Vedno si oglejte (za boljšo službo)

Vedno si oglejte (za boljšo službo)
Vedno si oglejte (za boljšo službo)

Video: Vedno si oglejte (za boljšo službo)

Video: Vedno si oglejte (za boljšo službo)
Video: Осветление и Окрашивание Длинных волос 2023 Пошагово Балаяж! Уроки окрашивания волос Пошагово! 2023, December
Anonim

Čas je za vznemirljivo družinsko posodobitev družine Miller, ki je že nekaj let v pripravi - to je tudi dragocen pogač za vse nas. In ne - to ni otrok - toda naslov bi moral uganiti to uganko (in ja, vem, da ni ustrezna slovnica, to je referenca).

Tisti, ki so nekoč obiskali spletno stran, se morda spominjajo, da se je moja žena odločila za spremembo kariere v zdravstveno nego iz krajinske arhitekture.

Kljub temu, da je negovalna služba vse večja poklica z zelo nizko stopnjo brezposelnosti (2%), naraščajočim povpraševanjem, kakovostjo, ki preprečujejo recesijo (ljudje imajo še vedno zdravstvene težave, morda več, ko se gospodarstvo zmanjša) in ima vse štiri dejavnike, ki vodijo do varnosti zaposlitve - imela je težave po tem, ko je stopila po vratih.

Lekcija, ki je bila okrepljena, je bila, da so izkušnje kralje v svetu zaposlovanja. To še posebej velja za medicinske sestre in zdravstveno področje, kjer je stalna grožnja odgovornosti in strma učna krivulja izkušene delavce zaželene za neizkušene skoraj 100% časa.

Samo razgovor je bil velik izziv - tisti, ki smo ga morali precej agresivno napadati, da bi ga premagali. Naša strategija je delovala, toda delo ni bilo idealno:

 • bilo je na visoki enoti prometa
 • z nezaželenimi urami (od 7 do 7 ure)
 • s sorazmerno nižjimi ugodnostmi in plačilom
 • z zelo veliko obremenitvijo bolnika
 • in dolge vožnje

Z drugimi besedami - delo je imelo nekaj slabosti. Pridobivanje službe, ko nimate izkušenj, je izjemno zahtevno. Včasih morate opraviti najboljše delo, ki ga lahko dobite takrat. Bolnišnica ni bila najboljša izbira in je zagotovila najdaljšo pot, ki je trajala 1,5 ure na dan (lahko si predstavljam vožnjo domov v jutranji prometni uri po dvanajstih nočnih izmeni). Vendar pa je prišla v vrata pri treh višjih prednostnih delodajalcih, da se ji ni zgodila.

Na začetku je bilo delo izjemno zahtevno. Za novo medicinsko sestro ima 6 bolnikov z malo usposabljanja na delovnem mestu, kar ne želim nikomur. Ampak ona je prešla skozi to zahtevno krivuljo in se zelo hitro naučila.

Po enem letu se je začelo iskanje boljše (in geografsko bližje) zaposlitve. Toda kar je odkrila je, da so tudi z dragocenimi izkušnjami, ki so zdaj za njimi, bolnišnice postavljale kvote okoli odstotka svojega osebja, ki je imelo diplomske diplome proti sodelavcem. Če ste bili vodja medicinske sestre, ki je zaposlil nekoga z asistenco, ste se slabo odzvali. Torej se je prijavila nekje med 50 in 100 delovnih mest pred intervjujem. Ta razgovor ni prinesel ponudbe.

Frustrirajuća stranska zgodba je ta, da tisti, ki gredo skozi programe medicinske sestre za medicinske sestre, niso več usposobljeni za medicinsko sestro kot tiste, ki so šli skozi sodelavke. Dejansko imajo pogosto manj praktičnega kliničnega usposabljanja. To se odraža tudi v njihovi plačah - tisti s sodelavcem zaslužijo enako plačo kot tisti z diplomo.

Po nekaj dodatnih mesecih prijave in brez udeležencev smo se skupaj odločili, da je čas, da denar za njo dokonča njeno diplomo - tako da bi lahko dobila boljšo priložnost za bolj zaželena delovna mesta. To je bilo v soboto pred približno enim mesecem. Naslednji ponedeljek dobi razgovor na njenem # 1 delodajalcu po izboru. Ona izkoplje - in dobi verbalno ponudbo na kraju samem.

S to službo:

 • njena plača in prejemki se bodo znatno povečali
 • njena vožnja gre od 50 milj na dan do treh - in ona lahko celo avtobus ali kolo za delo (da !!!)
 • njen pacient se šteje od 6 do 4
 • večina njenih stroškov za poučevanje, da zaključijo njeno stopnjo, bo pokrita
 • je v opazni ustanovi, ki bo videti super na vsakem nadaljevanju
 • dobi načrt 457B (več o tem v prihajajočem delovnem mestu)

Z drugimi besedami - to je veliko boljša naloga. Vendar to ni popolno - to je še vedno nočni izmeni, je na visokem prometnem dnu, zdaj pa mora iti od dela s krajšim delovnim časom (po izbiri) do polnega delovnega časa. Toda, kot smo se že naučili, izkoristite najboljše delo, ki ga lahko dobite v tistem času. Zdaj, ko je pri tem delodajalcu v vratih, se bodo v prihodnjih letih zagotovo predstavile druge priložnosti.

V tej zgodbi sta dve veliki prevzemi, za katere menim, da so univerzalno uporabni za vsakogar:

1. Ko imate težave pri iskanju zaposlitve, razširite iskanje, malo olajšajte svoje standarde in izkoristite najboljše delo, ki ga lahko dobite v tistem času. Ko to storite, odprete vrata za boljše priložnosti. Pridobivanje izkušenj, izgradnja zaupanja v to, kar imate v ponudbi in dodajanje trdne delodajalske blagovne znamke na vaš življenjepis, so izjemno dragocena sredstva, ki vam bodo v prihodnosti prinesla boljše priložnosti.
1. Ko imate težave pri iskanju zaposlitve, razširite iskanje, malo olajšajte svoje standarde in izkoristite najboljše delo, ki ga lahko dobite v tistem času. Ko to storite, odprete vrata za boljše priložnosti. Pridobivanje izkušenj, izgradnja zaupanja v to, kar imate v ponudbi in dodajanje trdne delodajalske blagovne znamke na vaš življenjepis, so izjemno dragocena sredstva, ki vam bodo v prihodnosti prinesla boljše priložnosti.

2. Ne zaidejo se v službo, ko obstajajo boljši. ABL - AVedno Be Lpriložnost za boljšo zaposlitveno priložnost - tudi če je to z vašim trenutnim delodajalcem. Skoraj vedno obstajajo. Po mojem mnenju dve leti nudita odlično izhodišče za druge priložnosti. Ne pozabite - večina dohodkov v življenju je prišla v prvem desetletju dela - tako da ni časa za sedenje in stojijo v slabem delovnem okolju. Morda bo potrebno veliko truda in ponavljajočih se neuspelih poskusov za uspešno premikanje, zato je pomembno, da ohranite svoje samozavest in spoštovanje - ne obupajte in se strinjate.Zvestoba v službi je mrtva - na obeh straneh delovnega razmerja, zato morate vedno delati tisto, kar je najbolje za vas. Pogosto krat, samo dejanje gledanja vam lahko dajo veliko upanja, da bi dobili skozi dnevno grind. Naprej in navzgor!

Priporočena: