Smart Nasveti za načrtovanje za najemnike

Kazalo:

Smart Nasveti za načrtovanje za najemnike
Smart Nasveti za načrtovanje za najemnike

Video: Smart Nasveti za načrtovanje za najemnike

Video: Smart Nasveti za načrtovanje za najemnike
Video: Как поймать перо Жар-Птицы (мультфильм) 2023, September
Anonim

Če imate velike finančne cilje, boste potrebovali načrt, da pridete do nje - in ta načrt se imenuje proračun.

Ne glede na to, ali ste z veseljem ostali najemodajalec ali ste nekoč prihranili za lastnika stanovanj, je načrtovanje proračunov ključni korak k doseganju finančnih ciljev. Če želite postati resni glede proračunskega načrtovanja, izdelava lastne kave v primerjavi z nakupom v kavarni je začetek, vendar je bolje, da se osredotočite na stanovanja, kjer je večina vaših dolarjev. Tukaj je nekaj načinov za to.

Najboljši nasveti o proračunu za najemnike

  Ustvarite mesečni proračun.

  Ne da bi ta impulzni nakup postal pravi finančni tir, če pa nimate uradnega proračuna, je vsak kupec impulzni nakup. Sledenje vašemu denarju je ključnega pomena za proračun. Kadar skrbno gledate svoje stroške, je lažje videti, kje lahko naredite nekaj sprememb.

  Ena vrsta proračuna je pravilo 50/20/30. S tem 50 odstotkov vašega dohodka pripada življenjskim potrebam, 20 odstotkov gre za varčevanje (in odplačilo dolga), 30 odstotkov pa porabi za vse, kar vam je všeč.

  Medtem ko se zdi super, da imate 30 odstotkov svojega dohodka za osebno uporabo, je ulov: težko je priti do življenjskih potrebščin, najemnin, komunalnih storitev, hrane in prevoza do 50 odstotkov. Še vedno poskušaj. Cilj je vreden streljanja. Plus, naslednjič, ko greste v apartmajski lov, lahko poiščete najemno stopnjo, ki bolje ustreza enačbi 50/20/30.

  Bodite realni glede stanovanj.

  Največji del proračunov večine ljudi je stanovanje. Z najemninami v večini države so stroški življenjskega cikla proračunski izziv. Splošno pravilo je, da ne bi porabili več kot 30 odstotkov vašega bruto dohodka na najemnino. Na ta način si lahko privoščite druge potrebe, kot so komunalne storitve, živila, avtomobilska plačila in zavarovalnice ne pozabite.

  Toda mnogi ljudje, še posebej, če živijo v velikih mestih, porabijo 50 odstotkov ali več svojih prihodkov od najemnine. Če je tako, boste morali zmanjšati proračune nekje drugje, na primer, da ne posedujete avtomobila in ne uporabljate javnega prevoza.

  Dodaj sostanovalca.

  Pridobitev sostanovalca je lahko eden od najbolj dramatičnih načinov za zmanjšanje življenjskih stroškov. Ampak se prepričajte, da dobite dovoljenje od vašega najemodajalca, da bi dodali nekoga v najem, pri čemer bi nekdo, ki je bil v igri, lahko izselil. Najemodajalci običajno radi pregledujejo najemnike in pogosto zaračunavajo več najemnine za vsakega dodatnega sostanovalca. Tudi ta dodatna oseba vam lahko prihrani veliko denarja.

  Če dobite odobritev, poskrbite, da boste določili hišna pravila, ki jih lahko vi in vaša sostanovalca podpirate, da boste zagotovili uspešno življenje.

  Začnite shranjevati.

  Morda se zdi nemogoče prihraniti denar, ko so sredstva že tesna, vendar je razlog, da ljudje vedno pravijo, da si najprej plačate. Nastavite prihranke in račun za preverjanje pri isti finančni instituciji. Ko ste plačani, dajte nekaj od tega denarja v vaš varčevalni račun prva stvar.

  Ne moreš 20%? "Začni z majhnim zneskom, kot je 5 odstotkov vašega čistega dohodka," pravi Milena Thomas, finančni svetovalec z Merrill Lynch. "Poskusite povečati ta znesek varčevanja za 1 odstotek vsak mesec."

  Če dobite vračilo davka, ga shranite. Enako velja za povišanje. Če ga dobite, se pretvarjate, da niste in dodali dodaten denar v prihranke.

  Naredite majhne spremembe v porabi.

  Ta korak morda ni zabaven, vendar verjetno ni tako slab, kot si mislite. "Z uravnoteženjem svojih potreb in želja ter določanjem prednostnih nalog, ko boste lahko, boste kmalu našli seznam stvari, v katerih lahko dejansko živite brez," pravi Jamie Wharton, koordinator marketinga pri Earnest.com, nizkocenovni posojilodajalec.

  Nekateri preizkušeni in resnični načini zmanjšanja porabe: prekličite članstvo v telovadnici in potujete zunaj, odklopite kabelsko televizijo za spletno pretakanje, omejite nakupovalna potovanja, kupite generične blagovne znamke in povprašajte za popuste svojih ponudnikov storitev (ali če želite,.

  "Morate zmanjšati tudi porabo za zabavo, vsaj kratkoročno," pravi David Bakke, finančni strokovnjak pri Money Crashers. "Obstaja verjetno veliko načinov, kako se lahko zabavate brezplačno ali po nizki ceni lokalno v vašem mestu in te ideje lahko razkrijete prek spletnih raziskav."

  Naučite se kuhati.

  Vabimo vas, da ves čas svežete, še posebej, če je vaš najem blizu restavracij. In nekateri jedilnico obratov niso predragi. Toda v celoti, ko nekdo pripravi svoje obroke za vas, bo dražje kot nakupovanje v trgovinah z živili in kuhanje obrokov zase doma.

  Namig: Objem jedilnega lista. Svoje beljakovine in nekatere sesekljane veggije položite na posodo za pločevino, premetajte z olivnim oljem in začimbami ter pečite. Enostavna in dostopna.

  Osredotočite se na svoje cilje.

  Ena stvar jenaredi proračuna in drugegasledite to. Če imate v mislih jasen finančni cilj, kot je varčevanje za plačilo v hiši, boste imeli nekaj za delo.

  Zaradi cilja je lažje slediti proračunu. Kadarkoli dobiš željo, da bi nekaj porabili za denar, si prikažite sebe v hiši sanj (ali karkoli je vaš cilj). Ta ekstra latte morda ne bo tako navdušujoč.

Priporočena: