Kako zaslužiti denar kot umetnik (po nasvetu Slikarja)

Kazalo:

Kako zaslužiti denar kot umetnik (po nasvetu Slikarja)
Kako zaslužiti denar kot umetnik (po nasvetu Slikarja)

Video: Kako zaslužiti denar kot umetnik (po nasvetu Slikarja)

Video: Kako zaslužiti denar kot umetnik (po nasvetu Slikarja)
Video: Аномально вкусно‼️ ЧЕХОСЛОВАЦКИЙ СУП ИЗ ФАРША. Жена Липована в шоке. 2023, September
Anonim
Če ste umetnik ali imate nekaj ustvarjalnih prijateljev, verjetno poznate nekoga, ki objema zamisel »umirajočega umetnika«.
Če ste umetnik ali imate nekaj ustvarjalnih prijateljev, verjetno poznate nekoga, ki objema zamisel »umirajočega umetnika«.

Ta vrsta umetnika je nekdo, ki se zaveže, da bi dejansko zaslužil in dosegel svoje sanje zaradi predsodnega pojma, kaj bi moral biti umetnik.

Če opazite stvari, kot so:

 • " Ne želim prodati."
 • " Če je moja umetnost dobra, se bo tržila."
 • " Samo želim vstopiti v galerijo." (Medtem ko tega ne poskušate narediti.)

Ni vam treba "stradati", da bi ustvarjali denar skozi svojo umetnost.

Namesto tega lahko začnete stranski vrvež, ki izkorišča vaše umetniške talente in vam pomaga ustvariti denar od svojega ustvarjalnega dela.

T uspeh miselnosti (ali, zakaj je "Starving Artist" skupna BS)

Če želite postati uspešen (berljivi: donosen) umetnik, morate najprej razumeti eno stvar: ideja »umorjenega umetnika« je popolna in izrecna BS.

Zato smo poklicali Antrese Wood za nasvet. Ona je gostiteljica Skrivnostni slikar in je delal kot umetniški direktor za glavno podjetje za video igre in kot profesionalni umetnik, ki je prodal na stotine slik.

"[Starving sindrom umetnika] je zelo ukoreninjena stvar v svetu umetnosti", pojasnjuje Antreze. "Nekateri umetniki mislijo, da je slepo, če nekdo celo meni tržijo ali poskušajo prodati svojo umetnost."

In to je neverjetno hinavsko.

Od Antreža:

"Umetniki so zelo sporni z njim. Z umetniško skupnostjo in kulturo nam povedo, da je prodaja tvoje umetnosti umazana. In vendar hkrati priznavajo, kaj umetniki želijo večinoma. Hočejo, da ljudje vidijo svoje delo in "dobijo". Edini način, ki se zgodi, je, kdaj ga ljudje lahko kupijo.

Včasih je frustrirajuće. Celoten čas preživite, ko se pritožujete, da nihče ne želi kupiti vašega dela, vendar hkrati govorite o prodaji svojega dela, kot da je to najbolj grozljiva, grozna stvar na svetu."

Morate razumeti, da gradite podjetje. In tako kot vsako drugo podjetje, veliko dela, ki ga vnesete, ne bo seksi in ne bo romantično.

Nadaljuje: "To vključuje trženje sebe, dajanje sebe tam zunaj in na splošno delaš vse dolgočasne stvari, ki se ne zgodijo čarobno. Ni umazano. In to ni pod teboj."

Kako si začel dajati sebe in zaslužiti denar?

Najprej morate izbrati pot …

Kako zaslužiti denar kot umetnik

Če se želite naučiti, kako zaslužiti denar kot umetnik, lahko sledite dve poti:

 1. Komercialna umetnost. To je umetnost, ki se uporablja predvsem za stvari, kot so oglasi, mediji ali zabava.

  "Komercialni umetnik je nekdo, ki dela za najem," pojasnjuje Antreze. "To lahko pomeni kogar koli od ljudi, ki ponujajo zgodbe za industrijo zabave za ljudi, ki ilustracije za revije ali knjige, za ljudi, ki oblikujejo majice na primer."

 2. Lepota. Fine art je tisto, kar prihaja na misel za mnoge, ko nekdo reče, da "delajo kot umetnik".

  "Umetni umetniki so umetniki, ki so bolj v luksuznem poslu, tako rekoč," pojasnjuje Antreze. "Namenjeni so ustvarjanju slik, kipov in drugih umetniških del za pokrovitelje in običajno delajo s galerijami in si prizadevajo biti v muzejih."

  To je umetnost za primarni namen spoštovanjain estetskinamesto komercialne koristnosti. Pomislite na Leonardo da Vinci Mona Lisa, Michelangelo's David, ali katera koli od mojih oblikovalčev me je fotografirala.

Image
Image

Na sliki: likovna umetnost

"Morate se spomniti, da igrate dolgo igro, ni nobene bližnjice za izdelavo in prodajo dobre umetnosti," pojasnjuje ona.

Torej, ne, ne potrebujete, da bi dobili MFA v slikarstvu.

In ne, ti ni treba biti takšen.

Vse, kar potrebujete, so pravi sistemi.

Čeprav obstajajo razlike v tem, kako se približujete sistemu, odvisno od poti, ki jo vzamete, je okvir enak.

Korak 1: Najdi idejo

Najprej se odločite, na kaj želite specializirati.

To bi lahko bilo odvisno od vašega usposabljanja in izobraževanja (morda si vzel razred v grafičnem oblikovanju ali pa je bil minirana v fotografiji) ali pa preprosto vaša strast in hobiji (morda imate radi animiranje v prostem času).

Za več informacij o iskanju dobičkonosne ideje, se prepričajte, da preverite moj članek o najboljše spletno podjetje za začetek.

Ampak za zdaj, tu so nekateri odlični samostojni komercialni umetniški posli z veliko koncerti tam zunaj:

 • Ilustrator. To pomeni, da se od menedžerjev zavzame ideje in koncepte ter jih pretvori v ilustrirane slike.
 • Grafični oblikovalec. Ta vloga zajema različne vloge, vključno z oblikovanjem spletnega mesta in logotipa, pakiranjem izdelkov in izdelavo blagovne znamke.
 • Fotograf. Samostojni fotografi lahko najdejo delo snemanje posnetkov za revije, medijske organizacije, podjetja ali celo poroke.
 • Video urejevalnik. S platformami, kot sta Vimeo in YouTube, mnoga podjetja začenjajo sprejemati videoposnetke kot sredstvo za prenos njihovega sporočila. Potrebujejo nekoga za snemanje, urejanje in produkcijo teh videoposnetkov. Bi lahko bil to ti?

Če hočeš iti v likovno umetnost, bi si že imela predstavo o tem, kaj je vaš medij, ne glede na to, ali je slika, kiparstvo, fotografija, karkoli.

Ne glede na to, kaj je vaša zamisel, se morate spomniti enega pomembnega načela: počnite dobro delo.

Morda se zdi očitno, vendar ljudje to včasih pozabijo, ko skočijo v ustvarjalno zasledovanje.

"Zdi se, da je tako očitno, vendar moraš porabiti čas za razvoj svojega plovila in ustvarjanje dela, na katerega ste ponosni," pravi Antrese. "Morate biti zelo ponosni na to. Ne moreš samo dati sranja v svet in pričakuješ, da bi ljudem to všeč."

To je "Če ga zgradite, bodo prišli" zamisel o ustvarjanju stranske vrveža. Če ustvarite dobro, kakovostno delo, bodo ljudje prišli k vam. Ni važno, kaj je vaš umetniški medij. Vedno morate biti v prizadevanju delaš dobro delo.

"Odlična je tudi za um," pravi. "Če delate na delu, ste navdušeni, boste motivirani, da nadaljujete to."

2. korak: Poiščite stranke

Če ste freelancing, obstajajo veliko Na različne načine lahko pristopite k iskanju prve stranke.

Ti lahko hladne elektronske družbe.

Lahko se odpravite na mesta, kot je Craigslist najti super stranke (resno).

Ali pa si lahko ogledate delovne deske za posamezne panoge. To so fantastične za iskanje strank, ki iščejo vaše storitve.

Tu je nekaj z osredotočenjem umetnosti in medijev, ki vam lahko pomagajo začeti:

 • MediaBistro.com. Awesome odbor za delo za iskanje medijskih posel.
 • 99designs.com. Dobro je za iskanje grafičnega oblikovanja ali ilustracijskega dela. Spletna stran je plačala več kot 200 milijonov dolarjev skupini oblikovalcev.
 • Designs.net. Omogoča vam, da vaše delo postavite na svoje tržišče, kjer potencialne stranke lahko najdejo in plačajo za vaše delo.
 • Behance.com.Druga odlična spletna stran s celovito tablo za grafične oblikovalce in ilustratorje.
 • DesignerNews.com. Masivna skupnost oblikovalcev z veliko priložnosti za iskanje samostojnih koncertov.

Ne glede na to, ali ste se odločili, da boste prodali likovno umetnost ali če želite začeti freelancing za stranke, morate tudi resno začeti mrežno povezovanje.

Mreženje, sama, je umetniška oblika.

In tako kot večina umetniških oblik, se lahko naučijo, spoštujejo in obvladajo. Ko ga umetniki obvladajo, se lahko povezujejo z umetniškimi galerijami, zbiralci, potencialnimi mentorji in svetom drugih ljudi, ki jim lahko pomagajo, da rastejo v svoji karieri.

Če se želite povezati s kogarkoli, morate v mislih imeti v mislih, ko jih srečate: kako lahko pomoč ta oseba?

"Pojdite na predstave," pravi Antrese. "Pokaži svoj obraz. Bodite nepozabni. Izkoristite socialne veščine, ki jih potrebujete v vsakem podjetju, da vam pomagajo pri vzpostavljanju omrežja. Poiščite načine za izstopanje in pomoč."

Ker nič bo nekdo izklopil od vas hitreje kot kaplja z živčnim obupom, ko boste poskušali pritinekaj od njih.

"[Nečesa], ki jih ne narediš, je, da nikoli ne greš k umetniškemu odpiranju in poskušaš galeriji pristopiti z lastnim delom," pravi. "Izgledal boš kot največji kreten na obrazu planeta."

Bojijo se, da bi se sami predstavili ali ne vedeli, kaj naj rečem? Tukaj je nekaj odličnih virov za IWT, ki vam bodo pomagali, da začnete graditi neverjetne socialne spretnosti, tako da boste lahko prevladali nad vsako priložnost za mreženje.

 • Kako biti priljubljen. Uporabite te dokazane korake, da postanete bolj očarljivi, ustvarite več prijateljev in se naučite, kako postati socialni metulj.
 • 5 vprašanj, ki spodbujajo razmišljanje. 5 najbolj zanimivih vprašanj za povezovanje dogodkov, datumov in majhnih pogovorov.
 • Kako obvladati pogovorne spretnosti. Obvladajte te 3 osnove pogovora in se lahko pogovorite s kogarkoli.

Ko najdete nekoga, s katerim želite delati, boste morali imeti dostop do njih. Na srečo imam popoln email skript za uporabo.

3. korak: Pridobite potencialnim strankam z odličnim e-poštnim naslovom

Toda Ramit. Popoln email skripta ne obstaja,

BOOM.

Ime klijenta,

Videl sem tvojo objavo na X in obiskal vašo spletno stran. Opazil sem, da iščete urejevalnik videoposnetkov.

Za urejanje videoposnetkov delam tri leta in želim vam pomagati urediti svoje videoposnetke in jih optimizirati za splet.

To bi jih naredilo bolj profesionalno in hitreje naložile, kar je pomembno za vaše bralce. In sprostili bi čas, ki ga lahko uporabite za ustvarjanje nove vsebine.

Seveda lahko razpravljamo o podrobnostih, vendar sem najprej želela vedeti, ali je to nekaj, kar bi vas morda zanimalo.

Če je tako, bi bilo v redu, če bi vam poslal nekaj idej o tem, kako pomagati?

Najboljše,

Ramit Sethi

To je odličen uvodni e-poštni scenarij, saj je preprost, neposreden in prodaja stranke na spletnem mestu koristi dela z vami.

Seveda, boste želeli, da ga oblikujete za svoje posebne vrvež.

In za bolj celovit povzetek, kako lahko začnete uspešno samostojno vrvež, se prepričajte, da preverite ta dva člena na temo:

 • Kako narediti dodaten denar na strani.
 • 6 načinov, kako priti do vašega prvega odjemalca.

4. korak: Uporabite brutalno iskrenost, da si ceno

Ne zanima me, če ste samostojni programer ali če prodajate slike na strani: vsi se zmede pri določanju cen svojih izdelkov, ko začneta.

"Menim, da umetniki, ki šele začenjajo in niso seznanjeni s trgom, vendar so ponavadi cene ali premajhni," pravi Antrese.

In medtem ko lahko poljubno ceniš svoje delo, dokler ne udariš na nekaj, kar se zatakne, ima Antrese dober okvir, ki lahko pomaga vsakemu začetniku: Brutalna iskrenost.

"Najenostavnejši način za to je, da se sama poškodujete in ocenite svoje delo," pravi. "Zame vem, kdo sliši, kot jaz, kdo ima podobne veščine, kjer se prikazujejo, kakšne vrste galerij so, potem pa pojdi in poglej, kje prikazujejo svoje delo in koliko prodajajo jih."

Ta način oblikovanja cen je znan tudi kot tehnika "Naredite, kar je drugi mož". Če pogledate sebe in druge v podobnem položaju, kot ste vi, in videli, kako oni cenite svoje izdelke, lahko prikažete izobraženo ugibanje o tem, kako bi morali ceniti vaše delo.

Vendar to ni samo vaša raven nadarjenosti. Morate imeti v mislih izkušnje druge osebe in koliko pozornosti so dobili v smislu pokroviteljstva in predstave.

"Če so vaše veščine blizu tej osebi, vendar so v zgornji galeriji v New Yorku in imeli so šest samostojnih predstave in niste, ne morete ceniti svojega dela enako kot njihova," pojasnjuje Antreze.

5. korak: Ne zapusti svojega dnevnega dela (še)

Čeprav je morda skušnjava, da bi šel v vašo šefovo pisarno in v dvotedenskem obvestilu objavil dan, ko ste prodali svojo prvo sliko ali vstopili v galerijo, morate najprej biti razumen.

Od Antreža:

"Ko začnejo prodajati svoje delo, je skušnjava prenehati. Misli: "Če lahko prodajam X s polnim delovnim časom, bi lahko 10X, če bi imel samo več časa za barvanje. Moram zapustiti svoje delo. "Sliši se dovolj logično.

Kaj ne razumejo je, kaj se zgodi v njihovih glavah, ko nimajo več stalne plače. Tudi če so bili pametni in na pragu dali denar, se misel neizogibno premika od "ustvaril bom najboljšo sliko, ki jo lahko, če se ne prodaja takoj, ni pomembno", da "sem trdo delal za to prihranke in vsak dan, ko ne prodajam, sem dan bližje vse izgubi. Ta slika mora prodati."

To je velik pritisk in popolno okolje za ustvarjalno paralizo.

Namesto tega, Antrese predlaga, da se boste uprli skušnjavi in obdržali svoje delo - vsaj dokler se ne boste mogli vzdrževati na svojem plovilu.

"Naj bo tvoja služba," pravi. "Izkoristite" plačilo "in živite izključno iz dobička iz vaše umetnosti. Ali lahko plačate vse svoje račune? Ste udobni? V vmesnem času nastavite redno plačilo na samodejno nakazilo na varčevalni račun. 100% od tega. Ko lahko tri mesece preživite s prodajo svoje umetnosti, ne da bi potopili v ta varčevalni račun, lahko zapustite svoje delo. In čestitam, imate še dodatnih treh mesecev prihrankov!"

Zaslužite več denarja (tudi če ste "stradali")

Tako likovna kot komercialna umetnost sta odlični načini zaslužka. To je odvisno samo od tega, kako si želite zaslužiti denar iz vaše umetnosti.

In če ste pripravljeni, da v delo postanete uspešen umetnik in zaslužite več denarja, imam nekaj za vas:

Najboljši vodnik za zaslužek

V njej sem vključil svoje najboljše strategije, da:

 • Ustvarite več tokov prihodkov zato vedno imate dosleden vir dohodka.
 • Začnite svoje podjetje in pobegnite od 9 do 5 za dobro.
 • Povečajte svoj dohodek na tisoče dolarjev na leto s stranskimi vrvicami.

Prenesite BESPLATNO kopijo Ultimate Guide danes, tako da vnesete svoje ime in e-pošto spodaj - in začnite pihati svojo neto vrednost danes.

Priporočena: