7 načinov za določitev arhitekturnega sloga doma

Kazalo:

7 načinov za določitev arhitekturnega sloga doma
7 načinov za določitev arhitekturnega sloga doma

Video: 7 načinov za določitev arhitekturnega sloga doma

Video: 7 načinov za določitev arhitekturnega sloga doma
Video: Revija Barve spremenijo dom 2023, September
Anonim

Vsi imamo svoj osebni slog. Tudi tvoj dom!

Ne glede na to, ali greste za odpiranje hiš ali samo potovanje po mestu, boste morda začeli opazovati arhitekturne podrobnosti o domovih okoli vas: okrogle stebre proti kvadratu na sprednji verandi, štukature proti opeki in strešne strehe proti strešni soli. Za radovednega homebuyerja se odpre množica vprašanj o arhitekturnih slogih. Ali ta okna pripadajo kolonialnemu ali tradicionalnemu domu? Kako lahko ugotovite, ali se obsežen sprednji verandi na vašem domu ujemajo s prvotnim arhitekturnim slogom preostalega dela hiše?

Poznavanje osnov najpopularnejših slogov doma - in biti sposoben natančno pojasniti, kaj vam je najbolj všeč vašemu nepremičninskemu agentu - lahko veliko pomagate, ko začnete hišni lov. "Ko iščete dom, poznate arhitekturni slog, ki vam je najbolj všeč, bo vašemu agentu omogočil, da izbere prave hiše, ki vam bodo pokazale," pravi Amy Mizner, direktor podjetja Benoit Mizner Simon & Co. Real Estate v Wellesleyju.

Tukaj je hiter vodnik za prepoznavanje nekaterih najbolj priljubljenih stanovanjskih arhitekturnih stilov po vsej državi.

Image
Image

Viktorijan: velike okroglaste verande, okotna okna in pokrita talna obloga

Kdo ni sanjal, da ima v lasti čudovit arhitekturni gem, kot je ta dom za prodajo na 107 S. 20th Ave, Longport, NJ? "Obstaja več znamenjskih značilnosti, ki jih viktorijanski hiši delijo, ponavadi začenši s sprednjo verando z lepo leseno ogrado, ki je tradicionalno naslikana v živahnih kontrastnih barvah", pravi Holly Mack-Ward, nepremičninski posrednik Holly Mack-Ward & Co. Coldwell Banker v Philadelphia, PA. "Velik vstop z dvema vratoma v preddverje, okna okna, turrets in pokopan les je vse pogoste zunanjosti," še dodaja.

V teh podrobnih hišah se notranjost navadno prilega fasadi, kjer so zapleteni mulčarji, mavčno oblikovanje in dekorativni kamini z izdelanimi mantelami. "Nekaj o starih hišah z zabavnimi oblikami in jeznimi stolpi, zaradi katerih se ljudje počutijo, kot da imajo svoj lasten grad," dodaja nepremičninski agent Scott Fore iz Berkshire Hathaway Verani v Portsmouthu, NH.

Image
Image

Obrtnik: Odprite verande, jalove strehe in jutranje strehe

"Domovi v domači obrti so lahko očarljivi, še posebej, če vam je všeč ideja preprostega doma s prijetnim verandi in kamnitim kaminom," pravi Mizner. "To so super domovi za prvič homebuyers ali tisti, ki so pripravljeni zmanjšati." Domače obrtnike, kot je ta na 8336 32nd Ave. NW, Seattle, WA 98117, prvič popularizirani med gibanjem umetnosti in obrti v poznem 19. stoletju, prav tako praznujejo za podrobno pohištvo in posebnosti vgrajenih (mislijo police in okna sedežev) pogosto najdemo v notranjosti.

Image
Image

Tudor: nagnjene strehe, veliki dimniki, okrasno ogrodje

Morda se boste počutili, kot da ste v miniseries BBC v klasičnem Tudorju, kot je ta dom za prodajo na 2349 Middlesex Dr., Toledo, OH 43606, toda glej in glej, Tudors so na voljo (in priljubljeni) v Ameriki. Tudors običajno značilnost strehe in težkih dimnikov (ponavadi v kamen ali opeko), ki dajejo srednjeveški občutek arhitekturi. Ta slog arhitekture je bil navdihnjen s kiparicami v angleškem 16. stoletju, ki so postali priljubljeni v 19. in 20. stoletju v ZDA. Pričakujemo mešanico opeke, polovice lesa in štukature na fasadi v naravnih barvnih shemah, Vrata.

Image
Image

Moderno sredi stoletja: načrti odprtega tla, velika okna

Stanovanjska arhitektura je prišla v sredino 20. stoletja z novimi oblikami oblikovanja z odprtimi, večstranskimi nadstropnimi načrti in velikimi okni, ki so prinesli naravo, kot je ta dom, za prodajo na 3801 Whispering Lane, Falls Church, VA 22041. Joshua Saslove z Douglas Elliman Nepremičnine v Aspenu, CO, priznava, kako je ta sodobni stil arhitekture (imenovana tudi kot bungalovi) prinesel nov val oblikovanja. "Za te domove so značilne razločne linearne linije, čisti materiali in ustvarjalni tlorisi," pravi Saslove, ki je pogosto izdelan iz jekla in betona. Moderni slog v sredini stoletja, ki ga je navdahnila arhitektura Prairie Franke Lloyd Wright, je družinam omogočila, da so blizu vsakomur, medtem ko se še vedno premikajo po domu in popularizirajo tlorise odprtega koncepta, ki jih še danes zahtevajo.

Image
Image

Kolonialni: Stolpci, tloris lesa in simetrična zasnova

Morda ste zamudili to vrsto arhitekture, če ste preložili skozi zgodovinski razred. Stil, mešanico različnih stilov, vključno z gruzijskimi, nizozemskimi in zveznimi, so prvič popularizirali ameriški zgodnji naseljenci. Današnja arhitektura v kolonialnem slogu je označena z velikimi zunanjimi stolpci in simetričnimi okni, kot je v tem domu za prodajo na 2401 Kalorama Rd. NW, Washington, DC 20008. "Če iščete resnično kolonialno, iščite veliko škatlo s formalnimi in neformalnimi prostori," pravi Amy Mizner. "Ne morete narobe z visokimi stropi; če je preveč konvencionalno, prinesite arhitekta in vzemite nekaj sten. Ni dražje je preoblikovati starejšega kolonialnega kot zgraditi iz nič."

Image
Image

Cape Cod: strme strehe, vidne osrednje dimnike in spalna okna

Hiše Cape Cod so le navadne srčne: samo pogled na ta dom za prodajo na 76 Ryder Beach Rd., Truro, MA 02666.Pogosto so okrašeni s cvetličnimi škatlami in lepimi polknaji in vam daje občutek, da so blizu plaži. Ta slog arhitekture se je prvič uporabljal v ZDA v 16. stoletju, ker je spomnil zgodnje Američane na prijetne angleške hiše, ki so jih pustili za sabo, in je bilo dovolj trdo, da so se držale težkih zim. Njegove majhne sobe z osrednjim dimnikom so prav tako služile praktičnemu namenu: lažje segrevale in ostale toplo dlje. Medtem ko je večina današnjih Cape Cod stilov domov, ki so bili zgrajeni za nastanitev priliv veteranov po drugi svetovni vojni, so delili arhitekturne podobnosti s tistimi, ki so bili prvič zgrajeni v Novi Angliji: spalna okna, ki so okna, ki se držijo iz strehe, manjše sobe, in senčne sprednje fasade.

Image
Image

Sredozemlje: strešne kritine, mavca in zakrivljena vrata ali oboki

Ta slog doma lahko samo nostalgično naredi za vaš zadnji evropski dopust. Ime arhitekturnega sloga izhaja iz regije porekla, sredozemske domove pa je označeno s tlorisom, strehami z rdečo streho in gladko fasado ometa. Ni presenetljivo, da so ti domovi priljubljeni na jugu (mislite Florida, kjer boste našli ta dom za prodajo na 2416 Grandiflora Blvd., Panama City Beach, FL 32408), in jih pogosto spremlja palma ali dva.

Priporočena: