Spalnica Blueprint: 5 rešitev za oblikovanje za majhen prostor

Kazalo:

Spalnica Blueprint: 5 rešitev za oblikovanje za majhen prostor
Spalnica Blueprint: 5 rešitev za oblikovanje za majhen prostor

Video: Spalnica Blueprint: 5 rešitev za oblikovanje za majhen prostor

Video: Spalnica Blueprint: 5 rešitev za oblikovanje za majhen prostor
Video: 15 Best Books on DYSTOPIAN Futures 2023, Oktober
Anonim

Ne pustite, da je v počitek spal in jutra in večere postanejo najslabši del vašega dneva.

Tvoja spalnica postavlja ton za dober spanec in tudi dobro jutro. Kaotična nereda pohištva in oblačil v vašem prostoru je način, da vas opomni na ta seznam perila stvari, ki jih je treba narediti (kot včeraj), vendar pa je redka soba samo depresivna. Toda mnogi od nas se resnično ne trudijo storiti ničesar za rešitev enega od scenarijev. Mogoče zato, ker večino časa preživljamo tam z zaprtimi očmi. Ampak morda zato, ker smo zmedeni zaradi najpogostejše lastnosti spalnice: omejeni kvadratni posnetki.

Ena teorija o velikosti spalnice je, da je spalnica zadnji prostor, ki je dejavnik arhitekture v domu ali stanovanju. Mi jih nujno ne krivimo. To ni javni prostor, kot je dnevna soba ali kuhinja (razen če ste resnična TV zvezda, seveda) in nima določenih funkcij, kot je kopalnica. Če kupujete dom, ni verjetno, da bi prejšnji lastnik obnovil ta prostor, saj bo večina strokovnjakov za nepremičnine povedala, da je bolje imeti več manjših spalnic od nekaj velikih.

Torej, če berete to in razmišljate: "In kako naj bi kaj drugje vgradil, ko sem komaj sposoben v posteljo?" Ve, da niste sami - in da obstajajo rešitve. Vprašali smo up-and-coming oblikovalko Alyssa Kapito iz Kapito Muller Interiors za njene strokovne nasvete o maksimiziranju sloga v majhnem prostoru.

Prvič, slaba novica: Odpeljati moraš. Spalnice so ponavadi tam, kjer skrijemo naš sram, kraj, kamor spravljamo kup stvari, preden gosti pridejo in kupijo obleke, dokler ne dosežemo popolne floordrobe. Ampak ne zaupajte sebi, da ne boste postali žrtev velike nostalgije za modre puljene puloverje, ki so zdaj nekaj velikosti premajhne. Povabite zaupanja vrednega prijatelja, da vam pomaga, da se odpravite na neumen način. Verjetno boste ugotovili, da imate veliko več prostora, kot si mislite.

Potem, ko ste se lotili odklonilnega dela (in se premaknili iz številnih čustev, ki so vam dali svojo kolekcijo kolekcij majic kolekcije), poskusite s temi malimi vesoljskimi rešitvami.

Odločite se za ogledala

Ne na stropu (ahem), ampak na samem pohištvu. "Zrcalno pohištvo je super za majhne prostore in vam omogoča shranjevanje brez zapiranja v prostoru," pojasnjuje Kapito. Čeprav vas ne bo zavestno razmišljalo, da imate povsem nov prostor, površina odraža svetlobo, zaradi česar se prostor počutite bolj prostorno.

Blueprint: Ogledala ne morejo delati svoje čarovnije, če so v temi, zato jih morate postaviti na dobro osvetljeno mesto.

Image
Image

Obleci okna

To je ena podrobnost, ki jo mnogi preskočijo, vendar lahko veliko spremeni. "Drapi so pomembni v majhnem prostoru - dodajajo značaj in čar," pravi Kapito. "Ne pozabite, da jih obesite čim bolj in široko."

Načrt: z namestitvijo drsne palice skoraj do stropa in razširitvijo izven dimenzij okenskega stekla, boš pogledal navzgor in navzdol - ustvarjal iluzijo večjega prostora.

Dodaj preproge

"Preproga od stene do stene lahko majhno sobo občutijo veliko večjo", pravi Kapito. To je morda zato, ker močan kontrast med stenami in trdimi tlemi lahko poudari prostor v majhnih razmerjih. "Če ne morete namestiti preproge na steno do stene, poskusite dobiti prevelik podstavek. V zelo majhnih prostorih želimo uporabiti preprogo, ki je približno 4 cm od stene. "Druga prednost: preproga pomaga absorbirati hrup, moraš, če se zgodi, da živiš v apartmajskem kompleksu.

Blueprint: Če ne morete postaviti preproge na steno do stene - ali ne želite - natančno izmerite prostor, da se prepričate, da bo vaša nova preproga ustrezala samo 4-palčni vrzeli med preprogo in steno. Bodite prepričani, da kupite preprogo za zaščito vaše naložbe (in ga ne drsite po vseh nadstropjih).

Image
Image

Pojdite dvojno

V skrito kuhinjo, ki drži predmete, ki služijo samo za eno samo funkcijo, kot je tista, ki jo uporabljate enkrat letno, je slaba ideja. Enako velja za spalnico.

"Uporabite kos pohištva z dvojnim namenom - na primer, miza lahko deluje kot nočna omara. To je velik ohranjevalnik zaslona, "pravi Kapito. Knjiga polica tudi pomaga pri organizaciji knjižfilov, vendar so police lahko tudi odličen prostor za shranjevanje čevljev in lahko nudijo nočni prostor.

Načrt: vaša postelja je lahko še vedno osrednja točka, če na obeh straneh nima nočnih površin. Miza zraven postelje je lahko a elegantna alternativa (in a dnevni delovni prostor) in kratka knjižna polica ponuja dodatno shrambo.

Obesite art

Umetnost je odličen način za odvračanje od manj kot idealnega pogleda, prinaša element osebnosti in prispeva k temu, da se prostor zdi večji. Samo odločite se za večje koščke.

"Umetnost je super koristna za odpiranje malega prostora," pravi Kapito. "Velika fotografija krajine ali mesta lahko dejansko preplaši oko v občutek, da prostor presega. Ogledala tudi odlično delujejo."

Blueprint: Vizualno odprite majhen prostor, tako da visite kos velikih umetnosti nad vašo posteljo ali na največji steni.

Kateri so vaši najljubši načini za prihranek prostora v spalnici? Sporočite nam v komentarjih!

Priporočena: