Uporabljena psihologija: Kako vas natakar velikosti v restavracijah

Uporabljena psihologija: Kako vas natakar velikosti v restavracijah
Uporabljena psihologija: Kako vas natakar velikosti v restavracijah

Video: Uporabljena psihologija: Kako vas natakar velikosti v restavracijah

Video: Uporabljena psihologija: Kako vas natakar velikosti v restavracijah
Video: ВЛАД А4 и ДИРЕКТОР ЮТУБА против СИРЕНОГОЛОВЫЙ 2023, Oktober
Anonim
Na kolidžu sem dobil privilegij, da bi študiral človeško vedenje skozi desetine različnih objektov: interakcijo med človekom in računalnikom, skupinsko dinamiko, travmo in stresom, celo magijo in prevaram.
Na kolidžu sem dobil privilegij, da bi študiral človeško vedenje skozi desetine različnih objektov: interakcijo med človekom in računalnikom, skupinsko dinamiko, travmo in stresom, celo magijo in prevaram.

Zdaj moram storiti enako za vas.

Ta teden gledamo v pogled na HIGH-END RESTAURANTS, da bi razumeli človeško psihologijo, prodajo in komunikacijske spretnosti.

Restavracije so dejansko velika metafora za življenje, ker:

  • Večina ljudi misli, da hodiš, sedi, naročiš hrano, jeste in odideš. V bistvu se igra okoli vas. Kaj naročate, kako naročite, kako izgleda … vsi vplivajo na izkušnjo, ki jo imate.
  • Zanimivo je, da mnogi od nas verjamemo, da želimo, da bo to UČINKOVITO: Ugh! Zakaj je bilo potrebno sedeti 15 minut? Zakaj tak natakar traja tako dolgo? Če pa bi imeli 100% učinkovito izkušnjo, sploh ne bi bilo všeč. Kaj smo mislili glede na to, kar dejansko delamo, je zelo različen.
  • Plačate za nekaj, kar bi "tehnično" storili sami. To je zmedeno poceni ljudem, ki ne razumejo plačevanja vrednosti.

Še vedno se spominjam ene mojih najbolj nepozabnih doživetij restavracije. Bilo je v Beni v San Franciscu, restavraciji, ki je kasneje postala zvezda Michelin. Lahko bi dobil samo rezervacijo za sedež v 9:30. Ko smo vstopili, so me prepoznali na pločniku (kako so to storili?) In rekel: "Dobrodošli, gospod Sethi." Sedeli smo na 17-tečajni obrok ki je bila v retrospektivi preveč. Med obrokom sem šel v kopalnico TWICE - ne zato, ker sem moral iti, ampak samo za premikanje. Tudi jaz sem zaspal za mizo.

Kakorkoli že, čeprav bi raje pojedel začinjeno azijsko jed kot nekaj vrhunsko hrano, nikoli ne bom pozabil tega obroka.

In ko sem bolj zainteresiran za preučevanje človeškega vedenja z različnimi objektivi, sem naletel na čudovit blog: waiterrant.net.

Ta anonimni natakar je pisal o vseh stvareh, ki jih v restavracijah nikoli ne vidimo. Na primer …

Ali vas bo presenetilo, da natakarji ponavadi povedo, kakšne stranke ste v prvih nekaj sekundah srečanja z vami? (Kako to storijo?)

V trenutku vedo, koliko boste porabili, kakšne jedi želite, ali jih lahko "upsell" na določene predmete itd.

Kaj se lahko naučimo od teh strokovnjakov na sprednji liniji storitev za stranke? Kako lahko svoje sposobnosti uporabimo, kako ravnati z našimi lastno strank, sodelavcev ali šefov?

Imam veliko sreče, da lahko nekaj mojih junakov pozovem, da svoje izkušnje delijo z IWT skupnostjo.

Ta teden sem navdušen, da sem pripeljal Steve Dublanico, avtorja Končnik Rant: Izpovedi ciničnega natakarja, ki nam daje presenetljivo pošten pogled na to, kaj se dogaja za prizori restavracij v 2-dnevnem video seriji.

Steve sem vabil v moj studio, da bi v restavracijski industriji delil skoraj uro vreden vpogled v njegovih 10 let. In moja ekipa je prekinila videoposnetek, da bi vam pokazala nekaj najboljših nasvetov.

V prvem delu te video posnetke delim 16-minutni posnetek, ki vam bo omogočil, da preusmerite lekcijo iz Steveove igralne knjige.

V tem segmentu boste izvedeli:

  • Kako prepoznati kupca "pripoveduje", da natančno poznate, s kom se ukvarjate in kako jim najbolje služiti (1:58)
  • Kako (etično) ločite svoje stranke od največjega možnega denarja (6:07)
  • Zakaj NIKOLI ne želite nagniti ljudem vaš najdražji izdelek (7:30)
  • Kako so stranke kot Amazon (9:04)
  • Kako ravnati z slabimi strankami in ohranjati svoje zdravje (10:17)
  • Ena stvar, ki je ne delate, vam lahko razkrije v oči vašega CEO ali anketarja (12:21)

Želite vedeti, kaj imajo vsi vrhunski izvajalci, ki sem jih intervjuval v Brain Trustu (vključno z direktorji, športniki in prodajalci)? Preprosto. To so navade. Uspešni ljudje ne ujamejo srečnega odmora in obale - sistematično prepoznavajo in vključujejo zmagovalne navade v svoje življenje, dan in daleč, že več let.

Ramitov Brain Trust je zdaj zaprt za nedoločen čas. Toda preden smo zaključili program, smo iz naših gostov izvlekli vse najuspešnejše navade pri uspehu in jih zapakirali v 7-delni Ultimate Guide to Habits, ki jih lahko berete kadar koli in kjer koli - popolnoma brezplačno.

Image
Image

Vključuje HD video posnetke, akcijske načrte in lekcije vodilnih svetovnih strokovnjakov o spremembah v vedenju.

Predstavljajte si 30 dni od danes, sčasoma skočite iz postelje s toni energije. Pravzaprav POGLED DNEVNEGA NAPREDKA - nič več občutka nenadzorovanega - zaradi novih orodij "vrhunske uspešnosti", ki jih zdaj uporabljate.

Morda želite, da začnete jesti zdravo ali kuhate obrok enkrat na teden. Morda želite začeti podjetje ali celo samo eno knjigo mesečno prebrati.

Ni problema. Začni z majhnimi. Izberite 1 ali 2 stvari, da uporabite te zmogljive tehnike, in pazite, kaj se zgodi.

Samo prijavite se spodaj in vam bom takoj poslal brezplačno kopijo Ultimate Guide for Habits.

Priporočena: