Povprečne obrestne mere za kreditne kartice so previsoke

Kazalo:

Povprečne obrestne mere za kreditne kartice so previsoke
Povprečne obrestne mere za kreditne kartice so previsoke

Video: Povprečne obrestne mere za kreditne kartice so previsoke

Video: Povprečne obrestne mere za kreditne kartice so previsoke
Video: PRODUKT LETA 2022 - Najboljše iz Eurospina 2023, Oktober
Anonim
Povprečna obrestna mera s kreditno kartico po vrsti kartice 2017
Povprečna obrestna mera s kreditno kartico po vrsti kartice 2017

Stopnja povprečne potrošniške kreditne kartice je po podatkih najnovejšega urada za sledenje kreditnim karticam na dan 13.1. 2017 16,75%. Z ZDA Bank Prime Rate na 3,25%, podjetja kreditne kartice zaračunavajo 13,5% nad Prime. Z drugimi besedami, podjetja s kreditnimi karticami odtajajo velike dolarje!

Najvišja cena ameriških bank ali "posojilna obrestna mera" je v povprečju znašala 3% nad stopnjo Zveznih skladov, kar je trenutno 0,25% zahvaljujoč BenGenie. Prime Rate se uporablja za prilagoditev obrestnih mer za HELOC, kreditne kartice in študentska posojila. Prva obrestna mera se šteje za obrestno mero, po kateri banke posojajo najbolj kreditno sposobnim posojilojemalcem.

S 13,5-odstotnim porazdeljenim premijskim podjetjem, podjetja za kreditne kartice v bistvu pravijo, da zahtevajo 13,5-odstotno donosnost premije, da bi se lahko ukvarjala s posojanjem kredita s kartico povprečnemu potrošniku. Če bi vsi potrošniki plačali svoje dolgove s kreditno kartico v celoti in nikoli niso bili zadovoljni s plačilom, bi se razširitev nad obrestno mero verjetno približala nič. Drugi način zniževanja stopenj kreditne kartice je, če potrošniki zmanjšajo povpraševanje po uporabi kreditne kartice, vlada pa regulira strožje in / ali spodbuja več konkurence.

POVPREČNE KREEDITNE KARTICE

Moja edina in edina osebna kreditna kartica ima obrestno mero 10,25% ali polno 7% točk nad prime. Imel sem kartico 10 let in nikoli nisem zamudil plačila v 120 + obračunskih ciklih. Seveda moja stopnja še vedno znaša 6,5% pod povprečjem, vendar je v primerjavi s stopnjami hipoteke pod 4% in stopnjami študentskega posojila pod 3% 10,25% smešno visoko.

Svojo kreditno kartico sem dal krogu, da vidim, ali lahko znižajo stopnjo, čeprav nikoli ne načrtujem, da bi jim dali zadovoljstvo, da bi se mi odrekli 10,25% in se vljudno zavrnili. Ker imam samo eno osebno kreditno kartico, nimam preprosto rezervne kopije, da bi se preklopila, zaradi česar ne želim porabiti časa za uporabo novega.

Visoke obrestne mere bi vas morale odvračati od uporabe vaše kreditne kartice in vsaj nikoli ne bi imele ravnovesja. V praksi vemo, da to ni tako, saj podjetja s kreditnimi karticami zaslužijo milijarde letno od potrošnikovega pomanjkanja porabne discipline. Upam, da kot bralec, veš bolje kot kdajkoli porabiti več, kot si zaslužiš in nosi ravnovesje.

Priporočilo za gradnjo stavbe

Sledite bogastvu brezplačno: Da bi optimizirali svoje finance, morate najprej slediti svojim financam. Priporočam, da se prijavite za brezplačna finančna orodja osebnega kapitala, tako da lahko spremljate svojo neto vrednost, analizirate svoje naložbene portfelje zaradi previsokih provizij in vodite svoje finančne podatke prek fantastičnega kalkulatorja za načrtovanje upokojitve. Tisti, ki so na vrhu svojih financ, gradijo veliko večje bogastvo na daljši rok kot tisti, ki jih ne. Uporabil sem osebni kapital od leta 2012. To je najboljša brezplačna finančna aplikacija za upravljanje vašega denarja.

Ste na pravi poti upokojitve? Ni gumb za previjanje nazaj.
Ste na pravi poti upokojitve? Ni gumb za previjanje nazaj.

Iščete odlične potne nagrade kreditne kartice? Danes kliknite banner za najvišje ocenjene kreditne kartice. Chase Sapphire je ena izmed mojih priljubljenih in potovalna kreditna kartica, ki jo uporabljam za nabiranje vseh nagradnih točk.

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.
Posodobljeno za leto 2017 in pozneje.

Priporočena: