Kako najti najboljši čas za prodajo

Kazalo:

Kako najti najboljši čas za prodajo
Kako najti najboljši čas za prodajo

Video: Kako najti najboljši čas za prodajo

Video: Kako najti najboljši čas za prodajo
Video: Бог говорит: I Will Shake The Nations | Дерек Принс с субтитрами 2023, Oktober
Anonim

Obstaja najboljši čas za prodajo hiše. Mesec - in tudi dan - seznam vašega doma lahko veliko spremeni.

Ste pripravljeni prodati? Kot komedija in poslovanje je čas v nepremičninah. Če si lahko vzamete čas, je vredno čakati na najboljši čas za prodajo hiše. Toda tudi če imate časovne omejitve, boste verjetno še vedno našli najboljši čas za prodajo v njih.

Nasveti za določitev najboljšega časa za prodajo hiše

  Izberite pravi mesec

  Zillowova raziskava potrjuje, kar so mnogi ljudje že dolgo osumljeni: Najboljši čas za prodajo hiše je spomladi, natančneje v prvi polovici maja. Verjetno boš prodal svoj dom 18,5 dni hitreje in za približno 1 odstotek več v tem času. To velja za 25 največjih metrojev v državi.

  Pomladni čas v večini držav ponuja ugodne vremenske razmere za hišni lov. Ampak zakaj maj? Homebuyers, ki so začeli nakupovati zgodaj spomladi in niso začeli z mamili do maja, postanejo zaskrbljeni. Starši želijo, da se naselijo v dom pred naslednjim šolskim letom. Ta povečan občutek nujnosti lahko prevede v več dolarjev za prodajalce.

  Izberite pravi dan

  Naredili ste vse priprave in pripravljeni na seznam vaše hiše - toda ponedeljek. Če bi? Vaš nepremičninski agent bo verjetno želel, da počakate do prve stvari v četrtek zjutraj (govorimo kot blizu 12: 01.m. Zakaj? Ker mnogi ljudje lovijo vikendi, običajno začnejo iskati v spletu v četrtek ali petek, da se pripravijo. Če boste na seznamu v ponedeljek, bodo kupci še vedno videli vaš dom, vendar bo še dlje navzdol po strani - če je vaš seznam še vedno na prvi strani. Če želite optimizirati poglede (ki bi se lahko spremenile v več prikazov), upoštevajte seznam kasneje v tednu.

  Prodajno pametno med sezono

  Če ne morete prodati med vrhunskim prodajnim časom spomladi, ne skrbite. Ne kupujejo vsi v maju. Če je vaš dom v toplem vremenu, bi lahko bila zunaj sezone prednost, saj bi bile lahko snežne ptice v mestu, na trgu pa je verjetno manj domov.

  Če je vaš dom v zahtevnem podnebju, lahko še vedno uspešno prodate med jesenjo ali zimo. Izkoristite svoj čas, tako da je to toplo, prijetno in vabljivo za domače kupce. Zunaj, rake tiste liste ali lopate, ki sneg. Morda je manj kupcev, ki iščejo, vendar bo tudi manj prodajalcev seznam, zaradi česar vaš urejen dom izstopajo.

  Faktor v lastnem času

  Seveda, ne smejo vsi izbrati, kdaj se premikajo. Včasih je najboljši čas za prodajo hiše preprosto čim prej. Če se morate v novembru začeti novo delovno mesto v novembru, boste lahko vsak finančni dobiček, ki ste ga dobili do maja, prodali, verjetno izbrisani, ker boste za pol ure plačali stanovanjske stroške na dveh nepremičninah.

  Seveda, najboljši čas za prodajo hiše ni vedno primanjkovalo na denar. Če v avgustu najdete popoln dom za vas, bi lahko bila prava odločitev za prodajo in nakup istočasno. Če veste, da nikoli ne boste našli drugega kraja, ki je tako blizu delovnega mesta ali vaše hiše s sestramom ali najboljšega parka v mestu, bi lahko vaše prednostne naloge za življenjski stil zmagale.

  Ali ste pripravljeni prodati svojo hišo? Ugotovite, kako hitro prodati tukaj na Truliji.

Priporočena: