Kako ugotoviti bližnje sosesko v vašem mestu

Kazalo:

Kako ugotoviti bližnje sosesko v vašem mestu
Kako ugotoviti bližnje sosesko v vašem mestu

Video: Kako ugotoviti bližnje sosesko v vašem mestu

Video: Kako ugotoviti bližnje sosesko v vašem mestu
Video: Kaj je ROE in ROA? 2023, Oktober
Anonim

Ali ste pripravljeni prevzeti izziv za nakup v diamantnem v neokrnjeni okolici?

Vsakdo je videl sosesko, ki se je spremenila: Nekega dne je bil na robu, naslednji pa je obrnil kotiček. Nenadoma se je z novimi podjetji, novimi prebivalci, novimi življenjskimi in novimi visokimi vrednostmi premagovala v korist tistih prebivalcev, ki so se zaljubili. Kupci prvič, kupci z denarjem in "pionirski" kupci se enako približujejo naslednjim velikim soseskam. Toda za začetek prej postane naslednja velika stvar ključ do raztezanja vašega dolarja. Kako lahko ugotovite, ali je soseska gor in dol ali dol? Tukaj je sedem vprašanj, kako se vprašati, kako raziskovate novo sosesko, še posebej, če razmišljate o ponudbi v novem domu.

  1. Ali se organizira trgovina z živili?

  Ko se v sosesko premakne delovni prostor, ekološka trgovina ali nova pop-up restavracija, je to znak, da se soseska spreminja. To je enako resnično za majhne butike in specializirane prodajalne, kot je za velika podjetja, ki prodajajo osnove s slogom. Pravzaprav večina večjih podjetij opravi pošteno količino ekonomskih raziskav in napovedi, preden se preseli v sosesko. Gledanje premikov v industriji na drobno je lahko odličen način za prepoznavanje nastajajočih področij z močnimi osnovami.

  2. Ali je blizu podzemne železnice ali avtobusne linije?

  Če živite v gosto naseljeni metro območju ali v mestnem okolju z intenzivnimi omejitvami v stavbah, bo povpraševanje po domovih še naprej raslo pri prebivalstvu. Stare soseske blizu zaposlitvenih centrov, javnega prevoza, avtocest in mostov so najpomembnejše za preurejanje celotne soseske. To še posebej velja v času rasti števila prebivalcev ali hitrejšega naraščanja cen nepremičnin v že-prime območjih.

  3. Kako so se spremenile perspektive mestnega življenja?

  Če je ena glavna težava, ki je povzročila, da je območje manj zaželeno in se ne šteje več za negativno, bi to lahko spremenilo okolico. Dodatek velikega delodajalca bi lahko povzročil resno premikanje nepremičnin. Toda novi pojmi o tem, kaj je hladno ali zaželeno - na primer, ki živijo nad komercialno enoto - bi lahko vplivale tudi na perspektive homebuyerja v soseski.

  4. Ali obstaja neizkoriščen arhitekturni potencial?

  Bodite pozorni na soseske, za katere je značilna posebna vrsta arhitekture. Pogosto so soseske, ki so napolnjene s Tudors, Victorians, domovi v španskem slogu ali celo Mid-Century Moderns, videli ogenj revitalizacije, ko se nova generacija homebuyers zaljubi v slog in uresničuje dogovore, ki jih je mogoče imeti tam, za razliko od na drugih območjih v mestu.

  5. Kaj se dogaja v lokalnem gospodarstvu?

  Od podatkovnih centrov za shranjevanje v oblaku v Des Moinesu do nove lahke železniške postaje v Denverju je en velik delodajalec ali razvoj infrastrukture lahko zelo zgodaj, zelo močan znak, da bo območje opazilo, da se njegova nepremičninska bogastva povečujejo. S tem je mogoče ugotoviti, da se območja, ki so odvisna od enega delodajalca iz industrije v upadu, vidijo, da se njihove usode premikajo navzdol. Poiščite industrijsko naložbo na območju, v primerjavi z naložbo posameznega podjetja.

  6. Ali obstaja veliko gradbenih tovornjakov na ulici?

  Ko starejše območje, ki v preteklih letih nima veliko naložb, nenadoma nenehno spremlja številne nenehne prenove, je to lahko zgodnji signal za preobrat v bližnji okolici. Morda bi bilo vredno obiskati dovoljenje za gradnjo mesta, da bi ugotovili, ali je osebje videlo enako povečanje naložb posameznih lastnikov na tem področju, in če je tako, kaj menijo, da bi zgodba o soseski lahko bila ali bi lahko postane. Zaposleni v mestih imajo pogosto veliko informacij, vse od prihajajočih aplikacij komercialnega razvoja do mestnih projektov, ki temeljijo na razvojnih pobudah.

  7. Koliko dni so hiše v soseski porabi na trgu?

  Pred desetimi leti sem na očarljivem, nedotaknjenem domu navedel manj kot idealno ulico. Lokacija je bila njegova smrtonosna napaka, zato je mesto samo zaostalo na trgu. Zdaj tisočletja, ki kupujejo svoje prve domove, slivajo nad to natančno lokacijo zaradi svojega mestnega občutka, trendovskih vročih točk in udobja do podzemne železnice. Domovi, ki so nekoč vzeli 90 dni za prodajo, so se začeli prodajati v 45 letih, nato pa so bili na trgu le nekaj tednov. Ta upad števila dni na trgu (DOM) se je zgodil precej, preden so se cene domov povečale. Počasno, enakomerno zmanjšanje v DOM je pameten zgodnji znak, da bi bila soseska na robu up-and-coming statusa. Vprašajte svojega zastopnika, da vam pomaga ugotoviti, kje so lahko ta področja na vašem območju.

Se želite preseliti v bližnje sosesko? Če je tako, kakšna je vaša motivacija? Dajte v pripombe spodaj.

Prvotno objavljeno 28. aprila 2015. Posodobljeno 11. januarja 2018.

Priporočena: