Kako ustvariti želeni seznam apartmajev

Kazalo:

Kako ustvariti želeni seznam apartmajev
Kako ustvariti želeni seznam apartmajev

Video: Kako ustvariti želeni seznam apartmajev

Video: Kako ustvariti želeni seznam apartmajev
Video: Сколько зарабатывает риелтор на всех уровнях 2023, December
Anonim

Nekatera premišljena izdelava seznama vam bo pomagala, da izberete stanovanje, ki ga imate radi.

Preden se odpravite na lov za stanovanje, vam pomaga, da postanete popoln seznam apartmajev, ki jih potrebujete, in podobno. Ko začnete iskati enote, boste verjetno preusmerili svoje prednostne naloge, kot sta določena cena in resničnost, vendar je bolje, da se lotite ideje o tem, kaj hočeš, kot da bi upravitelj zgradbe govoril o zakupu, ki bi ga lahko obžalovali. Če se zastavite naslednja vprašanja, ko začnete iskati, boste bolje vedeli, ali je kraj resnično pravi za vas. To vam bo prihranilo čas in vas popeljal v kraj, ki je resnično primeren za vaš življenjski slog.

10 Vprašanja za pomoč pri ustvarjanju želenega seznama osebnih apartmajev

  1. Koliko prostora potrebujete?

  Vprašajte se, ali res potrebujete dve spalnici ali če bi bila prostorna lofta z odprtim tlorisom prav tako dobra. Ali lahko pridete samo z eno kopalnico? Ali lahko namestite delovni prostor v svojo dnevno sobo ali potrebujete bolj resen dom (morda zato, ker delate od doma s polnim delovnim časom)? Večina apartmajev je manjša od hiš, vendar če je pravilno zasnovana, lahko ponudijo veliko kavljev in kavelj za ustvarjalno skladiščenje. Oglejte si postavitve in obiščite nekaj stanovanj, preden nastavite svoje prostore v kamen.

  2. Kako dobro spiš?

  Če ste lahkotni psi, pazite na spalnico: Ali ima steno z drugim stanovanjem - tistem, ki bi lahko bil dom hrupne nočne sove? Ali se bo sončna svetloba prelila v zgodnjo uro? Če je odgovor pritrdilen, lahko te težave odpravite z ustreznim nameščanjem pohištva, težkimi žaluzijami ali drugimi delovnimi okolji?

  3. Ali se zabavate doma?

  Ali je postavitev apartmaja ugodna za zabavo, ki vam je všeč? Ali pa je tako majhna, da lahko povabite samo nekaj prijateljev naenkrat? Ali je stanovanje blizu vaših prijateljev? Ali delate dolge ure in se bolj verjetno družite zunaj doma kot v njem? Če je tako, ali je vaš kraj v bližini vrste nočnega življenja, ki vam je všeč?

  4. Kako se počutite glede gostov čez noč?

  Ali gostite veliko? Ali čim manj? Kje bodo spali gostje? Če razmišljate o enoposteljni sobi, ali lahko v dnevni sobi namestite spalni kavč? Ali bo ta namestitev delovala za vaše goste, ali pa res potrebujete drugo spalnico? Ali je na voljo veliko parkirišče ali plačan lot, ki ga lahko gostje uporabljajo?

  5. Kakšna soseska vam ustreza?

  Ali počutite v navdušenju in se želite vrniti domov v živahno območje, polno restavracij in nočnega življenja? Ali pa vam je všeč bližina parkov, kjer se lahko pomirite po napornem dnevu? Morda boste nekje padli med tema dvema in bi radi živeli v bližini prodajnega mesta stanovanjskega območja, tako da lahko hodite v kavarne in restavracije, vendar še vedno živite v miru in tišini. Vprašajte se, ali so apartmaji, ki so vam na voljo, na voljo v tipu soseske, ki vam ustreza.

  6. Koliko vam je v družinski dvorani vredno?

  Ali vam je vredno, da živite v stavbi s telovadnico, bazenom in malo družabno sceno? Ali bi raje živeli v stavbi z osnovnimi storitvami in iskali drugje za svoje vadbo in družabno življenje? Mnogi razvijalci so ustvarili komplekse, opremljene s pripomočki, športnimi objekti, skupnimi prostori z velikim zaslonom in s kuhinjo, dodatno shrambo, pokrito parkirišče, tudi shranjevanje vina. Te nadstandardne zgradbe običajno stanejo več, zato razmislite, ali je to vredno za vas.

  7. Kako varen je stanovanje?

  Če ste zaskrbljeni zaradi varnosti, boste morda želeli poiskati stanovanje brez preprostega zunanjega vhoda, kot balkonska vrata ali pritlična okna. Ali se boste morda počutili varnejše v stavbi s 24-urnim strežnikom ali vhodnim vhodom, ki opozarja, kdo prihaja in gredo.

  8. Ali lahko krasite?

  Številni najemni apartmaji imajo standardno belo ali bež barvo in nepremagljive, toda nezanimive kopalnice. Ali vam je dovoljeno barvati, obesiti umetnost in morda celo namestiti preproge, tako da je prostor bolj podoben vašemu? Odvisno od lastnika zemljišča, je vaše delo mogoče obravnavati kot prostovoljno nadgradnjo ali neprijetnost, ki vam bo stalo na depozit.

  9. Katere naprave najbolj uporabljate?

  Če želite organizirati večerne zabave, boste morda želeli dati prednost apartmaju s pomivalnim strojem. Če ste več vrsta žit za večerjo, vam morda ne bo toliko. Podobno razmislite o svojih pralnicah. Ali bo nekaj bremenih enkrat na teden poskrbelo za to, ali pa se ponavadi pogovarjate z bremenom perila več dni kot ne? Glede na svoje ritme vam bo pomagal odločiti, kaj je res pomembno, da imate v svoji enoti.

  10. Ali bodo vaše stvari doma pogledale domov?

  Na splošno veš, da si našel pravi kraj, ko začnete predstavljati, kje bo kavč, in ne morete prenehati razmišljati o tem, kako bo vaš najljubši plakat videti nad mantelom. Če ste začeli duševno dekoriranje, potem ste morda našli The One ….

Članki, ki utegnejo biti koristni:

 • Kako izposoditi stanovanje na vročem trgu v tednu
 • 8 Nasveti za načrtovanje za vaš prvi (ali naslednji) stanovanje
 • Smart Nasveti za Dekoracijo vašega stanovanja na proračun
 • Izposodite svoj prvi stan z malo ali brez kreditne zgodovine
 • 7 načinov za okraševanje vašega apartmaja brez kršitvenih pravil

Priporočena: