Postanite boljši oče: Čas je, da človek obvlada očete!

Kazalo:

Postanite boljši oče: Čas je, da človek obvlada očete!
Postanite boljši oče: Čas je, da človek obvlada očete!

Video: Postanite boljši oče: Čas je, da človek obvlada očete!

Video: Postanite boljši oče: Čas je, da človek obvlada očete!
Video: planeTALK | Prof Jürgen RAPS 2/2 „Strengthening confidence in flying“ (С субтитрами) 2023, September
Anonim
Preden sem postal oče, sem se plašil spreminjanja plenic. Zdaj, ko sem oče, si želim zmagati na loteriji. Če želite videti, kako moj fant sprejme ogromno smetišče, je čudovito zadovoljen. Sistem za prebavo. Preverite!
Preden sem postal oče, sem se plašil spreminjanja plenic. Zdaj, ko sem oče, si želim zmagati na loteriji. Če želite videti, kako moj fant sprejme ogromno smetišče, je čudovito zadovoljen. Sistem za prebavo. Preverite!

Preden sem postal oče, sem veliko pisal o podpori materam, ker nisem mogel ugotoviti, da sem moral preživeti otroka v trebuhu devet mesecev. Zdi se, da ni bilo mogoče naravno roditi nekaj tako velikega. Gledanje video posnetka C je prav tako neprijetno. Počutil sem se krivega, ker ne zagotavljam enake skrbi. To je najmanj, kar sem lahko naredil.

Ampak zdaj, ko sem oče, sem spoznala, da očetom ne dajem dovolj kredita. Biti oče je prekleto trdo delo! Od 23. ure do 6.30 ure se premakne, nato pa ga moram razkosati na delovnem mestu, zagotavljati nenehno moralno podporo, podarjam oče vsem očetom. Obstaja ogromna količina, ki jo lahko očetje naredi, da bi našim otrokom omogočili lažje življenje naših partnerjev.

Postati boljši oče

Kaj je bolj boleče? Vidite ljubljenega, trpijo ali doživljajo trpljenje sami? Trdim, da je prvi slabši, ker nič ne more storiti, da bi odstranili bolečino. Če bi prišlo do neke vrste sistema za prenos bolečin, sem se takoj prijavil.

Sanjam o očetovstvu, odkar sem imel 37 let, približno dve leti in pol po tem, ko sem zapustil mojo udobno službo, ki me je občasno pretepel s palico. Potreboval sem si čas, da sem si živel skupaj, preden sem prevzel najpomembnejšo vlogo vseh. In čeprav je bilo potrebno nekaj časa, da bi prišli sem, bolje pozno kot nikoli. Nisem mogel biti srečnejši, ker so vsi zdravi.

Tukaj je nekaj stvari, za katere menim, da bi si morali prizadevati vsak oče ali oče:

1) Pridobite svoje finance prav. Če niste pripravljeni biti finančno disciplinirani zase, vsaj to počnite za svojo družino. Verjemite v vse, kar ste prebrali o stroških vzgajanja otroka. Vaša služba kot oče je ohraniti ali povečati svoj dohodek in bilanco stanja, dokler vaš otrok ni dovolj star, da si zaslužite sami. Če vaš partner lahko raste svoj zaslužek, medtem ko žongliranje dragocenega, fantastično, vendar ne računajte na to.

2) Poskrbite, da vaše delo vam bo dalo čas. Vrtite delo, ki vam daje samo nekaj tednov očetovskega dopusta. Prvih treh mesecev otrokovega življenja je tako briljantno in hkrati prizadevno. Vaš otrok bo spal samo 1 do 3 ure hkrati. Vaša žena bo šla skozi ogromne hormonske spremembe, ki bi ji pustile vesel trenutek in žalostno. Bila bo neverjetno spala prikrajšana. Potrebuje te več, kot bo pustila. Najlažja rešitev za več časa doma je ponuditi delo s krajšim delovnim časom od doma. Zagotavljanje dela je veliko boljše kot brez dela.

3) Vsako uro rezervirajte. Čeprav ste po 10-urnem dnevu morda utrujeni mrtvi, bodite prepričani, da bo vaš partner še bolj utrujen, skrbi za novorojenčka zaradi mešanice pomanjkanja spanja, tesnobe in frustracije skupaj z veseljem. Če lahko partnerja lajšate eno ali dve uri pred odhodom na delovno mesto in zagotovite urne podpore po prihodu domov, boste ustvarili srečnejše gospodinjstvo. Strokovnjaki v številnih poklicih delajo od 12 do 16 ur, da bi napredovali. Če delate manj od tega, dodelite razliko k skrbi za svojega otroka.

4) vzpostaviti stabilno prebivališče. Pomembno je, da se nosečnice ne premikate med nosečnostjo in najmanj eno leto po porodu. Razlog je zmanjšanje stresa in povečanje harmonije. Med nosečnostjo in po nosečnosti se lahko zgodi veliko. Ni čudno, zakaj obstaja tako hitenje za starše, ki jih lahko kupite. Če ste najemodajalec, predlagam vzpostavitev pozitivnega odnosa z vašim najemodajalcem zdaj. Bolj kot je vaš odnos, manj verjetno je, da bo dvignil najemnino ali vas prosil, da zapustite. Enostavne stvari, kot so plačevanje na čas, samodejno določanje majhnih stvari, pripovedovanje o njem in pošiljanje počitniške kartice, poteka daleč. Naredite vse od sebe, da ne privijte svojega najemodajalca.

5) zgraditi odnose z drugimi očetov. Vsak oče naj se pridruži očetovi skupini, tako kot bi se morala mati pridružiti matični skupini. Ležejo samo drug na drugega, se lahko čez čas skrajno obdavčijo, še posebej, če ste oba starša. Morate pridobiti podporo od drugih očetov, ki gredo skozi isto stvar. Družba še vedno ni v celoti sprejela očetov ostanek doma, čeprav ni nobenega poklica bolj časten kot skrb za vašega otroka.

Vir: Fatherhood.org
Vir: Fatherhood.org

6) Preberite in preberite več kot lahko. Obstajajo dejansko priročniki, ki vam bodo vodili, da postanete boljši in bolj samozavesten oče. Predlagam branje knjig, kot so, Očakovalec Oče Armin A. Brott in Jennifer Ash, Ne samo stojite tam: kako biti koristen, vezan, podpiral, angažiran, smiseln in ustrezen v dobavni sobi Elissa Stein in Jon Lichtenstein,Pripravite se: Praktični priročnik za nove očete Gary Greenberg in Jeannie Hayden. Velika stvar o očetovstvu je, da so pred vami dobesedno milijarde očetov, ki so uspeli!

7) Ustvarite kontrolni seznam vsega, kar želite in naredite. Verjetno je, da bo vaš partner imel seznam pranja stvari, ki jih bo kupila pred Amazonom, preden pride dojenček. Amazon Prime je tvoj prijatelj. Predlagam, da skozi predmete ogledate, kaj res potrebujete. To je nekako kot kontrolni seznam pred odmorom.Najpomembnejši predmeti so očitno pravilni plenice, swaddles, obleke, bassinet, otroška posteljica, sedež za skakalce, mizica za mizo, blazinice za mizo za mizo, otroške brisače, toplejše obleko za otroke, otroška kopalna kad, Oogiebear, tkiv, NoseFrida, baby CPR vodnik, voziček, kontrolni seznam za krmljenje / plenilec / brušenje / popupovanje, Windi (čarobna fart / poop stick), izpuščajne kreme, otroška formula in še več!

8) Načrtujte podporno mrežo. Prva dva tedna bosta najstrašnejša in najtežja časovna obdobja. V tem času morate biti za vašega partnerja 100-odstotni. To je dobra ideja za sorodnike s starševskimi izkušnjami, ki jih lahko dobite za podporo ali ne. Odprto razpravo. Zelo priporočam najem poročnega doula v prvem mesecu, če nimate kogar koli drugega, da bi vam vodil doma. Postpartalni doula vam bo pomagal zagotoviti zaupanje kot starši, vas vodil, kaj storiti in pomagali skrbeti za svojega otroka, ko ne morete več delati. Po prvih treh mesecih lahko delate na usklajevanju s prijatelji in družino, ko lahko pridejo. Ne vzemite ničesar osebno v teh treh mesecih!

9) bodite vedno prisotni. Če niste prisotni kot oče, je to očitno, kot je pošiljanje večerja na mizi. Matere vedo, ali ste navdušeno prijavljeni ali se nenavadno preverite. Prioriteta # 1 za vse matere je preživetje njihovega otroka. Torej, čeprav se vam morda radi ne radi, pa to ne pomeni, da vam bodo verjeli, kot da nihče drugega ne bo dovolj skrbno za svojega otroka. Svoje zaupanje si morate pridobiti s prisotnostjo. Biti prisoten pomeni gledanje otroka med igranjem, opazovanje različnih zvokov vašega otroka, sklepanje o tem, kaj želi otrok v vsakem trenutku, odstranjevanje bassineta potencialno smrtno nevarnega nereda, petje in varno brivanje otroka, obrambno vožnjo in tako naprej.

10) Zagotovite stalno zanesljivost. Skupaj si na neznanem potovanju. Tam bo prišlo žalostne solze, skupaj z trenutki veselja. Objemi jih vse. Samo zato, ker je ženska tista, ki biološko sposobna imeti otroka, ne pomeni, da ima otroško vzgojo. Učite se skupaj. Daj ji zaupanje. Biti kapitan, ki jo potrebuje. Naučite se biti potrpežljivi.

Image
Image

Naj najboljše, kar lahko

Ko sem zapustila delo, sem začel strukturirati vse o svojem življenju, tako da bi bil lahko najbolj prisoten oče, če bi prišel ta dan. To je pomenilo izgradnjo pasivnih tokov prihodkov, da se ne bi bilo treba vrniti na delo, ustvariti tok spletnega dohodka samo, če bi izginili moji pasivni dohodki, pomagali mojemu inženirju odpovedi, da bi lahko imela največjo prožnost, kupila in popravila dom pravočasno za otroka in se znebili premoženja, ki je vzelo čas, da ne bi skrbelo za svojo družino.

Pred petimi leti nisem vedel, da bom danes oče. Toda za vsak primer sem načrtoval. Danes, kar lahko storim, je najboljši očka, ki sem lahko. Resnično verjamem, da moramo zaslužiti ljubezen do naših otrok. Zdaj je moj največji strah in se sprašujem, ali bo moj sin mislil, da sem delal dovolj dobro, ko je starejši. Ta objava služi kot opozorilo, kaj moram storiti, ko sem izgubljen. Odločen sem, da bom kar najbolje izkoristil.

Posebna uspavanka

Ko je bil moj sin star nekaj mesecev, sem mu napisal uspavanko, ki bi nekega dne nekega dne lahko pel svojim otrokom. Objavil sem ga na spletu, tako da lahko poslušate Cutie Baby in prenesete pop glasbo. Ko sem se vrnil na noč / jutranji premik, sem lahko samo mislil, ko je spal za 1-2 ur hkrati. Besedila odražajo moje strahove, moje upanje in mojo hvaležnost kot novorojenčka.

Sorodni: Dan v življenju dveh del od staršev doma

Rad bi slišal zgodbe in nasvete od vseh očetov in staršev tam zunaj.

Priporočena: