Povprečni zneski dediščine po državi: Ste že imeli pogovor s svojimi starši?

Kazalo:

Povprečni zneski dediščine po državi: Ste že imeli pogovor s svojimi starši?
Povprečni zneski dediščine po državi: Ste že imeli pogovor s svojimi starši?

Video: Povprečni zneski dediščine po državi: Ste že imeli pogovor s svojimi starši?

Video: Povprečni zneski dediščine po državi: Ste že imeli pogovor s svojimi starši?
Video: Mündliche Prüfung deutsch B1 | Gemeinsam etwas planen/Dialog | 10 wichtige Themen | sprechen Teil 3 2023, September
Anonim
Če je ena tema bolj neudobna kot razpravljanje o tem, koliko denarja naredite ali od kod prihajajo otroci, je tema dedovanja. Govoriti o dedovanju se samo počuti narobe zaradi pohlepa, ki jo konotira, in dokončnosti vsega. Toda 100% nas bo umrlo, 100% pa bi moralo razmišljati o tem, kako bi morali svoja sredstva dati na enakopraven način. Najboljši odstotek upokojitve pri upokojitvi se ne dotika načela, zato lahko zagotovimo, da ostane denar za ostale.
Če je ena tema bolj neudobna kot razpravljanje o tem, koliko denarja naredite ali od kod prihajajo otroci, je tema dedovanja. Govoriti o dedovanju se samo počuti narobe zaradi pohlepa, ki jo konotira, in dokončnosti vsega. Toda 100% nas bo umrlo, 100% pa bi moralo razmišljati o tem, kako bi morali svoja sredstva dati na enakopraven način. Najboljši odstotek upokojitve pri upokojitvi se ne dotika načela, zato lahko zagotovimo, da ostane denar za ostale.

Davejeva naloga, da skrbi za svojo 97-letno babico, sem razmišljala o čudnem izidu, ki se lahko zgodi. Ne glede na to, koliko ljubezni in časa daje Dave svoji babici, bo njeno nepreklicno zaupanje verjetno ostalo enako. Večina njenega premoženja bo najverjetneje obiskala njenega sina, Davejevega očeta, ki ima lastna finančna vprašanja, nato pa njene vnuke. Prepričan sem, da babica ceni vse Davejeve napore. Toda v starosti 97 let ne spreminja volje / zaupanja, da bi nagradil Daveja za vse svoje trdo delo v najtežjih letih.

Nikoli nisem imel dednih razprav z mojimi starši, ker se o takšnih stvareh počutim kot izjemno slab okus. Poleg tega bi morali imeti desetletja zdravega življenja pred njimi.

Razmišljanje o dedovanju je podobno, kako ljudje, mlajši od 40, razmišljajo o socialni varnosti. Morda je nekaj na koncu, vendar nihče ne misli na to. Edini ljudje, ki se zdi, da govorijo o dedovanju, so super bogate družine z načrti dednih družinskih podjetij ali ljudmi, ki se finančno borijo in nimajo sramu, da bi svoje starše vprašali za več.

NI PRIČAKOVANIH OD KOLLEGA

Vedno sem šel s predpostavko od kolegija, da ne bi prejela ničesar od staršev, ker so mi že tako veliko zagotovili. Moj oče me je naučil igrati šport in vlagati na borzo. Mati me je šolala po šoli in me predstavila na bolj zdrav način življenja. Celo celo plačali za celotno šolo.

Ko sem se seznanil s tem, koliko stroškov zasebne šolnine stane (25.000 dolarjev na leto leta 1995) za mojo sestro, sem se počutil slabo za želodec. Moji starši niso mogli narediti veliko več kot 100.000 dolarjev na leto v kombinaciji z vladnimi uslužbenci. Odločil sem se, da se bom udeležil The College of William & Mary, javna šola, ki je v šoli stala samo okoli 3000 dolarjev na leto. Mnogi ljudje napačno William & Mary za zasebno šolo zaradi svojega imena in majhnosti. College je ustanovil Thomas Jefferson leta 1693 in je druga najstarejša univerza v državi z najstarejšo akademijo v uporabi (Wren Building).

Vedel sem, da smo ravno srednji razred, saj smo vozili sedemletno leto 1987 Toyota Camry in živeli v skromni mestni hiši. Naredil sem si, da moram staršem vrniti nazaj, tako da dobim službo in da jih po diplomi ne skrbi zame. Vse kar želim je, da imam priložnosti, da sledim svojim interesom in se veselim.

Ko sem končno prihranil dovolj denarja, da bi jim povrnil denar, sem vprašal, ali jih lahko povrnem in vljudno zavračajo. Spomnim se, da je moj oče prihranil enako vedro denarja za mojo sestro in moj kolegij ter da ne skrbi za stvari. Le kot odsevni osebni finančni pisatelj v celoti razumem, kako finančno zdrava pamet je, da bi lahko podprli družino štirih na plačah srednjega razreda.

PRVA REALIZACIJA O NASLEDNJIH STANJIH

Vedno sem igral to fantazijsko igro s svojimi prijatelji, ki odraščajo. Všeč smo bili avtomobili in jaz bi jih vprašal: "Denimo, da vam je džin dala 80.000 dolarjev, da bi preživel v avtu, ki bi ga kupili?" Večina mojih prijateljev bi izbrala najprimernejši avto, ki bi bil mogoč za dodeljeni denar - Porsche, Supra, NSX itd. Po tem, ko bi prišli deliti svoje želje, bi jim rekel, da bom kupil 12.000 $ Honda Civic in žep razlike! Nekateri bi se odločili za bolj ekonomičen avto, večina pa bi se smejala.

Šel sem na ekonomsko pot na fakulteti, ker sem se počutil slabo, ker so moji starši porabili toliko. Nisem si mogel privoščiti, da bi plačal zasebno šolo pri svojih 4 do 5-urnih delovnih mestih pri McDonaldsu. Če bi šel na zasebno šolo, bi tudi po končani diplomi dalo veliko več pritiska, da bi po končani diplomi našli dostojno službo. Poleg tega je bil William & Mary odlična šola in sem bil srečen, da sem vstopil. Toda, kar zdaj razumem kot osebni finančni pisatelj, je to če ga ne uporabljate, jo izgubite.

Z vidika mojih staršev prerazporeditev izobraževalnih sredstev moji sestri naredi ton občutka. V ozadju njihovih prepričanj sem prepričan, da so dihali z vzdihovanjem olajšanja. Odločil sem se, da se udeležim javne šole namesto zasebne šole. Vidijo otroško vzgojo kot skupne stroške, otrokom pa težko vidijo veliko sliko v tistem času. Pogovarjam se z mnogimi najstniki, ki se sploh ne zanimajo za stroške izobraževanja, ker bodo njihovi starši plačali ali bodo dobili posojilo. Vsi, na katere se osredotočajo, so fit in kaj hočejo. Ni čudno, zakaj imamo tako veliko krizo študentskega posojila.

Nekega dne, ko je bil star 32 let, nisem mogel pomagati, da vprašam svojega očeta, kaj se je zgodilo s preostalim denarjem, namenjenim za mojo visokošolsko izobrazbo, saj sem šel čez 100.000 dolarjev cenejšo pot v štirih letih in sam plačal moj MBA. Povedal je, da je preostali denar plačal za zasebno šolo moje sestre. Zelo zanimivo! Takrat mi je bilo udobno življenje in po tem dnevu nisem razmišljal o tem. Bil sem vesel, da je moja sestra lahko obiskovala zasebne šole po svoji izbiri.

DRUGA REALIZACIJA WEALTH

Po tridnevni družbi na Oahuju sem šel na obisk mojega starša za zadnji teden. V tem času sem obrezoval nekaj dreves, kupil in posadil pomelo drevo in himmayudin mango na svojem dvorišču (rad zahvaljujem dedku, ki je bil kmet) in porabil približno 1,350 dolarjev za nakup dveh novih LED televizorjev, Chromebook, in DVD predvajalnik. Najslabši ni bil strošek elektronskih predmetov, temveč čas in energija, porabljena za Best Buy, izvajanje težkih televizorjev CRT in postavitev opreme. Razlog, zakaj sem jih dobil 50-palčni LED-televizor in ne večji, je bil, ker je bil to največji, ki sem ga lahko udobno nosil z mojo krilnico! Poleg tega je bila cenovna točka dobra v primerjavi s 55 "ali 60" zverjo.

Moji starši so bili zelo zadovoljni, da sem lahko nadgradil vso svojo elektronsko opremo in z veseljem sem pomagal. Sem jih celo zasidral z Netflix in Pandora. Po gledanju slabega filma na Netflix-u sem imel lepo dolg pogovor z mojim očetom o glavni stvari. Brez pridobivanja specifičnosti je bila lastnina večletnim nadarjenim s strani mojih starih staršev. Vprašal sem ga, ali naj razmislim o odkupu drugih lastnikov, da bi ustvarili prihodek od najemnine v drugi hiši na nepremičnini. Moja sestra je eden od lastnikov, ki živi na vzhodni obali in se nikoli ne namerava vrniti na Havaj.

Oče je rekel, da bi lahko poskusil in da bi dobil svoj delež lastništva, vendar je to še vedno dalo delež moje sestre za nakup. To je bilo prvič, ko je oče kdaj omenil kaj o dedovanju. Nekako smo se šalili o stvareh, da bi osvetlili temo, toda v tem trenutku sem spoznal, da ne glede na to, koliko časa preživim z mojimi starši ali jim pomagam pri stvareh okoli hiše, bi bila njihova volja / zaupanje verjetno enakomerno razdeljena med svojo sestro in jaz.

V celoti pričakujem, da bom skrbel za moje starše, ko so starejši. Ni jim treba skrbeti za morebitne stroške, ki presegajo njihovo zavarovanje, vključno s tisočimi dolarji na mesec pri dolgotrajni oskrbi, če bo potrebno. S svojo sestro še nisem govoril o skrbi za naše starše, vendar imam svoje dvome, da bo skrbela za njih, ker ima svojo družino, ki skrbi za vzhodno obalo.

ZAŠČITI O DENARJU

Ker je ljubezen brezpogojna, ni pomembno, kdo je bolj skrbna sestra. Kot starš, moram predstavljati, da je ena od ključnih načel nikoli, da ne bi dajal favorit za enega otroka drugemu. Dediščina je najbolj kristalni način za prikaz enake obravnave, zato noben sestric nikoli ne bi pričakoval, da bo dobil več kot drugega brata.

Poleg tega stane denar in potreben čas za spremembo volje / zaupanja. Obstaja tudi strah, da bi se lahko dokumentacija izgubila ali napačno razumela v procesu, kot sem že videl prej. Nimam namena spreminjati vsebine moje volje, razen če je to nujno.

Vsakič, ko vidim svojega očeta, se z njim šalim, ali vsak mesec dobro preživlja svoj pokojni denar in ali potrebuje kakršno koli pomoč. On je super varčevalec, ki potrebuje veliko spodbudo, saj še vedno želi prihraniti zaradi upokojitve ob upokojitvi.

Ampak morda sem vse narobe. Mogoče moj oče gradi ogromno finančno oroko, da zapusti otroke. Torej, namesto da bi ga spodbudil, da bi porabil ves svoj denar in ga preživel, ga moram spodbuditi k varčevanju še več. Kdo sem, da bi spremenil nečloveške navade porabe, če so srečni?

Nikoli ne želim imeti dediščine govoriti z mojimi starši, razen če začnejo pogovor. Sovražim razmišljanje o denarju in družini, ker se tako zelo pogosto razdvajajo denarja. Najboljši način, s katerim bi lahko starši srečni, je, da redno ostajam v stiku, da sem srečna z lastnim življenjem in da ne skrbi zame. Povezovanje je eden od glavnih razlogov, zakaj pišem tako metodično na spletu zadnjih štirih let in pol. Če se kdaj sprašujejo, kaj sem, se lahko vedno ustavijo zaradi navideznega obiska.

Za Recap

1) Delajte za svoje starše, ker jih imate radi, ne zato, ker mislite, da bodo vaša dejanja storila vse, da spremenijo svojo voljo.

2) Vaša dobra dela bodo verjetno neplačana, ko je čas, ker starši želijo enako obravnavati svoje otroke. Preveč okoren in draga je spremeniti zaupanje / voljo.

3) Tvoja motivacija, da ste ljubljeni sin ali hčerka, bo seveda dip dan, ko boste spoznali, da bodo tvoji bratje in sestre popolnoma enaki, tudi če nikoli več ne bi razmišljali o tem, kaj bi naredil za večjo dediščino. To je kot trdo delo za A vse leto, dokler vaš učitelj pravi, da bodo vsi dobili B.

4) Nikoli ne pričakujte nič več od staršev, ko ste odrasli. Namesto tega spremenite svojo miselnost, da jih plačate nazaj. Če pričakujete dediščino, da poskrbite za svoje finančne potrebe, načrtujete neuspeh. Študija TD America leta 2012 je dejala, da 40% teh starosti 14-22 pričakuje, da bodo prejele dediščino, medtem ko naj bi le 16% staršev zapustilo eno!

5) Starši bi morali razmisliti o prekomerni teži svojih sredstev do otrok, ki skrbijo za njih, če ne iz sebičnih razlogov. Nihče ne želi preživeti svojih let. Popolnoma smiselno je zagotoviti sistem spodbud za otroke, četudi noben spodbujevalni sistem ni potreben.

6) Če se boš poročil, bi se lahko poročil z avstralskim ali singapurskim! Imajo fantastične vladne sisteme upokojitve, ki zagotavljajo dolgoročno bogastvo.

PRIPOROČILO ZA IZBOLJŠANJE BORBE

Upravljajte svoje finance na enem mestu: Eden od najboljših načinov, kako postati finančno neodvisen in se zaščititi sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom.So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate svoj denar. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov za sledenje 25-odstotnih računov (borzno posredovanje, več bank, 401K ipd.), Da bi upravljal svoje finance v preglednici Excel. Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo vsi računi, vključno z mojo neto vrednostjo. Prav tako lahko vidim, koliko porabim in varčujem vsak mesec z orodjem za denarni tok.

Najboljša lastnost je analitik plačil za portfelj, ki s svojim programom teče vaš portfelj naložb s klikom na gumb, da vidite, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelj, ne vem, da sem krvavil! Na spletu ni boljšega finančnega orodja, ki mi je pomagal doseči finančno svobodo. Potrebno je samo minuto, da se prijavite.

Ko povežete vse svoje račune, uporabite svoj kalkulator za načrtovanje upokojitve, ki potegne vaše prave podatke, da vam omogoči čisto oceno vaše finančne prihodnosti z uporabo Monte Carlo simulacijskih algoritmov. Vsekakor preverite, kako se oblikujejo finančna sredstva, saj je brezplačna. Osebni kapital uporabljam že od leta 2012 in v tem času vidim, da se je neto vrednost povečala zaradi boljšega upravljanja z denarjem.

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.
Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.

Priporočena: