Optimist's Outlook: zakaj ne "dan brezposelnosti" namesto?

Kazalo:

Optimist's Outlook: zakaj ne "dan brezposelnosti" namesto?
Optimist's Outlook: zakaj ne "dan brezposelnosti" namesto?

Video: Optimist's Outlook: zakaj ne "dan brezposelnosti" namesto?

Video: Optimist's Outlook: zakaj ne "dan brezposelnosti" namesto?
Video: Джон Уэйн | Маклинток! (1963) вестерн, комедия | Полный фильм 2023, September
Anonim
1,5 ure počakajte v restavraciji Sunnyside, Lake Tahoe ob 13:30
1,5 ure počakajte v restavraciji Sunnyside, Lake Tahoe ob 13:30

Z ZDA stopnjo brezposelnosti 9,1%, Američani povsod praznovali zaposlitev s ponedeljek, 9/5 off. Ali se kdorkoli drugemu ni zdelo malo ironično, da imamo tako droben trg dela, da imamo tako praznik kot dan dela? Ali res moramo praznovati zaposlene, ko je na milijone brezposelnih, ki iščejo delo?

Praznovanje dneva dela je, kot jesti Big Mac z jagodami milkshake pred operacijo osebe po operaciji. "Hej, poglej me! Jaz sem BBQing pred mojim bazenom na dan dela! Moje življenje je super!"Ne vem o tebi, toda v tem gospodarstvu se počuti nekako.

Namesto tega bi morali imeti "dan brezposelnosti", ki tistim, ki so brezposelni, omogoča, da ves dan delajo kot poskus za potencialnega delodajalca in se plača!

Kot mnogi od vas veste, sem eden najbolj optimističnih ljudi, ki dosledno izpostavlja pozitivne učinke. Verjamem, kar vidim, ne toliko, kar slišim, in ustrezno vlagam in porabim odločitve.

NEKAJ NEDELJNI BULLSKI ANECDOTI

1) Samo prejšnji vikend mi je trajalo 45 minut, da sem dobil hamburg na prodajalca stranske ulice v Tahoeju ob 13.30, ker ljudje niso želeli počakati 1,5 ure, da bi jedli kosilo v restavraciji Sunnyside na obali. Celotno območje Tahoe je bilo preplavljeno z ljudmi in je bilo mesto, v katerem sem ostal, razprodan.

2) Čakal sem, da bom svoje vozovnice za turnejo rezerviral v Evropo, ker verjamem, da se bodo cene znižale z zmanjšanjem nafte in nemirim v Evropi in borzah. Do potovanja je skoraj 30 dni, in ne morem povedati, ali so cene sploh padle, saj vsaka vozovnica za razred ekonomije še vedno stane okoli 1500 dolarjev. Privijte čakanje. Rezerviral sem jih.

3) jaz skupaj s še 6 drugimi ljudmi vem, da refinancirajo svoje hipoteke na stopnji 50 bps ali več nižja kot lani. En prijatelj varčuje 500 $ na mesec obresti, potem ko je prihranil 1.200 $ na mesec, ko je refinanciral lani.

4) Teden prejšnji teden je policija prikrila naslednje avtomobile za nezakonite ulične dirke v Kanadi. Povprečna cena teh avtomobilov novega je veliko več kot 150.000 dolarjev za skupno ceno 2 milijona dolarjev. Kriker? Vsi lastniki so pod 21 leti! Samo kaže, da lahko kdorkoli zasluži denar v kateri koli starosti in da je več bogastva zunaj, kot si lahko predstavljate.

• 2007 Ferrari 599

• Lamborghini Gallardo 2010

• Lamborghini Gallardo 2010

• 2009 Lamborghini Gallardo

• 2009 Audi R8

• 2012 Nissan GT-R

• 2010 Nissan GT-R

• 2010 Nissan GT-R

• 2010 Maserati Turismo

• 2010 Maserati Turismo

• 2011 Mercedes SL63

• Mercedes SLS 2011

• 2005 Aston Martin DB9

5) Vsak odziv, ko sem vprašal, kaj nameravajo narediti, če se trgi potegnejo drugače, "Kupil bom več. "Večkrat sem vprašala in vsakdo vedno pravi,"Nakup priložnost in nakup več"Kot je neskončna denarnica. Ljudje imajo veliko denarja in so prav tako zelo pozitivni glede zaslužkov podjetij in trgov, sicer pa ne morejo in ne bi "kupovali več", zdaj bi jih!

Nekateri morda mislijo, da je poudarjanje bikovskih anekdotov podobno praznovanju delovnega dne med gospodarskimi težavami. Ja, zagotovo lahko to vidim. Vendar je dobro izpostaviti resnice, razumeti neskladja, dajati upanje in pomirim svojo vznemirjenost ko so stvari preveč gneče. Ali moja slika v tej objavi ne kaže, kako je bila restavracija ob 13.30 urejena? Poleg tega obstajajo preveč negativnih poročil!

Kdo uživa, da je zaljubljen v promet, manjka vaš avtobus, ker je poln in se ne bo ustavil in ne bo mogel dobiti rezervacije? Nihče. Sovražim to odkrito, zato sem bil tako presenečen, ko so se stvari počutile kot leta 1999 spet. Toda zdaj sem navajen na to. Zavedam se, da slika zaposlovanja ni lepa in se bo pred prazniki začela zelo grdo.

STVARI, KI LAHKO POZDRAVLJAJO, SE LAHKO PRIPRAVLJAJO IN UŽIVAJO!

Vedno bom optimist. Ko je promet grozljiv, mislim, kako super je, da imajo ljudje veliko avtomobilov in se dogajajo, da bi porabili denar. Ko moja najljubša restavracija ne sprejme rezervacij do 9. ure v tednu, mislim, da bom vsega denarja in kalorij, ki jih bom prihranil, če bom ostal. Ko velika vlada postane večja in agresivno želi prerazporediti bogastvo, mislim, kako super Socializem bo enkrat, ko bom upokojil, ko bo vse bogastvo drugih ljudi prišlo k meni.

Optimizem je zelo pomemben atribut, ki vas bo vodil skozi najtežje trenutke. Osnovni najemnik je, da mislite, da se bodo stvari izboljšale. Vse vas prosim, da oddaljite od pesimistov in ljudi, ki vas poskušajo odpeljati. Ni zdrav in ni potrebno. Morda, ko je stopnja brezposelnosti nižja na 3% ali manj, bi morali praznovati samo dan dela. Toda za zdaj je lahko dan brezposelnosti in ljudem omogočeno, da delajo samo, veliko boljšo rešitev.

To je grozljiv bull market zdaj in upajmo, da bodo stvari ostajale stabilne leta 2016, ko bo Fed začel zviševati obrestne mere.
To je grozljiv bull market zdaj in upajmo, da bodo stvari ostajale stabilne leta 2016, ko bo Fed začel zviševati obrestne mere.

Priporočena: