko bolje s svojim 3.2 iz neznane šole v primerjavi s svojo 3,8 iz vrhunske institucije. Razvrščanje snovi, toda pomembno je tudi pogon, vzdržljivost in motivacija, predvsem pa, vera da bodo zvezde poravnale, če ne boste odnehali.

V svoji karieri do sedaj sem imel svoj pošten delež poklicnih ups in padcev. Toda, ne glede na turbulence, poskušam prihraniti velik del svojega dohodka. Na noben način nisem skromen (če preberete moj blog, boste vedeli, da tudi jaz kupim precejšen del sprememb), vendar sem se vedno osredotočil na življenje pod mojimi sredstvi. Vem veliko mnogih šolarjev ali mladih strokovnjakov, ki kupujejo nov avto z batnice in se nato pritožijo nad mesečnimi plačili avtomobilov. Čudno je.

Trdim, da lahko kdorkoli pridobi šestmestno plačo, vendar morate biti pripravljeni trdo delati, tvegati in izključiti strah pred neznanim. Pomaga tudi pri tem, da v svojih dvaindvajsetih letih ne bi imeli otroka, saj razumem, da je strošek in odgovornost skrbi za otroke to veliko bolj zahtevno. Če imate možnost izbire, priporočam, da počakate, da imate otroke, dokler niste v 30-ih, če želite pridobiti finančno varnost.

Ali lahko kdo postane bogat, če hoče? Sam pravi: »Nobenega monopola ni biti bogat.« Trdi, da če si trdo delate in verjamete, da ste lahko bogati, ste lahko »bogati«. Mislim, da noben ne more biti bogat v finančnem smislu, ampak dobri 75% ljudi ima sposobnost, da delajo bolje, kot so. Kje živim, kjer se osnovne hiše začnejo z $ 700k, plača v vrednosti 100k ne bo bogata. Bogastvo prihaja iz varčevanja in porabe pametno in sprejemanje pravilnih finančnih odločitev.

Čeprav vsi ne morejo biti milijonarji, lahko vsakdo izboljša svojo trenutno mrežo, tako da se osredotoči na to, da postane resnično dober pri eni stvari, o kateri so strastni in to je tržno znanje. S tem je vsakdo lahko finančno varen in ima dovolj za trdno upokojitev. To je moja zgodba o mojem življenju od diplome, od $ 15k do $ 100k v letni plači, in $ 8k do $ 200k v neto vrednosti pred 30.

2005: Brezposelni, preobremenjeni s 8k prihranki

Vedel sem, da se ne želim vrniti domov. Nisem vedel, kaj želim storiti. Leto po zaključku šolanja je bilo zelo grobo. Odpeljal sem se iz mojega območja udobja zavrača da se bom vrnil z mojo družino po končanem študiju, kljub temu, da na mizi nimam možnosti zaposlitve. Prvo leto iz koledža sem moral zaslužiti $ 15k od samostojnega dohodka in dela s krajšim delovnim časom, ki sem ga prezrla. Priznam, da je bilo leto izjemno grobo.

Skoraj eno leto po diplomi sem se znašel v globoki depresiji. Imel sem "brezvredno" liberalno umetniško stopnjo iz brezimenskega koledža izven mesta, v katerem je živel, in to hitro postane jasno, ko sem poslal stotine na stotine nadaljevanj, pri čemer nihče ne grize. Čutila sem se tudi takrat, ko je bila Ivy Envy. (Pravzaprav ne mislim, da je moja stopnja liberalne umetnosti nekoristna, toda takrat se mi je zdelo všeč, ker ni zagotovila nobene pomoči za pridobitev službe.

Vendar, kar sem se naučil v kolegijih letih, me je naredil, kdo sem danes in mi je pomagal, ko sem dejansko dobil službo.) Moja neprofitna pripravništva očitno niso bila ustrezna delovna izkušnja za katerokoli pozicije, ki so me zanimale. Po osmih izredno stresnih mesecih sem dobil moj veliki odmor - 30 kilogramov na leto FT. Nebo se je ločilo. Mislil sem, da je $ 30k neverjetno. Pokrivala bi mi 450 $ mesečno najemnino in plin.Takrat nisem razmišljal niti o načrtu varčevanja, kaj šele pri vlaganju v pokoj.

Ničesar nisem vedel o naložbah, kar je bilo ironično, saj sem odraščal z očetom, ki je živel kot aktuar, ki je svetoval o pokojninskih načrtih za velika podjetja. Edina vpetost moje matere v naše gospodinjske finance je bila njihova poraba in zaslužek, in moj oče ni ničesar pojasnil o denarju za enega od nas. Imeli smo srečo, da smo s svojim dohodkom lahko živeli v udobnem življenju višjega srednjega razreda, vendar to ni zagotovilo jasne slike o tem, kako nadaljevati z življenjskim slogom, ko se je oddaljil od družine.

Kmalu po končani visoki šoli sem se srečal z velikim finančnim predstavnikom banke, ki mi je povedal o ponudbi vzajemnih skladov in varnosti CD-jev. V tistem času sem imel 8 kilogramov prihrankov, zahvaljujoč tožbi, ki sem jo dobil kot otroka, in staršem, ki so mi tako prijazno plačali pot skozi šolo, sem svoje prihodke prenesel v CD, da bi pozabil na deževen dan.

Večino mojih prihodkov sem porabil za moje osnovne račune in življenjske stroške. Z denarjem, ki sem ga pustil, sem ga samo obdržal. Nihče me ni naučil ničesar o naložbah, moje delo pa ni bilo 401k, tako da ni bilo možnosti, da bi se pri pripravi dela upokojili. Račun za preverjanje je bil odličen kraj za shranjevanje ostankov.

Bilo je približno takrat, ko sem nekako našel brati blog, imenovano Her English Major's Money. Za razliko od mnogih blogov o osebnih financah, ki so se nanašali na dolg, je bil njen blog o pridobivanju majhne dediščine in ugotovitvi, kaj storiti z njo. Njena druga delovna mesta so razpravljala o osnovnih temah vlaganja, kot so IRA in zaloge. Nato sem spoznal, da je pomembno, da je osebna finančna sredstva sedaj razmišljati, v primerjavi s kasnejšimi.

Odprla sem prvo Vanguard Roth IRA s 3000 $, ki sem jih prihranil na računu za preverjanje. Počutil sem se dosežen, a hkrati brezupen, glede na to, da sem se naučil, da bi za upokojitev potrebovali več kot 1 milijon ameriških dolarjev - $ 3k je bil le kapljica v zelo velikem vedru, ki je bilo nemogoče izpolniti. Kmalu po tem, ko sem našel ta blog, sem se odločil, da začnem s svojimi posvečenci, da bi vse stvari razpravljali o osebnih financah, saj nisem imel nikogar za pogovor o teh zelo pomembnih zadevah in sem spoznal, da se moram izobraževati, preden je bilo prepozno.

2006: žoga začne z valovitostjo

Po enem letu na prvi zaposlitvi sem bil zaposlen za vlogo, za katero nisem bila pravzaprav kvalificirana in sem jo sprejela novo pozicijo za $ 50k. Nebesa so se spet ločila. Nenadoma sem lahko maksimalno iztržil celoten znesek v višini 5 kiljev, ki ga je vlada pustila v leto za Roth IRA. Še vedno se je počutilo kot nič, toda, ko sem mogel "izuriti" svoj letni prispevek, sem se počutil pametno. Na hrbtu sem se malo potegnil.

Prav tako sem se odločil, da je čas, da se premaknete iz mojega $ 450 na mesec majhen majhen prostor v stanovanju 4br in v moj lasten studio. Našel sem enega, ki je bil razumno prijazen za 900 dolarjev na mesec. V svojem samem se je odzval na velik premik v mojem življenju. Toda hkrati sem se boril z mojim delom. Spoznal sem, da zame ni v redu, in družba in jaz sem se odločila, da se medsebojno delujejo. Vrnil sem se na kvadratni meter, vendar z 900 USD na mesec najemnino za plačilo v primerjavi s 450 $. Nenadoma se je moja majhna kontrolna blazinica zmanjšala.

Resnično dve leti po diplomi se mi je zdržal, preden sem našel mojo podlago. Začel sem freelancing za različne družbe na tem področju - pisanje malo vsebine za to, delaš malo osnovno oblikovanje dela za to. Vedno obstajajo možnosti za majhne projekte za ljudi, še posebej, če ste dober pisatelj. Naredil sem 50 dolarjev, 25 dolarjev in ustvaril moj portfelj in izkušnje. Ugotovil sem, da sem kot leni in brez vrednosti, kot sem mislil, da sem zaradi depresije, res rad rad. Užival sem ustvarjal nekaj od nič in ni škodilo, da sem bil plačan za to.

Po nekaj letih prepletanja v to in to, sem dobil ponudbo za delo za krajši delovni čas, ne tako presenetljivo dobro plačano pisno pozicijo pri zagonu. Nobenih koristi. Takrat sem naredil približno 30 $ na uro. Ni bilo veliko, vendar sem uspel pokriti osnovne stroške. V enem letu zaposlitve s krajšim delovnim časom sem uspel zgraditi položaj v polni delovni čas, kjer sem upravljal zahteve za storitve za stranke in še več.

Bil sem pripravljen storiti skoraj vse, kar je bilo potrebno, kar je bilo pogosto veliko, saj je bila naša celotna ekipa samo 10 ljudi. V tem položaju sem ostal tri leta, z $ 65k plače. Nikoli nisem dobil povišanja ali bonusa. Ampak, kaj je to 65k dolarjev, je bila možnost, da začnete raziskovati naložbe. Čeprav še nisem imel dostopa do 401k, sem odprl račun Sharebuilder in začel vlagati v ETF-je in zaloge. Bil sem živčen, ko sem imel na tem računu 1000 $, ki sem ga razdelil na približno 6 različnih sredstev. V račun sem začel dati več denarja, saj je bilo zanimivo gledati, kako se zaloge dvignejo gor in gor ter gor. Dokler niso.

2008: Vse je bilo tako dobro …

2008 se zaokroži in se trg zruši. Moje naložbe - majhne od njih, ki so bile - so trpele s trgi, kot so vsi ostali. V tandemu se je moja najemnina povečala od 900 do 1300 dolarjev za isto stanovanje v dveh letih zaradi druge družbe, ki je kupila nepremičnino. Odločil sem se, da moram narediti pomembne spremembe v mojem življenju, ker nisem porabila $ 1.3k na mesec, kar pomeni 65 kilogramov na leto. Sem se poslovil od solo življenja in spet preselil v apartma s sostanovalci, čeprav lepši od prvega mesta, kjer sem živel s štirimi sostanovalci, in prinesel mojo najemnino na približno 600 dolarjev na mesec.V tem času je moje podjetje začelo odpuščati zaposlene, ki niso bili tehnični, da bi postali privlačni za prevzem, in glede na to, da smo imeli le deset zaposlenih in večina jih je bilo tehnično, jaz sem bil eden od prvih, ki ga je treba spustiti.

To je bila najboljša stvar, ki bi se mi lahko zgodila, čeprav takrat takrat ni bilo tako. Očitno sem padel v depresijo in razmišljal o tem, kako bi se moral po treh letih lojalnega zaposlovanja in trdo delo vrniti na začetek. Moj šef mi je povedal, da mu je žal, da me je moral odpustiti, očitno je bila potreba za posel, in poskušal sem se spomniti na dejstvo, ko sem se vrnil, da sem poslal več sto člankov.

Lahko bi zaprosil za brezposelnost, vendar na koncu nisem vzel nobenega denarja od vlade, ker sem se počutil, če bi šel na brezposelnost, bi bilo preprosto dovoliti, da bi prišel samo malo, kar je plačal. Do leta 2009 je moja mreža padla s 30 kilogramov na 25 kilogramov. Nato, na srečo, se je nebo ponovno spet ločilo. Vse moje predanosti pošiljanju se nadaljujejo po ponovnem izplačilu. Moje edinstveno ozadje mi je omogočilo, da sem bil primeren za pravilne položaje, saj je postal nezmožen za napačne položaje.

Bilo je približno tega časa, ko sem začel dobiti zanimive svetovalne položaje in priložnosti. Odločil sem se, da je edini način, kako nadaljevati v življenju, začeti verjeti vase. V enem mesecu sem imel dve neverjetni priložnosti. Začel sem se pogajati in prodajati za to, kar mi je vredno. Delal sem veliko na uro in zaslužil povprečno 80 evrov na uro. Sem zaslužil približno $ 120k v enem letu na več položajih. Ena družba me je poslala na mednarodni ravni za ves mesec.

To je bilo tudi prvo leto sem imel dostop do 401k. V šestih mesecih sem ga podaljšal. Veliko presežkov sem dal v zaloge. Moje življenje se je potem zdelo razmeroma poceni v primerjavi z mojimi zaslužki. Nisem šel ven in kupil novega avtomobila ali se preselil v dražje mesto, namesto tega sem vzel preveč denarja in ga naložil v moje naložbene račune. To je bil pravi trenutek, ko se je trg opomogel od kamnitih dno. Začel sem resno pri pripravi proračuna. Še vedno sem porabil več, kot bi moral imeti stvari, ki jih ne potrebujem, vendar so bili fiksni stroški nizki. Še vedno sem vozil avto, ki sem ga kupil leta 2006 ('99) za $ 8k. Letos je bilo leto, ko sem se preobrazil iz prestrašenega otroka v odraslo osebo. Bil sem 25 let.

Od leta 2010 do 2012: povečanje mojega čistega zneska od $ 25 do $ 200k

2010: $ 88.6k omrežja, ki je sestavljen iz gotovine v višini 8,7k, zaloge v višini 38,2k, CD-jev s hitrostjo 8,1kn, računov v višini 2,1k 529 in pokojnin v višini 41,3k (sem tudi jaz odložil denar za davke, ki so imeli ostanke, ki so takoj prišli v moj Roth 2011. AAPL in ostalim mojim obdavčljivim portfeljem smo razširili preko COMV, ENOC, EPI, EWZ, GE, GLD, GOOG, IHI, JNJ, KOL, MCD, PBD, PG, T, VWO, VZ, WFMI in XLF Moj Roth račun je vključeval DVY, SPY, GLD, SLV in VNQ. V svoji 401k, $ 9.5k + $ 7.1k imam $ 18.6k v dveh Vanguard skladih v Roth IRA.

2011: $ 145k omrežje, z $ 9.9k v gotovini, $ 88.7k v obdavčljivih zalogah računa, 3325 $ na 529 računu, 43.7k v upokojitvi. Prav tako sem pridobil $ 20k v delniških možnostih (ki sem jih uveljavil / plačal, zato jih štejem v svojo celotno omrežje - ne štejem tistih, ki jih še nisem uveljavljal. To bi lahko bilo vredno 0k ali več kot milijon dolarjev, vendar ne želim ničesar pričakovati, zato samo računam, kaj sem plačal.) Na mojem davčnem računu sem prodal zaloge, ki so bili skupni poraženci, 50% pa v AAPL in 50% v dve drugi veliki pokrovček zaloge ali ETF. Jaz sem zaprl leto z $ 30k na zalogi AAPL, v lasti AMZN, in, CSCO, CVX, ENOC, EPI, EWZ, GE, GLD, GOOG, IHI, JNJ, KOL, MCD, PBD, PG, SBUX, T, VWO, VZ in XLF.

2012: $ 202.5k omrežje, z $ 5.7k gotovine, zaloge $ 124.2k, $ 73.8k upokojitev in $ 3.5k v mojem računu 529. Prodala je veliko poražencev. Kupil sem svoj 100. del staleža AAPL. Na srečo sem kupil samo dve delnici po približno 650 $, preden se je zrušil na 450 $. Moj povprečni delež AAPL stane 340 evrov, zato sem še pred nami, trkam po lesu. Zaprta leta 2012 s 59,6 milijoni dolarjev AAPL. Da, želim si, da bi se takrat prodajal, toda dobro. Tudi brez prodaje na vrhu, AAPL mi je še vedno pomagal povečati svojo mrežo okoli $ 20k lani nad tem, kar sem rešil, kar mi omogoča, da dosežem svoj cilj. Res je, da bi še več prihranil, če bi moj AAPL stalež ne bo šel gor in bi moja mreža izgledala tako napihnjeno! Do konca leta 2012 sem zaključil leto, v katerem so imele delnice AMZN, CBOU, GE, GOOG, HAO, IHI, INTC, JNJ, KO, MCD, MSFT, PG, SBUX, T, VWO, VZ in WFMI. Moji računi IRA so ostali precej stabilni, pravkar sem dal več sredstev v sklade, s poudarkom na zaslužkih za dividende, REIT in kovinskih skladih, saj se ti obdavčijo z obdavčljivimi računi.

Razmišljam tudi o prodaji zalog in nakupu nepremičnin, vendar se še nisem odločil, če je to smiselno. Kliknite sem, da preberete moj dilem o nakupu nepremičnine v višini 700.000 USD. Najem poceni mi je pomagal doseči, kje sem danes v svoji neto vrednosti, in lastništvo se zdi kot izguba denarja. Tako sem zaposlen, da nimam časa, da skrbim zase, kaj šele hišo.

Image
Image

2013: Iskanje moje lastne opredelitve uspeha

V letih, odkar sem, sem našel sebe in svojo kariero. Všeč mi je, kaj počnem in ljudi, s katerimi delam. Ugotovil sem, da mala podjetja cenijo mojo neumestno strast in predanost izvršitvi. Čeprav me je ponudil položaj v velikem podjetju, ki je dobro plačevalo, nasproti nasvetu mojega poklicnega svetovalca sem se odločil sprejeti vlogo pri zelo mladi družbi, kjer bi imela veliko priložnosti, da bi imela vlogo pri uspehu poslovanje.To tveganje je bila najboljša odločitev v mojem življenju.

Še vedno se borim z depresijo in anksioznostjo. Toda trdo delam na tem, da postanem bolj samozavesten in nehaš se počutiti kot nakazovalec. Poskušam ga ponarediti, dokler ne bom uspel. Spomnim se, da če dejansko ne delam dobro - če sem dejansko brezumoljni izumitelj - kot pametni ljudje, za katere delam, me ne bi obdržali. Če so zadovoljni z mojim delom, očitno delam nekaj prav. To je izjemno težko sprejeti, vendar vem, da moram, da se premaknem v poslovni svet. Kot ena izmed redkih žensk v industriji se počutim, kot da sem dolžan sebi, da ne pustim negotovosti na poti do mojega uspeha.

Upam, da bo do začetka leta 2014 znašal 250 kilogramov in začel svoje 30-ih let kot četrt milijonar. Nora je misliti, da je to mogoče doseči, zlasti glede na vzpone in padce zadnjih 8 let. Če vidim, da je to mogoče, se počutim, da je vse mogoče. In, z izjemo nekaterih slabih okoliščin, je. Za to ne potrebujete dodatne fancy stopnje. Potrebujete razum, ustvarjalnost in vztrajnost. Ostalo bo padlo na svoje mesto.

START ONLINE BUSINESS

Že več kot šest let sem že začel, zdaj pa dobivam dober pasivni in aktiven tok prihodka na spletu. Najboljših 1% vseh delovnih mest na spletu ustvarja 31% celotnega prometa in prihodkov.

Nikoli nisem mislil, da bom lahko zapustil svoje delo leta 2012 samo tri leta po začetku. Toda z začetkom enega finančnega kriza v letu 2009 dejansko naredi več kot moj celoten pasivni dohodek, ki je potreboval 15 let za gradnjo. Če uživate v pisanju, ustvarjanju, povezovanju z ljudmi na spletu in uživanju več svobode, poglejte, kako lahko v 15 minutah nastavite spletni dnevnik WordPress, kot je moj z učbenikom po korakih.

Nikoli ne veš, kje boš potoval. Leta 2015 sem izpolnila postavko predmeta bucket z obiskom starodavnih templjev Angkor Wat v Kambodži, medtem ko se je ustavil na DMZ v Koreji in se udeležil prijateljske poroke v Maleziji. Začetek te spletne strani je najboljša pot kariere / življenjskega sloga, ki sem jo kdaj naredila.

Sledite bogastvu brezplačno: Da bi optimizirali svoje finance, morate najprej slediti svojim financam. Priporočam, da se prijavite za brezplačna finančna orodja osebnega kapitala, tako da lahko spremljate svojo neto vrednost, analizirate svoje naložbene portfelje zaradi previsokih provizij in vodite svoje finančne podatke prek fantastičnega kalkulatorja za načrtovanje upokojitve. Tisti, ki so na vrhu svojih financ, gradijo veliko večje bogastvo na daljši rok kot tisti, ki jih ne. Uporabil sem osebni kapital od leta 2012. To je najboljša brezplačna finančna aplikacija za upravljanje vašega denarja.

Povežite svoje račune in preverite, ali ste na poti do upokojitve v dobrem stanju ali v revščini
Povežite svoje račune in preverite, ali ste na poti do upokojitve v dobrem stanju ali v revščini

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.

Priporočena: