Nasveti za začetnike

Kazalo:

Nasveti za začetnike
Nasveti za začetnike

Video: Nasveti za začetnike

Video: Nasveti za začetnike
Video: 10 hitrih nasvetov za drastično izboljšanje prodaje vaše spletne trgovine - YouTube 2023, Oktober
Anonim

Nasvet: Nasveti za začetnike

Včasih je najtežji del vlaganja le začeti. Če še niste odpirali pokojninskega računa ali posredniškega računa, lahko storite naslednje:

Image
Image

1. Odločite se, za kaj vlagate. Ko imate finančni cilj, je enostavno izbrati pravi račun za vlaganje.

Če odtegujete denar za upokojitev, uporabite račun, ki je ugoden za davke, kot je 401 (k), IRA ali SEP-IRA. Če prihranite za izobraževanje, razmislite o odprtju 529 načrta, ki je ugoden za davke. Če želite največjo prilagodljivost in dostop do svojega denarja za nakup, kot je nakup doma ali začetek poslovanja, uporabite obdavčljiv posredniški račun.

2. Določite svojo toleranca tveganja. Ti si edini, ki ve, kako reagiraš na tveganje. Če vam ne moti velikih nihanj vrednosti naložb v zameno za potencialno visoke donose, boste večino svojega denarja vložili v delnice ali sklade.

Po drugi strani pa, če vas finančni valjarji postanejo preveč nerodni ali pa se približujete upokojitvi, bi morali obveznice in sredstva, ki proizvajajo dohodke, predstavljati večji del portfelja.

3. Prosite za pomoč, če jo potrebujete. Če niste zadovoljni z investicijami, to ni problem! V pomoč pri upravitelju ugodnosti pri delu ali pri posredovanju, kjer ste odprli IRA ali obdavčljivi račun.

Večina investitorjev ponuja brezplačne nasvete strankam. Če želite le svoje naložbe spremeniti na strokovnjaka, najti svetovalca za registracijo investicij (RIA), ki bo upravljal vaš denar za plačilo, ki temelji na velikosti vašega portfelja.

Slike mladega investitorja podjetja Shutterstock

Več nasvetov iz denarja

Priporočena: