Ta par obnavlja dom. Njihovi predniki so bili zgrajeni leta 1850

Kazalo:

Ta par obnavlja dom. Njihovi predniki so bili zgrajeni leta 1850
Ta par obnavlja dom. Njihovi predniki so bili zgrajeni leta 1850

Video: Ta par obnavlja dom. Njihovi predniki so bili zgrajeni leta 1850

Video: Ta par obnavlja dom. Njihovi predniki so bili zgrajeni leta 1850
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Oktober
Anonim

Blogerji za Brooklin Heirloom govorijo o svoji zapuščeni restavraciji in kako je obnoviti in obnoviti hišo, ko živite pet ur.

To je bila nekoliko monumentalna naloga: prenoviti in obnoviti 166-letni dom na obali Maine do prvotnega sijaja. Upoštevajte dejstvo, da je bil omenjeni dom v generaciji ene družine, pritisk za ohranjanje celovitosti značaja doma pa je bil težek. Ampak za Kelsey Spitalny, ki je obnovila družino majhen Cape Cod v Brooklinu, je ME - njen pra-pra-pra-pra-ded je zgradil leta 1850 - je bil izziv, ki sta jo z možem Adamom želela prevzeti.

"Zame je zelo sentimentalno, ker je moja celotna družina od tu", pravi Kelsey o domu, ki je bil prazen od leta 2005 po njenem strica. "Smo zelo sentimentalni ljudje. Zelo smo ponosni na dejstvo, da ta hiša še nikoli ni bila prodana. Vedno je ostal v družini. Vsi v družini prepoznajo, kako redko je to. Ta hiša v bistvu predstavlja celotno družinsko zgodovino dni v tem mestu."

Par kronika njihov napredek na svojem blogu, Brooklin Heirloom. Kelsey in Adam podrobno opisujeta vzpone in padce procesa prenove in pojasnjujejo, zakaj ne bi spremenili stvari.

To je velika prenova. Kje ste začeli?

Adam: Odločili smo se za prednostno nalogo, ko smo korakali korak nazaj: "Katera je najmanjša izvedljiva stvar, ki se mora zgoditi, da se lahko preselimo sem?" Katera je bila klet. Klet je bila umazana osnova, tam so bile lužice, celotna hiša je bila hlevska in mokra.

Kelsey: Nismo želeli storiti ničesar drugega v hiši, medtem ko je bila klet še mokra, ker nismo želeli postaviti ničesar v hišo, ki je šele postala plašč. Torej, v kleti in nato vzemite vse poškodovane mokre omete, je res všeč, da se hiša posuši. Vedeli smo, da moramo to storiti, preden bi lahko storili kaj drugega. In potem smo vedeli, da potrebujemo novo kuhinjo, tako da je bila druga stvar.

Kako spoštujete integriteto in zgodovino doma ob prenovi?

Kelsey: Nismo želeli preveč spremeniti postavitve hiše. Tam je bila stena, ki je ločevala kuhinjo in jedilnico, a ko je bila zgrajena kuhinja, hladilniki niso obstajali. Verjetno niso imeli umivalnika, in tu ni notranjih vodovodov. Torej, v preteklih letih so nekako neusklajeni v kuhinji, da bi poskušali delati.

Ali želite ponovno uporabiti čim več?

Kelsey: Poskušali smo prihraniti veliko kalupov. [Adamov prijatelj], Devon, je bil kot, "Imam nekoga, ki ga lahko maže za vas in bo izgledal popolnoma enako." Vendar to ni bistvo. Eden od mojih družinskih članov ga je privezal tam, saj veste, zato ga ne želim izriniti [če ga lahko shranimo].

Adam: Tradicionalno, gradnja je neverjetno potratna. Trudimo se, da ne bomo izgubljali ničesar. Prve podlage iz zgornjega nadstropja so v kleti. Večina ljudi bi jih samo vrgla skozi okno in jo poklicala dan. Toda tiste plošče nekoga vredijo - in to je nekdo jaz. Namestil jih bom v pohištvo ali jih uporabil v hiši.

Kaj je bil vaš največji izziv?

Kelsey: Mislim, da je najbolj zahtevna stvar živela pet ur, medtem ko poskušamo delati na hiši. Torej, živi v Bostonu, samo ob vikendih, da pridejo sem; dobite na roli in potem ste kot: "Oh, to mi bo trajalo pet ur, da grem domov." Zdaj pa moraš očistiti. Mislim, da je to najtežji del - biti potrpežljiv in zavedajoč se, da nam bo v resnici trajalo veliko dlje, kot smo si želeli.

Adam: Tla so bila tako neenakomerna, veliko dela smo morali opraviti samo, da bi dovolj dobro postavili tla, da bi lahko položili [novo nadstropje]. Obstajajo oviro, s katerim se srečujemo, da se nam ni niti malo zavedal [preden smo začeli ta proces].

Kaj vas je upočasnilo doslej?

Adam: Pridi sem z nečim na misel, nalogo v mislih, začnete priti v ritem opravljanja te naloge in nato ugotovite, da ste lahko nad glavo ali mislite, da veste, vendar vi Ne vem. In potem moraš narediti korak nazaj in nekako opraviti skrbno preudarnost, ali gleda videoposnetke v YouTubu ali skokne na telefon in se posvetuje z nekom, ki dejansko ve, kaj počne. Obstaja nekaj za povedati, kako delati kot ekipa, a ko naredite projekt tako neverjeten kot ti, se morate nekako lotiti več stvari hkrati in se osredotočiti na eno stvar. Kelsey je bil res dober, da bi ravnal prav to. Bila je vodja šefa projekta.

Kaj je bila najbolj nagrajena stvar pri tem projektu?

Kelsey: Mislim, da je najbolj nagrajevalen del, da smo dobili to. Tukaj smo na vrhu. Šala sem se, da se je ta hiša počutila kot garaža, kot da sem pozabil, da gre za hišo, zato mislim, da pridemo do te točke. Veš, ta lesena tla spustite - moj oče in to sem storil skupaj.Vidim, da se počasi vrne v kraj, kjer je mogoče živeti, mislim, da je najbolj koristen del.

Adam: Verjetno ena od bolj nagrajevalnih stvari za mene je nekaj povedati o tem, da delamo kot ekipa v smeri tega ogromnega cilja, da nismo nujno imeti nabor spretnosti, ki bi jih lahko dosegli, vendar bomo to ugotovili, ko gremo. To je dokaz našega odnosa in, da, prišlo je čas, ko gremo po glavi, toda konec dneva se sprehodimo in se bodisi opravičujemo ali spoznavamo, da oba ne vemo, kaj je pravi pristop.

Kaj najbolj cenite o tem projektu prenove doma?

Kelsey: Upam, da bo naša zapuščina v tej hiši, da bodo prihodnje generacije še naprej živele tukaj. Zato bi rad, da bi naši otroci sčasoma bili tako vlagani v to hišo kot smo. Želim, da vedo o družinski zgodovini, vedo, kdo je tu živel, vedel, kako pomembno je bilo meni, ampak tudi mami. Pomembno je, da to, ker bodo moji otroci znali mamo, je njen del. Zato je pomembno, da jih skozi to hišo naučimo o svoji družini. Želim, da ostane v družini čim dlje, ker je v družini že tako dolgo in si ne morem predstavljati, da ni [biti v družini].

Priporočena: