7 načinov za razmislek o vaših slabotnih sobah

Kazalo:

7 načinov za razmislek o vaših slabotnih sobah
7 načinov za razmislek o vaših slabotnih sobah

Video: 7 načinov za razmislek o vaših slabotnih sobah

Video: 7 načinov za razmislek o vaših slabotnih sobah
Video: Таинственный заброшенный ДОМ КУКОЛ во Франции | Нашли странное жилище! 2023, Oktober
Anonim

Ne dovolite, da se vaši prostori počutijo nepotrebno.

Ker spomladanska nepremičninska sezona cvetoča in zapuščajo tisoče, postanejo fantazije o lastništvu fantazij resničnost. Za mnoge hišni lov je prizadevanje za več kvadratnih posnetkov. Toda resničnost lastnega stanovanja je ta: v prostorih v vašem domu opravljate in okrasite prostore le, da ugotovite, da porabite 80% svojega časa v 20% svojega doma!

Večina lastnikov stanovanj, ki imajo formalne bivalne in jedilnice, jih redko uporabljajo (zahvalni dan in božič pa sta dva dni v letu). Podobno se v milijonih kvadratnih čevlih v velikih sobah, zajtrkah, pralnicah, hodnikih in celo "rezervnih" sobah premalo uporablja. Obstaja zdravilo za nadlogo zapravljenega prostora: premislite o svojih prostorih. Dejstvo, da se soba imenuje jedilnica ali zajtrk, ne pomeni, da je to edina funkcija, ki jo lahko ima. Tukaj je nekaj idej za preureditev vaših premalo uporabljenih prostorov doma:

1. Preveč majhna spalnica v omari ali dodatno kopalnico

Če imate spalnico, tako majhno, da je komaj uporabna, razmislite, kako dobiti kavč za spanje ali se pripraviti na prijatelje s stirom v hotelskem centru in pretvoriti majhno spalnico v neverjetno omarico. To sem storil v mojem zadnjem domu - preprosto odprl steno med majhno sobo in mojstrom, vstavil vrata od tal do stropa in klical v ortopedsko organizacijo, da bi pomagal prevrniti svojo novo omaro s stojalami za čevlje, police za puloverje, palice z različnimi višinami in predali. Najboljše. Closet. Kdaj. Če imate nekaj več denarja za investiranje in lahko uporabite dodatno kopalnico, premajhna spalnica omogoča dobro in učinkovito kopalnico - še posebej, če se nahaja poleg druge kopalnice, tako da vodovodno omrežje že obstaja.

2. V prostoru za študij ali shranjevanje prostega hodnika ali podstopnice

Tudi če govorite za vsak primeren prostor v vašem domu in ga uporabljate, boste v vašem domu še vedno lahko našli pomanjkljiva področja in prostore, ki jih boste lahko učinkoviteje uredili. Skupni krivci so zelo široki hodniki in prostori pod stopnicami, ki oba ustvarijo odlične točke za vgrajene shrambo ali mize.

3. Jedilnica v pisarni ali igralni sobi

Verjetno številka ena pretvorba sobo slišim homeowners menijo, da je sprememba uradno jedilnica v pisarno. Razmislite o tem: lahko uporabite jedilnico nekaj dni na leto - nekaj tednov, največ, če ste navdušen zabavljač ali gostitelj večerja. Toda v teh dneh mnogi ljudje delajo doma vsaj del časa in vodenje gospodinjstva je lastno delo, ustvarjanje dokumentov, datotek in računov. Otroci potrebujejo tudi študijsko področje za domače naloge in šolske projekte.

Mnoge družine najdejo svoj najboljši scenarij, da imajo eno sobo z urejenimi mizami, razsvetljavo, sedeži in pisarniškimi potrebščinami, kjer družinski člani lahko vsebujejo svoje delo, študijske dejavnosti in nered. To spodbuja ravnovesje in mirnost v preostalem delu doma ter zmanjša razburjenje, da bi povečal osredotočenost.

4. Zajtrk je v računalniškem ali plačilnem računu

Nekaj zelo prijaznega in romantičnega glede pojma zajtrkovalnice. Ampak, če imate dovolj sreče, da imate kavico in na kuhinjskem otoku ali v drugem priložnostnem jedilnem prostoru, se boste morda znajdili v večjem delu za organiziranje družinskih koledarjev in plačevanje računov kot za prehranjevanje. Če gre za to, kako stvari gredo z vami, bi bilo smiselno, da se nagnite na tisto, za kar že uporabljate ta prostor, in jo optimizirajte, tako da ponudite rešitve za organizacijo in shranjevanje v območje, da boste zmanjšali nered in naredili celo, da bo vaš račun nekoliko bolj prijeten.

5. Preveč velika soba v življenje, jedilnico, študij in igrišče

Velika soba predstavlja odlično priložnost za izrezovanje prostora, ki ga imate na način, ki se usklajuje z dejavnostmi, ki jih vaša družina dejansko počne redno. Če imate odlično sobo, a ne običajni prostor za jedilnico, zakaj ne naredite območja, ki je najbližja kuhinji, v jedilnico z jedilnico za zajtrk? Ni prostora za pisarno? Razmislite o postavitvi pisalne mize, stol in svetilk ali karkoli drugega pisarniškega prostora, ki ga vaša družina potrebuje v enem segmentu velike sobe.

6. Klet ali pralnica v predelu mudroom ali hišnih ljubljenčkov

Mnogi ljudje mislijo, da je "premalo izkoriščen prostor" in kaj na trenutek prihaja na misel je klet. Toda tu je rub: V številnih delih države so bili starejši domovi zgrajeni nad dvignjenimi kleti, ker so gradbeniki vedeli, da so spodnja območja občutljiva na poplave v dežju ali snegu. Na takih območjih morda ni smiselno, da bi klet končali s preprogo in drugimi stvarmi, ki bodo uničeni, če se bodo mokri.

Torej, kleti imajo pogosto dostop do zunanjosti doma, mnogi pa imajo vodovod. Zaradi tega so idealna mesta za ploščice iz marmorja, s stojali in police za družinske člane, da strežejo mokre čevlje, plašče, dežnike in celo športno opremo ter umivalnik ali drugo območje, kjer se lahko malo očistijo, tako da ne sledijo zimski neredi gor. Enako velja za prevelike pralnice. Če imate dodatke prostora za pralnico, ga premislite kot kombinacijo mudrum / perila.

Če živite na območju z blagimi zimami, vendar imate pasje družinske člane, zelo značilnosti, ki omogočajo, da kleti in pralnice odlično pečenje postanejo odlične točke za namestitev kopalne hišice ali tuš kabine.

7. Uradna dnevna soba v knjižnico

Ali ste nenavadna knjiga? Če imate formalno bivalno ali jedilnico, ki se preprosto ne uporablja, razmislite o postavitvi sten s polico - kupljeno ali vgrajeno - in pretvorite prostor v knjižnico. Udobno, dobro osvetljeno sedenje ter pisalna miza ali pisalna površina bodo končali prostor.

Ste kdaj popravili sobo? Kaj je bilo prej, in kaj ste storili z njim? Ste bili zadovoljni z rezultati? Prosim deli!

Priporočena: