Množični transfer prenosov premoženja je, zakaj je vse v redu

Kazalo:

Množični transfer prenosov premoženja je, zakaj je vse v redu
Množični transfer prenosov premoženja je, zakaj je vse v redu

Video: Množični transfer prenosov premoženja je, zakaj je vse v redu

Video: Množični transfer prenosov premoženja je, zakaj je vse v redu
Video: ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 2023, December
Anonim
Ko sem kupil prejšnji dom pred 10 leti, se je moj 68-letni sosed ustavil, da bi rekel "zdravo". Bil je botrov iz bloka, ko je svojo stavbo kupil že v sedemdesetih letih. Na vseh sosedih mi je dal notranjo zajemalko, posebej pa je izstopal eden sosed.
Ko sem kupil prejšnji dom pred 10 leti, se je moj 68-letni sosed ustavil, da bi rekel "zdravo". Bil je botrov iz bloka, ko je svojo stavbo kupil že v sedemdesetih letih. Na vseh sosedih mi je dal notranjo zajemalko, posebej pa je izstopal eden sosed.

Rekel je, da je hiša čez cesto kupila eno leto pred mojo družino, ki je želela nekaj prostora za svojega sina, da bi živel, ko je obiskoval UC Hastings School of Law. Nakupna cena? 1,45 milijona dolarjev za 2100 kvadratnih čevljev tri spalnice, tri kopališke hiše. Sin bi vsako leto gostil vsaj eno bratsko podobno zabavo, vendar pa je bila hiša precej hrapavega. Sin je še naprej živel v hiši po pravni šoli in zdaj izgleda, da bi lahko prodali.

Že deset let sin ni samo živel brezplačno, temveč je verjetno izplačal tudi najemnine zaradi svojih dveh sostanovalcev. Banka mame in očeta je verjetno tudi polno plačala njegov učinek v višini 120.000 USD + in ne vem, kako je plačal za svoj 60.000 $ Audi S4, razen če si zaslužil veliko denarja kot študent prava? Če hiša kdaj prodaja, ne bi bil presenečen, če bo obdržal $ 1 milijon + dobička.

Jasno mi je, da bo moj sosed precej v redu, tudi če ne dela do konca svojega življenja. Če ste pripravljeni sprejeti toliko pomoči, ki presegajo tisto, kar si lahko privoščite, zakaj se sploh trudite delati? Samo pustite svoje starše za vedno!

Moj drugi sosed

Pred dvema letoma je moja 32-letna sosednja soseda prišla domov v povsem novega $ 48,000 Toyota 4Runner Limited. Mislil sem, da je to kvizični nakup, ker avto ni mogel zlahka prilegati v svojo garažo. Videl sem ga, da se bo boril pet minut, da bi prišel do zveri.

Kljub temu sem bil navdušen in napisal objavo o tem, da se imenuje "Ukvarjanje z denarjem zavist", ker sem bil ljubosumen. Živi v rodnem stanovanju v zadnjih 11 letih od šole, medtem ko so njegovi starši živeli v njihovem drugem domu v Južnem zalivu. S povprečno SF najem za dve spalnici na 3.800 $ na mesec, seveda je lahko privoščil novega 4Runnerja. Prihranil je 400.000 dolarjev v denarju po obdavčitvi, ker ni plačal najemnine 11 let.

Moj sosed je lepa oseba, ki sedaj s svojim očetom dela v nepremičninah. Že 2,5 leta je moral po 20 letih potovati po celem svetu, ne da bi pri tem zapustil službo, ker bi lahko. Njegova mama bi se ustavila in delila z mano, kako se je njegovemu sinu tako zabaval. Medtem sem ves čas mojega dvajsetega sem delal, da bi lahko privoščil hišo pri starosti 27. Njegov brezskrben življenjski slog je tisto, kar me je naredilo najbolj zavidljivo. Avto je bil le še dodaten udarec v orehih.

Ko sem odhajal, me je vprašal, ali bi rad prodal svojo hišo (resnično družini). Če bi res lahko privoščil mojo hišo v višini 1,7 milijona dolarjev, potem morajo biti njegove finance v odlični obliki, saj so vrednotenja nekoliko orehov, kot si lahko ogledate v tem grafikonu. Nato sredi leta 2017, ko sem ga poslal, da sem vedel, da sem razmišljal o prodaji moje hiše, da bi poenostavil življenje, je dal ponudbo v višini 2,1 milijona dolarjev. To je bila nizka ponudba žoge, ker sem verjel, da je tržna vrednost znašala vsaj 2,4 milijona dolarjev - 2,5 milijona ameriških dolarjev, vendar pa samo kaže, koliko denarja morajo njegovi starši pomagati pri nakupu!

NI KAKO STROŠKOVO, DA BO ŽIVALI, KOT SMO SMRTI

Eden od največjih težav v družbi danes je povečevanje razlike v bogastvu. Del angstinga je povezan z naraščajočimi življenjskimi stroški (najemnine in cene nepremičnin), medtem ko so plače za srednji razred ostale stagnirne. Ni teden, ki gre za kraj, kjer ne pride do neke vrste spopadov med lastniki in najemniki, razvijalci in najemniki ter tehnološkimi podjetji in najemniki.

Ampak, če vprašate moja dva prejšnja soseda o dragem življenju v San Franciscu, ne bodo imeli pojma, o čem govorite, saj jim starši niso morali plačevati dima v najemu.

Prejšnji teden sem raziskal štiri UC Berkeley s krajšim delovnim časom študentov o svojem najemu med srečanjem en večer. Njihova povprečna starost je bila 31, njihova najemnina pa je znašala od 800 do 1600 dolarjev. To ni slabo za ljudi, ki predvidevajo vsaj 80.000 $ na leto. Vsak od njih je delil stanovanje ali hišo s sostanovalko ali tri. Končno je rekel, da se je vračal s svojo punco in razdelil svoj 2,800 $ mesečno najemnino. 1.400 $ sploh ni preveč slabo.

Udobje z drugimi ljudmi in življenje, ki je le malo bolj oddaljeno od mestnega središča, je bilo osnovno mnenje mojega delovnega mesta, ki se je spraševalo, kako lahko ljudje privoščijo življenje v dragih mestih na manj kot šestih številkah na leto. Meni se zdi čudno, da še vedno živim s sostanovalci po 30. letu starosti, vendar mislim, da je tako danes. Vsaj to je korak naprej od še vedno živijo doma s starši v odrasli dobi.

Spoznajmo svoje nove sosede.

SREŽATE NOVE SOSE, ENAKO KOT STARE SOSEDE

Eden od razlogov, zakaj sem se preselil iz starega soseska, je bil, da doživim nov življenjski slog, jedem in pijem v novih restavracijah in barih, pohod v različne parke in si ogledam različne pokrajine. Ljudje so precej homogen na severnem koncu San Francisca, kjer cene nepremičnin zlahka dosegajo 1200 $ / kvadratni meter. Želel sem malo več raznolikosti.

Mislil sem, da bom doživel bolj realistično predstavitev San Francisca, glede na to, da je moja nova hiša približno 50% cenejša od moje stare hiše in ne preveč dražja od povprečne SF domače cene, vendar ne tako! Zdi se, da je še bolj starševska pomoč za odrasle otroke cenejše.

Tukaj je kratki povzetek mojih šestih sosedov v Golden Gate Heights. Vsi so čudoviti ljudje in en par mi je celo odrezal kup vrtnic iz svojega vrta kot darilo za dobrodošlico.

* Sosed 1: 50 letna ženska. Po rojstvu je odšel v hišo in podedoval hišo po njenih starših.

* Sosed 2: 40-letni moški z ženo in otroki. Oče mu je pred devetimi leti kupil svojo hišo po očetu, ki se mi je predstavil, medtem ko je bil slikar svojega sina, medtem ko je bil odsoten.

* Neighbor 3: 23-letni moški na univerzi v skupnosti. Že večino tedna živi v celotni hiši, medtem ko njegovi starši živijo v drugi hiši na severu.

* Sosed 4: 40-letni par . Živi v očetovi hiši s svojim partnerjem. Njegov oče živi nekje drugje.

* Soseda 5: 60-letna ženska, ki živi s 31-letno hčerko . Hči je živela v hiši, odkar je bila v srednji šoli.

* Sosed 6: 30-letna ženska z družino. Oče je kupil hišo za denar v začetku leta 2014. Je isti oče, ki je kupil svojega sina domu! Oče je bil prvovrstni priseljenec, ki je začel prodajati avto in prihranil ves svoj denar.

Precej zanimivo, koliko se lahko naučite, tako da mirno poslušate in poslušate. Obstaja veliko več podrobnosti, ki sem jih ohranil zasebno. Za tiste, ki so vprašali, kaj delam, sem jim rekel, da sem pisatelj, ki dela na spletnem medijskem poslovanju.

Obvestilo o enakosti v vseh šestih sosedah? NOBODY mora plačati najemnino ali hipoteko, ker so podedovali premoženje ali njihovi starši, plačani za premoženje. Nihče od njih ni moral iti na neko zasebno zasebno univerzo in je dobil nekaj dela na področju bančnega poslovanja, svetovanja, zasebnega kapitala, tehnologije ali katere koli druge visoko plačljive industrije.

Ne bom naredil te stvari. Jaz sem SAMO purani ki je moral agresivno prihraniti denar in zamuditi zadovoljevanje let, da bi kupil mojo najnovejšo hišo! Prepričan sem, da so mi sosedje trdo delali, prihranili denar in tvegali tudi. Vendar je težko najti nekaj tako dragega in težko shraniti za podobno lastnost, razen če govorite o varčevanju in vlaganju v novo podjetje. Oh ja, to počnem zdaj.

Moj začetni odziv na spoznanje, da vsakemu od mojih sosedov v zadnjih desetih letih ni bilo treba plačati centa za svojo hišo, Zakaj se trudite tako težko? Zanima me bila njihova sreča in sem se počutil, da sem se moral potruditi, da bi morali sprejeti bolj prevarantsko pot.

Hitro sem prejel svojo sramotno zabavo in se osredotočil na eno veliko pozitivno: Vse bo v redu zaradi velikega generacijskega prenosa premoženja!

BOLJŠE ŽIVLJENJE ZA NAŠEGA OTROKA

Nekdo mora biti suženj, zato bo naslednja generacija lahko imela svetlejšo prihodnost. To je ameriški način. Molimo, da bodo naši otroci imeli boljše življenje od nas, saj se zdi, da je življenje tako prekleto konkurenčno od tam, kjer stojim.

Otroci osnovnih šol že staršajo njihovi starši, da so nadčloveški, ko so šolske dejavnosti in šolanje vikend. Elite univerze imajo stopnjo sprejemljivosti pod 10% zdaj zaradi rasti prebivalstva in skupne aplikacije. Delovna mesta delajo zunaj podjetja zaradi cenejše delovne sile in interneta, kar olajša prenos znanja in spretnosti. Stroški za nepremičnine, šolnine, hrano in plin se povečujejo veliko hitreje kot rast plač. Kaj je mlada oseba, ki bi morala storiti, da bi napredovala, razen, da se izreče trdim resnicam?

Toda po tem, ko sem priče z lastnimi očmi, kako je vsaka soseda v zadnjih 10 letih uspela priti naprej s pomočjo svojih staršev, nisem več tako zaskrbljen! Kum mojega starega bloka ima zgradbo z več enotami, ki v najemu ustvarja več kot 300.000 dolarjev na leto. Rekel je, da bo njegova hči naslednja stavba, ko bo minila. Lucky je.

Če bom kdaj imel otroke, bodo tudi mi dobili živo pomoč, če se bodo odločili živeti v San Franciscu. Naredil bom, da plačajo vsaj 75-odstotno najemnino na trgu, da ne bodo odraščali, če bi bili upravičeni do bratov. Ampak še vedno jim bom pomagal, kolikor je to mogoče, ker je napredovanje brutalno težko. Seveda, če se odločijo pritožiti, zakaj ne morejo priti naprej, ko delajo le 40 ur tedensko ali manj, bom pustil, da se sami obvarujejo.

PODPORA IZ MOJIH RODITELJEV

Moji starši so mi zagotovili neverjetno podlago za učenje in rast. Spominjam se, da me je moj oče predstavil številnim njegovim poslovnim povezavam, da bi poskušal pomagati pri iskanju zaposlitve. Na koncu sem šla po svoji poti, toda samo zato, ker so mi moji starši dali priložnost za izobraževanje, da bi naredili svojo lastno stvar.

Ena stvar, ki me je zadrževala med najbolj brutalnimi časi v financah, je bila vedeti, da bi se lahko vedno vrnila na Havaje in živela brezplačno v domu, ki ga je moj dedek kupil pred 60 leti. Hawaii je bil moj rezervni načrt, ki sem ga skoraj izvedel po 11. septembru. Samo vedoč, da ne bi padel v brezno, sem motiviral, da bi tvegal.

Naslednjič, ko mediji pravi, da so Američani v finančnem neskladju, jim ne verjamete. Obstaja približno 30 $ TRILLION dolarjev, ki se prenesejo v naslednjih 15-30 let, v skladu z vladnimi ocenami in neodvisnimi raziskovalnimi hišami, kot so Impact Assets. Povprečna ameriška dediščina je 180.000 $ in bo sčasoma še naprej rasla.

In če iz nekega razloga starši niso kupili doma pred 30 leti, da bi zapustili tebi in niso varčevali in denarno vlagali v svoje kariere, ne skrbite! Ne samo, da niste pokvarjeni, zdaj lahko ustvarite lastno bogastvo enega dolarja hkrati, da zapustite naslednjo generacijo.

Posodobi 2018: Odločil sem se, da bom prodal svojo hišo za najem SF ne sosedovim za 2,1 milijona dolarjev, temveč tehničnemu VCu za 2,74 milijona dolarjev leta 2017 in poenostavil življenje po rojstvu mojega sina. Še vedno imam svojo glavno prebivališče v Golden Gate Heightsu, dvosobni najem nepremičnine v Pacific Heights, in 2/2 počitniške nepremičnine v dolini Squaw, Lake Tahoe. Uporabil sem 500.000 dolarjev prihodkov, da bi reinvestiral v nepremičnine, ki so jih kupili RealtyShares. Moj cilj je zaslužiti pasivni dohodek z nakupom cenejših nepremičnin v središču mesta z višjimi neto donosi najemnin. Če lahko zaslužim letni 15% donos na 500.000 $, to je večja neto donosnost od tistega, kar sem naredil z 2.740.000 $ v izpostavljenosti z mojo najemno hišo SF.

Nalaganje …
Nalaganje …

Priporočilo za gradnjo stavbe

Sledite svojim financam brezplačno: Eden od najboljših načinov za rast vašega bogastva je spremljanje kraja, kjer poteka vaš denar, zato se lahko bolje optimizirate. Osebni kapital ima najboljša brezplačna finančna orodja v spletu, ki so na voljo tudi v aplikaciji, ki vam omogoča upravljanje vseh vaših financ na enem mestu. Lahko spremljate svojo neto vrednost, upravljate svoje stroške, obveščate o nepooblaščeni porabi in optimizirate naložbe, ko povezujete vse svoje račune.

Obstaja celo orodje za analizo nadomestil za portfelj, da bi poudarili kakršne koli sneaky pristojbine. S pomočjo orodja sem pobegnil svojo IRA rollover in odkril 1.700 $ letno v pristojbinah, ki jih nisem imel, da bi plačal! Leta 2012 sem začel uporabljati osebni kapital in nisem pogledal nazaj. To je brezplačno in enostavno začeti.

Ste na pravi poti upokojitve? Kliknite, če želite svoje številke prikazati prek kalkulatorja za upokojitev
Ste na pravi poti upokojitve? Kliknite, če želite svoje številke prikazati prek kalkulatorja za upokojitev

Posodobljeno za leto 2018 in pozneje.

Priporočena: