7 stvari, ki sem se jih naučil od 9 let IWT

7 stvari, ki sem se jih naučil od 9 let IWT
7 stvari, ki sem se jih naučil od 9 let IWT

Video: 7 stvari, ki sem se jih naučil od 9 let IWT

Video: 7 stvari, ki sem se jih naučil od 9 let IWT
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, Oktober
Anonim

Nisem sentimentalen tip. Toda ta teden bo "Naučil te bom bogat", da bi bil star 9 let in razmišljal sem o zadnjih devetih letih pisanja na stotine objav v blogih, na tisoče e-poštnih sporočil in na milijone smešnih šal.

Leta 2004 sem napisal svojo prvo objavo v spletnem dnevniku. PREKLICNO! Pravim, da je korak # 1 vedel, kaj porabite. To je ravno NAPREDNO! Večkrat uporabljam besedo "proračun". Nimam pripovednih, le dolgočasnih informacij.

Skratka, jaz se sovražim leta 2004.

Image
Image

Kolegij Ramit je zagrabil razbojnike

Ampak vsaj sem začel.

Nadaljeval sem razvijati svojo filozofijo in sisteme. Svoje gradivo sem preizkusil z več sto tisoč ljudmi. Naučil sem se, kako slediti rezultatom, prenehati z vlečenjem (na primer 99% drugih "finančnih strokovnjakov") in se osredotočiti na velike zmage.

Počasi se je spletno mesto začelo bralcev. Wall Street Journal me je poklical. Potem je knjiga najbolje prodajana v New Yorku. Potem 6-stranski profil Fortune in Forbes me postavlja poleg Warren Buffetta.

Image
Image

Warren je v hiši (to je bil njegov prvi prvi čitalec kdaj)

Vse to je super in lepo je priznati, ker delamo nekaj, kar nihče ni storil prej: osredotočamo se na življenje bogatega življenja.

In to počnemo, ne da bi se stvari dotaknile ali privabile na najmanjši skupni imenovalec, temveč z neumestno TESTIRANJE naših predpostavk. Ali res potrebujemo proračun? Ali bi morali res predložiti našo življenjepis prek delovnih mest? Ali res potrebujemo začetek strani s Facebookom, da bi imeli uspešen posel?

Še pomembneje je, da imamo rezultate CONCRETE. Medtem ko na tisoče življenjskih trenerjev (AKA brezposelnih ljudi, ki dajejo nasvet in ne morejo ustvariti nobenih pomembnih rezultatov, vključno z dobičkom), še naprej delite občutljive nasvete, kot so »Spoznajte svoja čustva«, bralci IWT-a ročno zdrobijo platitude, ustvarjajo na stotine tisoč merljivih, konkretnih rezultatov.

Zaposlim 2 osebi, katerih edina naloga je katalogizirati naše zgodbe o uspehu.

Image
Image

Zgodbe o uspehu sanj

Za mene je to, na kar sem ponosen. Ni kul tehnologija, ki smo jo razvili, ali zapletene sisteme za zakulisje, ki merijo na milijone podatkovnih točk.

To so naslednji rezultati:

  • Earn1K ocene
  • Več pregledov za Earn1K in še več pregledov za Earn1K
  • Sanjske preglede delovnih mest in še več sanjskih mnenj (tokrat z videom)
  • Plus tisoče zgodbe o uspehu tukaj, tukaj, tukaj in pred nekaj meseci, tukaj

Smo se preselili iz pisanja o osebnih financah na vse vidike življenja bogatega življenja - podjetništvo, kariere, fitnes, celo odnose.

In za vas imam veliko več.

Danes sem mislil, da bi proslavljali bogate življenje, ki jih razvijamo z delitvijo nekaterih največjih lekcij iz IWT.

Lekcija # 1: Brutalna iskrenost. Ne grizej.

Moj prijatelj je brutalno iskren, ker je materialističen. Ljubi torbe in čevlje - drage. Ona opravlja spletno prodajo in sama si je pravila, da vsakič, ko opravi mesečni spletnik, porabi 5% prodaje in jih preživi, brez krivde, na vse, kar hoče.

Ljubim to!

2000 vre? Razumeš. Vikend potovanje v Vegas za 4000 $? To sem storil. Letite v zadnji minuti, da vidite stare prijatelje iz kolegija? Naj vam pokažem, kako to storiti.

Nihče od nas ne želi živeti kot peni. Ali res želite izvedeti, kako narediti lasten detergent za pranje perila in prihraniti 0,32 USD / leto? Kdo hoče tako živeti?

Namesto da bi vam povedal vse stvari, ki jih ne morete storiti, vam IWT prikazuje, kaj lahko naredite. Ampak to pomeni, da ste brutalno iskreni o tem, kaj zares želite - in kaj ste pripravljeni storiti, da bi ga dobili.

Lekcija št. 2: Veliki zmag, ne miniti

Z lahkoto se lahko pogovarjamo o rezanju na lattesu, pri čemer se luči pečice prihranijo za 0,03 $ v 2 letih in nikoli ne naročajo predjedi. Super! Prihranili boste 11.000 $ v 30 letih in se vsak dan svojega življenja sovražite.

Ali … se lahko osredotočite na 5-10 Big Wins v življenju in nikoli ne skrbite, da naročite svojo jutranjo kavo: naložite zgodaj. Pogajanja o plačah. Začetek stranskega poslovanja. Iskanje sanjskega dela. Optimizirajte svoj kredit. In še nekaj drugih.

Poslušate lahko strokovnjake, ki vam povedo, naj ohranijo proračun in zmanjšajo lattes. Resnica?

  1. Tega sploh ne delajo
  2. Zakaj se sploh ne pogovarjajo o Big Wins, kot da zaslužijo več? Odgovor: Ne vedo, kako.

Lekcija # 3: Prva psihologija.

Verjamemo, da lahko vse to storimo. Še posebej v Ameriki uporabljamo besedne zveze, kot so "spustili se bom" in "Če se samo potrudim, lahko (izgubim to težo in shranim ta denar)."

Resnično verjamemo, da če bomo poskušali težje, če bomo samo izvedeli še en del informacij, bomo spremenili naše vedenje.

To je očitno narobe. Tukaj je odličen odlomek iz Kodeksa o kulturi Clotaire Rapaille:

Pred leti me je Tuftsova univerza povabil k predavanju med simpozijem o debelosti …

Predavateljica po predavatelju je ponudila rešitve za problem debelosti v Ameriki, ki se je vrtela okoli izobraževanja. Američani bi bili tanjši, če bi vedeli samo o dobri prehrani in koristih vadbe, so nam povedali.Slabo po celotni deželi je bilo mogoče z agresivno kampanjo ozaveščanja javnosti …

Ko sem bil na vrsti govoriti, nisem mogel pomagati začeti z opazovanjem. "Mislim, da je zanimivo, da so drugi govorniki danes predlagali, da je izobraževanje odgovor na problem debelosti naše države", sem rekel. Po sobi sem počasi pokazal. "Če je izobraževanje odgovor, zakaj potem ni pomagal več od vas?"

V avditoriju so bili zvočni plamenki, ko sem to povedal, kar nekaj siharjev in petkrat toliko sranja. Ni presenetljivo, da me tufti nikoli več niso povabili k predavanju. ""

Če ste pogledali pod pokrovom, boste opazili, da se IWT ne nanaša na denar, podjetništvo ali celo kariero. Resnično, IWT uporablja psihologijo za življenje bogatega življenja. Psihologija, prepričevanje in učenje na socialnem področju, ki sem se jih naučil na Stanfordu, se je prijavil v mojem življenju in preizkušal v mojem podjetju. To je tisto, kar vsak dan poučujem preko mojega osebnega laboratorija IWT.

Lekcija # 4: Najboljši = nesorazmerni rezultati.

V svetu neskončne izbire je let do kakovosti. To pomeni, da je "brezplačno" preizkusiti vse brezplačne e-knjige, spletne tečaje v višini 7 USD, webinarje "guru" … vendar končno začnemo zavedati, da zapravljamo naš najdragocenejši vir vseh: čas. Ugotovil sem, da najboljši ljudje želijo najboljši material. In ko ste pripravljeni na najboljše, cena je zgolj trivialnost.

Zato porabim milijone dolarjev za razvoj mojih tečajev, ne da bi prihranil stroške. V preteklih letih sem raziskoval trg, zbral 100.000 podatkovnih točk, razkril moje tečaje in jih ponovno zgradil, dokler niso popolni.

In zato se ne bojim, da bi premijske cene zaračunavale za premije. Ker najbolje vedo, da se osredotočajo na vrednost, ne stanejo.

Všeč mi je, ko me ljudje napišejo: "Dream Job izgleda super, ampak WOW, ki je predrag. Lahko ga kupim, če stane 50 dolarjev. "Samo smejam se. Ne igram v peskovniku 50 $. Zakaj bi? Raje bi dal svoj material brezplačno, kot bi pritegnili ljudi, ki plačajo 50 dolarjev.

Zato dam 98% svojega materiala brezplačno. Moj cilj je, da bo moj brezplačen material boljši od drugih plačanih stvari. In vem, da ko sem investiral vate, včasih že več let, boste investirali vase, ko bo pravi čas.

Lekcija št. 5: Izogibajte se izgubi.

Politično napačna, vendar resnična. Izogibajte se izgubi v svojem osebnem življenju in predvsem se jim izognite v poklicnem življenju.

Zato sem brutalno iskren o tem, kdo hoče na tej spletni strani in kdo ne. Odprto pozivam ljudi, da se odjavijo, če so prebrali moje gradivo, vendar niso ukrepali. Če nekdo bere 2 leti in si ne morejo privoščiti enega od mojih tečajev, sem zelo zmešan z njimi. Zakaj? Kaj si počela narobe? Ljudje jočejo, da so odgovorni in nihče ne stori zanje.

To sem se naučil leta 2006, ko sem izdal svoj prvi premijski mini-tečaj - smešno ebook 4,95 evra - in ljudje so bili nenavadni. "RAMIT, ZASUJALI SHARK !!!" so jokali. "OH, SO TEGA JE TUDI PRAVILO, KAKO PRIDOBITI, NE VAM, HUH!?!" Ti neumni moroni so bili tako osredotočeni na 4,95 $ plačilo, da so zamudili celotno točko plačevanja vrednosti (in skoraj me odpeljal nor ). Potrebno mi je bilo 3 leta, da sem se naučil, kako obvladati mojo psihologijo kot najboljši, delati z najboljšimi in zaračunavati najboljše.

Zato se sistematično obremenjujem z ljudmi, ki me izzovejo, da bi bil boljši. Moji prijatelji. Moje čudovito osebje. In zato sem nastavil program, ki vam bo omogočil dostop do iste osebne mreže.

Če ste povprečje 5 ljudi, s katerimi se obkrožujete, in vas zadržujejo, kako lahko pričakujete, da boste uspeli?

Lekcija # 6: Pomisli veliko. Biti najboljši nikoli ni nesreča.

Če boste pogledali kogarkoli v vaši industriji, preučite najboljše. Biti najboljši nikoli ni nesreča.

Svetujem veliko startupov. Skoraj vedno želijo vedeti "čarobno palico" za več prometa ali ustvarjati samodejne prihodke ali graditi tečaje, ki prodajajo za tisoče dolarjev. Na klasičen način IWT jim dajejo tisto, kar želijo vedeti, vendar jim tudi dam, kar potrebujejo: naučil sem jih nekaj notranjih tehnik, ki smo jih razvili v IWT Lab, vendar jih tudi spodbudim k študiju najboljših tekstopisalcev, tržniki, oblikovalci izdelkov in drugi strokovnjaki. Povem jim, koliko tisoč ur preživljamo z razvojem naših tečajev, prodajnega gradiva, e-poštnih sporočil, tudi preprosto objave gostov. Neizogibno je, da njihove oči segrejejo.

Želijo rezultate brez dela. Tako kot vaš soseski pritožnik želi 6-paket brez dela, večina od nas želijo rezultate brez dela.

Nikoli ne bodo uspeli.

Najslabše, nekateri od njih prihajajo z nejasnimi cilji. "Samo želim imeti dovolj, da pokrijem svoje stroške!" Je rallying klic vsakega digitalnega nomada.

Kakšna škoda. Živeti kot kmet? Torej se lahko hvalite svojim prijateljem, da vaše poslovno podjetje SEO pokriva vaše stroške v višini 600 dolarjev / mesec za življenje na plaži na Tajskem, medtem ko ljubosumno pogledate druga podjetja, ki delajo več dobička (in več prihodkov)?

Misli veliko. To ne pomeni, da moraš narediti milijon dolarjev ali pa imeti najprodornejšo knjigo, ali pa na televiziji naslednje leto.Toda to pomeni, da se obdajaš z najboljšimi, da se izzove sami, da razmišljaš večje, in preučuješ najboljše, da veš, da je mogoče storiti več, kot si si kdaj zamislil.

Lekcija # 7: Živeti bogato življenje danes.

Ljubim res lepe hotele. Ko sem v letu 2012 vzel tridnevni dopust v JV Aziji, je bil moj moto: "Moja vila je vaša vila" in povabila prijatelje, naj se mi pridružijo.

Če želim slediti mojim najljubšim hotelom, jih obiščem vsakič, ko potujem. Pred kratkim sem svojemu bratu povedal, da bom rešil resnično lepe za kasneje v življenju. Kajti, kot sem rekel, če bi zdaj ostal v njih, kje bi ostal v prihodnosti? Z drugimi besedami, kako lahko greste od vožnje Mercedesa do Toyota Corolla?

Pogledal me je. »Stari,« je rekel, »če lahko tam ostaneš, naredi to. Tam bodo vedno novi hoteli. In nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo jutri."

Neverjeten vpogled. Za upokojitev lahko prihranimo - in mi bi morali! Toda danes lahko živimo bogato življenje. To pomeni, da se osredotočimo na Big Wins in zagotovimo, da se naš denar samodejno odvija, kjer je treba iti, zato bomo lahko preživeli brez krivde. To pomeni, da vzpostavljamo sisteme, da bomo lahko potovali po želji (če želimo). Ali če želimo biti zdravi, si lahko privoščimo zdravo hrano ali osebni trener ali celo kuhar! Ali pa lahko pomeni začetek štipendije, financiranje upokojitve staršev ali preprosto vrnitev v svojo lokalno javno knjižnico.

Ne moramo počakati do jutri, da bomo živeli bogato življenje.

To sem se naučil že devet let. V naslednjih 9 letih imam še veliko več.

Do takrat je vznemirjenje za pisanje 500.000 + mesečnih bralcev IWT, ki so se zavezali k bogatemu življenju.

Priporočena: