Vprašajte teh 10 vprašanj pred najemom arhitekta

Kazalo:

Vprašajte teh 10 vprašanj pred najemom arhitekta
Vprašajte teh 10 vprašanj pred najemom arhitekta

Video: Vprašajte teh 10 vprašanj pred najemom arhitekta

Video: Vprašajte teh 10 vprašanj pred najemom arhitekta
Video: Тереза ​​Норр-Моя мать-Моя мучительница-Мой убийца 2023, Oktober
Anonim

Ne najemajte arhitekta za vaš projekt gradnje ali prenove, ne da bi odgovorili na ta vprašanja.

Oblikovanje novega doma - ali posodabljanje trenutnega - je lahko stresno, vendar preverjanje arhitekta ni nujno. Vprašali smo arhitekta Kevina Harrisa, avtorja Forever Home: Kako delati z arhitektom, da oblikuje dom vaših sanj in član ameriškega inštituta za arhitekte, katera vprašanja so najbolj kritična, preden se zaklenete v stanovanjskem arhitektu.

Ne glede na to, ali se ukvarjate s prenovo, preden navedete vaš dom za prodajo v Sioux Falls, SD, ali gradite dom iz tal v Atlanti, GA, se prepričajte, da poznate odgovore na ta 10 vprašanj, preden se delo začne.

1. Katere kvalifikacije boste prinesli svojemu projektu?

Najem arhitekta je postopek medsebojnega izbora, pravi Harris. Večina arhitektov se bo najprej srečala z vami brezplačno. To je, ko boste zahtevali, da si ogledate njihov portfelj in razpravljajo o tem, kaj želite. Lastniki stanovanj lahko dobijo informacije, ki jih potrebujejo, arhitekt pa bo tudi ugotovil, ali je to primerno. Tako kot morate skrbno izbrati svojega nepremičninskega posrednika, vsak arhitekt ni pravi za vsakega lastnika stanovanj.

2. Kakšen je vaš osebni stil?

Resnično poglejte oblikovalske občutke dela arhitekta, pravi Harris. Oglejte si nekaj svojih modelov osebno in se pogovorite s svojimi strankami. "Arhitektura je poslovanje, ki temelji na ugledu," pravi Harris. "Z veseljem bi morali dati strankam [kot ste raziskovali], in verjetno so, da bodo stranke oboževalci."

3. Kakšen potencial vidite v mojem projektu?

Vzemite si čas, da razmišljate o svojem domu sanj. "Prepričajte se, kdo ste in kakšna je hiša za vas," pravi Harris. Lahko se pogovorite o sestavnih delih povprečnega doma, ki ga ne boste uporabljali. "Lahko potem sodelujete pri urejanju stvari, ki jih ne potrebujete," pravi Harris. "Če ne uporabljate jedilnice ves čas, ne gradite enega - to je velika naložba."

4. Koliko ste seznanjeni z porabo energije?

Če je za vas pomembna varčevanje z energijo, o tem vnaprej. "Nekatere stvari sem opozoril na ljudi zdi se zeleni, ki niso vedno, «pravi Harris. "Denar je tudi zelen. Ali ta arhitekta deli vašo vizijo?"

5. Ali se bom neposredno ukvarjal z vami pri projektu?

Prepričajte se, da vam bo delo, ki ga opravljate za veterinarja, vaš arhitekt ne bo izgubljeno, ker bo vaš projekt v vsakem primeru izročen nekemu drugemu v podjetju. "Vsako podjetje je drugačno," pravi Harris. "Toda to, kar sem ugotovil v 34 letih v tej panogi, je, da lastnik stanovanj želi, da jim zaupa, da jih bo skozi proces."

6. Kako bo proces deloval?

Vsak arhitekt ima svoj lasten proces, vendar morate biti pri tem zadovoljni. Običajno bo prva stvar, ki jo boste skupaj analizirali, vaša soseska. Morda že imate idejo, vendar arhitekt lahko pomaga pri tem procesu.

"Ne zanima me, kako lepo je hiša," pravi Harris. "Ne morem spremeniti soseske z eno hišo." Potem skrbno izberite svojo partijo. Ali vam je všeč oglede s te strani? Ali vam je všeč, da se lahko nočne ure svetijo v okna v spalnici? "Nekateri deli se zdijo odlični, arhitekt pa lahko opozori na stvari, ki jih povprečna stranka ne bi opazila", pravi Harris.

Ko se odločite za popolno parcelo, se morate odločiti o tlorisu. "Vaš tloris mora delovati za vaš življenjski slog - tokovi, funkcija - to bo narejeno po meri, znotraj in zunaj". In čeprav mislite, da je to najpomembnejši vidik, je slog dejansko zadnja stvar, ki jo boste menijo, pravi Harris. "To je najlažja stvar za spremembo."

7. Kakšen je vaš časovni razpored za dokončanje projekta?

Izogibajte se presenečenj. Poskrbite, da boste popolnoma razumeli, kako dolgo bo vaš projekt potekal - in da se bodo vse stranke strinjale. Verjetno se boste srečali s svojim arhitektom vsake dva tedna, pravi Harris. "Dajem svoje stranke domače naloge," dodaja. "'Tukaj je nekaj svetlobnih napeljav. Če vam jih ni všeč, pokažite mi nekaj, kar delate in bom našel način, kako jih narediti delo. «Potem, ko so risbe končane, jih lahko podarimo izvajalcem za ceno.«

8. Kako bo delo moteče?

Motnja je odvisna od tega, kako obsežne so prenove in kakšna je stopnja tolerance lastnikov. "V isti razpravi sodelujem z izvajalcem," pravi Harris. "Če se bo odločil za tri mesece, je sedaj na zapisu."

Prav tako boste želeli razpravljati o postopnem uvajanju in postavljanju, tako da, če nameravate živeti v hiši, lahko. Vrsta dela je tudi dejavnik, pravi Harris. "Moje pravilo je, da če je vaša glavna kopalnica izpraznjena in vaša kuhinja je izpuščena, se morate premakniti. Če se seznanite s temi neugodji, se še ne srečam z vsakim, ki je blizu saintthoodu, ki bi lahko bil zabaven za življenje."

9. Kaj moram vedeti o vzdrževanju v tej hiši?

Stroški vzdrževanja se povečujejo s časom."Če želite, da se vaš dom prilega v določeno regijo, ki na primer uporablja veliko podrobnosti o lesu - balkone in ograje ter obloge oken - vedite, da obstajajo sintetični materiali, ki oddajajo iste sence, vendar bodo trajali, "Pravi Harris. "Vedno več o materialih poznamo in obstaja več možnosti."

10. Kako naj plačam ta projekt?

Razumeti pogodbe. Pridite na mizo z dobro premišljenim in realnim proračunom. "Ne začni govoriti o vseh svojih omejitvah," pravi Harris. Dober arhitekt bo lahko oblikoval vaš okus v okviru svojih parametrov. Vendar morate razumeti, kako in kdaj bo vaš denar porabljen.

Spodnja črta

"Oblikovanje hiše je storitev, ne pa blago," pravi Harris. Gradnja doma je zelo verjetno, da bo največja enkratna naložba v vaše življenje, dodaja. "Spraševati se morate, ali lahko tej osebi zaupate."

Priporočena: