Ocena knjige: The Brazen Careerist

Ocena knjige: The Brazen Careerist
Ocena knjige: The Brazen Careerist

Video: Ocena knjige: The Brazen Careerist

Video: Ocena knjige: The Brazen Careerist
Video: Chipotle: Fresh (Christina) - YouTube 2023, September
Anonim
Pluralistična nevednost je zanimiv koncept socialne psihologije. To je pojav, "ki vključuje več članov skupine, ki menijo, da imajo drugačno dojemanje, prepričanje ali odnos iz preostale skupine.« Na primer, Prentice in Miller, dva socialna psihologa iz Princetona, sta ugotovila, da študentje ponavadi razmišljajo drugi učenci pijejo več kot dejansko. Schroeder in Prentice sta opozorila, da »večina študentov verjame, da so njihovi vrstniki enotno bolj udobni s kampusom [pitjem], kot so.« To pomeni, da
Pluralistična nevednost je zanimiv koncept socialne psihologije. To je pojav, "ki vključuje več članov skupine, ki menijo, da imajo drugačno dojemanje, prepričanje ali odnos iz preostale skupine.« Na primer, Prentice in Miller, dva socialna psihologa iz Princetona, sta ugotovila, da študentje ponavadi razmišljajo drugi učenci pijejo več kot dejansko. Schroeder in Prentice sta opozorila, da »večina študentov verjame, da so njihovi vrstniki enotno bolj udobni s kampusom [pitjem], kot so.« To pomeni, da

"… ker se vsi, ki se ne strinjajo, obnašajo tako, kot da se strinjajo, vsi nasprotujoči člani mislijo, da normo podpira vsak član skupine, ampak sami. To pa krepi njihovo pripravljenost, da se uskladijo z normami skupine, namesto da izrazijo svoje nestrinjanje. Zaradi pluralistične nevednosti se lahko ljudje prilagajajo zaznavnemu sporazumnemu mnenju skupine, namesto da razmišljajo in delujejo na lastno dojemanje"

To znova in znova najdem, ko se pogovarjam s svojimi prijatelji. Ljudje bodo rekli stvari, kot so: "Vsakdo zasluži 70.000 $ letno, ko se diplomira, zato tudi jaz bi moral." Ali pa "nihče ne živi s starši, zato bi bilo neprijetno, če bi storil." Pogosto sprejemamo odločitve na podlagi tega, kar vidimo naše prijatelje, vendar ne vidimo večje slike in spoznavamo razlike v notranjih odnosih in vedenju med posamezniki in skupinami. Pluralistične nevednosti barve naše odločanje in najslabše je, tega sploh ne poznamo.

Zato mi je všeč nova knjiga Penelope Trunk, Brazen Careerist: nova pravila za uspeh. Penelope piše za Boston Globe in Yahoo Finance (prej me je pokrila) in ima odnos. To mislim na dober način: za razliko od toliko knjig za mlade, se ta bere, kot da jo je resnična oseba napisala, ne prekleti robot. Lahko jo dejansko slišiš v njenem pisanju. Zdaj se z njo ne strinjamo glede stvari v zvezi s kariero, vendar odlično opravlja delo, ki pojasnjuje njeno razmišljanje.

Njen nasvet je dober. Govori o vprašanjih, ki nas skrbijo - živeti z našimi starši, pridobivati prvo službo, se pogajati o plačah, začeti družbo in kako se spopasti s konci - vendar nas prepriča, da so stvari, za katere se počutimo krive, dejansko zelo pogoste (glej moje misli o mladi in krivdo tukaj).

Na primer, piše, da je "skok na delo v vaših zgodnjih dvajsetih letih odlična ideja, še posebej, če še vedno spite v hiši svojih staršev. Konec koncev, točka tega obdobja v življenju je najti prav delaj zate. Ampak, če se skokov na delovnem mestu ne ustavi do tridesetih let, občutek nestabilnosti krepi do krize. "Koliko svojih prijateljev ne ve, kaj želijo storiti, ampak se počutijo pritisnjene, da izberejo eno samo službo in se osredotočijo na to ?

Vem veliko. Poznam tudi veliko prijateljev, ki ne vedo, kaj želijo narediti, zato se vrnejo na gradsko šolo. Penelope kaže boljši način razmišljanja o tej odločitvi.

To je zanimivo za knjigo. Vključuje ne le nasvete o tem, kako razmišljati o velikih, dvoumnih temah, kot je vrnitev k gradski šoli in pisarniški politiki, ampak vključuje tudi taktični nasvet, ki je dejansko dober. Ko gre za ustvarjanje vašega življenjepisa, na primer, piše,

Ena stran. To je to. Ne zanima me, če ste najpametnejša oseba na svetu ali če ste ustanovili šest družb in vsakega od njih prodali za 10 milijonov dolarjev. Točka v nadaljevanju je, da vam povem intervju, ne pa službo."

Piše odlične taktične nasvete za gradnjo vašega spremnega dopisa, pogajanja o vaši plači, pisanje povzetka, ki se izraža ("Odklopite vrstico o referencah na zahtevo. To je implicitno. Seveda, če nekdo želi referenco, ga boste dali").

Toda več kot taktični nasveti, uporablja raziskave s krajev, kot je Harvardova poslovna šola - ne samo njena osebna mnenja - da nas opomni, da se ne počutimo krivi glede tega, kaj delamo. Na primer, ali ste vedeli, da je 50% razreda leta 2003 še vedno živelo doma 3 leta kasneje?

Ta knjiga me opominja, da se ne borim proti istim stvarem, s katerimi se borijo vsi ostali moji starosti. Če bi želel živeti doma in si lahko privoščim slabo plačano službo, ki jo ljubim, bi bilo to poglavje o življenju doma dragoceno samo za knjigo. Z drugimi besedami, prenehajte zaskrbljujoče in se počutite krive glede tega, kaj drugi mislijo in se osredotočijo na pomembne cilje. Najboljša stvar, ki jo lahko naredi knjiga, je pomiriti, nas usmeriti in potem nam dati orodja, da naredimo več, kot smo mislili, da bi lahko storili. Ta knjiga je odličen začetek.

Brazen karierist ni popoln, seveda. To je preveč seznam-y za moje okuse, branje v nekaterih delih, kot blog "Top 10 Razlogi …" blog post. Tudi knjiga se sama pomanjša, s točkami za začetek svojega poslovanja, izpopolnjevanjem vašega življenjepisa, s sodelovanjem s svojim upraviteljem, optimizacijo vašega osebnega življenja in delanjem joge (?). Toda število vpogledov, ki sem jih dobil iz knjige, so bili pripravljeni za to.

Nekaj stvari, ki so se mi izkazale:

  • Pomen pripovedovanja zgodbe na strani 52 je popolnoma 100-odstotna.Toliko ljudi se zavzema v inženirskem razmišljanju: "Če samo pojasnim svoje dosežke, jih bodo razumeli." Napačno. Ustvari zgodbo in zmagaš.
  • Kontroverzni in poudarjen predlog o nadlegovanju na strani 123 ("Uporaba nadlegovanja za krepitev vaše kariere"). Ne vem, kaj razmišljam o tem, toda radoveden sem videti reakcije drugih.
  • Osebni opomnik, ki zahteva, da vaše podjetje plača za svoje usposabljanje na strani 178. Ne samo, da boste bolj cenjeni za svoje podjetje, vaša kariera bo okrepljena. Samo te sprašuje.
  • Še ena stvar: Kaj za vraga je narobe, ko se mladi bojijo uporabe telefona? Eden mojih neumnih prijateljev je izgubil svoj geslo Wells Fargo in bil popolnoma nemočen. »Hej idiot,« sem mu rekel: »zakaj jih ne pokličete in dobite geslo?« »Umm …« je rekel kot pretepen, žalosten človek, «ni tako pomembno. Počakal bom, da naslednjič grem noter. «Na 42. strani Penelope razloži, zakaj uporabljati telefon. Ključna točka: "Ne morete izgubiti hladnega klica. Nihče nikoli ne reče sebi: »Želim si, da nisem bil tako agresiven, da bi poskušal dobiti tisto, kar sem si želel.«)

Knjiga je dobra. Tudi blog. In Penelope je odlična ženska s toni zanimivih misli o vprašanjih kariere.

Image
Image
  • Oglejte si knjigo na Amazoniji.

Priporočena: