Po petih letih brezposelnosti sem končno našel sanjsko delo!

Kazalo:

Po petih letih brezposelnosti sem končno našel sanjsko delo!
Po petih letih brezposelnosti sem končno našel sanjsko delo!

Video: Po petih letih brezposelnosti sem končno našel sanjsko delo!

Video: Po petih letih brezposelnosti sem končno našel sanjsko delo!
Video: Crowdsourcing 2023, December
Anonim
Spomnim se, da bom v petek popoldne v petek popoldne prejel srečno uro Airbnb. Moja kolegovska žena je delala kot asistent kuhar in me povabila.
Spomnim se, da bom v petek popoldne v petek popoldne prejel srečno uro Airbnb. Moja kolegovska žena je delala kot asistent kuhar in me povabila.

Pisarna ni bila zelo velika in Joe Gebbia, eden od ustanoviteljev, je naokoli peljala naokoli z lasuljo, ki jo je držala bela trakica. Ko sem govoril z Joejem približno pet minut, sem se odločil, da je Airbnb odličen kraj za delo. Prijavil sem se za nekaj naključnega financiranja in sem ga zavrnil. Neutrudno, sem se še naprej prijavil na tri druge položaje Airbnb, ker sem trdno verjel, da gre za mesta. Ni sreče.

Če pogledam stvari v perspektivo, sem leta 2012 pravkar zapustil delovno bančno delovno mesto 11 let (skupno 13 let z dvema podjetjema). Moja odprava je poskrbela za moje življenjske stroške in od tod sem naredila prihodek za preživetje. Vse, kar sem hotel, je bil poskusiti nove stvari in se pridružil tehnološkemu podjetju v San Franciscu, je bil logični naslednji korak. Nisem imel tehničnih veščin, zato sem vedel, da se moram plačati samo za to, da bi mi stopil v vrata.

Če bom dobil službo, bi bil zdaj razmeroma bogat človek, ker je Airbnb v letu 2012 znašal 2,5 milijarde dolarjev. Zdaj Airbnb vredi nekje okoli 30 milijard dolarjev, Joe pa je vreden skoraj 4 milijarde dolarjev! Realno bi verjetno zaslužil skromno (za SF) ~ $ 100.000 letno plačo in prejel standardni paket od 100.000 do 150.000 USD, ki bi zdaj znašal od 1.000.000 do 1.500.000 USD. Ni slabo, ko je družba končno javno objavljena.

Od moje zavrnitve Airbnb-a, sem se prijavil na približno 200 delovnih mest za področje Bay Area. Imena podjetij vključujejo Google, Apple, Facebook in Uber. Sem celo uporabil za ducat Series Seed in Series A startups. Noben od njih ni bil nikoli primeren. Čeprav sem naredil kot svetovalec za tri fintech zagon, nikoli nisem bil ponujen s polnim delovnim časom.

Ne morete najti službe med recesijo. Ampak si lahko predstavljate, da bo pet let potekal med bikoborskim trgom, preživel sto ur, ki so se prijavljali in intervjuirali s podjetji, in nikoli ne bi uspeli dobiti enega izmed njih, da bi te dovolj ljubil? Začnete se spraševati, kaj je narobe z vami. Verjetno, verjetno nisem pokazal toliko navdušenja kot redni lovec na delo, ampak še vedno.

Sprejemanje resničnosti je težko ščurka za požiranje. Ampak soočenje s stvarnostjo je tisto, kar moramo storiti, da preživimo in izboljšamo kot ljudje. Ne obupajte. Še naprej iščite pravo prileganje. Če nekdo ne verjame, da ste dovolj dobri, poskusite razumeti, zakaj in namesto tega razmislite o ustvarjanju lastne usode.

Ena od ~ 200 + zavrnitev e-pošte, ki sem jih ohranila kot opomnik, da nič dobrega ni enostavno.
Ena od ~ 200 + zavrnitev e-pošte, ki sem jih ohranila kot opomnik, da nič dobrega ni enostavno.

Sorodni naslov: Karierni nasveti za tiste, ki želijo vstopiti v zagon

Čakam nov posel

Kot bi imela sreča, sem dobil e-pošto od mojega kolega teniškega kluba, s katerim sem že pet let igrala dvojice. Rekel je, da je bila na srednji šoli njegovega sina za pomočnika Varsity Tennis Coach in se spraševala, ali me zanima.
Kot bi imela sreča, sem dobil e-pošto od mojega kolega teniškega kluba, s katerim sem že pet let igrala dvojice. Rekel je, da je bila na srednji šoli njegovega sina za pomočnika Varsity Tennis Coach in se spraševala, ali me zanima.

Kaj je navaden je, da sem ravnokar napisal o tem, kako naj postanem inštruktor za tenis, pooblaščen za USPTA, da vidim, ali lahko dodam vrednost kot pomočnika teniškega trenerja na eni od zasebnih šol v Honoluluju, da bi povečal možnosti za moje nerojeno otroško dobo Od leta 1998, ko sem živel v Manhattnu, sem slišal toliko vojnih zgodb o tem, kako je sprejem na šolski ravni enostavno nemogoč.

Ne morem pričakovati, da bo moj otrok pameten, nadarjen in trdo delal. Ampak pričakujem, da se bom potrudil, da bi mogel otroku omogočiti najboljšo možno izobraževanje. Eden od načinov, kako izboljšati možnosti otroka do vstopa v šolo, je ugotoviti, ali lahko dodam vrednost šoli na področju pisanja, spletnih medijev, spletnega podjetništva ali tenisa, ker ne morem konkurirati večini družin na denar.

Želel sem izvedeti več o tej novi priložnosti, sem sledil predlogu mojega prijatelja in ga uporabil. Po dvotedenskem razgovoru z atletskim direktorjem in soupravniki ekipe sem dobil telefonski klic naslednji dan z ponudbo za delo! Moje delo vključuje treniranje posameznih igralcev, nudenje strateških nasvetov med tekmo in vdiranje v njih ognja, ki nikoli ne bi zapustila zaradi pomanjkanja napora.

Lahko izgubijo bolj kvalificiranega nasprotnika, ki je večji, močnejši in hitrejši. Ampak ne bodo izgubili, ker niso dovolj vrteli dovolj navzkrižnih dvorišč ali zadosti strele.

Zakaj sem sprejel delo

Plačilo asistenta za treniranje ni donosno - okoli 5.500 $ v treh mesecih, ki vključuje vsak dan 1,5 ure treninga, čas potovanja in ekipa, ki lahko traja največ tri ure. Toda jaz ne delam tega za denar. To delam zato, ker:

1) Ljubim tenis - vse od igranja, do gledanja, do iskanja strategije. Jaz sem fant, ki je šel na odprto zvezo ZDA eno leto in gledal tenis od 11:00 do 11:00 za štiri dni naravnost. V drugem krogu frankfurtskega Open-ja sem porabil 800 $ in 1.200 $ za drugo okroglo Wimbledonovo karto, da bi izpolnila svoj seznam vedra, ko sta se Rafael Nadal in Roger Federer igrali na središču sodišča, preden se upokojijo. V zadnjih osmih letih sem igral trikrat na teden in se ne bom ustavil, dokler mi kolena ne razbijejo ali pa mi rameta pade, kar nastopi prej!

2) pomagajte narediti razliko v življenju mlade osebe.Igranje športa uči otroku, kako trdo delati, tekmovati, prilagajati se, izgubiti milostno in zmagati ponižno.To so ključni atributi za uspeh pri vsakem strokovnem prizadevanju. Želim biti tam, da bi otrokom pomagal, da postanejo čudoviti člani družbe. Vse se začne s tem, kako negujemo mladost. Eden od mojih ciljev iz leta 2017 je "resnično narediti razliko v življenju 12 ljudi". Ta cilj sem prvotno izmeril s številom ne-modrih e-poštnih sporočil ali komentarji, ki jih bom prejel od bralcev, ki mi pravijo, in zato članek jim je pomagal biti srečnejši ali finančno bolj varen. Z 12-14 članov na teniški ekipi s fantastičnimi fanti, morda zdaj lahko vplivam na vsaj tri ali štiri igralce!

Ta vrsta bralca hvala piškotam pomeni svet za mene. Vsakega izmed njih zaščitim v zasebni mapi.
Ta vrsta bralca hvala piškotam pomeni svet za mene. Vsakega izmed njih zaščitim v zasebni mapi.

3) Poglejte, kako je najstnik. Pripravljalec sem, večinoma zato, ker sem že davno ugotovil, da zelo malo vem o tem, kako narediti vse, kar še nisem storila. Ključ, da nikoli ne rečem, "če bi vedel, potem, kar vem zdaj", je preprosto poiskati nasvet od nekoga, ki je bil tam. Ko pišem, da imam otroke ali dobim krovno politiko, če imaš najstnika, pontifikujem. S temi mladiškimi moškimi bom dobil boljšo predstavo o tem, kako razmišljajo najstniki in kako bom v prihodnosti lahko boljši mentor in starš.

4) Odločite se, ali je zasebna šola res vredna. Jaz sem veliki zagovornik javne šole, odšel sem v javno gimnazijo (McLean), javno šolo (William & Mary) in javno diplomo (Berkeley) po prvih 13 letih na mednarodnih zasebnih šolah. Ampak sem prišel do zaključka, da če si lahko privoščite zasebno osnovno šolo (bruto dohodek = vsaj 5x letno šolanje), lahko tudi svoje otroke pošljete v zasebno, kljub temu, da je vse brezplačno na spletu. Z lastnimi očmi želim videti zasebno šolo sedaj kot odrasla oseba, tako da učijo svoje otroke. Sem že prebral vse njihove tečajne kataloge, statistiko umestitve v collegeu in ogledal kampus. Šolanje za to srednjo šolo s sedežem v SF je 48.150 $ letno, zaradi česar so havajske zasebne šole na 20.700 $ videti kot barantaja!

5) zgraditi omrežje. Odnosi so vse. Ljudje preprosto želijo poslovati z ljudmi, ki jih poznajo in imajo radi. Nikoli me ne bi upošteval za to službo, če bi se nekega dne na teniškem turnirju ne bi družil z vodilnim moškim teniškim trenerjem Univerze v San Franciscu. V sredo smo se vstali v drugega in opazoval je moje navdušenje nad igro, saj smo se pogovarjali o vsem, kar je tenis. Trener v glavnem tenisu USF je pred kratkim dal mojemu dvojniku prijatelja lekcijo in moj kolega je vprašal, ali je trener vedel kogarkoli, ki bi se zanimal za trenersko delo v srednji šoli. Oba moška sta vedela atletskega direktorja v srednji šoli in me je priporočila. Seveda sem se še vedno moral pogovarjati, vendar pomaga, če imate močne napotitve.

Drugi kul vidik te naloge je, da se srečam z 60 drugimi trenerji, ki delajo v šoli. To je popolnoma drugačen svet od financerjev, voznikov voznikov, zagonskih delavcev in spletnih medijskih prijateljev, ki jih poznam. Vesel sem, da se učim od veteranov in slišim njihove zgodbe. Tako kot jaz sem tudi del te odlične organizacije, ki je več desetletij ustvarila čudovite alumni. Morda bo prišlo do velikih vpogledov, ki jih lahko delim z vami v prihodnosti.

6) Izboljšajte življenjepis. Nikoli nisem preveč ponosen, da začnem na dnu in se potrudim. In če ste preveč ponosni, prosimo, preberite: Razkrite ali neuporabne? Delo opraviti z minimalno plačo. Recimo, da sem dobra asistentka v naslednjih treh letih. Morda bom eden od dneva iz te šole ali druge šole preučeval za trenersko pozicijo. Ali morda že, bom imel predšolskega učitelja in se želeli vrniti v Honolulu, da bi bili bližje družini. Morda Punahou ali "Iolani" mislita, da lahko dodam vrednost svojim teniškim programom glede na moj trening CPR, treninga za pretres možganov in tri leta izkušenj s treniranjem teniških izkušenj ter 30-letnih izkušenj. S takimi storitvami z dodano vrednostjo se morda morda moji otroci lahko lažje vključijo.

7) spodbuda, da ostanejo v obliki. Glavni cilj za vsakogar, ki je dosegel finančno neodvisnost, je poskusiti in ostati čim bolj sposoben. Če bi umrli mladi po tem, ko bi ustvarili dovolj pasivnega dohodka, da bi trajno plačali za življenje, bi bil jok. Ob delovnem mestu, ki teče okoli teniškega igrišča in ga obkrožajo športniki, je zelo motivirano, da ostane zdrav.

8) Izkusite nove izzive. Tukaj je zabavno reči: "Če ste na poti, greste spuščati." Odločen sem se graditi še dve leti, tako da lahko pod mojim pasom dobim 10 let podjetniške spletne medijske izkušnje. Po tem, kdo ve. Toda v preteklem mesecu sem se znašel zaskrbljen zaradi podjetniške intenzivnosti, saj sem leta mesec dni obiskal Azijo v letu 2015. Toliko ljudi je bilo zadovoljnih s toliko manj, potovanje me je opomnilo, da se osredotočim na promet preko interneta in prihodke.

Resnično sem nervozen glede prvega dne na delovnem mestu. Zdi se, kot da je prvi dan šole. Upam, da me otroci radi. Upam, da se bomo lahko zabavali!

Pomisli blizu in daleč

Steve Jobs je dejal: "Ne morete povezati pik, gledano naprej, da jih lahko povežete samo gleda nazaj. Torej morate zaupati, da se bodo pike nekako povezale v vaši prihodnosti. Morate zaupati v nekaj: vaš črevesje, usodo, življenje, karmo, karkoli.Ker verjamete, da se bodo pike povezale po cesti, vam bo dalo zaupanje, da sledite svojemu srcu, tudi ko vas vodi z dobro obrabljene poti."

Ko pogledam nazaj v svoje življenje, je noro, kako se je veliko stvari zgodilo brez mojega pričakovanja. Na primer, tako, da sem na UVA prejel čakalke, nikoli ne bi spoznal moje žene, ki sem jo srečal v japonskem tečaju razreda 101 na William & Mary. Nisem mogel predstavljati svojega življenja brez nje! UVA se je spuščala in hvala bogu, se odločila, da ne bo šla.

Če se moja finančna kriza ne bi zaklela med finančno krizo, v letu 2012 nikoli ne bi začel in zapustil korporativnega sveta. Prav tako sem hvaležen, da v letu 2011 v letu 2011 nisem napredoval v direktorja. V nasprotnem primeru bi so ostali vsaj še pet let, če sem se prvič ne odložil.

Edini dosledni atributi, ki jih lahko zamislim, so v naslednjih letih pomagali:

  • Delovna etika - nikoli ne uspe zaradi pomanjkanja napora.
  • Vedno gledamo na pozitivne neuspehe.
  • Sprejeti nepremišljeno prepričanje, da bo vse v redu.
  • Osredotočite se na pomoč drugim, preden zaprosite za kaj.
  • Zavedati se trpljenja drugih.
  • Prikazati hvaležnost.

Vedno razmišljajte o tem, kako lahko vaše dejanja vplivajo na vas v prihodnosti. Pomembno je razmišljati v 5 ali 10-letnih blokih. Če razmišljate blizu in daleč, se bodo stvari začele dogajati.

Povezani:

Nekaj stvari, ki jih denar ne more kupiti: ocena USTA 5.0

Seznam omejevanja poklicne poti se bo preselil v vašo prihodnost

Karierni nasveti za ženske: Blaze svojo pot!

Bralci, ali ste kdaj našli delo iz modrega, ki se prilega? Ali kdo od vas naredi podobne vrste dolgoročnih priprav za prihodnost? Kdo je bil še dolgotrajno brezposelen? Kako ste se spopadli in zakaj ste nadaljevali? Ali imajo vsi atletski trenerji kakšne nasvete za opravljanje odlične službe?

Priporočena: