Bo Bull Market nazadnje v delnicah in nepremičninah?

Kazalo:

Bo Bull Market nazadnje v delnicah in nepremičninah?
Bo Bull Market nazadnje v delnicah in nepremičninah?

Video: Bo Bull Market nazadnje v delnicah in nepremičninah?

Video: Bo Bull Market nazadnje v delnicah in nepremičninah?
Video: Princi jena: Centralne banke in preobrazba gospodarstva 2023, Oktober
Anonim
Zdaj, ko se približujemo rekordnim višinam v letu 2016, se sprašujem, ali je čas, da vse prodamo. Že sedem let smo že na trgu bull in nič ne gre več za pravo črto za vedno.
Zdaj, ko se približujemo rekordnim višinam v letu 2016, se sprašujem, ali je čas, da vse prodamo. Že sedem let smo že na trgu bull in nič ne gre več za pravo črto za vedno.

Če ste od začetka leta 100-odstotni vložili v delnice, ste verjetno samo 11-odstotni. Če imate 50/50 mešanico delnic in obveznic, ste verjetno v srednjih enotnih številkah.

Vedno je pravi čas, da ponovno ocenimo portfelj enkrat na četrtletje, še posebej proti koncu leta. Na trgih je treba leta 2013 premisliti in ustrezno prilagoditi. Če že nekaj časa spremljate moje spletno mesto, veste, da imam veliko optimističnih pogledov na veliko stvari. Morda zato, ker so stvari v San Franciscu tako robustne, zahvaljujoč številnim odličnim podjetjem, kot so Apple, Facebook, Google, YouTube, Twitter in eBay. Potem spet sem bil vedno zelo optimističen.

Spodaj so nekateri pozitivi in negativi, o katerih mislim, da bodo pomagale pri razmišljanju.

Pozitivni: Obrestne mere so še vedno nizke (investitorji preidejo v obveznice), brezposelnost je okoli 5%, cene nafte so majhne, kar pomeni nižje vhodne stroške.

Negativni: Dolžniška kriza evrozone, kitajska kriza, nafta na ničlo, težave državnega proračuna ZDA, politična gridlock.

Pozitivni anekdoti: Znesek najemnine za 10% v enem od mojih najemov to jesen. Predhodne rezervacije za najem v Lake Tahoe so bile najmočnejše, kar sem jih videl v letih. Avtobusi so tako zapakirani, da se preskoči ustavi, zaradi česar hodim trije odseki, da pridem. Moram poklicati najmanj en teden vnaprej, da dobim pridržke v restavraciji, ki v povprečju znaša 75 dolarjev. Zynga v decembru pričakuje javnost z vrednotenjem v višini 10 milijard USD. Facebook želi zbrati 10 milijard dolarjev z vrednotenjem v višini 100 milijard dolarjev v letu 2012. Google je imel rezultate 3Q, tudi v velikem obsegu. Dohodek iz oglaševanja na spletu je bil ves čas na stabilni poti do navzgor. Prijatelj je šel iz povprečnega 3,500-mesečnega najemnine za dve spalnici in kupil 3 milijone dolarjev hiše iz modro zaradi likvidnostnega dogodka. Nekateri prijatelji najdejo delovna mesta in vodijo spet, ko ne bi mogli to poletje.

Negativni anekdoti: Kompenzacijska podjetja menijo, da bodo bonitete v povprečju nižje od 20 do 40% v finančni industriji. Masovna odpuščanja v podjetjih, kot sta American Express in ameriška poštna služba, se zdijo neizogibna. Trg nepremičnin je še vedno precej šibek.

OPOMBE O UGOTOVITVAH

Zanimivo je, da je seznam negativov tako kratek. Trgi so se napolnili, ko je S & P bonitetna agencija najprej znižala bonitetno oceno ZDA za eno zarezo. Ker vsako bonitetno agencijo zdaj zmanjšuje vsako državo, se trgi ne odzivajo negativno, saj to ni pomembno! Mi smo približno enaki!

Vsi vemo o težavah v Evropi in o tem, kako je naš politični sistem vdrl. Zato pričakujemo, da naš kongres ne bo storil ničesar in da bo Evropa padla v brezno. Ker so naša pričakovanja tako nizka, bo vsak napredek pozitiven.

Temeljni gospodarski temelji se vsekakor izboljšujejo. Zdi se, da se zdijo stvari daljše od pričakovanih. Ne glede na to, dokler je smer pravilna, bomo prišli tja.

IZBOLJŠANJE ZGODOVINE IN SADAŽA

Moje glavne rebalansi so letos potekali iz 100-odstotnega lastniškega kapitala 1. januarja do 30-odstotnega lastniškega kapitala in 70-odstotnega gotovine 29. aprila. Portfelj se je povečal za 11% in napisal članek o Yakezie.com z naslovom " Prodaja v maju in na poti: Rebalancing Time Stock". Nato sem konec oktobra zaslužil 97% gotovine, potem ko so se trgi zaprli in se malo vrnili, 25. novembra pa je portfelj ponovno poravnaval na 50% delnic, 50% gotovine.

Razlogi za odkup zalog so bili, da je bil S & P500 v tistem času nižji za 7,8%, moj portfelj pa se je povečal za 10,5% za 18,3% večjo uspešnost. Če bi trgi zbrali, bi znatno izgubil večjo uspešnost. Z 50-odstotno dodelitvijo delnic bi se morali trgi zmanjšati za 21%, da bi začeli izgubljati denar v portfelju. Na drugi strani bi trgi morali zbrati nad 36,6% zame, da bi začeli slabše izkoristiti trge z dodelitvijo 50/50. Ampak, če je tako, mi sploh ne moti.

50-odstotna dodelitev v gotovini (ne obveznice), ostalo pa v lastniških vrednostnih papirjih je precej konzervativna. V bistvu pravi: "Tam je veliko negotovosti in nimam veliko prepričanja in želijo igrati varno."Ponavadi imam povprečno 70-85% delnic in preostale obveznice / zaloge. Zavedam se, da nikoli ne bom dobil super bogatih do 10-15% letno, vendar z 10-letnim donosom le 2%, sem se odločil, da je 10% moja stopnja donosa za praktično vse razrede sredstev.

Ko se vaš materinski sklad začne zmešati, ohranjanje kapitala in zmanjšana nestanovitnost je tisto, kar začnete iskati. Recimo, da ste maksimalno izmerili svojo 401K ali kakšno upokojitveno vozilo imate vsako leto 20 let. Verjetno boste imeli od 500.000 do 1.000.000 $ po uspešnosti in tekmi podjetja. Prispevek v višini 17.000 dolarjev na leto ne prinaša večjih sprememb, saj je 10-odstotni donos na 500.000 dolarjev 50.000 dolarjev. Če končate z izgubo 20% eno leto, je to 100.000 $! Na 17.000 $ na leto 401K max prispevek, ki bo trajalo 6 let, da bi ta denar nazaj! Več imate, bolj pazljivo morate biti s svojim denarjem.

Verjamem v zaloge za dolgoročno, še posebej, ker največje svetovne centralne banke še naprej tiskajo denar. Resnično vprašanje je, ali lahko uporabimo naše vedno devalvacijske denarne zneske za nakup zalog in realnih sredstev dovolj hitro! Moj črevesje pravijo, da se volilni trg ne vrne in da, če bomo lahko v letu 2012 vrnili 10%, bo to še en domov!

Zdaj, ko pregledujem to objavo na 18.9.2017, se zavedam, da sem bil preveč pesimističen! Toda vsaj nisem prodal svojega doma v San Franciscu leta 2012 za 1,7 milijona dolarjev. Namesto tega sem ga prodal junija 2017 za 2,74 milijona dolarjev.

San Francisco in Nationwide nepremičnin tudi dosegajo ves čas visoke
San Francisco in Nationwide nepremičnin tudi dosegajo ves čas visoke

PRIPOROČILA ZA IZBOLJŠANJE BESEDA

* Upravljajte svoje finance na enem mestu: Najboljši način, da postanete finančno neodvisni in se zaščitite sami, je, da se z vašim financiranjem prijavite z osebnim kapitalom. So brezplačna spletna platforma, ki združuje vse svoje finančne račune na enem mestu, tako da lahko vidite, kje lahko optimizirate. Pred osebnim kapitalom sem se moral prijaviti v osem različnih sistemov, da bi spremljal moje finančne račune za razlike v višini 25+ (borzno posredovanje, več bank, 401K itd.). Sedaj se lahko prijavim v osebni kapital, da vidim, kako delujejo mi računi in kako se moja neto vrednost napreduje. Prav tako lahko vidim, koliko porabim vsak mesec.

Najboljše orodje je analizator portfeljskih provizij, ki z vašo programsko opremo vodi vaš portfelj naložb, da bi ugotovili, kaj plačujete. Ugotovil sem, da sem plačal 1.700 $ letno v pristojbinah za portfelje, ne vem, da sem plačal! Prav tako so pred kratkim začeli najboljši kalkulator načrtovanja pokojnine, z uporabo vaših realnih podatkov za zagon tisoč algoritmov, da ugotovite, kakšna je vaša verjetnost za uspeh pri upokojitvi. Ko se registrirate, v zgornjem desnem kotu kliknite zavihek Advisor Calls in Investiranje in nato kliknite Plačilni načrt. Na spletu ni boljšega brezplačnega orodja, ki vam pomaga slediti neto vrednosti, zmanjšati investicijske stroške in upravljati s svojim bogastvom. Zakaj igrati s svojo prihodnostjo?

Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?
Nagrajeni kalkulator načrtovanja upokojitve osebnega kapitala. Ali ste na poti?

* Investirajte svoj denar učinkovito: Wealthfront, vodilni svetovalec za digitalno bogastvo, je odlična izbira za tiste, ki si želijo najnižje pristojbine, in ne morejo skrbeti z aktivnim upravljanjem njihovega denarja sami, ko so šli skozi postopek odkrivanja. Za vse, za katere boste odgovorni, se sčasoma metodično prispevajo k naložbenim računom, da ustvarite bogastvo.

Na dolgi rok je zelo težko preseči katerikoli indeks, zato je ključnega pomena plačati najnižje možne provizije med vlaganjem na trg. Wealthfront zaračunava 0 evrov v pristojbinah za prvih 15.000 dolarjev, če se prijavite preko moje povezave in samo 0,25% za vsak denar nad 10.000 ameriških dolarjev. Ti Ne celo morali financirati svoj račun, da bi videli različne portfelje ETF, ki jih bodo ustvarili, ker temeljijo na vaši toleranci za tveganje. Investirajte svoj denar v prostem teku poceni, namesto da pustite izgubiti kupno moč zaradi inflacije.

Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov
Kliknite, če si želite ogledati, kakšna vrsta portfelja Wealthfront vam bo ustvarila, ki temelji na preprostih 6 vprašalnih vprašalnikov

O avtorju: Sam je začel vlagati lasten denar odkar je leta 1995 odprl spletno borzno knjigo na spletu. Sam je rad toliko vlagal, da se je odločil, da bo kariero iz naložb porabil naslednjih 13 let po kolegiju, ki delajo pri Goldman Sachsu in Credit Suisse Group. V tem času je Sam prejel MBA iz UC Berkeley s poudarkom na financah in nepremičninah. Postal je tudi serija 7 in serija 63 registrirana. Leta 2012 se je Sam lahko upokojil v starosti 34 let, predvsem zaradi njegovih naložb, ki v pasivnem dohodku ustvarjajo približno 175.000 dolarjev na leto. Še vedno preživlja čas igranja tenisa, druženja družine, svetovanja za vodilne fintechove družbe in pisanja na spletu, da pomaga drugim pri doseganju finančne svobode.

Posodobljeno za leto 2016 in pozneje.

Priporočena: