Intervju s Sarah Wood, soustanoviteljom neumnih medijev o oglaševanju, podjetništvu, Londonu

Kazalo:

Intervju s Sarah Wood, soustanoviteljom neumnih medijev o oglaševanju, podjetništvu, Londonu
Intervju s Sarah Wood, soustanoviteljom neumnih medijev o oglaševanju, podjetništvu, Londonu

Video: Intervju s Sarah Wood, soustanoviteljom neumnih medijev o oglaševanju, podjetništvu, Londonu

Video: Intervju s Sarah Wood, soustanoviteljom neumnih medijev o oglaševanju, podjetništvu, Londonu
Video: planeTALK | Andreas SPAETH „From the beginning until the end - TXL and BER“ (С субтитрами) 2023, Oktober
Anonim
Ko sem v Londonu to poletje za svoje poslovanje in Wimbledon, sem mislil, da bi bilo dobro, da se pogovorite o Sarah Wood, soustanovitelju Unruly Media, platformi za socialno video oglaševanje s sedežem v Londonu. Sarah je bila nagrajena podjetnica leta v Združenem kraljestvu z nagradami Growing Business, ki je bila ena od 15 žensk, ki jih je družba Watch Watch in Tech, Inc., ena od 10 londonskih podjetnikov, ki jih je Watch Forbes, Digital Woman of the Year, pripravila revija RED, in Rising Star v računalniških tedenskih najbolj vplivnih ženskah v Združenem kraljestvu IT. Rock zvezda!
Ko sem v Londonu to poletje za svoje poslovanje in Wimbledon, sem mislil, da bi bilo dobro, da se pogovorite o Sarah Wood, soustanovitelju Unruly Media, platformi za socialno video oglaševanje s sedežem v Londonu. Sarah je bila nagrajena podjetnica leta v Združenem kraljestvu z nagradami Growing Business, ki je bila ena od 15 žensk, ki jih je družba Watch Watch in Tech, Inc., ena od 10 londonskih podjetnikov, ki jih je Watch Forbes, Digital Woman of the Year, pripravila revija RED, in Rising Star v računalniških tedenskih najbolj vplivnih ženskah v Združenem kraljestvu IT. Rock zvezda!

Sarah je dovolj prijazna, da nas odpelje na večerjo in nas gosti v svojem korporativnem stanovanju nekje severno od Canary Wharf, medtem ko smo tam. Če se boste zgodili v Londonu od 20. junija do 30. junija, z veseljem pijem v vašem lokalnem pubu.

Najprej sem sodeloval z Unruly Media pred nekaj leti na parnih akcijah za BMW in Jeep (video za veteranskega dne). Sem ga predstavil Courtnay, ki je delal na drugi oglaševalski platformi v San Franciscu in zdaj dela na Unruly. Svet je majhen, zato je vedno dobro vzdrževati dobre odnose v daljšem časovnem obdobju. Vsi bodo znali vsi.

London je resnično eden največjih svetovnih mednarodnih mest. Zadnjič, ko sem bil tam, sem bil v letu 2011 in sem zabeležil, koliko sem porabil za hrano, prevoz in zavetje. London naredi Manhattan videti poceni, San Francisco pa se počuti kot država v razvoju v smislu stroškov.

Brez nadaljnjega glasovanja, tukaj je moj razgovor s Sarah o podjetništvu, oglaševanju, videu in Londonu!

UVOD

Sam: Povej nam o Unruly Media. Kaj naredi Unruly drugačne od drugih medijskih podjetij?

Sarah: Ustanovili smo se leta 2006 in zdaj smo ena najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Združenem kraljestvu (vir: Deloitte, Hiscox Sunday Times Tech Track 100). Mi smo na svetovni ravni socialna video oglaševalska platforma, ki hitro narašča, ker sedimo na presečišču video, socialnih in mobilnih - tri najhitreje rastoče kategorije oglasov po vsem svetu.

Naš nabor izdelkov pomaga oglaševalcem, da svoje videoposnetke gledajo, sledijo in delijo prek ogromne Open Web. Napaja ga edinstven podatkovni niz - največji zgodovinski niz podatkov o delovanju souporabe videoposnetkov na socialnem spletu - ki pokriva 430 milijard video ogledov in sledi več kot 24 milijonov delnic vsak dan.

Delo s 65% blagovnih znamk Ad Age 100 smo predvajali, spremljali in revidirali 4,27 milijarde ogledov videoposnetkov v več kot 3.600 socialnih video kampanjah. Skupaj smo skupaj z več kot 650 blagovnimi znamkami, med njimi tudi Volkswagen, Dove, Coca-Cola, T-Mobile, Microsoft, Warner Bros in adidas.

V bistvu smo izdelali prvo celovito platformo za video trženje na svetu, ki oglaševalcem in njihovim agencijam daje na razpolago polno oblikovano orodje, ki temelji na podatkih, na vsakem koraku postopka, da bi zmanjšali tveganje in povečali donosnost video trženjske strategije.

Oglaševalci lahko natančno in algoritmično napovejo zaslužen medij z Unruly ShareRank. Lahko sodelujejo s 1,17 milijardami ljudi (comScore Feb 2014) preko Open Web z Unruly Activate, največjo in najsodobnejšo platformo za socialno video distribucijo na svetu. In dokažite ROI z Unruly Analytics, nadzorno ploščo, ki temelji na oblakih in zagotavlja konkurenčne merila v realnem času v 6 milijardah prilagodljivih podatkovnih točk.

V bistvu oglaševalcem pomagamo pri premikanju prstov, da bodo dosegli virusni zadetek, ki jim bo pomagal priskrbeti #winning družabne video kampanje, ki so predvidljive, merljive in ponovljive.

Nepremično ima 12 uradov, ki zajemajo ZDA (LA, San Francisco, New York, Chicago), EMEA in Azijo. Naše najnovejše uradno odprtje je bilo v Singapurju prejšnji mesec, naš APAC HQ. Odprli smo pisarne po vsem svetu, tako da lahko servisnim svetovnim blagovnim znamkam želimo vključiti globalno občinstvo z zabavnimi vsebinami blagovne znamke.

Zaposlujemo 150 ljudi, sedaj pa trenutno zaposlujemo še za 20 vlog, vključno z inženirji programske opreme s sedežem v Londonu, da bi našo tehnologijo ohranili na čelu video oglaševanja.

Sam: zakaj ste se odločili za začetek nepopravljivosti? Je bil trenutek tipa žarnice, sodelovanje med prijatelji, problem, ki ste ga imeli, da je treba rešiti?

Sarah: Ko je leta 2006 vzletela ideja o "virusnih videoposnetkih", nas je takoj zanimalo, kako močan bi lahko video postal, in vpliv, ki bi ga lahko imel na gledalce. V toku je bilo toliko vsebine, ki je že bilo težko razvrstiti po vsebini in poiskati najbolj vroče videoposnetke, s katerimi so ljudje govorili. Torej smo zgradili blog, ki skenira motor, saj je tam, kjer se je dogajalo veliko socialnih buzzov - in ustvarilo Nepravilna virusna grafikona za sledenje in uvrstitev najbolj deljenih videoposnetkov na socialnem spletu. Razvrsti videoposnetke z delnicami in ne s stališči, saj je to natančnejši odraz tega, kar ljudje dejansko govorijo.

Še vedno je mit, da je število ogledov v YouTubu merilo uspeha, ko je dejansko bolj pogosto kot ne le merilo porabe medijev. Blagovne znamke morajo spremljati deleže gledalcev in socialne interakcije če resnično želijo izmeriti družbeni uspeh v primerjavi s preganjanjem metrike nečimrnosti.

V nekaj urah po zagonu Unruly Virus video grafikona so nas blagovne znamke kontaktirale in vprašale, kako bi lahko svoje oglase spravili v grafikon, tako da smo lahko videli, da je prišlo do apetita blagovnih znamk, ki so želele ustvariti in razširiti nalezljive vsebine. ustvaril prvo razširljivo platformo za socialno video distribucijo, Unruly Activate, ki se je začel leta 2007 in je do zdaj dal več kot 3600 akcij.

IZZIVI IN PRILOŽNOSTI

Sam: Kateri so največji izzivi za Unruly? Katere so največje možnosti?

Sarah: Eden od največjih izzivov, ki prihaja z rastjo, je zagotoviti, da bomo še naprej povečevali družbo z najemom najsvetlejših talentov. Potrebujemo ljudi, ki lahko prinesejo vrednote našega podjetja: da delimo ljubezen, sprejmemo spremembe in dostavimo wow.

Zagotavljanje konsistentnosti izkušenj s strankami je prav tako kritično, saj razširjamo mednarodno prisotnost v več regijah. Kršitev vsakega novega trga je težka: vedno obstaja birokracija, pravna, kulturna in jezikovna omejitev. Zaposlovanje desne ekipe na novem trgu je prav tako težko. Letos smo odprli APAC HQ v Singapurju in najemanje pravih talentov na najhitreje rastočem tržnem trgu na svetu je visoko na agendi naše družbe.

Odprtje komunikacijskih linij je zdaj tudi izziv, ko delamo v številnih različnih uradih, vendar je tako pomembno, da se prepričamo, da vsi vlečemo v isto smer!

Še en izziv ostaja agilen in skrbimo za fleksibilnost in odzivnost zagona, da se bomo lahko odzvali na hitro razvijajočo se tržno krajino in ne bomo upočasnili preveč procesa. Dovolj je procesa, vendar ne toliko, da upočasnjujemo inovacije - to je težko ravnotežje in ugotovil sem, da ne morete zadovoljiti vseh! Birokracija enega človeka je popoln proces drugega človeka …

Naše največje priložnosti prihajajo inovacije - ker je v naši DNK! Lansirali smo 30 novih funkcij v letu 2013 in imeli smo največjo zgodovinsko bazo podatkov o skupni rabi videoposnetkov na planetu, ki jo bomo še naprej uporabljali za reševanje najtežjih izzivov, s katerimi se srečujejo oglaševalci. Lansko leto smo začeli Neprimeren ShareRank, edini izdelek na trgu za algoritemsko in natančno napovedovanje in izboljšanje delitvene vsebine video vsebine pred začetkom oglaševalske akcije. To se je izkazalo za izjemno učinkovito za oglaševalce, ki želijo ponovljivo in po obsegu ustvariti in razširjati deljene vsebine.

OGLAŠEVANJE SPEND

Sam: Kje vidite porabo za spletno oglaševanje v naslednjih nekaj letih?

Sarah:

Mobile - končno smo videli, da se dolarji za video oglase premaknejo na mobilne naprave, saj so stopnje dejavnosti na mobilnih napravah eksplodirale leta 2013. Če pogledamo akcijske skupine Unruly, hitrost klikov (CTR) za pametne telefone in tablične računalnike več kot potrojili. Dejansko je sedanji povprečni CTR za mobilne oglaševalske akcije (13.64%) skoraj trikrat večji od namizja (5,45%). Stopnje interakcij so se tudi v letu 2013 eksplodirale - do 22,64%, več kot dvojnega (105,63%) kar je bilo konec leta 2012.

To je trend, ki naj bi se verjetno nadaljeval tudi v letu 2014, pri čemer se bo mobilni video predvidoma povečal za 25-krat med letoma 2011 in 2016, kar pomeni, da bo do konca napovedanega obdobja predstavljalo več kot 70 odstotkov celotnega mobilnega podatkovnega prometa (Source: Cisco). Zato predvidevam, da bodo tržniki porabili večje število svojih oglaševalskih proračunov na mobilnih napravah.

V veliko vlagamo tudi v programsko oglaševanje - trg, ki je leta 2013 dosegel 12 milijard ameriških dolarjev, in Magna Global predvideva, da bo do leta 2017 skočil na 32,6 milijarde dolarjev.

NAJVEČJI ZADEVI V OGLAŠEVANJU

Sam: Kaj menite, da so največje napake, ki jih stranke naredijo v video oglaševanju? Kakšne hitro tri nasvete imate za vsakogar, ki želi ustvariti video oglase?

Sarah:

1. Pogosto vidimo, da oglaševalci preveč vlagajo v vsebino in pri vlaganju v distribucijo. Mnogi si ne morejo deliti videoposnetka, ki si ga ogleda le nekaj! Na YouTubu poteka manj kot tretjina ogledov in YouTube vnese tako, da pametne blagovne znamke aktivirajo svoje videoposnetke na odprtem spletu - dosežejo svoje občinstvo, kjer koli odkrivajo, gledajo in delijo vsebino.

2. Naj bo čustveno! Ustvarjanje visoko deljene vsebine je vse, da izzove najmočnejše možne čustvene odzive vašega občinstva. Akademske raziskave dokazujejo, da so videoposnetki, ki iz občinstva povzročajo močna čustva, ne glede na to, ali so pozitivni ali negativni, dvakrat verjetneje delijo od tistih, ki povzročajo šibek čustveni odziv.

3. Ponosni na svojo blagovno znamko! Uporaba slabega oglaševanja z blagovno znamko je všeč, da zavrnete proračun za trženje. Ne obstaja neodvisna korelacija med stopnjami blagovne znamke in delitvijo. Torej, če menite, da povprečni družbeni videoposnetek ima tretjino blagovne znamke povprečne televizijske reklame, je to velika priložnost za tržnike, ki želijo kar najbolje izkoristiti socialni splet.

Sam: Kaj pravite ljudem, ki ne marajo gledanja na spletno oglaševanje? Če ni bilo oglaševanja, kako ponudniki brezplačne spletne vsebine zaslužijo? Zakaj menite, da tisti, ki ne marajo oglaševanja, ne razumejo, da potrebujejo veliko časa in truda za ustvarjanje stvari?

Sarah: Skupna raba blagovnih znamk se je od leta 2006 do leta 2013 povečala za 50x, kar kaže, da si uporabniki, ko blagovne znamke ustvarjajo resnično zabavne in gibljive oglase, več kot z veseljem delijo z njimi! Zahtevati dovoljenje je pomembno, čeprav. Socialni oglaševalci potrebujejo dovoljenje potrošnikov - jim ponujajo vsebino, ki jo želijo gledati, in jim daje nadzor nad izkušnjami (zmožnost skupne rabe ali preskakanja!), Ne pa jih prekinjajo s pre-roll oglasi, ki sesajo.To je preprosto protisocialno. Pametne blagovne znamke postajajo zabavljači in pripovedovalci, ki ustvarjajo vsebine, ki jih ljudje uživajo in želijo deliti.

TECH CITY UK

Sam: Mnogi od nas v Ameriki se sprašujejo, kako stvari potekajo v Združenem kraljestvu z inovativnega stališča. Imate dolgo zgodovino, vendar se zdi, da je Amerika presegla Združeno kraljestvo v smislu inovacij z izumi Google, Apple, Facebook, AirBnB, Tesla Motors, shranjevanje v oblaku, pošiljanje sporočil in podobno. Ali je to kulturna razlika ali pomanjkanje zanimanja za tehnološke inovacije? Mogoče je to samo številka igra zaradi večje ameriške populacije?

Sarah: Petindvajset let je odkar je Brit izumil internet - to je bil Tim-Berners Lee. In obstaja veliko inovacij, ki prihajajo iz Velike Britanije - čeprav morda ne bodo glavne novice v ZDA! V praksi Združeno kraljestvo pogosto deluje kot most med vzhodom in zahodom, ZDA in Evropo, tako kot v središčih časovnih pasov, zaradi česar je idealen za servisiranje globalne baze strank.

Pogoji za podjetništvo so izredno benigni, z nekaterimi velikimi spodbudami, kot je shema za naložbe v podjetju Seed, zaradi česar je za vlagatelje v zgodnji fazi izjemno davčno učinkovita podpora novim podjetjem. Poleg tega ima dostop do mednarodnega bazena talentov in fantastične mešanice ustvarjalnosti, tehnologije in kapitala. Več pomanjkanja samoregulacije je vse, kar manjka!

Sam: Ali ljudje v Londonu menijo, da je London zelo drag? Bil sem samo enkrat in je bil za približno 25% dražji od Manhattana, kar je za 25% dražje od San Francisca. Z drugimi besedami, nisem mogel verjeti, kako dragi so v Londonu! Ne vem, kako lahko ljudje udobno preživijo in prihranijo za upokojitev s stroški hrane in stanovanj. Kako ljudje to počnejo?

Sarah: Kot vsako veliko mesto je London lahko cenen, da živi, čeprav so veliki muzeji in galerije svobodni vstopiti in avtobusi so poceni način, da pridejo po mestu. To je odličen kraj za življenje in delo - resnično oživitev, energična, utrjena in izredno raznolika - pravi kulturni in ustvarjalni talilni lonec!

Preostali del Velike Britanije se tudi precej dogaja - Nepremišljeno je bilo nedavno imenovano kot ena od podjetij v Londonski borzi ELITE in navdihnilo se je, da je bilo 12 od 19 podjetij, ki se ukvarjajo z visokim rastom, ustanovilo svoje podjetje zunaj Londona.

ZAKLJUČEK

Hvala Sarah, ker sem preživela čas iz svojega zasedenega urnika, da bi odgovorila na moja vprašanja. Oglaševalski prostor na internetu se trenutno počuti kot Wild Wild West z mobilno in video vožnjo rasti. Počutim se, da morajo biti videoposnetki zelo kratki (pod 30 sekund), pičasti in smešni, da bi posneli pozornost publike. Čustveni vidik mora biti tam, kot je rekla Sarah. Veselim se vključevanja več video dela na FS in dela na več priložnostih z Unruly.

Zagon spletne strani, ki ustvarja denar

Že približno šest let sem začel in dejansko zaslužim dober pasivni dohodek na spletu. Največ 1% vseh delovnih mest na spletu generira 31% celotnega prometa. Povprečna starost prvih 1% delovnih mest je 2,3 leta. Z drugimi besedami, po tem, ko je v urah pisanja nekaj zelo mesnatih vsebin pred več kot dvema letoma, 10 objav dosledno ustvarja mesečni ponavljajoči se tok prihodka, ki je povsem pasiven.

Nikoli nisem mislil, da bom lahko zapustil svoje delo leta 2012 samo tri leta po začetku. Toda z začetkom enega finančnega kriza v letu 2009 dejansko naredi več kot moj celoten pasivni dohodek, ki je potreboval 15 let za gradnjo. Če uživate v pisanju, ustvarjanju, povezovanju z ljudmi na spletu in uživanju več svobode, poglejte, kako lahko nastavite spletni dnevnik WordPress v 20 minutah, kot je moj. Nikoli ne veš, kje boš potoval!

Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer.
Spletno mesto lahko začnete zraven ničesar in lahko ustvarite veliko dodatnega dohodka. To je pravi primer.

Posodobljeno za leto 2017 in pozneje. Zdaj je najboljši čas za izkoriščanje poslovnega okolja z manj regulacije in manj davkov.

Priporočena: