Presenečenje: v devetdesetih so se trendi oblikovanja vrnili

Kazalo:

Presenečenje: v devetdesetih so se trendi oblikovanja vrnili
Presenečenje: v devetdesetih so se trendi oblikovanja vrnili

Video: Presenečenje: v devetdesetih so se trendi oblikovanja vrnili

Video: Presenečenje: v devetdesetih so se trendi oblikovanja vrnili
Video: Curb Appeal on a BUDGET//This Is a GOOD One! 2023, December
Anonim

Sčasoma je to, kar je stara, novo. In brazde 90-ih let doma ni nobena izjema.

V devetdesetih smo nam dali toliko: Kooshove žoge, slap pasove, dial-up internet in Taco Bell Chihuahua. (Ne uvrstijo se v noben poseben naročilo.) In medtem ko ti vsi zbujajo topla čustva nostalgije - ali morda to je samo hrepenenje po taco - nekaj preteklih devetdesetih trendov je treba pustiti v preteklosti, še posebej ko gre za dom. Spužvasto slikarstvo, luknjičaste zavese, bršljani in zelje vse, in svilene rože so imele svoj trenutek in so milostno izumrle iz mode.

Ampak, če je zvonasta krivulja modnega zvonjenja naučila karkoli, je bilo samo vprašanje časa, preden so se nekateri '90-ti trendi ponovno pojavili v naših domovih. Kot stara beseda gre, Kaj je stara, je še enkrat nova - tokrat z vrtenjem 21. stoletja.

Torej sedite, se usedite v svoj napihljiv stol, in glejte spodnje 90-ih let domače oblikovalske trende, ki se vračajo.

Image
Image

1. Cvetlične ozadje

Ozadje postane tako slab rap. Večina devetdesetih dekoraterjev ne bi sanjala, da bi končala sobo brez ozadja … medtem ko so leta 2000 lastniki stanovanj, ki so sledili prekletem pod njihovim sapo, jih odstranili. Ampak ozadje se vrne. Ključ je, da uporabite posodobljen vzorec v majhnem odmerku - tako kot v sobi za prašek ali na spalnici. Cvetlične ozadje se je izkazalo za zelo priljubljeno pri oblikovalcih: Cynthia Rowley je ta krepko modro barvo vzorca, ki ga Candice Kaye Design na predstavitvi nove linije pohištva to zimo.

Vzemite potop z živahnim dvotonskim vzorcem, kot je ta, ki se uporablja v tem domu za prodajo na 447 Bellevue Ave., Newport, RI. Vendar pa meje obojih? Samo reci ne.

2. Tla iz blondega lesa

V redu je - in celo na trendu - da se premaknete stran od temnih lesenih tal in se odločite za lahkega bora. "2000-ih je prevladovalo ta zelo temni toskansko-rjavi trend, s temnimi, ebonskimi tlemi," pravi Jennifer Gray, notranji oblikovalec in barvni specialist Thousand Oaks, CA. "Potem so vse moje stranke imele uresničitev, da si lahko ogledate vsak del prahu na njem. To je tako neizbrisno. "Grey pravi, da so sveže, svetle odtenki naraščajoči zagon v notranjosti leta 2016, in lahka tla so del tega gibanja. Upoštevajte, da je med oranžno hrastovim hrastom iz devetdesetih in blondavim videzom, ki je danes priljubljena, tanka črta. Okrasite ustrezno.

Image
Image

3. Japonski vpliv

Japonski poudarki so bili priljubljeni z dekoraterji, ki so se naročili na minimalizem 90-ih: mislite na shoji zaslone, bonsaj, umetnost cvetov češnje in vse rdeče. Japonski slog dekoriranja je čist, neokrnjen in kaže ljubezen do narave. Medtem ko vam ni treba iti polno na Zen z vašim okrasjem, 2016 trendi dekorja nagovarjajo na Daljnem vzhodu skozi japonska vrata z zaslonom, čisto oblečeno pohištvo in naravni les. Ta co-op za prodajo na 27 Bleeker St., New York, NY, prikazuje, kako drsna vrata v slogu v slogu lepo ravna z naravnimi lesenimi tlemi.

4. bež in bela

Ko govorimo o minimalizmu devetdesetih let, ne bi smeli omeniti ponovnega pojavljanja bežno-belega oblikovanja. Se spomniš tistih oglasov Calvin Klein, ki imajo sveže obrazne modele v preprostih belih čevlih in bleščečem dekordu? Enako preprosto slog prevaja notranjost v obliki slojevitih bež in belih tonov.

Dejansko je bež lahko nova (stara) nevtralna, trka siva s svojega prestola. "Tam je vedno priljubljena nevtralnost in ljudje se vrnejo v bežni spekter," pravi Phoebe Schuh, vodja notranje opreme v PS & Daughters v Philadelphiji, PA. "Vesel sem, da vidim bež nazaj spet. Predelana leta 2016, izgleda elegantno in lepo."

5. Preproga od stene do stene

Čeprav so trdovratne plošče in keramične ploščice, ki jih navdihuje les, so nedvoumno pridobili zagon na tla izbire v zadnjem desetletju, pridržite na raztrganje to steno od stene do stene. Če je visoka kakovost in v nevtralni barvi, kot je bela, bež ali siva, lahko preproga preproga (in kdo ne kot so občutek plišastih preprog pod nogami?). Poskusite preurediti svojo sobo s preprogo: monokromatični videz s pop-upi barve je lahko sodoben način za dviganje preproge od stene do stene.

Image
Image

6. Bele kuhinje

Verjetno največji povratni fant 90-ih je bela kuhinja: začenši s svetlo belimi omarami (Grey ugotavlja, da je "kisle bele" 90-ih cabinetry še vedno zunaj) in nadaljuje z belimi napravami, belo-kuhinjski videz kot eden v tem domu za prodajo na 2315 Beechridge Road, Raleigh, NC, se zdi, da je podjetje v letu 2016 in naprej. Medtem ko je nerjavno jeklo še vedno najboljša izbira za aparate, nas čudi, da bo leta 2025 "nervozen" tako "2010"?

Image
Image

7. Hunter zelen

Čeprav so temno zelene preproge, ki so pokrivale številne tla v 90-ih letih, že zdavnaj odšlo, so se ponovno nasičene zelene odtenke - Emily Henderson je o svoji vrnitvi odšla iz stile v stilu 90-ih, Cameron Diaz pa je pred kratkim prodala stanovanje NYC (okrašena ki jih ni nič drugega kot Kelly Wearstler!) z smaragdno zelenimi omarami.Uporabite lovec zelene na kuhinjskih omarah, blazinah, barvani bife ali celo zunanji tujci za kraljevski videz, kot je bar v tem domu za prodajo na 360 E. Desert Inn Road, Las Vegas, NV.

8. Pasteli

Ta se lahko zahvaljujemo Pantoneju - barvni avtorici sta imenovali dve pastelni odtenki, rose quartz in vedrino, kot barve leta. Pri uporabi barve naglasa, pasteli so lepa sprememba tempa iz bolj normalne, pričakovane barve.

"V devetdesetih letih prejšnjega stoletja so pasteli prevzeli velike površinske površine, kot je barvanje celega mete zelene barve," pravi Lynne Clark, lastnica Clark & Clark Interiorsa v Charlotte, NC. "Stopnja pastelne uporabe, ki jo vidimo, je samo, da potopi prst v vodo - ni prevzela celih prostorov." To pomeni, da je dovolj mehki barvni blazin ali svetilka dovolj: ne barvajte celotne sobe periwinkle z ujemajočo posteljo v vrečki. Preveč.

Image
Image

9. Modri-beli dodatki

Modra in bela je bila priljubljena paleta v devetdesetih. (Zapomni si Tannersjev kavč Polna hiša? Modra in bela in gingham.) Toda mornarsko modre in bele kosi so lahko lepi in klasični. Kombinacija barv se vedno bolj prikaže v dodatkih, zabavnih šavrskih stojnicah Riviera in celo ploščicah kuhinje Zooey Deschanel.

Clark pravi, da so modro-bele kozarci za ingverje lahko preprost (in stroškovno učinkoviti) način, kako narediti velik vpliv na oblikovanje, kot so svetilke na nočnih mizah tega stanovanja za prodajo na 740 Park Ave., New York, NY. "Vidim več ameriških, prevelikih, modro-belih naglasnih del," pravi. "Na primer, se lahko v sredino mize pojavijo."

10. Okenske mize

Verjetno je, da ste imeli prijatelja, katere spalnica je vključevala eno od tistih okroglih okroglih miz, verjetno s steklenim vrhom. (Če so bili resnično kul, je bila miza rezervirana za svojo lastno zasebno telefonsko linijo.) Polne krpe za mize in popolnoma puddled tkanine se ponovno pojavljajo kot izbirna zasnova. Toda za razliko od devetdesetih let, danes lahko odtrgate motiv z zeljem in se odločite za trdno barvo ali drzno sodobno tiskanje. "Da bi to naredili prav, morate imeti dobro šoferko", pravi Jennifer Grey. "DIY puddled zavese lahko zlahka videti neustrezno."

Image
Image

11. Medeninasta strojna oprema in napeljave

Moderna medenina ni nič takega kot lestenci iz devetdesetih, ki so jih kopirali iz Colonial Williamsburg, VA, doma. Danes je konča manj bleščeča in oblika je bolj moderna. Najboljša stvar pri vgradnji medenine v vaš dom je, da je v majhnih odmerkih razmeroma enostavno: zamenjati vlečnice iz medenine, pipe, lahke obeske, končne mize z zlatimi nogami, okvirji za slike, ogledala in drugo. Navdihnite z jedilnico tega doma za prodajo na 1644 Windermere Drive East, Seattle, WA, kjer tradicionalni medeninec lestenec postane čuden naglas, če je seznanjen s priložnostno sisal preprogo.

12. Naglasi na državo

Zgrabi gingam, država se je vrnila! Medtem ko se toile, pližice, ruffles in dekorativni peteli ne dajejo vrnitve, slogu kmečkega doma je (lahko se zahvališ Fixer zgorajJoanna Gaines). Sodobna paletna paleta je čista in preprosta, povezana z modernimi oblikovalskimi elementi, kot so visoki stropi, kovinski poudarki in velika steklena okna. Phoebe Schuh ugotavlja, da je "nova kmečka hiša" razbremenilna različica kiča iz 90. let, ki je pogosto postavljena proti minimalističnemu ozadju. Torej odkrijte to pobarvano mizo s kmetije iz kleti in jo preizkusite kot petelin-storiti.

Priporočena: