Bodite bogati, niso znani: Radost biti nikogar

Kazalo:

Bodite bogati, niso znani: Radost biti nikogar
Bodite bogati, niso znani: Radost biti nikogar

Video: Bodite bogati, niso znani: Radost biti nikogar

Video: Bodite bogati, niso znani: Radost biti nikogar
Video: Шон Ачор: Как счастье может помочь нам работать лучше? 2023, Oktober
Anonim

Ko sem prvič začel, sem bil ponosen, da sem končno ustvaril nekaj. Predolgo sem ravno sledil ukazom. Vendar nikomur nisem mogel povedati o svojem hobiju, ker sem bil še vedno zaposlen. Bojim se, če bi moj delodajalec izvedel, bi mi rekli, naj ga zaustavim ali vsaj, prikradi moj bonus, da se ne razmišljam. Navsezadnje se je lokacija začela sredi finančne krize in vedno so iskali razloge za zmanjšanje stroškov.

Ko sem končno oblikoval moje odpuščanje tri leta pozneje v letu 2012, sem še vedno menil, da je bilo nesmiselno povedati kdo o svoji spletni strani, čeprav sem bil v notranjosti s ponosom na rast mesta. Počutil sem se kot novega starša, ki je želel, da se moti sranje od vseh njegovih prijateljev, in sicer tako, da je o vsakem mejniku udaril otroka.

Toda ker sem imel pet let odložene odškodnine na liniji, čeprav bi bil moj stari delodajalec zadržal plačilo, bi to pomenilo samo 1%, zato nisem hotel tvegati izgube življenjskih stroškov. In tako sem se večinoma zadrževal v usta, dokler se nisem odločil, da bi bil 21. 4. 2015, ko je moja zadnja odpravnina, povezana s plačilom davkov, obremenila svoj bančni račun.

Image
Image

Na neki način je bilo petletno časovno obdobje, ko sem zbrala odloženo odškodnino duševni zaporu. Kot Andy Dufresne vOdkup Shawshank dosegel zvezde, ko je dež pregnal obraz, polna emancipacija je prišla šele leta po odhodu Corporate America.

Z ničesar, ki bi me vrnil leta 2017, se mi zdi, končno, da bi se vsem hvalil, da sem ustvaril spletno stran, ki je dovolj velika za podporo družini v San Franciscu. Z nekaj publiciteto bi prišlo do rasti. Ampak žal, sem se počutil, da je veliko bolje, da ohranim nizko profil.

Za tiste, ki ste žejen za pozornost, naj delim nekaj misli o tem, da nihče tako dolgo in zakaj je v vašem interesu, da storite enako.

Radost biti nihče

1) Osredotočite se na to, kaj je resnično pomembno. Kadarkoli ustvarite nekaj, na kar ste ponosni, obstaja naravna težnja, da želite vsem povedati o vašem uspehu. Poglej me. Tako sem super! Bolj ko delite, več zasvojenosti postanete pozorni in manj se osredotočate na delo, ki si ga ponavadi prizadevalo.

Obstajajo ljudje, ki so ujeti v a ciklon samovrednotenja, na primer, nenehno objavljate samozavesti novega videza na Twitterju, prikazujete nov avto na Facebooku ali pišete o še en čudovit dopust na Instagramu. Premisli. Če je vaša samospoštovanje močna, zakaj morate nikomur povedati o vsem, kar počnete?

Vsi potrebujemo kakšno pozornost ali potrditev. Razumem. Toda zmernost je beseda. Ne dovolite, da bi bili takšni potrebni, da bi bili izvzeti iz nadzora.

Nisem mogel javno razkriti, da sem tekel osem let, sem se osredotočil na edino stvar, ki je bila pomembna za njeno rast: pisanje redne vsebine. Nisem mogel izkoristiti moje mreže podjetnikov in finančno pametnih ljudi. Nisem mogel izkoristiti mojega življenja. Nisem mogel izkoristiti svoje azijske dediščine. Tudi jaz ne bi mogel izkoristiti mogočnega dobrega izgleda, da bi lahko prišel na TV (v redu, ne res).

Edini način, kako lahko rastejo, je tekmovati s kakovostjo vsebine. Ali bi lahko povedal zanimivo zgodbo, ki je zadrževala ljudi? Ali lahko napišem dovolj dragocene vsebine, kjer bi ljudje lahko učili in povečali svoje bogastvo in srečo? Ali bi lahko napisal tako polarizirano delovno mesto, da bi izklopil kup bralcev, a bi pritegnil več kupov, ker so videli resničnost v tem, kar sem rekel?

To so bili izzivi, s katerimi sem se vsako leto osredotočal na vsak teden. Zaradi tega se je ta stran povečala.

2) Postanete neprepustne za žalitve.Ko vas pokliče poraženca, idiot, aroganten, nepovabljen, sramoten, kreten, piščanec in mnogi drugi epiteti, vaš um postane nepremočljiv. Konec koncev, ko ste že nihče, nič ne more biti nič manj.

In ker nisem nihče, so tudi najmanjše besede prijaznosti smiselne. Danes sem bolj vesel od lepega odziva na moje zasebne novice, kot bi si jaz, če bi bila javna osebnost ves čas pohvaljena z hvalo. Razvil sem tudi zmožnost prezreti ali takoj pozabi vsakogar, ki pokaže sovraštvo. Kot da imaš super moč selektivne amnezije.

Razvijanje debele kože lahko resnično pomaga razmeram, ki so najbolj pomembne za vas. Na primer, recimo, da se vaš mož ali žena vrne domov iz dela, ki je zelo grozljiv en dan. Če ste bili sposobni razviti debelo kožo, boste lažje počistili svojo hčerko kot začasno fazo.

Zanimivo je tudi to, da medtem ko žalitve več ne prizadenejo, še vedno delujejo kot motivatorji, da nadaljujejo. Pogosto uporabljam negativne povratne informacije za ustvarjanje novih delovnih mest, s čimer podprem preživetje, kar mi omogoča, da moja družina še naprej živi brezplačno.

3) Življenje lahko živite v miru. Biti slavni je prekletstvo. Vendar pa se otroci zdi, da iz neznanega razloga nenaseljena želja po svetovni pozornosti. Kaj se je zgodilo? Ali je to zaradi socialnih medijev ali slabega starševstva ali obojega?

Ko ste znani, mnogi ljudje želijo nekaj od vas, večinoma vaš čas. In dano čas je bolj dragocena kot denar, ki vas pozna, da vam je najbolj dragoceno sredstvo. Hvala bogu, nisem slaven. Vendar pa je FS dovolj velik, da dobim e-poštna sporočila vsak dan, ko prosim za pomoč, ne da bi oseba kdaj poskusila vzpostaviti odnos.Če bi bila ta frekvenca povpraševanja prešla v resnični svet, verjetno ne bi uživala v zapuščanju hiše.

Na primer, nekega dne me je moj prijatelj raznesel, ko smo v vročem kopališču popivali po tenisu v klubu. Prosil me je, "Kako gre?"Pred petimi drugimi slaščičarji, ena izmed njih pa je začela spraševati in začela vprašati vsaj 10 vprašanj od tega, ali bi morala kupiti lastnino, ali naj se vrne na gradsko šolo. Bila je bralec tri leta.

Seveda sem morala biti lepa in odgovoriti na njena vprašanja. Vedno sem čast srečati dolgoletnega bralca. Toda po dveh urah telesne vadbe sem si želel samo, da vdihnem v vročo kadjo, pijem pivo in se sprostim.

Zdaj si predstavljajte, če ste bili pravzaprav znani in niste imeli le majhne spletne strani. V miru nikoli ne bi mogli storiti ničesar v javnosti. Vsaka poteza, ki jo naredite, bi bila vprašljiva. Vaše besede bodo prepletene na dnevni red. Nikoli ne bi mogli biti sami.

4) Ni pričakovanj od tebe. Ko ste nihče, nihče ne pričakuje, da boste storili kaj ali naredili kaj posebnega. Zato lahko redno presegate pričakovanja.

Kot 5,0 ocenjen teniški igralec bi moral zlahka premagati 4,5 ocenjenih teniških igralcev. Če delam, nihče ne skrbi. Ampak, če izgubim, kot sem storil prej, je katastrofa. Raje bi bil 3,5-palčni teniški igralec in umreti na 4,0, 4,5 in 5,0-krat. Zato je v vsaki konkurenčni dejavnosti toliko peskovnikov.
Kot 5,0 ocenjen teniški igralec bi moral zlahka premagati 4,5 ocenjenih teniških igralcev. Če delam, nihče ne skrbi. Ampak, če izgubim, kot sem storil prej, je katastrofa. Raje bi bil 3,5-palčni teniški igralec in umreti na 4,0, 4,5 in 5,0-krat. Zato je v vsaki konkurenčni dejavnosti toliko peskovnikov.

Razmislite o vseh slavnih osebah, ki se od njih pričakujejo, da bodo vedno videti dobro v javnosti. Kakšna beda! Običajno ljudje večinoma želijo ob pranju obraza obleči nekaj udobnega oblačila in se lagodno sprehoditi, ne da bi kdorkoli fotografiral.

Kaj pa če ste Harvardski alumni? Od vas se pričakuje, da boste naredili odlične stvari, ker ste bili v srednji šoli odlični. Toda žalostna resničnost je, da velika večina Harvardovih alumnih na koncu dela isto, kar vsi drugi delajo v družbi. Kaj spusti.

Ni zabavno imeti težo sveta na ramenih. Življenje je veliko bolje, če se lahko presenetite na glavo in ocenite samo na podlagi tega, kar počnete.

5) Otrokom omogočite, da so njihovi ljudje. Žal mi je za otroke slavnih, ki se nahajajo v središču pozornosti zaradi starševskih prekrškov. Otrokom ne bi smeli trpeti zaradi grehov svojih staršev. Otroci naj ne bi bili prisiljeni občutiti pritiska, ki bi ustrezal uspehu njihovega starša. Navdih, da.

Če vedno objavljate slike svojih otrok, ki niso dovolj stari, da bi privolili v javno izpostavljenost, razmislite o upočasnitvi. Izpostavljate jih javnemu nadzoru, ki ga niso zahtevali. Prosim, ne izkoriščajte svojih otrok, da bi napredovali v svojem ego ali poslovnih interesih.

Zaščitite jih, dokler ne bodo dovolj stari, da bodo zanje sprejemali racionalne odločitve. Naj povejo svojo zgodbo.

Bodi bogat, ni znan

Vsa ta želja po slavi in ugledu je resnično izguba časa. Pridobite 15 minut slave, da bi zadovoljili vašo radovednost. Mogoče dobite 30 minut, da se prepričate. Vdihnite vznemirjenje. Potem pa ga spusti.

Razen če ste popolnoma negotova oseba, boste spoznali, da je pozornost, ki jo iščete, resnično samo pomoč za nekatere globlje težave, ki jih je treba popraviti.

Delo na kopičenju dovolj pasivnega dohodka, tako da nikoli več nikomur ni treba poslušati. Zbrati vsaj 20X svoje letne stroške v tekoči neto vrednosti, tako da lahko začnete občutiti veselje finančne svobode. Edine stvari, ki so pomembne, so vaši prijatelji, vaša družina in vaša svoboda.

Nalaganje …
Nalaganje …

Različni scenariji za obvladovanje slave

Če ste že znani. Velika stvar v družbi je, da ima kratek spomin. Vaša slava bo seveda izginila, če boste ukrepali, da se ne boste spravili v središče pozornosti. Zmanjšajte produkcijo družbenih medijev. Ne spravi v težave z zakonom. Pomagajte drugim, ne da bi poklicali medije, da pošljejo snemalca, da beleži, kako velikodušni ste. Vrnili boste svojo svobodo prej kot ste pričakovali.

Če želite zgraditi svetovalno podjetje. Gradnja blagovne znamke je ključnega pomena za uspešno prakso svetovanja. Strinjam se z vsemi, da vzpostavijo spletno prisotnost s svojo spletno stranjo. V začetku, se morate postaviti sami, če želite uspešno prodajati svoje spretnosti in storitve. Nihče vas ne bo zaposloval, če ne vedo malo o vašem ozadju. Toda, ko začnete pridobivati vlečenje, razmislite o tem, kako zgraditi blagovno znamko okoli nekaj večjega, ne samo sebe. Če boste to storili, vam ne bo samo povrnila vaše zasebnosti, temveč bo lažje razširiti tudi vaše poslovanje.

Če želite ustvariti spletni dnevnik. Kot graditi podjetje okoli svojih spretnosti in storitev, bralci blog želijo vedeti kaj o tebi, preden se naročijo. Pomisli, zakaj si prebral knjigo najbolj prodajanih knjig. Ali je zaradi avtorja ali kako se zaradi pisanja razmišljajo in počutijo? Na koncu dneva, menim, da je kakovost vaše vsebine pomembna. Iskalniki, kot je Google, nimajo spremenljivke v svojih algoritmih, ki uvrščajo članke, ki so jih napisali lepi azijski moški havajske in tajvanske prednike, ki živijo v SF-ju. Iskalniki so ljudje slepi. Osredotočajo se na to, kako koristna in uporabna je vaša vsebina, in tako bodo vsi ostali. Blogging je resnično najboljši posel na svetu.

Če želite pomagati čim večjemu številu ljudi. Biti slavni lahko pozitivno vpliva na življenja ljudi, če se odločite, da boste svojo slavo uporabljali za pomoč drugim. Na druge lahko vplivate na širjenje zavesti in prevzemanje vzroka.V takšnem scenariju je vaš cilj postati čim slaven in sprejeti vse slabe strani slave za večje dobro.

Povezani:

Rise of Stealth Wealth: načini, kako ostati nevidni iz razuma družbe

Stealth Wealth Compendium koristnih besedil za zaščito vaše svobode

Bralci, zakaj mislite, da ljudje danes iščejo toliko pozornosti? Zakaj ljudje izberejo bori z drugimi in rečejo neumne stvari nad socialnimi mediji, če so še vedno odvisni od dela, da preživijo? Če želite biti slavni izven kroga ljudi, ki so pomembni, prosimo, pojasnite, zakaj. Kakšni so nekateri pozitivni znaki, da bi bili nihče?

Priporočena: