Vse o tem, kako delujejo vzajemni skladi

Kazalo:

Vse o tem, kako delujejo vzajemni skladi
Vse o tem, kako delujejo vzajemni skladi

Video: Vse o tem, kako delujejo vzajemni skladi

Video: Vse o tem, kako delujejo vzajemni skladi
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Oktober
Anonim
Če ste novi v svetu osebnih financ, obstaja veliko vprašanj, ki se pojavijo, da ste lahko nerodno vprašati.
Če ste novi v svetu osebnih financ, obstaja veliko vprašanj, ki se pojavijo, da ste lahko nerodno vprašati.

Tako kot "Kaj so delnice in obveznice in kaj delajo? "ali" Kako začnem varčevanje za upokojitev? ", Ker nas družba pove, da o tem že vemo.

Ampak jaz bom iskren …

… I LOVE THESE QUESTIONS !!!!!

Če me sprašujete o teh vprašanjih, mi pove dve stvari:

 1. Da ste vrhunski izvajalec pripravljeni se boriti proti nevidnim skriptam, ki bi rekli, da boste morda zvoki neumen, če postavljate takšna vprašanja.
 2. Pripravljeni ste izvedeti več o financah in izboljšati stanje, v katerem ste.

In en predmet, s katerim se ljudje vedno borijo, so vzajemni skladi.

Kako delujejo vzajemni skladi?
Kako delujejo vzajemni skladi?

Ali je pomembno, da ga imam?

Kaj za vraga je vzajemni sklad?

Odgovarjal bom na ta vprašanja za vas - in vas obvestim, s katerim skladom vlagam.

Prav tako se zabavam neumnih stvari, ki jih večina ljudi počne z njimi. Mislim, to je navsezadnje tudi IWT.

Kako delujejo vzajemni skladi?

Vzajemni skladi združujejo vaš denar z denarjem drugih vlagateljev in ga vlagajo v portfelj drugih sredstev (npr. Delnice, obveznice).

Z vlaganjem poleg drugih vlagateljev boste lahko vlagali v portfelje, ki jih ne bi mogli sami privoščiti.

Vzajemne sklade običajno upravlja upravitelj sklada, ki izbere vse naložbe v portfelju. To je pogosto velika prodajna točka za začetne investitorje, ki nimajo veliko izkušenj in bi raje verjeli v "strokovnjaka" v svetu vzajemnih skladov.

Ker ti upravitelji skladov aktivno upravljajo s svojim denarjem, boste včasih slišali vzajemne sklade, ki se imenujejo "aktivno upravljani skladi." Prav tako bodo zaračunali različne pristojbine za svoje delo (v katero bom šel kasneje).

In če želite vlagati v vzajemni sklad, je pomemben upravitelj vzajemnega sklada. Ti si v bistvu vlagati v njih, tako da dajo svoj denar v svoj sklad. Imajo veliko spodbud za dobro opravljeno delo, saj so njihova dela dobesedno odvisna od uspešnosti skladov. Dobijo tudi bonuse v milijonih, če delajo dobro delo.

Ali to pomeni, da lahko večina upravljavcev vzajemnih skladov premaga trg?

Luke Skywalker bom dovolil temu, da ti odgovori.

NE.

Po besedah Dow Jonesa, 66% velikih pokroviteljev (velikih podjetij) vzajemnih skladov leta 2016 ni uspel premagati S & P 500 (številke so še slabše za srednje- in male upravljavce). In ko je ta ista študija preučila aktivno upravljano uspešnost vzajemnih skladov v obdobju 15 let (veste, da bi bil prihranek za upokojitev v neposredni bližini časa), več kot 90% ne uspe premagati trga.

Zato recimo:

Pros vzajemnih skladov

 • Vzajemni skladi so zelo roki, ko gre za naložbe. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za aktivno upravljanje sredstev vsak dan.
 • Ta sredstva imajo veliko zalog, zato, če eno podjetje tanke v vašem sklad, vse to ne gredo, kot tudi.
 • Vzajemni skladi so preprost način za razvejano naložbo.

Upoštevanje vzajemnih skladov

 • Mnoga sklada zaračunavajo razmerje med stroški in morebitnimi vnaprejšnjimi provizijami, da bi jih vodil "strokovnjak" (naslednji razdelek to pojasnjuje).
 • Če vlagate v dva vzajemna sklada, ki prekrivata naložbe, boste dobili manj raznovrsten portfelj (npr. Če imate dva sklada, ki sta oba imela Microsoft in Microsoft implodes, potem boste dvakrat udarili). To lahko popravite tako, da pridobite indeksni sklad, ki vlaga v celoten trg.
 • Plačate "strokovnjaka" za upravljanje vašega težko zasluženega denarja - in redko so premagali trg.

Če niste previdni, lahko na koncu vlagate v vzajemni sklad, ki:

 1. Obtožuje vam veliko pristojbin.
 2. Upravlja ga nekdo, ki bi lahko izgubil vaš denar.

Fant, želim si, da bi dobili vse, da bi dobili vse profesionalce in komaj od slabosti. * PRVI PESNIK *

Vrste vzajemnih skladov

Vzajemni skladi so podobni različnim vonjavam v trgovini Yankee Candle - obstaja vrsta INSANE različnih vrst. Vsak ima svoje prednosti in pomanjkljivosti.

Izberete lahko vzajemni sklad, ki temelji na številnih različnih dejavnikih, vključno z tveganjem, donosnostjo, sektorjem, geografskim območjem naložb in še več. Na primer, lahko vlagate v sklad, ki je osredotočen na različne energetske storitve, ali sklad, ki je osredotočen na nastajajoče trge, ali celo sklad za medicinske pripomočke.

Ta sredstva ponavadi spadajo v še večje vedre. Vsak ima svoje prednosti, pomanjkljivosti in določila, preden lahko investirate v njih. Oglejmo si zdaj štiri:

 1. Sredstva denarnega trga. To so visokokakovostne kratkoročne (manj kot eno leto) naložbe v vrednostne papirje, ki jih izdaja vlada (ki izdajajo vrednostne papirje ameriškega zakladnice, kot so CD-ji) ali družbe (ki izdajajo komercialne dokumente). Imajo najnižje donose, ker imajo najmanjše tveganje.
 2. Bond skladi. Sicer so znani kot skladi s fiksnim donosom. Kot že ime pove, ti skladi vlagajo in trgujejo različne vrste obveznic (naložbe v obliki dolga, ki jih družba dolguje vlagatelju s fiksno obrestno mero).Običajno imajo višje donose kot sredstva denarnega trga, vendar prihajajo z več tveganji, saj vsa obvezna sredstva vplivajo obrestna tveganja (če stopnje rastejo, padajo vrednosti vrednostnih papirjev v obveznicah).
 3. Delniški skladi. Znani tudi pod imenom "delniški skladi", ker vlagajo v … dobro, zaloge različnih podjetij. Prihajajo na tri različne načine: velik-cap (velika podjetja z modrim čipom, kot so Apple ali Google), srednja omejitev (podjetja, ki niso podgane, vendar niso zagonska podjetja) in majhne omejitve (manjša podjetja).
 4. Hibridni skladi. To so mešanice delnic, obveznic in drugih naložb. Mnoga od teh sredstev lahko celo vlagajo v druge vzajemne sklade. Tako je. To so vzajemni skladi v vzajemnih skladih.
Image
Image

In tam je dejansko a peti vrsta sklada, še nisem šel čez in najboljši.

Ali lahko uganeš, kaj je to?

Zakaj indeksni skladi rock: Izogibajo se teh groznih vzajemnih skladov pristojbin

Indeksna sredstva so najboljša vrsta vzajemnih skladov. Obdobje.

Večina vzajemnih skladov zaračuna pristojbino, imenovano "razmerje med stroški" (ali stroškom upravljanja). To je letna pristojbina, ki je navadno okoli.25% do 2%. Izplača se preko donosov vašega sklada.

Ta denar gre za različna področja, ki so večinoma BS, vključno z upraviteljem sklada, upravnimi stroški in pristojbino za distribucijo, ki se uporablja za oglaševanje vašega sklada.

Tudi ko kupite vzajemni sklad, vas lahko zaprosi za provizijo, imenovano "prodajna obremenitev", ki je na voljo v dveh oblikah:

 1. Sprednja obremenitev. Plačilo pristojbine pri nakupu sklada.
 2. Nazaj obremenitev. Plačilo pristojbine, ko prodajate sklad.

IZBOLJŠAJO TEGA.

Namesto tega želite "brezplačen sklad". Zakaj? Obremenitve, ki se razrezajo na vaš dobičekin ni nobenih dokazov, ki jih dajejo nobeni rezultati. Pravzaprav, sredstva brez obremenitve so nagnjena k temu nadvse uspešnejši naloži sredstva. Resno je, da je sramotno, da kdo gre z njimi.

Torej, kakšen vzajemni sklad ne ponuja nobenih prodajnih obremenitev, nizkih stroškov in ne zahteva aktivnega denarnega menedžerja?

(Psst, indeksni skladi!)

Indeksni skladi: največja stvar doslej

Uporabljam indeksna sredstva, in tudi ti.

Indeksna sredstva so posebna vrsta vzajemnih skladov, ki se namesto, da jih aktivno upravlja "strokovnjak", sledijo z uporabo programske opreme, ki ustreza zalogam na trgu. In zapomnite si, kako skoraj ni aktivno upravljanih vzajemnih skladov premagal "trg"? No, indeksni sklad v bistvu stavi na "trg".

Na primer, Charles Schwab ima svoj Indeksni sklad Schwab S & P 500, ki ima vsaka zaloga v dejanskem S & P 500.

Koliko menite, da je razmerje med stroški?

.03%

To je to! Brez pristojbin za prednje ali zadnje nakladanje in nobenega denarnega managerja, ki bi lahko vdrl vaše naložbe. Samo priložnost, da investirate neposredno na trg.

Številni posredniki, kot je Schwab, imajo tudi indeksne sklade, ki vlagajo na mednarodni trg, in tudi 1.000 največjih javnih podjetij v Združenih državah.

Ker indeksni skladi vlagajo na celoten trg, bodo manj nestanovitni - kar pomeni, da boste zaslužili denar počasneje. Ampak, če obdržite svoj denar na trgu v življenju, vam obljubim, da boste zaslužili.

I LOVE indeksnih sredstev - in sem v dobrem podjetju:

"[Večina investitorjev] bi bila bolje v indeksnem skladu." -Peter Lynch

"Samo kupite preklete indeksne sklade." -John Bogle

"Dosledno kupite S & P nizkocenovni indeksni sklad. To je stvar, ki je najbolj smiselna praktično ves čas. Tudi jaz ne morem verjeti, da sem bil na njem Forbes tik ob Ramit Sethi! Wow! "- Warren Buffett

Ok, zadnji citat quotea Warren Buffett je bil sestavljen … ampak ostalo je res! Obstaja razlog, da so indeksni skladi najljubši finančni voditelji in misleci. To je zato, ker delajo.

Image
Image

S & P 500 od leta 1950.

Torej, recap. Ponovno.

Pros indeksnih sredstev

 • Z manjšim tveganjem si zaslužite veliko več denarja z indeksnimi skladi.
 • Prihranite denar z neumnimi stroški, ker indeksni skladi nimajo denarnih menedžerjev ali stroškov prodaje. Tudi razmerje med stroški je veliko nižje.

Škode indeksnih skladov

 • Počasnejši dobički v skladih.
 • To je to.

"Ok, prodan sem. Kako dobim indeksni sklad?"

Ko gre za dejansko nakup vzajemnega sklada in investiranja, predlagam dve mesti.

Roth IRA in 401k

Vaši računi za upokojitev (Roth IRA in 401k) si lahko kupite indeksna sredstva. Če želite to storiti prek svoje 401k, boste morali s komercialnim oddelkom svojega podjetja vzpostaviti načrt za naložbe v vzajemni sklad, ki ga želite. In, kot sem napisal, je indeks S & P 500 indeks odličen kraj za začetek.

Če želite investirati preko vaše Roth IRA, ga boste morali postaviti prek posredništva.

Oglejte si spodnji videoposnetek, kjer vam predlagam nekaj dobrih, ki vam bodo pomagali začeti z Roth IRA.

Banke, kreditne zadruge in borzni posredniki (oh, moj!)

Banke, kreditne zadruge in borzni posredniki ponujajo možnosti za vlaganje v vzajemne sklade. Dejansko obstaja veliko fantastičnih posrednikov, ki ponujajo široko paleto vzajemnih skladov, za katere lahko izbirate.

Moji predlogi:

 • Vanguard (To je tisto, kar uporabljam) Telefon #: 877-662-7447
 • T. Rowe Cena Telefon #: 800-225-5132
 • TIAA Telefon #: 800-842-2252
 • Charles Schwab Telefon #: 800-435-4000

Vsi ti kraji ponujajo odlično izbiro indeksnih skladov, da jih lahko izbirate, zato ne morete narobe z njimi.

Prijava je smešno enostavna.Preprosto sledite navodilom za 7 korakov, ki sem jih opisal spodaj (besedilo in vrstni red korakov se bo razlikovala od posrednika do posrednika, vendar so koraki v bistvu enaki).

OPOMBA: pri prijavi se prepričajte, da imate na voljo številko vašega socialnega zavarovanja, naslov delodajalca in bančne podatke (številka računa in številko poti), ko se boste prijavili med postopkom prijave.

 • Korak 1: Pojdite na spletno mesto za borzno posredovanje po vaši izbiri.
 • 2. korak: Kliknite gumb »Odpri račun«. Vsaka od zgoraj navedenih spletnih strani ima eno.
 • 3. korak: Začnite aplikacijo za »Posamezni posredniški račun«.
 • 4. korak: Vnesite podatke o sebi - ime, naslov, datum rojstva, podatke o delodajalcu, socialno varnost.
 • 5. korak: Nastavite začetni depozit, tako da vnesete podatke o bančnem računu. Nekateri borzni posredniki zahtevajo, da opravite minimalni depozit, zato uporabite ločen bančni račun, da bi nakazali denar na borzni račun.
 • 6. korak: Počakajte. Začetni prenos bo od 3 do 7 dni potreben za dokončanje. Po tem boste prejeli obvestilo prek e-pošte ali telefonskega klica, ki vam pove, da ste pripravljeni vlagati.
 • 7. korak: Prijavite se v svoj borzni račun in začnite vlagati!

Postopek prijave je lahko hiter kot 15 minut. V istem času bi bilo treba gledati polovico epizode Rick in Morty,lahko ste na poti k finančnemu uspehu.

Če imate kakršna koli vprašanja o sredstvih ali trgovanju, pokličite zgoraj navedene številke. Povezali se bodo s skrbnikom, ki dela za banko, da vam lahko dajo najboljše nasvete in navodila.

Poleg vzajemnih skladov

Če hočete še bolj uporabno taktiko, ki vam bo pomagalo pri upravljanju IN zaslužiti več denarja, imate srečo. Napisal sem BREZPLAČNI vodnik, ki podrobno razlaga, kako lahko začnete delati ravno to.

Pridružite se več sto tisočem ljudem, ki so ga prebrali in jim pomagali že s tem, da vnesete svoje podatke spodaj, da prejmete kopijo PDF-ja v vodniku.

Ko končate, preberite, uporabite lekcije in me ustrelite z vašimi uspehi - prebral sem vsak e-poštni naslov.

Priporočena: