Pazite, koga poslušate

Kazalo:

Pazite, koga poslušate
Pazite, koga poslušate

Video: Pazite, koga poslušate

Video: Pazite, koga poslušate
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, Oktober
Anonim
Tuji ljudje ne prekličijo, ker te kličejo. Poiščite katero koli špansko / indijsko / azijsko osebo in jih vprašajte, ali so njihovi tuji sorodniki kdaj imenovali maščobe.
Tuji ljudje ne prekličijo, ker te kličejo. Poiščite katero koli špansko / indijsko / azijsko osebo in jih vprašajte, ali so njihovi tuji sorodniki kdaj imenovali maščobe.

Videli bodo, da ste zmedeni. "Seveda. Vsakič, ko obiščem."

Beli ljudje so brez besed, ko to slišijo. Ampak to se zgodi.

Ko sem šel pred Indijo v Indijo pred nekaj leti, sem se preselil iz tega, da sem bil tanek indijski čudež, da bi dejansko pridobil malo mišice. Eden izmed mojih stricev me je pogledal in rekel: "Ti si postal zelo debel."

Drugi stric me je videl, stisnil mojo bicep in rekel: "Aray! Razmišljate?"

Tukaj je razlika: Prvi stric, ki me je imenoval debel … je prekomerna telesna teža! Drugi stric, ki je vedel, da sem delal, je izjemno primeren.

Koga želite poslušati?

Vsak ima mnenje. Eden od ključev za obvladovanje moje osebne psihologije je bil izbrati koga poslušati - in kdo se lahko nasmehne, nato pa prezreti.

Guy me imenuje "prevara"

Poglej to:

To je iz skromnega spletnega dnevnika. Predstavljaj si, da je nekdo to rekel o tebi. V preteklosti sem tako ves čas prebral takšne pripombe, ki so postali depresivni, razpravljali o tem, ali se bodo odzvali in čutili vozel v jami celega dne ves dan. Zdaj ga vidim in nadaljujem.
To je iz skromnega spletnega dnevnika. Predstavljaj si, da je nekdo to rekel o tebi. V preteklosti sem tako ves čas prebral takšne pripombe, ki so postali depresivni, razpravljali o tem, ali se bodo odzvali in čutili vozel v jami celega dne ves dan. Zdaj ga vidim in nadaljujem.

Ali mi res skrbi, kaj pravi frugalista o mojih "dragih" tečajih?

Ta moč za nadzor nad mojimi reakcijami na neprijetne pripombe je trajala leta. In pravzaprav ima prav! Moji tečaji so draga! Ni mi mar za izdelavo 9 e-knjig. Ne igram v peskovniku za 9 $, niti ustvarim preprostega gradiva za ljudi, ki jih ne bodo nikoli prebirali.

Eden od načinov, kako ga gledam je, raje bi porabil veliko za nekaj, kar deluje, kot pa nekaj brezplačno, kar ne.

Ali ne? Ali ne bi raje porabili 1000 dolarjev za nekaj, kar deluje kot 29 dolarjev na nekaj, kar ne?

In raje bi se raztegnil, da bi pisal o vseh različnih vidikih življenja bogate življenjske kariere, podjetništva, produktivnosti in še več - namesto pisanja še ene objave o obrestnih merah in lattes. Samo ubiti me.

Zakaj ljudje kritizirajo?

Obstaja veliko razlogov, toda eden najbolj zanimivih je iz primera, ki se imenuje "kolesarjenje": v bistvu, če imate sestanek o atomskem reaktorju, večina ljudi ne bo govorila, ker je za njih preveč zapleteno imajo kakršen koli pomemben prispevek. Toda, ko se soočamo z enostavnejšo izbiro - katero barvo moramo slikati s kolesom? Vsak ima mnenje.

Zanimivo je, da imam še vedno približno 15 komentarjev / teden o mojih glavah. "Ramit, resnično bi moral spremeniti glavo", itd. Zakaj? Ker verjetno ne morejo komentirati mojih psihičnih tehnik ali e-poštnih tokov … ampak vsakdo lahko reče, da je vaša fotografija zanič.

Torej, nazaj k tebi.

Kako ravnati s kritiki

Če je ena stvar, ki sem se naučila pisanja za IWT, je, da 30% oseb, ki mi pošiljajo e-pošto, ne potrebujejo taktike ali tehnike. Potrebujejo terapijo. Mogoče bom v to v prihodnosti postal.

Naučil sem se, da boste vedno dobili nenaročene nasvete ljudi. Toda vaš odziv na to je tisto, kar šteje. Novice postanejo resnično razočarane, nato pa se poskušajte boriti proti temu: "Mama, naj naredim, kar želim storiti! Zdaj sem GROWNUP!"

Življenje ni komercialno Huggies. Najboljši izvajalci načrtujejo povratne informacije. To aktivno zahtevajo. Načrtujte dvomljive, skrbite za trolla in dokončne skeptike. Na primer, to spletno mesto sem napisal od leta 2004 in ljudje so še vedno skeptični! Še naprej pustijo komentarje, kot je to!

Resnica je, da so nekateri ljudje odločeni, da jih bodo užalili ali igrali vlogo žrtve ali pa bi bili v nasprotju z vami.

Toda vedno se vprašajte: ali je ta oseba v položaju, ki ga želim biti? Ali dobivam odnos s prijatelji od moje prijateljice, ki ne more zadrževati razmerja več kot 3 mesece? Ali kupim tečaj "Naredite milijon dolarjev" od nekega jokerja z informacijami o izdelku, ki bi, če bi Googled za približno 5 minut ugotovil, da ima hude dolgove s kreditno kartico in denarnimi tokovi?

Ali delam na obvladovanju lastne psihologije, prepoznavanju negativnih povratnih informacij (ne samo poskušanja zanemarjanja) in izboljšanju svojega odziva na to?

Zato se ne trudim prodajati stvari iz mojega spletnega dnevnika. Če ti ni všeč, kar vidim, pojdi. Če boste to storili, se boste v neki točki pridružili mojemu glasilu, kjer si lahko ogledate 8 + mojstrskih tečajov, ki sem jih ustvaril v zadnjih nekaj letih.

Ampak priporočam, da se spomnite na to: Mnenja so poceni. Vsakdo jih bo imel, ker je enostavno poudariti stvari, ki jih delate narobe, ali načine, kako bi "morali" razmišljati o stvareh.

  • "Samo sledite svoji strasti!"
  • "Sanjski posel? Moral bi imeti srečo, da bi imeli KAKRŠNO delo v tem gospodarstvu!"
  • "Morate spremljati porabo"
  • "Nakup hiše je najboljša naložba, ki jo lahko kadarkoli naredite"
  • "Vaš prvi korak mora biti socialni mediji"

Vsi ti zvoki so logični in so dobro namenjeni nasveti, vendar so na koncu neuporabni. Vedno se vprašajte: Ali je to svetovalec v situaciji, v kateri želim biti? Ali dajejo nasvete na površinskem nivoju ("social media!") Ali, če bi jih pritisnil, bi lahko podprli in dali primere?

Ni vam treba vsakogar prisluhniti.

Ni vam treba dati enake teže kritikom.

In to velja tudi za mene! Vprašaj moje ozadje. Vprašaj, kaj ti govorim! Dejstvo je, da bi morali opraviti svoje raziskave o meni (Google okoli, ali najdete 6-stranski profil, ki ga je Fortune storila zame), preden sem poslušal kaj imam povedati.

In če vam je všeč, kar vidite, si oglejte moj glasilni dnevnik - kjer objavim najboljši material - za več.

Zapomnite si, vsakdo ima mnenje. Ni vsakdo zasluži vaše polne pozornosti.

Zdaj mi reci: Kakšne povratne informacije BAD ste dobili - povratne informacije, ki ste jih ignorirali? Delite svojo zgodbo v komentarjih.

Priporočena: